Dr. Frank Dieet Recepten, Eiwitrijk en Koolhydraatarm

Dokter Frank van Berkum is internist en vasculair-geneeskundige verbonden aan de ziekenhuisgroep Twente (ZGT). Als deskundige op het gebied van overgewicht, voeding en diëten heeft hij intensief onderzoek gedaan naar het bestrijden van overwicht. De Twentse internist heeft een eiwitrijk en koolhydraatarm dieet ontwikkeld waarmee je elke week één kilo afvalt. Na je gratis inschrijving krijg je dagelijks dr. Frank Dieet Recepten. Dit dieet is bekend als het ‘dr. Frank Dieet’ of het ‘1 kilo per week dieet’.

dr. Frank Dieet Recepten

Dokter Frank staat bekend om zijn heerlijke verantwoorde recepten waarmee je ook nog eens kunt afvallen. We hebben een aantal gezonde dr. Frank Dieet Recepten voor je.

Blijf slank met dr. Frank

Na het grote succes van “Gezond slank met dr. Frank”  kon een vervolg niet uitblijven. In 2011 komt er vervolg met de titel “Blijf slank met dr, Frank”. Ook in deel 2 van “Gezond slank met dr. Frank” vind je weer 84 speciaal door dr. Frank ontwikkelde recepten en talloze handige tips waarmee je optimaal van het dr. Frank-dieet kunt profiteren.

Voordelen en Nadelen dr. Frank Dieet

Zoals ieder dieet heeft ook het dr. Frank Dieet voordelen en nadelen, klik hier voor een overzicht van de voor en nadelen van het dr. Frank Dieet.

dr. Frank en de Telegraaf

Vanaf  oktober 2009 is dr. Frank bijna dagelijks te zien in de Telegraaf. Dagelijks daagt hij iedereen met overgewicht uit om zich aan te sluiten bij de  ‘afvalrace’ van dr. Frank. Het dr. Frank Dieet is daarom ook bekend als het ‘Telegraafdieet’.

Het geheim van eiwitten en koolhydraten

Het geheim zit in eiwitten en koolhydraten. Het resultaat? Je bent snel en blijvend van je overtollige kilo’s af. Dit alles op een wetenschappelijk verantwoorde manier, zonder vervelende hongergevoelens.

De 10 weken test van dr. Frank

Oktober 2009 zijn tien geselecteerde kandidaten onder leiding van dr. Frank van Berkum de uitdaging aangegaan om in tien weken tien kilo af te vallen. Hun belevenissen waren iedere week te lezen in de Telegraaf op Zondag. Deze 10 kandidaten hebben in 10 weken hun doel bereikt. Vervolgens daagde dr. Frank via de Telegraaf heel Nederland uit om mee te doen met zijn ‘grote afvalrace’. Binnen twee weken hadden 10.000 kandidaten zich ingeschreven. Eind januari was het aantal gratis inschrijvingen zelf gegroeid naar ruim 200.000 kandidaten.

Waarom werkt het dr. Frank Dieet volgens Frank van Berkum?

Het dr. Frank Dieet is gebaseerd op een koolhydraatarm, eiwitverrijkt dieet. Het is ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek, waaronder ook onderzoek dat door dr. Frank zelf is verricht. dr. Frank van Berkum heeft de afgelopen 25 jaar zeer veel ervaring opgedaan met diëten en de begeleiding van mensen met overgewicht.

Nog meer Dieetrecepten

Ben je op zoek naar recepten die je kunt toepassen als je wilt afvallen? Bezoek dan het Online Receptenboek en maak een keuze uit een verantwoord recept voor een heerlijk ontbijt, lunch of diner.

Jouw ervaring met het dr. Frank Dieet

Wat is jouw ervaring met het ‘Gezond slank met dr. Frank Dieet’ ? Ben jij overtuigd van de filosofie van Dokter Frank van Berkum over eiwitten en koolhydraten? Volg jij het dr. Frank dieet, overweeg je het te gaan volgen of heb je zijn dieet gevolgd? We zijn benieuwd naar jouw ervaring dus geef hier jouw mening. Ben je benieuwd naar de ervaringen van anderen? Kijk dan hier of bezoek het dr. Frank forum.

Een eiwitdieet kent kortweg 2 grote voordelen:

1. eiwitten werken zeer verzadigend, je zit dus sneller vol.
2. je verbrandt vet zonder je spiermassa te verminderen.

Snel, gemakkelijk en gezond slank met Dr.Frank Deel 3

Na zijn eerste twee boeken kon een derde boek niet uitblijven. November 2011 verscheen het derde boek van dr. van Berkum met de titel: ‘Snel, gemakkelijk en gezond slank met Dr.Frank / Deel 3. Snel, gemakkelijk en gezond slank met dr. Frank staat boordevol heerlijke, makkelijke recepten, handige menu’s, boodschappenlijstjes en veel praktische tips die helpen bij het afvallen. Want vergeet niet: afvallen moet ook leuk, gemakkelijk en lekker zijn, dan houd je het veel langer vol.

Grip op Koolhydraten van Yvonne Lemmers

Veel mensen die dankzij het dr. Frank Dieet hun streefgewicht hebben behaald zijn van dr. Frank overgestapt op het ‘Grip op Koolhydraten Dieet‘ van de Gelderse diëtiste Yvonne Lemmers. Net zoals Frank van Berkum benadrukt Yvonne Lemmers dat koolhydraten een enorme invloed hebben bij de oorzaak van overgewicht. In het boek ‘Grip op Koolhydraten’ legt Yvonne uit hoe je op een verantwoorde manier kunt omgaan met koolhydraten en op die manier aankomen en overgewicht kunt voorkomen.

Het dr. Frank Dieet is geen Crashdieet

Het dr. Frank Dieet werkt dus zeer goed om af te vallen en je houdt je behaalde resultaat ook makkelijker vast doordat je geen spieren hebt afgebroken tijdens het afvallen, zoals bij vele crashdiëten wel het geval is. Hiermee voorkom je dus een jojo-effect. Wil je het jojo-effect nog effectiever tegengaan? Dan moet je ook gaan werken aan je levensstijl en aan een permanente gedragsverandering.

Afslankkliniek Previtas

In 2004, dus nog een aantal jaren voor de grote doorbraak van dr. Frank heeft van Berkum kliniek Previtas in Hengelo opgericht. Bij Previtas staan op dit moment bijna 50.000 patiënten ingeschreven. Bij toeval ontdekte Frank van Berkum  dat een patiënt met een ernstige vorm van suikerziekte enorm opknapte toen ze bij het ontbijt en de lunch alleen nog maar eieren nam. Na een aantal weken hoefde ze zelfs geen insuline meer te spuiten. Dr. van Berkum ging ook andere diabetespatiënten aanraden om hun koolhydraatrijke  dieet te vervangen door een caloriënarm maar tegelijkertijd eiwitrijk dieet. Ook die groep knapte zienderogen op. In datzelfde jaar ondekte hij dat de Universiteit in Maastricht ook al had ontdekt dat met een eiwitrijk dieet, proefpersonen meer afvallen dan met een willekeurig ander dieet. Ook vonden ze in Maastricht uit dat het bekende jojo effect achterwege bleef. Een verklaring hiervoor is dat we eiwitten nodig hebben als bouwstenen van ons lichaam.

Kom alles te weten over het Eiwitdieet.
Bestel ‘Afvallen met het Eiwitdieet’ bij bol·com


Afvallen met het eiwitdieet
Jose van Amstel-Reurekas

Jouw ervaring met het dr. Frank Dieet

We zijn benieuwd naar jouw ervaring met het dr. Frank Dieet. Reageer zelf of lees de ervaringen met het dr. Frank dieet van anderen, of bezoek het dr. Frank forum.


Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

225 Reacties

 1. Ik zou graag zoals in 2009 de recepten willen ontvangen gericht naar mijn persoonlijke gewicht en B.M?I.
  Het heeft mij toen goed geholpen maar ik ben ze helaas met het aanschaffen van een nieuwe tel.kwijt geraakt.

 2. s.v.p. antwoord terug.
  Een jaar lang alle koolhydraten laten staan en vetarm gegeten. Elke dag een ei en extra vette vis en vlees (geen varken), advies orthomoleculair arts. Heb fibromyalgie en veel meer pijn met het volgen van dit dieet, dit zou juist minder worden. Wel gewoon fruit gegeten en alle groenten. Wat komt mijn lichaam te kort?
  Wel 4 kilo afgevallen in het begin, daarna niet meer!
  Wat is mijn lichaam te kort gekomen???

 3. Hoi

  IK heb het dieet een half jaartje volgehouden met een super resultaat alleen ben ik daarna weer brood gaan eten en nu kruipen de kilo’s er langzaam maar zeker weer aan. Ik heb ook ergens gelezen dat brood een belangrijke voeding is. Is er misschien een alternatief te bedenken?

  Groetjes Marian

 4. Ik volg het advies van de Frank op. Beperken van het aantal koolhydraten, nu haal ik ca. 30% van mijn energie uit koolhydraten.

  Het gevolg is dat ik nu geen Enkele Diabetes2 medicatie meer hoef te gebruiken, ik spoot al Insuline!

  Zover ik nu kan beoordelen heeft het beperken van het aantal koolhydraten een geweldig positief effect op mijn gezondheid.

  Zeg zelf wat is gezonder? Jezelf volduwen met koolhydraten en insuline of koolhydraten beperken en geen Diabetes2 medicatie meer?

 5. Hallo
  Me man is bij de dokter geweest hij is veel te zwaar hij weegt 125 kilo en dokter zegt als je zo door gaat met wat je eet kom je in de gevaar ricio te recht dokter zij dokter frankling dieet volgen kolydraad arm dieet hoe kom ik aan de goede dingen nu en hoe duur is als kan ik niet gewoon elke dag een mail krijgen wat we moeten eten dan ik vindt dit echt heel moeilijk nu hoor
  Wie kan mijn nu helpen hier mee

  Gr tineke

 6. Dat zegt het Institute for Diet and Health. Vooraanstaande kranten en bloggers namen dat prachtige nieuws over en verspreidden het bericht wereldwijd.

  Helaas, er is niets van waar. De journalist die het bericht schreef heeft het verzonnen om te laten zien hoe (internet) media werkt (of niet zou mogen werken).

  Chocolade zit bomvol suikers en vetten en daar word je dik van. Natuurlijk bevat chocolade ook antioxidanten en daar wordt veel flauwekul over verteld. Trouwens, van antioxidanten val je ook niet af.

  Wil je meer weten over chocolade, antioxidanten en hoe de media jou voor de gek houden? Kijk dan op pagina’s 126 en 127 van Het Hongerige Brein. Daar lees je hoe men jou knollen voor citroenen probeert te verkopen, en waarom je van chocolade niet afvalt. Je begrijpt dan ook dat een klein beetje kennis van voeding jou helpt om deze flauwekul in de media te doorgronden.

  En voordat ik het vergeet: wil je weten hoe je op een gezonde wijze kunt afvallen? Daar vertel ik je alles over in Het Hongerige Brein. Wetenschappelijk verantwoord, zonder valse beloften. Dat beloof ik je. Lees de aanbevelingen van de deskundigen op de omslag er maar op na.

 7. Op 18 april verscheen een wetenschappelijk onderzoek naar eetgedrag en overgewicht. De onderzoekers onderscheiden 6 verschillende typen mensen met overgewicht met allemaal verschillende oorzaken. De onderzoekers pleiten ervoor om niet alle “dikkerds” nog langer over een kam te scheren en met een standaard dieetje af te schepen. Het advies is om met die kennis van de oorzaken van het overgewicht maatwerk te leveren.

  Hoe doe je dat?

  Wil je daar meer over weten, lees dan het Engelstalige onderzoek of de Nederlandse samenvatting van dit onderzoek.

  Wil je weten welke methoden het beste werken om op maat af te vallen, lees dan de hoofdstukken over eetgedrag en hoe je moet afvallen uit het Hongerige Brein.

 8. Deze week sprak ik een vader die met een maagverkleining 34 kilo was afgevallen. Daar kijk je tegenwoordig niet meer van op, want zo’n operatie is bijzonder effectief. Maar nu wordt het nog leuker: zijn vrouw viel ook af, zonder operatie! Ze raakte spontaan 15 kilo kwijt en ook beide kinderen, die te zwaar waren, zijn -na de operatie van vader- afgevallen.

  Natuurlijk is een maagverkleining niet zo besmettelijk is als de griep. De verklaring is dat te veel eten vaak terug te voeren is op imitatiegedrag. Denk maar aan die Amerikaanse soapseries. Er wordt een flauwe grap gemaakt en op de achtergrond hoor je andere mensen lachen, daardoor ga je vanzelf mee lachen. Zo imiteer je onbewust vrolijkheid.

  Onderzoek heeft aangetoond dat mensen ook het eetgedrag van anderen imiteren. Ik schreef daarover in Het Hongerige Brein op pagina 49. Als het alphamannetje (de baas in de groep) meer eet, dan doen de andere groepsleden dat ook. Maar het werkt ook zo dat als het alphamannetje minder eet dan doen de anderen dat ook. Na zijn operatie at deze vader langzamer en minder. Hij gaf zonder het zelf te weten het goede voorbeeld en zijn hele gezin profiteerde daarvan. In Het Hongerige Brein vind je nog veel meer voorbeelden hoe je gezamenlijk kunt afvallen door je eetgedrag aan te passen.

  Met vriendelijke groet,

  Dr. Frank van Berkum, internist

 9. Aan onze chromosomen zitten een soort rafelige schoenvetertjes, die worden telomeren genoemd. Hoe langer je telomeren, hoe langer je leeft. Bij iedere celdeling neemt de lengte van die veter af, totdat die vetertjes zo kort zijn dat de chromosomen niet meer kunnen delen. Dan houdt het leven op.

  Roken, alcohol en frisdranken worden in verband gebracht met een snel afnemende lengte van die schoenvetertjes en meer sterfte. Het lijkt dus van belang te zijn om zuinig te zijn op de schoenveters van je chromosomen.

  Wat kan je daar nu zelf aan doen?

  Natuurlijk is stoppen met roken en minder alcohol drinken verstandig, maar je kan nog meer doen. Uit een groot onderzoek van de Harvard universiteit bleek dat hoe beter mensen het mediterrane dieettype volgden hoe langer hun telemoren bleven. Maar wanneer eet je mediterraan? Als je vaker kip dan biefstukken eet? Als je vaker bonen en noten eet?

  Om die vragen om te beantwoorden is er een Engelstalige vragenlijst ontwikkeld. Ik heb die voor je vertaald naar de Nederlandse situatie. Op pagina 184 van Het Hongerige Brein vind je die lijst en in 2 minuten weet je of jouw eetpatroon voldoet aan het mediterrane eettype. O ja, een glaasje alcohol per dag mag in dat dieet!

  Ongetwijfeld kan je binnenkort je telomeren met een test meten. Ik zou daar niet op wachten en kiezen voor gezonde voeding om daarmee gezond oud te worden.

  Met vriendelijke groet,

  Dr. Fran

 10. Een aantal keren heb ik al het Dr Frank dieet gevolgd met goed gevolg, maar het allemaal verwaarloosd dus wil nu graag weer “op herhaling”
  Een tijd lang kreeg ik vaak informatie via de mail, maar nu al een tijdje niet meer.
  Moet ik me opnieuw aanmelden?

  Met vr grt Herma

 11. Hallo…ben vandaag begonnen met het boek van dr frank…zit er in te lezen en te kijken bij de menu, s…mag ik voor de vis recepten ook kipfilet of ander mager vlees gebruiken want ik hou echt niet van vis.en mag ik dan het zelfde gewicht gebruiken.

  ook zie ik wel fruit staan.

  als er bij ontbijt staat wat te veel is op dat moment mag ik dat dan later op de ochtend nemen als tussendoortje..

  gr ria

  • Hallo,
   Komt soms voor in de recepten. Meestal bacon. Bij een gebakken ei, in een salade of wat ik erg lekker vind: Soja pannenkoeken met bacon/spek.

 12. Ongelovelijk het werkt echt! Ben in 5 maand 27 kilo afgevallen , zonder honger!
  Voeg nu af en toe weer wat koolhydraten toe en blijf afvallen :)

 13. Ik heb suikerziekte en nu wil ik dr.Frank dieet gaan volgen, Om de juiste aantal EH te berekenen moet ik de KH weten, zitten in alle recepten geen KH in??
  Groet
  Ans

  • Ik ben ook diabeet en was (ben) dus ook gewend om alles te berekenen. Er zitten heel weinig koolhydraten in, maar wel weer vetten die dan weer omzetten. Ik heb het zo gedaan: eerste paar weken de helft (en soms meer ivm sporten) minder spuiten, kijken hoe hoog je zit (want van hypo’s krijg ik vreetbuien) Hoe minder vet je zelf krijgt hoe minder insuline je lijf nodig heeft en soms in het weekend als ik een fietstocht had gepland spoot ik tussen middag niets. Ook dat is even wennen. Ook is het even wennen dat je geen tussendoortje meer nodig hebt. Heel raar als je dat al 25 jaar zo (moet) doen.

 14. Beste Jeanette, wat ’n triest verhaal. Ik ben zelf zo zwaar geworden door bedlegerigheid, heftige crohn opvlammingen en 23 operaties. Ik begin weer met extra groenten. Dat kan ik je aanraden. Bij alles wat je eet extra groenten, gekookt uit ’t water of rauw. En genoeg eiwitten; mager vlees vis kip ei, magere kaas,hüttenkäse,kwark, alles met ’n paar druppels stevia, koolhydraten in de vorm van aardappelen , of crackers(volkoren) Maar vooral als maagvulling/vezels veel groente, natuurlijk geen vette sauzen erbij. beetje zout peper of nootmuskaat. Koop gewoon 3 kg. boontjes, gekookt in de koelkast, en als je honger hebt; boontjes met gekookt ei, of kipfilet.Diepvriesspinazie, altijd handig. Grote pot zure bommen. Af en toe wat olijfolie en extra vitamine E tegen migraine aanvallen door ’t lijnen, hersenen bestaan uit vet, dus logisch, die hoofdpijn. Succes , en sterkte, en al die oplichters; de boom in ! Groeten, Kim.

 15. Ik ben nog zoekende; met Weight Care in twee maanden 8 kg kwijt = net zoiets als modifast, maar hevige hoofdpijnen. Bij Weight Care mag je geen fruit eten en geen groenten; alles zit in een doos: het ontbijt = een reep, tussendoortje is een shake, lunch is een shake, avondeten is iets smerigs uit een zakje wat in de verte zou kunnen lijken op mini-kringel-macarani met poeder. Er zit ook een dessert in = hetzelfde als de shake maar dan de helft minder magere melk. Kortom na twee maanden veel geld kwijt en alleen op poeders en shakes met een beetje magere melk ben ik wel 8 kg kwijt maar de hoofdpijnen vellen me letterlijk. Net de hond uitgelaten en ga zo weer naar bed. Wel 8kg lichter maar doodmoe. Via internet op het mentale plandieet gestuit: eerst 69 euro betaald en binnen 5 min. een mail met link naar 3 boekjes waar ze 6 blz over doen om tot de clou te komen en zo 6 clou’s later nog niets wijzer. Voor 47 euro 202 recepten besteld (staat in het boek dat je kon downloaden voor veel geld) Meerdere mails later; tot op heden nog geen recept ontvangen oftwel Katja Callens met MDP is oplichting want ik ben ruim 100 euro kwijt en weet nog niets en heb ook nog steeds de recepten niet! WERKT HET DIEET VAN DR. FRANK ECHT? Dat is dus een kwestie van het boek kopen en je eraan houden? Zijn er nadelen aan verbonden? Graag een reactie want ik wil graag iets wat echt werkt om af te vallen maar waar ik niet hondsmoe van wordt en vreselijke hoofdpijnen van krijg. Ook het smerige avondeten van Weight Care motiveert mij niet om nog een keer een paar van die dure dozen te halen.

 16. Ach, ik vindt de recepten van Dr. Frank best wel lekker, maar eenzijdig. Ik eet alles wat ik lekker vind, incl. vette happen. Ik let wel degelijk op mijn gewicht. Januari 2012 woog ik 123 Kg schoon aan de haak, begin februari ben ik begonnen met WATER te drinken, en wel 3% van mijn lichaamsgewicht per 24 uur. Een glaasje water na de thee, koffie of alkoholhoudende drank (caffeine in thee en koffie, en alcohol, drijven meer water uit je lichaam dan de drank zelf bevat met als gevolg langzame uitdroging). In de eerste week van maart 2012 woog ik 113 kilo, alleen door het drinken van water bij de maaltijd en dus bij koffie thee en b.v. Bier, en natuurlijk tussendoor. Ik schrok wel een beetje, mijn Bloeddruk normaliseerde en ik werd fitter, voelde me beter. Ik heb het drinken van water nu beperkt tot ca. 1 1/2 a 2 liter per 24 uur, ik weeg nu (oktober 2012) nog zo’n 105 kg schoon aan de haak. Nadeel is wel dat ik nu bretels moet dragen, anders zakt mijn broek van mijn kont af. Zoals eerder gememoreerd, ik eet nog steeds hetzelfde als voor mijn watergebruik, maar ik at altijd al veel verse groenten en fruit, en af en toe een gebakkie, hamburger, saucijsenbroodje en andere vette happen. Ik kan niet oordelen over andere mensen, dat kan alleen hun dietist(te), maar de stelling van Dr. Frank, Sonja Bakker, cs. Dat je jezelf iets moet ontzeggen om op gewicht te blijven klopt niet, drink gewoon water, dan blijf je gezond. Google maar eens op Internet en lees de succesverhalen, heb ik ook gedaan. Oma’s wijsheid was zo gek nog niet.

 17. Hallo Lia,
  Dit dieet mag je een half jaar doen en dan langzaam aan weer naar het gewone eten.
  Als je dit een half jaar gedaan hebt gewoon eten en je wilt er nog meer afhebben begin je over nieuw succes Eveline.

 18. hoi eveline , als ontbijt kan je 2 crackers ( fjord ) weinig koolhydraten )met philadelphia naturel nemen , of een eitje erop plus een beker yoghurt. ook kan je denken aan licht gezouten runder rookvlees of kipfile op de crackers.
  veel succes

 19. Goedemiddag Stella,
  Het gene wat ik gedaan heb is Modifast het is niet goedkoop dus ik kan natuurlijk niet in je portomonee kijken.
  Maar als je het via de PC besteld dan is het een stuk goedkoper en dat heb ik gedaan.nu bestellen is misschien morgen nog in huis anders Maandag.
  Zelf ben ik 30 kilo afgevallen en het komt er gek genoeg niet meer aan.
  wens je een fijn weekend toe groetjes en succes.

  • Hou Eveline bedankt voor je reactie, wij zijn op het moment aan het Cambrigde dieet dat gaat fantastische en goed te doen.Maar als we straks op on gewicht zijn willen natuurlijk zo blijven. Ik ben dus op zoek naar vooral ontbijt recepten met zo weinig mogelijk koolhydraten
   Groetjes Stella

 20. Hallo
  Heeft iemand tips voor ontbijten op de dr Frank manier of gewoon ontbijten zonder koolhydraten

  Graag want daarmee moet je de dag toch gaan beginnen

 21. Goedemorgen Claudia,
  Wie je dit wijs gemaakt heeft weet ik niet maar als je zo lekker afvalt en je stopt, ja dan kan je een terug val krijgen maar niet van een antidepresiva, vraag de dokter, of de apotheker gewoon bellen die weten meer het ook dan ben je gelijk gerust gestelt.
  veel succes gr Grabiëla.

 22. hallo

  ik heb een vraag en wil daar graag antwoord op. Ik slik anti psychotica en heb net van mijn therapeut gehoord dat de kans erg groot is dat ik terug val krijg door dit dieet, hebben jullie daar ervaringen mee, het maakte me bang.
  Ik val wel goed af, en dat vind ik heel fijn.

  groetjes claudia

  • TIP: Afvallen doe je niet alleen.

   Zorg dat je medestanders krijgt en vorm een thuispubliek. Wil je winnen van FC Obesitas dan helpt het als je wordt gesteund door je dierbaren. Hoe je die steun krijgt, vertel ik je in mijn boek Het Hongerige Brein.

   Wist je dat een van de meest gestelde vragen tijdens mijn voordrachten over lekker eten gaat? Zoals over wijn, speltbrood of roomboter. Is dat gezond?

   Bijvoorbeeld de vraag of speltbrood gezonder is dan volkorenbrood en moet ik er dan roomboter of dieetmargarine opsmeren? De volgende nieuwsbrief zal ik je die antwoorden geven.

   Voor meer tips bestel je het boek ‘Het Hongerige Brein

 23. Goedemorgen Teuni,
  Haal niet een kilo per week en dr Frank door elkaar get is niet hetzelfde.
  Wat het in schrijven betreft misschien was je al een ingeschreven geweest?
  anders zou ik het ook niet weten fijne dag Eveline.

  • halllo
   ik ga beginnen met dr frank en wil alleen boek 2 of 3 kopen zou dat lukken
   ooit in het begin had ik boek 1
   maar vond dat een beetje saai en niet zo n heel interessante recepten voor mij dan dat is natuurlijk voor iedereen anders en heb het verkocht

 24. De beste dieet ooit lekker eten geen honger ,dat kan helemaal bijna niet maar toch ik ben net 3 dagen bezig en k ben al een kg kwijd , ik neem wel vitamine en fezels dr bij , ik moest ook even een betje afkiken van de suiker maar een paracitamol helpt jou erdoorheen dus ik ben heel blij .

 25. Ik probeer al een paar dagen mij in te schrijven maar iedere keer krijg ik een mailtje poging mislukt,ook een mailtje naar eenkiloperweek hoor ik niets van wie kan mij helpen?

 26. Hallo Maria,
  Zelf ben ik bijna 8 maanden bezig, zoals je vroeg ook ik had krampen maar dat gaat vanzelf over.
  En wat het toilet gaan betreft neem een lijnzaad olie een klein theelepeltje, niet elke dag hoor wens je veel succes ik zelf ben 27 kilo af gevallen dus wens jou hetzelfde toe met een warme groet Eveline.

 27. Doe nu de 5e dag had 30d. dieet van Dr. Frank. Ik had vannacht last van spierkrampen. Ik slik multivitamines, moet ik nog een andere vit. erbij nemen.?
  Ook is mijn ontlasting onregelmatig. Had ik nooit problemen mee. Kunt U mij helpen?

  • gebruik psyllium vezels dat stimuleert de spijsvertering kan je bij een natuur winkel koppen heeft mij echt goed geholpen.

 28. Nadat ik op de radio een interview met Dr Frank had gehoord heb ik het boek besteld.

  Ik was onder de indruk van het feit dat er al zoveel mensen door af te vallen geen medicijnen meer moesten nemen. Geweldig toch?
  Het boek is prachtig geïllustreerd, een lust voor het oog.
  De tekst leest makkelijk weg en de afdeling recepten doet denken aan een culinair hoogstaand kookboek.

  Kortom een genot om weer nieuwe kookinspiratie op te doen.
  Een inspiratie die leidt tot een gezond(er) eetpatroon, meer genieten van wat je eet en ook nog afvallen en gezonder zijn!!!

 29. Hallo Anneke,
  Sorry ik las het vandaag pas en misschien heb je het antwoord al van iemand ontvangen.
  Maar ik laat mij de recepten of ik bedoel de dieët per dag sturen en dat ging prima hoor ik heb geen boek.
  Dus ik wens je heel veel succes toe met wat je maar doet warme Groet Gabriële

 30. Hallo Martha,
  Ik zal ze zeketr morgen laten halen, want ik kan ze niet halen het zal mij benieuwen, in iedergeval bedankt nog een fijne voort zetting met de avond en je laatste kilo’s te verliezen.
  Stel het erg op prijs dat je de moeite nam me dit te schrijven groetjes Gabrële.

 31. Goedemorgen Ayries,
  Van af het begin heb ik extra vitamine pillen geslikt en dat bevalt mij ook goed.
  Ik ben nu al heel wat verder ongeveer 6 maanden en ben bijna op mijn streef gewicht, heb wel erg veel last van dat ik moeilijk naar het toilet kan en neem daar ook pilletje voor Wapiti, maar dat helpt niet echt.
  Van 102 kilo naar 73 is toch wel van mezelf om trots op te zijn.
  ik wens jou ook succes met je vriend en het is echt wel te doen groet Gabriële.

  • Hoi Gabriële,

   Ook ik heb dat probleem gehad. Ik drink nu elke morgen een kom thee voor een betere stoelgangvan Jacob Hooi te verkrijgen bij de rode pilaren. het helpt echt heel goed ik heb er geen last meer van. Wat je ook kunt proberen is de vezeltabletten van het Kruidvat. Maar doe niet en tabletten en thee want dan gaat het te goed als je begrijpt wat ik bedoel ha ha. Goed van je dat je al bijna op je streefgewicht ben en je mag zeker trots zijn op jezelf. ik ben op de helft er moeten nog 5 kilootjes af en ook mij gaat dat lukken.

   Veel succes verder,

   groetje Martha

  • Ik ben het voor 95 % eens met uw lijst van verboden koolhydraten. Inderdaad koekjes, gebak, kortom alle extreem suikerrijke produkten zijn uit den boze. Alcohol is voor niets goed, en het is gemakkelijker niets te drinken dan weinig te drinken.

   Is er dan geen enkel alternatief voor aardappelen, brood, pasta en rijst. Wij eten altijd volkorenbrood, volkorenpasta en bruine rijst. Alle voedingsdeskundigen over gans de wereld raden dit aan als gezonde voeding, mits matig gebruik natuurlijk. Ik en mijn echtgenote eten bvb elk 200gram volkorenbrood per dag. Bij een warme maaltijd met volkorendeegwaren gebruiken wij per man 80 gram ongekookt. Fruit eet ik twee a drie stuks per dag. Echt veel calorieen zijn dat niet hoor. Zijn al die mensen die voormelde richtlijnen geven en die vier jaar universiteit gevolgd hebben dan zo’n dommeriken. Alle topdokters in Belgie, en als ik zeg top bedoel ik ook top, zelfs top in Europa zeggen: alles eten, gevarieerd eten doch met mate.

   Wat is het smakelijk alternatief voor brood enz. Ik ben benieuwd naar de goede koolhydraten.

   De moderne trend is: vis, vlees, noten, zaden, fruit en groenten en dat voor ongeveer 80 % van uw maaltijden. Moet ik echt mijn gezond boterhammetje en eenmaal per week mijn frietje ook al laten. Is dit echt niet overdreven of zit ik fout?

   Benieuwd voor de volgende les.

   Sanne vele groetjes en nog een prettige dag

   Gommaar

  • Ik heb je lijst met verboden koolhydraten gelezen, 4 dingen staan erin die ik van mijn Diabetesarts en diëtiste juist wel moet eten! Hoe kan ik dat met deze cursus dan toch in juiste banen doen komen?

   Ik heb van hun een 30-15 koolhydraten lijst, dwz dat de maaltijd (3X) uit 30 koolhydraten moet-mag bestaan en de tussendoortjes(3X) maar uit 15! (Het probleem is niet dat ik teveel eet, (ik heb geen honger en vergeet daardoor op tijd te eten/ drinken) juist te weinig en op een verkeerde manier/ tijdstip.)
   Dit om te voorkomen dat mijn suikerspiegel weer vreselijk gaat schommelen met alle gevolgen van dien.
   Daarbij moet ik alle bewerkte suiker mijden. Dat laatste is geen probleem, ben geen zoetekauw. Ook heb ik al aardig geleerd dit soort dingen te herkennen met etiket lezen, iets wat ik niet makkelijk vind met al die kleine bijna onleesbare lettertjes.

   Nu weet ik niet wat hierin dan wijsheid is en zou dat graag vernemen omdat ik heel graag wil leren wat ik (met al mijn medische problemen ten spijt) als gezond eten kan beschouwen. Juist om die schommelingen en daarbij behorende problemen te voorkomen.

   Graag hoor ik hier meer over.

   Groetjes,

   Petra

  • Zoals je weet zijn de vetten in ons dieet niet langer de grootste boosdoener voor alle ziekten en kwalen, maar suikers zijn nu de hoofdverdachten. En sinds kort worden suikers ook beschuldigd als de veroorzakers van buikklachten. Er is namelijk een verband tussen het prikkelbare darmsyndroom en suikers in je voeding.

   Daarom is het zogenaamde FODMAP-beperkt dieet ontwikkeld. (FODMAP is het acroniem voor ‘Fermenteerbare Oligo-, Di-, Monosachariden en Polyolen’). Dat zijn de namen van kleine en grotere suikers. Die ‘FODMAP’ suikers worden door bacteriën in de darm omgezet tot gassen, vocht en prikkelende stoffen. Dat gas en extra vocht doen de darm opzwellen en dat verklaart het opgeblazen gevoel. Of het FODMAP dieet echt werkt op de langere termijn is nog niet bekend.

   Eén ding is zeker: we eten teveel suikers. Volgens de WHO moeten we de toegevoegde suikers met de helft verminderen. Als dat niet helpt voor de pijn in je buik dan werkt het wel tegen het vet op je buik.

   Meer weten over vetten en suikers? Lees Het Hongerige Brein, volgens Stephan Peters van het Voedingscentrum het beste boek voor de consument van het jaar!

 32. Ik wil reageren op het artikel voor- en nadelen Dr.Frank dieet.
  Mijn vriend en ik doen nu 3 weken het dieet. En het bevalt ons prima. Inderdaad in het begin (de 1e week) had ik een raar gevoel in mijn mond, slechte adem. Ik had snel door dat wat extra vitaminen geen kwaad kan en heb dus bij de reformwinkel vitaminepillen gekocht. Geen last meer gehad. Het eten is zeer gevarieerd en lekker. Ik heb nog nooit zoveel groenten in welke periode dan ook in mijn leven gegeten als in de afgelopen 3 weken. Verder is mijn lliefde voor koken weer aangewakkerd. Ik houd van kruiden en experimenteer daarmee. De recepten zie ik als basis en de rest is van mijzelf. En we vallen nog steeds minimaal een kilo per week af. Toen ik hieraan begon, wist ik dat het discipline en doorzettingsvermogen zou vergen. Vanaf dag 1 zijn we er vol voor gegaan. Voorbereidingen treffen horen erbij. Maar dat is commitment. Dus de nadelen zijn makkelijk te verhelpen door creativiteit, wat extra vitaminen (goede vitaminenpillen) en commitment.

 33. Ben nu 4 maanden bezig, waarbij de eerste weken de kilo’s er afvlogen…4 tot 5 per week. Nu 32 kilo lichter. Zondig de laatste 2 maanden een paar keer per week, maar blijf in beginsel deel 1 volgen. Per week gaat er nog steeds wat vanaf, maar niet zo spectaculair meer. Deel 2 heeft mij weinig voldoening gebracht en dus houd ik vast aan deel 1.

 34. Hallo Knoppien,
  Ja je mag fruit maar één per dag zelf eet ik het liefst een kiwi.
  Dus het mag gewoon hoor als het maar niet teveel is succes groetjes Gabriële.

 35. Hoi Maya,
  Ik slikte ook altijd cholesterol tabletten en ben later weer geprikt en hoefde het niet meer te gebruiken alles was goed.
  Ja en dat ondanks het dieet van dr Fank.
  Mijn suikerpijl is ook proma dus ik zou zeggen gewoon doorgaan, het enige wat ik niet deed is s”morgens eieren daar kreeg ik last van mijn maag van.
  Ben nu bijna 15 kilo kwijt wens je succes Gabri:ele.

 36. hoi,
  ik ben in 4 weken al 5kg afgevallen.maar ik vraag me af of we nooit meer brood als ontbijt of lunch mogen eten.en of we geen te hoge cholestrol krijgen van al die eieren???ik heb al medicijnen voor mijn cholesterol.
  met vriendelijke groet

  maya

 37. Ik ben vier weken geleden met fase 1 en inmiddels 7 kilo kwijt. Al na 1 week viel het mensen op dat ik slanker werd! Ik wil nog een kilo of 5 afvallen, maar ga straks eerst op vakantie. Voor ik wegga, ga ik twee weken fase 2 doen, zodat ik in de vakantie fase 3 kan doen. Als ik terug ben ga ik dan nog een paar weken naar fase 1 om de laatste kilo’s eraf te halen. Ik vind het TimFit dieet erg goed vol te houden, de shakes zijn lekker en het kost mij echt geen enkele moeite om het vol te houden. Het grootste voordeel is natuurlijk dat ik heel bewust bezig ben met wat ik nodig heb en wat vooral niet. Dat maakt het straks makkelijker vol te houden als fase 3 begint. Wat ik ook erg prettig vind is dat ik tot nu toe heel snel antwoord op mijn vragen heb gekregen, dank daarvoor Dianne. Ik ga met veel energie nog even door!
  Groeten, Ellen

 38. Ik heb het Dr Frank enige tijd met succes gevolgd, maar de klachten, die steeds bij mij terugkomen zijn vooral darmklachten. Ik ben met het dieet gestopt omdat ik regelmatig een zeer slechte stoelgang ging ontwikkelen. Een aantal dagen geen stoelgang hebben werd heel gewoon. Ik heb geprobeerd vezels daarbij te nemen, maar dat hielp totaal niet. Wat zou ik nu moeten doen om toch dat Dr Frank dieet te volgen en geen stoelgangproblemen te krijgen, zoals een slechte stoelgang, buikkrampen,etc. Want mijn klachten worden niet genoemd in het dieetboek.

  • Wat mij helpt is darmreiniger(naturel) van kruidvat. Oplosbare vezels. Daar zit in, psyllium en inuline, dit moet je mengen met water en opdrinken, daar achteraan glas water Dit gebruik ik 1 x per dag in de vroege avond. Het werkt!!!

 39. Hallo,
  Ik ben beginnen met een koolhydraten arm dieet,
  ik ben alleen aangekomen.
  Heeft iemand hier ervaring mee?

 40. hoi ik ben vanaf dinsdag bezig met dr frank alleen ik word ontzettend
  duizelig ik probeer het gewoon.ikheb geen schildklieren meer en ik slik
  eutyrox 100 mg.ik eet wel crackers smorgens vezelfit wasa.dat komt
  weer bij yvonne lemmers vandaan dus ik doe van alles wat.ik eet geen
  aardappels pasta of rijst. volgens mij is begin altijd moeilijk.ik ben wel
  vanaf 112kg naar 109 gegaan. mijn moeders vriendin eet hier gewoon
  fruit bij.fruit is gewoon weg gezond dat kunnen mij niet afpakken.je
  moet ongezonde snoep weglaten en voor vrouwen is dat volgens mij
  moeilijk voor je ongesteldheid. ik neem dan gewoon abrikozen gedroogd of 2 gedroogde vijgen.van vijgen slank je ook af.

  • beste edith,ik heb ook deze schildklier tabeletten ,en nog veel meer andere pillen.als je doet wat in het boek staat en dat ook eet heb je geen hongergevoel en word je ook niet duizelig.omdat je dan voldoede voeding hebt.en wat dat fruit betreft dat is maar voor een paar weken!!doordat je zelf steeds iets anders eet,zal je ook geen ritme in jou dieet vinden.ik vind het koken een feestje.die abrikozen en vijgen bevatten heel veel suikers.en het is de bedoeling dat je die de eerste 10 weken niet mag hebben.lees het eerste boek dan begrijp je ook waarom.ik wens je heel veel succes verder met afvallen.
   met vriendelijke groet maya

 41. voor een persoon is het een heel moeilijk dieet de ene keer 5 champignons gebruiken en wat doe ik met de rest? ik kan op de nuchtere maag geen 2 eieren en 8 plakjes rook vlees op. wat mag je drinken ja water maar ook sapjes melk koffie en thee? en wat mag er bij de koffie ik vind een kaal schoteltje niet leuk. Volg gedeeltelijk het dieet omdat ik twee dagen in de week bij de kinderen eet, brood heb ik drie weken niet meer gegeten. Ben nog niets afgevallen.

 42. Ben nu 1 week bezig. 1 kilo oafgevallen, maar ik voel me dik oftewel opgeblazen.
  Omdat ik het gevoel heb dat ik niet zonder fruit kan eet ik een fruit per dag als tussen door.
  Is dat normaal.

  Gewicht nu 63.10
  Lengte 1.53
  leeftijd 61

 43. Ik heb een mail gestuurd. ik sat wel bij de reacties op pagina 14, maar de text van mijn mail staat er niet bij en ik kreeg ook geen antwoord op mijn gmailadres. Hoe zit dat?
  Graag een reactie aub, Marijke.

  Mijn vraag is: omdat ik de ontbijt en lunches van verschillende dagen door elkaar gebruik, vraag ik mij af hoeveel eiwitten je moet hebben van die drie maaltijden om het effect te behouden. Mag je ook minder eiwitten gebruiken, want het is mij teveel. Mijn man is vijf/zes kilo af-gevallen in drie weken en ik drie kilo. Dus het werkt wel!
  Maar geef even een reactie aub op mijn mail adres. De computer is erg nieuw voor mij. Marijke.

 44. 1 maand e weken geleden ben ik me het dr. frank dieet begonnen.
  In een maand ben ik 5 kilo afgevallen ,ik werd wel vaker verleid door de lekkere maaltijden die ik niet mag gebruiken tijdens het dieet. Heb 2 keer tussendoor een stuk brood, 2/3 keer fruit gegeten.
  Sindsdien probeer ik me niet te laten verleiden door het lekkere maaltijd ik doe mijn best . In de laatste twee weken heb nog geen kilo verloren.

  Ik vroeg me af waarom????

 45. ik ben een vrouw van 64 jaar die Parkinson heeft 85 kilo weegt en zich moet houden aan een eiwitarm dieet i.v.m. medicijnen(levodopa)maar graag wil afvallen.

  tevens is het beter dat ik afval daar ik dit jaar een D.B.S. (hersenoperatie)onderga.

  Ik was een tijdje 74 kilo maar eet steeds 10 kilo zoet leven erbij vooral s nachts als ik lig te trillen (parkinson)
  Ik wil graag afvallen temeer ik het resultaat wil zien en voelen wat het met de parkinson doet.

  Ik hoop dat iemand mij van advies kan dienen bij voorbaat hartelijk dank.

 46. Ergens las ik dat je geen koolhydraten mag eten niet tijdens en ook niet na het dieet. Als je dat toch doet, aldus wat ik las, zou je de kilo’s er inm no time weer bij krijgen.

  Klopt dat? Ik wil het dieet gaan volgen maar wil van het jojo-en af.

  • Hoi Nel,

   Ik heb ook gelezen dat je iig 2 kilo erbij komt als je weer “normaal” gaat eten. Op dit moment ben ik bijna op mijn streef gewicht ik ben inmiddels 7.5 kilo afgevallen in een paar weken tijd. En dat terwijl ik in het weekend gewoon brood, patat, chips enz eet. zelfs alcohol drink! En ik heb er echt wel aanleg voor hoor om aan te komen. Ik denk dat als je op je streefgewicht bent je altijd voorzichtig moet zijn met koolhydraten. Je kan bijv als je een broodje eet ’s middags, ’s avonds de aardappelen laten staan. Of anders om. En miss ’s morgens dan een eiwitshake? Veel drinken en bewegen en eten met mate. Het blijft een eeuwige strijd maar immers ieder pondje gaat door het mondje!
   Ik ken iemand die ook het eiwitdieet deed en die viel zelfs nog steeds af ook al was ze al gestopt! Ik denk dat het miss ook aan de persoon zelf ligt, de een komt sneller aan als de ander. Volgens mij moet je na het dieet gewoon zelf de balans gaan zoeken! Veel succes!

 47. Hallo,

  Ik ben nu 1.5 week bezig met Dr frank dieet en ruim 5 kilo afgevallen! Ik ben natuurlijk heel blij, maar ik denk niet dat ik het vol ga houden. Ik ben vaak heel licht in mijn hoofd en ging vanmiddag onderuit! Hoe gaan jullie daarmee om en hebben meer mensen hier last van.Moet ik meer eten? Ik werk overdag en ’s avonds en haal 3x per dag mijn kids van school en naar sporten met de fiets ik beweeg dus veel.

 48. een vraag,kan ik naast het dr.frank dieet een x-trine citroen sapkuur van 20 dagen volgen?In afwachting van uw bericht verblijf ik ria

 49. ik wil graag afvallen met me man we lopen op het moment bij een dietiste ik moet afvallen omdat ik suiker heb en chronish ziek ben en mijnman moet ook afvallen omdat die last krijgt van zijn gewrichten

 50. Graag wil ik de dagelijkse recepten stop zetten.

  Ben voldoende afgevallen,

  Hartelijk dank voor de begeleiding.

  Met vriendelijke groeten,

  Carla Hoeckx

 51. Hallo Coby

  Ik ben daar heel nuchter in.

  Als ik iets lekker vind kijk ik naar het aantal koolhydraten en naar het gewicht dat ik steeds verlies.
  Als i het snog steeds naar beneden gaat heb ik geen gewetensproblemen omtrent wat wel of niet mag.
  Een verandering van leven bepaal je zelf !!!
  , eventueel met behulp van Dr Frank.

  Groet
  Ivo Heins

 52. ik heb een vraagje ,ik gebruik graag optimel joghurt maar je mag dat niet eten bij het dieet van dokter Frank, ik mis mijn toetjes heel erg ,is er geen toetje dat je mag gebruiken in optimel zit 5.8 koolhydraten per 100 ml

 53. Hallo allemaal, ik volg het dieet van Dr. Frank nu bijna drie maanden en ben 14 kilo afgevallen, eigenlijk zonder al te veel moeite of hongergevoel. In de loop van de tijd heb ik een aantal tips voor het Dr. Frank Dieet verzameld. Deze heb ik gepost, voor iedereen die ook gebruik van deze tips wil maken: klik op deze link.

  Nog meer tips of reacties zijn altijd welkom.

  Groetjes van Angelique

  • Het valt mij op ,dat mensen met diabetes geen zinnig antwoord krijgen op hun vragen is er niemand die ervaring heeft ,dr Frank dieet zou toch ook helpen bij mensen met diabetes.
   Waarom dan geen reacties ?

 54. Ik heb een zeer dringende vraag voordat ik met het Dr. Frankdieet ga beginnen:

  Mag ik ontbijt en avondeten volgens de recepten van dr Frank gebruiken en dan tussen de middag een andere eiwitshake of eiwit reep nemen?

  Tweede vraag: mag je vla yoghurt of kwark nemen bij het dr frank dieet?

  • Volgens mij moet je goed besffen dat er overal vet in zit

   Volgens moet je dan o% gebruiken

   en het aantal koolhudraten p de verpakking bekijke of naar de suikers,

   want dat zijn ook toekomstige koolhudraten

   groet
   Ivo

  • Volgens mij moet je je wat meer op de informatie storten.
   Tot nu toe heb ik niet ontdekt dat je brood moet eten. wel de vleeswaen die erop gaan , maar dan mager.
   Ga eens kijken naar suikervrije produkten en dan zal je zien dat er best wel wat te koop is.
   een beetje meer geld dat hje terugverdient door niet de sausjes te kopen.

   het blijft een niewue “way of Life”

   groet
   Ivo

 55. Ik las op het forum dat er mensen zijn die volkorenbrood eten en gluten vrije muesli. Ook staat hierbij dat dit echt dokter Frank proef is. Nu vroeg ik mij af, in het boek van dokter Frank kom ik deze dingen zeker niet tegen, dus mag je dat nou eten of niet?

  • nee, het hoort er niet bij want er zitten koolhydraten in, ook als het glutenvrij is! Pas al je stabiliseert mag je dat (met mate) eten.

 56. Hallo allemaal,Ik heb zo eens naar jullie reacties gekeken en ben benieuwd of mij dat ook allemaal gaat lukken.Ik ben een moeder van 35 jaar en heb een gezin met 4 kinderen waarvan 1 zoon van 13jaar die bijna 60 kilo weegt omdat hij zijn vader is verloren en niet goed in zijn vel zit.(emotie eter denk ik).Kan ik samen met hem dit dieet volgen?
  Hij speelt wel veel buiten en volgens mij snoept hij stiekum met zijn vriendjes.
  M.v.g

  • Hallo Donna
   Ik ga ervan uit dat je denkt dat hij te zwaar is.
   Je wijt dit aan het verleis van zijn vader en ik denk dus ook dat jij je man verlopren bent.

   Ik adviseer meer dan een speciaal dieet,
   Ik zoui ook wat speciale hulp halen.
   Persoonlijk vind ik het een prima dieet omdat ik gemotiveerd ben om af te vallen.
   Hoe is dat bij je zoon Wil hij afvallen ?
   Is hij zich bewust van zijn gewicht of zit hij nog te diep in rouw verweking. En hoe zit jij in je rouwverwerking.
   Er komt heel wat bij kmijken het dieet te volgen.
   Naar mijn idee is het meer een levenswijze aanpassen en dat doe je niet in je eentje . zeker niet met 4 kinderen , van welke leeftyijd?

   Ik zeg speciaal lkevnswijze omdat ik een week op vakantie ben geweest zonder internet en dan heb je niet al de recepten,

   Hoe doe je dat tyrouwens met 4 kinderen
   Moeten ze allen meeten ?
   of alleen je zoon met verdriet.
   Dan krijg je scheve ogen .

   Het lijkt mij veel te moeilijk voor jou als vrouw alleen om ook deze klus alleen te klaren.

   Ik bedoel dit zeker niet minachtend.
   Ik heb er zelf nameloijk ook moeite mee en dan heb ik alleen maar mijn vrouw voor mantelzorg.

   Als het erop aankomt eet ze net zo hard alle aardappels op die ik voor mijn gasten klaarmaak omdat zij niet meedoen aan het dieet.

   Ik maak een lekkere schitelm klaar waar ze hun vingers bij aflikken en ik neem dan alleen de groenten.

   Dan moet je sterk gemotiveerd zijn en ik ben toch weer een kilo afgevallen .

   Ik wens je sterkte met jouzelf met je zoon en met je andere drie kinderen,

   Groet
   Ivo

 57. Ik ben met gemak 10 kilo kwijt geraakt met Dr Frank en blijf zo eten dus meer eiwitten en minder koolhydraten.
  Tuurlijk af en toe een patatje of een lekkere bak ijs moet kunnen maar de dag er na weer dr Frank! En niks geen gejojo ik blijf alleen nu helaas al een jaar op het zelfde gewicht …ik val nu niet meer af dus las ik er nu maar eens een ander dieetje in.

 58. taalfouten sluipen erin omdat ik sneller typ dan kijk. sorry.

  en het is waar!
  dat ik een emotionele eter ben.
  Er komt weiningvtot geen emotie van mijn vrouw, helaas maar het is nu eenmaal zo.
  Bijna dertig jaar getrouwd en we gaan samen gewoon verder met het leven.

 59. Inmiddels ben ik al weer bijna twee weken bezig.
  Nog geen kilo eraf!

  En ja het is weer dat ik een emotionele eter ben.

  ’s morgens goed beginnen prima ontbijtje.

  Maar als ik ’s middags in de auto stap staat daar nog steeds die snoepbak/
  En dat gaat dan niet met een snoepje hoor!!

  Ik verwen mezelf met een taartje, de anderen krijgen dan ook wel.

  Af en toe heb ik het nodig mezelf te verwennen.

  Thuis heb ik mantelzorg voor mijn vrouw Ze doet gewoon lekker mee met mijn dieet We koken om de dag. Vaak moet ik dan even bijspringen omdat het niet meer zo eenvoudig is om een eitje tot spiegelei te bakken.

  Ja en bietjes moetje wel even koken voor je gaat eten want anders zit er een grondsmaak aan dat wil niet weten.
  In een potje met ui klaargemaakr bij de super. Dat is lekker. Een vriendin kwam langs en die heeft alle bietjes opgemaakt. Het was heerlijk.

  Het afvallen gaat langzaam een ons per dag.
  spms last van de stoel;gang

  Soms heb ik echt knallende hoofdpijn en een “te gemakkelijke stoelgang” om het maar even netjes te stellen.

  Allemaal stres zegt de dokter en dan valt het afvallen niet mee.
  Deze middag voor de tweede keer naar fitnis gegaan.
  Natuurlijk spierpijn.

  Afgelopen zaterdag heb ik een emmer eiwit shake gekocht , maar ik vind het ontbijt nog steeds lekker en de lunch
  laat ik ook niet graag staan.

  ’s avonds een flink stuk Franse kaas gaat er ook nog in Met een liter cola light.

  Het schiet allemaal niet op maar het is wel preti\tig om met mijn vrouw de boodschappen te kopen . Er is een beetje structuur in haar leven.

  We zijn allebei thuis.
  Ik in WAO en mijn vrouw in de ziektewet.

  Dus alle tijd
  Ik kan me voorstellen dat mensen die werken wat problemen om het eten ontbijt en lunch te maken.

  Twee dagen in de week eet ik lunch buiten de deur. En dan neem ik gewoon een paar plakken kaas, twee tometen en een halve komkommer. Wel zo makkelijk.
  Een eiwit shake zou ook wel helpen maar daar ben ik nog niet aan toe.

  ’s morgens vroeger oopstaan zou ook wel helpen en structuur zou ook moeten maar dat is allemaal wat problematisch.

  Het afvallen gaat. het houdt ons bezig maar we zijn er nog genoeg gestresst door dat het een kilo per week wordt.
  We blijven redeloijk op gewicht en steeds een beetje minder vinden we prima.
  We hebben tijd van leven en dat voelt ook goed.\
  We zijn vaak laat thuis omdat we voor de kerk voorbereiden en dan kunnen we het niet makkelijk opbrengen om vroeg op te staan.
  We hebben twee keer per wek hushoudelijke hulp en structurering.
  Wat een engel is zij. Een godsgeschenk.

  Zo even genoeg zo.

  tot volgende keer

 60. Sorry voor het slechte Nederlands in mijn vorige reactie.
  Ik merk dat ik een bril moet opzetten bij dit soort werk.( de computer is soms traag in het verwerken van mijn toetsaanslagen )

 61. Persoonlijk vind ik dat het eiwit gehalte erg hoog is….een blijkje tonijn in een lunch salade…dat is erg veel! 2 tartaartjes bij spinazie…. De aangegeven hoeveelheden krijg ik niet eens op.Ik varieeer dus met de hoeveelheden en kom zeker niet tekort.Hartig in de ochtend is voor mij zeker niet vreemd, ik hou niet van zoet!En ja ik raak de beloofde kilo’s kwijt. Dus ik ga toch nog even door om te zien of ik het eindresultaat kan behalen

  Karin

 62. De afgelopen vakantie heb ik het dr frank dieet gevolgd,

  Ik was 106 kg en nu weeg ik rond de 100 kg.
  ik drink verder alleen water en cola en ANDERE LIGT DRANKEN.

  Het boek geeft vier weken lang 3x per dag een maaltijd voorgeschoteld.

  ik heb nog nooit zo,n diversiteit aan groenten gegeten. heerlijk.
  af en toe een patatje tussendoor moets kunnen.

  Alle recepten zijn bewerkelijk wordt er gesteld. Dit komt waarschijnlijk omdat de meesten niet gewend zijn lekker eten klaar te maken. dat kost altijd tijd.

  Hett mooie van frankrijk is de diversiteit aan kaas,
  Daar heb ik ruimschoots gebruik vab gemaakr.
  Wat dat is de nederlandse kaas markt maar een zielig aftreksel met jong belegen en erg oud.

  ´morgens een komkommer met kaas is even wennen maar na vier weken ga je de recpten wel kennen en durf je ook een beetje meer te varieren dar dr Frank al doet.

  Het brood hebben we grotendeels laten staan maar een lekker vers stokje hebben we toch maar genomen.

  Iedre week geeft een overzicht van de recepten en dat daar kan je rekening mee houden met inkopen.

  Naar verloop van tijd wort je er wat vrijer in.
  De ene keer een ovenschotel , de andere keer in de koekenpan.

  Dat houdt ook de motivatie erin –

  mijn vrouw wil nog steeds fruit kopen .
  Maar na verloop kon ik veel weggooien.

  dat begon ik van het dieet te begrijpen
  alleen avocado.

  daar moet wat op gevonden geworden
  ook de mineralen die met fruit meegaan vereisen wat aandacht in het dieet.

  Na 4 weken even kijken oe het bevalt en dan weer oppakken lijkt me geen slecht idee, <
  Je ziet meteen hoe je met je oude eetgewoonten teveel aankomt.

  na een week op de weegschaal bleek dat we bijna net zoveel aten als dat verteerden.

  qua stoelgang niet te klagen alleen wat minder vaak. Mooi toch!

 63. beste mensen,
  ik volg het dr Frank dieet. Maar, ik weet niet wat ik als goed tussendoortje kan eten. Mijn ontbijt is om half 7, en mn lunch om half 1. Daar ik diabetes heb, trek ik dit niet…dus….
  heeft iemand wat suggesties voor me..???
  Met vr. gr.Marthe

 64. Graag ontvang ik de dagelijkse mail met vegetarische recepten van het dr Frank dieet.

  Harteliijk dank, Liesbeth

 65. hallo allemaal, ik ben 3 weken bezig met dit dieet en het bevalt goed, ben 3.7 afgevallen in 3 weken tijd, ik hoor hier mensen praten over het feit van druk hebben en de menus moeilijk temaken zijn op het werk. ik werk als militair, heb zelfs een week oefening gedraait, en geloof me, met een beetje doorzettings vermogen is dit dieet goed tedoen, en kun je de maaltijden wel een beetje aanpassen, tijdens die oefening heb ik als ontbijt en lunch alleen maar plakjes worst en kaas gegeten, en als avond eten alleen vlees en groenten, dus als ik al militair het kan, dan kunnen andere het ook wel, het zal wel niet elke dag meevallen en soms beetje eentonig worden, maar als je resultaat ziet is het toch goed?!
  kom op mensen, ga ervoor, doe ik ook, en ik heb 14 kilo over gewicht nog steeds dus ook ik heb het zwaar soms

  groetjes ilona

 66. Irene,

  Wij zijn ook zo’n 3 maanden bezig en hebben de zelfde ervaring, je moet van koken houden maar het werkt goed. Wij zijn zo’n 12 kg kwijt en eten lekker. Dat gezeur van sommige mensen. Ze hoeven dit niet te doen. Ieder mens heeft z’n eigen verantwoording.
  Het bevalt ons prima en we voelen ons er lekker bij.

  Vriendelijke groet, Marijke.

 67. Sinds 4 maanden doen wij het dr. frank dieet. We zijn beiden 9 kilo afgevallen en voelen ons zeer fit.
  De metformin voor mijn suiker hoef ik sinds 2 maanden niet meer te slikken.Bloeddruk is weer normaal. Maagtabletten niet meer nodig. Dit dieet geeft ons zoveel winst. Je eet geweldig lekker maar je moet wel van koken houden. Al het gezeur over dit dieet moet maar eens ophouden. We vragen ons af of het commentaar niet komt van de mensen die het niet volhouden.
  Wij zijn er in ieder geval byzonder gelukkig mee.

  vriendelijke groet, Irene

 68. Ik ben een vrouw van 38 jr heb diabeet type 2, ben te zwaar. Wil graag afvallen met het dokter frank dieet. Wat mag ik allemaal hebben. Ben pas begonnen met het eten van roetbak eieren in de avond. Wat kan het beste doen dat mijn suiker hier niet onder lijdt. Maar ik moet minimaal 20 kilo afvallen om op mijn streefgewicht te komen en te blijven.

  Marielle

 69. toe maar weer Ria, gooi er maar weer geld tegenaan. Kan je nu na 13 dagen echt niet verzinnen hoe je variaties kan aanbrengen in je menu?
  Ik kan echt zelf wel verzinnen hoe ik een kilo kwijt wil. Het zit tussen de oortjes Ria!

 70. Ik heb nu 13 dagen graits complete menu`s gehad voor het ontbijt,lunch en diner.

  Nu vanmorgen niet meer , ik zou graag betaald verder willen gaan omdat het goed werk, ben nu 1 kilo kwijt.

  Hoe doe ik dat dat ik weer voor iedere dag menu`s krijg voor de hele dag?

  Groetjes Ria

 71. Weer zo,n eikel die geld verdient aan dikke mensen. Afvallen zit tussen je oren. Denk na bij wat je in je mond stopt en beweeg meer!

 72. Goeden morgen,

  Ik ben gisteren begonnen met het dieet en wil me nu ook registreren bij de site van eenkiloperweek Als ik mijn gegevens invoer staat er dat ik een mailtje krijg……maar die krijg ik dus niet. Hoe kan dit??? Kan me dus niet aanmelden en kan via die site ook geen contact opnemen omdat je ingelogd moet zijn.

  Verder als ik alle verhalen zo lees, het mag misschien wel een bestaand dieet zijn maar door het weer in de publiciteit te brengen gaan er weer heel veel mensen aan de lijn. Als je dan zo lekker afvalt met zienbaar resultaat krijg je er alleen maar meer zin in, en makkelijker vol te houden denk ik. Ben gister in ieder geval begonnen en omdat je zo vol ziet geen trek om te snaaien.

 73. Ik heb in 10 weken 10kg gewicht verloren!
  Voel me enorm fit daarna en………blijf op gewicht .
  Heb wel gekijk het snoepen en ongezond eten achterwege gelaten.
  Ben 74 jaar en loop ook weer vlot de trap op en neer.

  DUS LEVE HET DR FRANK DIEET !!!!!!!!!!!!!!!!

 74. Goedemorgen.

  Wat nou nieuw , dit is zo oud als de weg naar Rome, gewoon gepikt van dokter Atkins. Ik als fanatiek sporter ben zeker al 35 jaar op de hoogte van dit dieet, alleen was dokter Atkins de echte bedenker. Dus dokter Frank, je bent een komediant die zijn zakken loopt te vullen.

 75. Ben 5 weken “bezig” geweest met het dieet van de dokter. Ben 8 kilo kwijt, maar het hangt me nu de “strot” uit. Ga het combineren met Sonja. Bovendien ben ik weer na 7 weken op nin actief gaan werken en dit is niet te doen met de ontbijten en zeker niet met de lunches van Frank.

  ria

 76. hoi allemaal,
  ik lees dat sommigen ook aan de eiwitshakes zitten. wat zijn dat voor een shakes en hoevaak gebruik je dat.

  sonja

 77. Mijn man en mijn persoon zijn nu al 3maanden met Dr,Frank bezig.Mijn man woog 97 kilo en zit nu op 88,2.Geweldig maar ik (sil) ben niets afgevallen.Ben zelf 59 kilo en lengte van 1.55. Nou is mijn vraag is het wel zo nodig om dit dieet te volgen. Echt overgewicht heb ik nooit gehad. Het dieet vinden wij echt heerlijk en simpel en met wat eigen fantasie in het koken is het goed vol te houden. Is het verstandig als ik (sil) hier mee door ga?Mijn man in ieder geval wel ik heb zelf zo mijn twijfels.

 78. Ik ben altijd een beetje sceptisch met dit soort dingen maar op aanraden van mijn zus en moeder dan toch maar het boek gekocht en begonnen met Dr. Frank. Ik ben nu een week verder en ben 3 kg afgevallen. Echt verbaasd dat je vrij makkelijk zo snel kunt afvallen!

 79. Mijn man volgt dit dieet en is in de eerste week 2kg afgevallen. Ook voor hem geldt dat hij geen maaltijden kan klaarmaken op het werk.
  Maar salades meenemen kan wèl, die kun je de avond ervoor al voorbereiden. Ook hebben wel kh-arm brood bij de Jumbo gekocht en dat neemt hij mee naar het werk, met ham, 30+ kaas of ander geoorloofd beleg.
  We hebben het boek gekocht en gooien naar hartelust de menu’s door elkaar, het enige wat we in de gaten houden is het aantal koolhydraten (totaal niet boven de 25 a 30 op een dag) en dat hij voldoende groente binnen krijgt.

  Hij leeft al jaren zeer matig en kwam desondanks aan. Dit dieet lijkt het roer dan ook echt om te gooien. We gaan door!

 80. Nou bij deze nog een positieve recensie van mij…Ik ben met TimFit begin maart mee begonnen, was nog redelijk afwachtend voor de resultaten. Ik heb twee weken de 1e fase gedaan en ben samen met de 2e fase (ook 2 weken gedaan) plusminus 5 kilo afgevallen, dat was ook mijn streven van 64,5 naar om en nabij 59 kilo…en ik zit weer heerlijk in mijn vel en kleding! Voel me ook lekkerder en energieker, dat is ook te wijten aan de andere manier van eten en leven die je door dit dieet aanleert, dat moet je wel vasthouden om je streefgewicht te behouden. Ik ben ook van plan om dit vast te blijven houden door ’s ochtends te beginnen met de shake…ik drink het standaard met soyamelk ( met choco- of bananensmaak)dat vind ik persoonlijk het lekkerst, daarbij veel fruit, matig met koolhydraten en lekker mager vlees en groenten eten. Je wordt gewoon veel bewuster van wat je allemaal naar binnen werkt. Goed voor mijn gewicht en voor de gezondheid!

 81. Het dr Frank dieet is een geweldig dieet. Mijn man en ik zijn nu bijna 3 maanden bezig. Mijn man is 11 kilo afgevallen en ik 15 kilo. het is erg eenvoudig, volg de recepten van dr Frank en afvallen maar. Nog een paar weken en dan stabiliseren.

  Marco en Anke

 82. Mijn moeder is na 4 weken de levensstijl van dr Frank te volgen al 14 kilo afgevallen. Ook mijn broer is maar liefst 15 kilo lichter geworden.

  Dat zijn twee redenen waarom ik ook geïnteresseerd ben in de recepten van dr. Frank. Niet dat ik moet afvallen, maar ik denk dat ik me lichamelijk fitter ga voelen door minder koolhydraten te eten.

 83. Als je voor een eiwitdieet gaat dan val je zeker af en je hebt (nagenoeg) geen honger (wel eens trek in iets, maar geen rommelende maag!). Dit dieet werkt goed en snel en dat maakt dat je zeer gemotiveerd wordt en blijft. Ik ben 1.78 was op 12 april 86 kg en weeg nu ruim drie weken later 78 kg; dat is toch een geweldig resultaat! Ik ga het nog even proberen vol te houden, maar echt nodig is het niet meer. Het wordt wel een beetje zeuren met mijn kleding, maar als ik over een tijdje nog steeds dit gewicht heb, ga ik lekker shoppen (heel vervelend hahaha). Eindelijk zie ik niet meer op tegen de zomer (lees: bikini en blote kleding aan) en verheug ik me er zelfs op! Ik kan dit dieet echt iedereen aanraden die snel iets aan zijn of haar gewicht wil doen; ook de begeleiding van Dianne is zeer goed: je krijgt heel snel antwoord op al je vragen, super! Verder moet je het nog wel altijd zelf doen, maar dat is met alles volgens mij. Voor een ieder die hiermee bezig is of gaat beginnen: SUCCES EN HET WERKT ECHT!!!

 84. @Renee,

  – Prei kun je vervangen door bijvoorbeeld wortelen of bieten. In deze tabel kun je alle alternatieven voor groeten bekijken.

  – Hou altijd dezelfde hoeveelheden aan, ook als je groeten verwisseld voor een ander soort.

  – Varkensvlees mag je vervangen voor kipfilet. Hou ook hiervoor dezelde hoeveelheid aan. Kipfilet bevatten zelfs meer eiwitten.

  Hoe lang volg je het dieet al?

 85. Eindelijk een dieet dat werkt, waarbij je geen honger hebt en tussendoortjes nauwelijks nodig zijn!
  Mag ik van u/jullie antwoord op de volgende vragen?
  – ik ben geen liefhebber van prei, waardoor kan/mag je dit vervangen?
  – is het aan te raden van bijvoorbeeld broccoli iets minder te nemen en dit aan te vullen met worteltjes (mijn favoriete groente)? Zo ja, welke hoeveelheid mag je dan aanhouden met het oog op het aantal koolhydraten?
  – mag ik varkensvlees vervangen door rundvlees en/of kipfilet? Zo ja, in welke hoeveelheid?
  Met vriendelijke groet en mijn dank aan Dr. Frank van Berkum voor dit geweldige boek!
  Renee

 86. Iemand ook dit probleem? Ik heb mijn laatste dieet recept van U op 13 april ontvangen,daarna niets meer.Wat is de reden hiervan.

 87. Hallo,
  Ik hoorde dat ik mij kon inschrijven om gratis het dr frank dieet te doen.
  Graag wil ik weten waar dat kan.
  Je zou dan elke dag een ander dieet op maat krijgen.
  Groetjes Ria

 88. Samen met mijn vriendin zou ik graag van uw dieet gebruik willen maken.
  Ik zelf zou nog graag 5 kg afvallen maar mijn vriendin iets meer.
  Zij is diabeet en spuit zelf insuline.
  Is het voor haar ook mogelijk om af te vallen via uw systeem en waar zouden wij ons op kunnen geven??
  Vriendelijke groeten.
  Gerda Boer en Ria Bargeman

 89. Ik ben 15jaar en zit nog op school is er een menu wat ik in de pauze op school kan eten buiten salade? Ik wil het dieet wel gaan volgen maar als er niet anders is dan salade of iets warms dan wordt het voor mij heel erg moeilijk Gr. Roy

  • Ik zit ook op school en eet in de pauzes gewoon snoeptomaatjes of plakjes komkommer ! Is verantwoord en misschien wel gezonder ?

 90. Ik heb een tijdje het dr. Frank dieet ontvangen en gevolgd. Door een foutje van mij zit ik nu niet meer in het systeem.Ik zou graag opnieuw elke dag een mailtje met dieet en tips ontvangen.
  Ben wel mijn wachtwoord kwijt.

 91. Goeden dag,
  Graag wil ik mij afmelden voor het dr. Frank dieet.
  Het is voor mij niet langer mogelijk het dieet te volgen.
  Met vr. gr.

  Ingrid

 92. ik wil en moetafvallen want ik hebdiabetis en ik wil her ook graag ikben zeker 40 p0nd te zwaar en vol mij ook niet goed hartelijk dank

 93. Manon hoe doe jij het met eten s,middags.
  ik vind het erg lastig als je werkt. ik gebruik nu een schake,maar ik val bijna niet af.

 94. @Iets Wouda, op welke vraag verwacht je nog een antwoord? Ik volg het Dr. Frank Dieet nu ruim 3 maanden en heb waarschijnlijk wel een antwoord op je vragen. Laat maar weten, ik help je graag.

  Manon

 95. Mijn aanmelding is mislukt omdat mijn man zich ook heeft opgeven en het zelfde email adres gebruikt krijgt hij alleen recepten en
  ik kom er niet meer in voor.Ik heb ook geen lijst van mijn eetpatroon in hoeve vullen. Ik kan heel slecht een website vinden waar dat kan. Ik hoop iets van u te horen want ik wil ook graag er mee beginnen.

  Marijke

 96. Hallo,

  Hopelijik krijg ik een reactie, dit is mijn 2e verzoek!

  Vraag: ik heb een nier afgestaan, is het gezond om met maar 1 nier dit dieet te volgen???

 97. Ja de vraag blijft altijd na een dieet hoe moet je verder, die frank die zegt langzaam koolhydraten te eten maar hoe, al je niet oppas ben je zo weer dik, je moet een boek kopen over soep, daarin staan veel recepten van soepen, ik weet niet hoe het heet maar in de boekhandel kan je vragen.

  succes, shanty

 98. Ik ontvang inmiddels bijna 100 dagen iedere dag gratis een menu en dieet advies van dr. frank per mail. ik moet zeggen dat de menus vaak bewerkelijk zijn en ik ben een echte soepeter, en dat zit er dus niet bij. Maar het resultaat telt: in 3 maanden tijd ben ik bijna 20 kilo afgevallen!!! Ik ben nu op mijn streefgewicht en vraag me af hoe ik moet stabiliseren. Iemand een idee??? Ik hoop soep eten!

  Karin

  • natuurlijk, spoeg mag mits die maar niet met bloem gebonden is.
   B.v. courgettesoep. Uitje+knoflookteentje fruiten, 1 in stukken gesneden courgette erbij + 1 bouillonblok. 30 min. koken. De staafmixer erin. Evt. wat cayennepeper. Als vulling kun je een gerookte forel (Aldi, Lidl) in stukjes erin doen, makreel of blokjes gekookte ham, gerookte kip. Gebruik je fantasie maar. Scheutje sojaroom erin en smullen maar.

 99. Mijn man en ik zijn 8 maart begonnen , dat is nu 3 weken geleden. Hij is er 6,5 kwijt en ik 6.
  Het is een aanrader. Ik vind de recepten erg lekker en makkelijk te bereiden.
  We houden vol.

 100. Ik heb meegedaan aan de Dr. Frank prijsvraag op deze site en vandaag heb ik het het boek van Dr. Frank ontvangen. Het is een heel overzichtelijk boek. Ten eerste wordt er in duidelijke taal uitleg gegeven over het eiwitdieet en wat het doet, er worden tips gegeven. De recepten zijn duidelijk en makkelijk om klaar te maken. Wat ook fijn is, is dat er voor een hele week boodschappenlijstjes in staan. Geen open verpakkingen zoals bij Sonja Bakker! Lekker en smakelijk. Ik kan niet alles klaarmaken zoals in het boek vermeld, omdat ik ook nog 2 kleine kinderen en een man heb die niet dieten, maar ik kan voor mezelf heel wat maniertjes verzinnen om te eten in combinatie met mijn gezin. Precies de recepten volg ik dus niet, maar je krijgt een heel goed beeld van wat je wel mag eten, dus kun je er je eigen draai aan geven. Waardoor je makkelijker je nieuwe levensstijl kunt volhouden.

  Heel veel succes gewenst voor iedereen die er aan begint!
  Groeten Marijke

 101. Wij zijn afgelopen maandag gestart en het gaat prima ….
  Heerlijke gerechten dus smullen maar….
  Nu is mijn man vrachtwagen chauffeur en staat elke morgen om 4 uur op ,hij krijgt gewoon mee wat in het boek staat en soms haalt hij een haringtje.
  Nu heb ik gehoord dat er KH arm brood is (spelt brood) kan hij dat ook voor de afwisseling eens meenemen ..

  • ik denk dat spelt brood niet koolhydratenarm is! Jumbo heeft KH-arm brood als je het besteld. Sommige warme bakkers ook.

 102. Hallo allemaal,

  Ik ben vanaf de 22ste maart gestart met dr. Frank dieet. Heb al ruime ervaring helaas met lijnen, en dan vooral met jojo-en…… Met South Beach al een keer mooi afgevallen en dankzij lekkere recepten absoluut geen straf. Nu m.b.v. boek dr. Frank, ik heb namelijk veel discipline nodig, anders ga ik weer ontsporen. Wel vind ik het erg jammer dat er hier allerlei reacties en vragen staan waar (haast) niet op gereageerd wordt. Of het kan ook komen dat ik misschien op het verkeerde gedeelte terecht gekomen ben. ?

  Voor de mensen die zitten met de lunch: maak eens van 1 ei, el water, een dun omeletje, die je gebruikt als wrap. Daarin kun je naar hartelust combineren. Bijvoorbeeld besmeren met huttekase, slablaadjes, plakjes kipfilet of magere ham, wat reepjes andere groente. Oprollen, in alu folie. Makkelijk en lekker vind ik zelf.

  Ook groentetaartjes zijn makkelijk en lekker, althans vind ik. Die kun je vooraf maken, invriezen, warm of koud eten. Met als basis ei, groente, geraspte kaas, bovenop bijvoorbeeld plakje zalm of bacon met kerstomaatje.

  Vanavond wijk ik een keer van het boek af, we eten spagetti bolognese. Ik alleen niet met spagetti maar met dunne sliertjes gekookte courgette. Geraspte magere kaas erbij, dan voel ik me echt niet zielig!

  Ik zie het al op de weegschaal, dus mij hoor je niet klagen.

  Claudia

 103. Hallo Nicole

  Ik heb zelf pas 6 weken het dieet gevolgt. De eerste 2 weken vond ik wel te doen en viel dan ook 2 1/2 kilo af…volgens mij zijn de eerste kilo”s alleen maar vocht en nog geen vet. Daarna nog 4 weken volgehouden met veel moeite…..ik vind de gerechten op een gegeven moment niet meer lekker en leuk…en dan vooral het warme eten ‘smorgens vind ik niet vol te houden. Ik vond het eten ook te veel….en zag dat ik niet eens meer echt aan het afvallen was. Bovendien kreeg ik vreselijke buikpijn en kon niet eens meer naar het toilet.Ik ben inmiddels gestopt met het dieet en ga vandaag naar een dieetiste om te vragen hoe ik het anders kan doen. Zie er niet dik uit maar weeg toch te veel op een of andere manier…..1.73 lengte en weeg momenteel 90 !!?? volgens mij houd ik ook veel vocht vast en dan heeft het Dr. Frank dieet ook geen nut volgens mij dus ga toch maar deskundig advies vragen. Ik hoop voor jou dat je het nog wel vol kan houden…maar als ik niet goed naar het toilet kan en er ook net zoals jij veel hoofdpijn aan over hield dan hoeft het voor mij niet meer. Wat ik nog wel wilde zeggen is dat je zeer gedispliniceerd moet zijn om er ook bij te bewegen….dit is een zeer belangrijk ding….zonder goede beweging erbij zal je niet veel afvallen denk ik. Veel suc6 verder en suc6 bij het navragen van advies aan je huisarts. Ben wel benieuwd wat hij/zij te zeggen heeft op het dieet ?
  Sandokan

 104. Hallo,

  Ik ben nu bijna 4 weken met het eitwit dieet bezig. De eerste week viel ik bijna 2 kilo af, en nu gaat het heel langzaam, maar wel gewichtsverlies. Ik heb nu de laatste 2 weken contant hoofdpijn, maag- en buikpijnen en ik krijg het eten heel moeilijk naar binnen, ik ben vaak misselijk. Ik weet niet wat ik hiermee aan moet en ik vind het heel moeilijk het dieet zo vol te houden. Hoofdpijn heb ik als nadeel zien staan maar de rest van mijn klachten niet. Wat moet ik nu doen??? Ik wil nog steeds afvallen en natuurlijk niet aankomen. Ik denk dat ik morgen mijn huisarts om advies ga bellen.

  Nicole

 105. Nogmaals een vraag, ik zou graag willen weten wat ik tijdens de lunch kan eten.
  Verder hoe gaat het als je met onregelmatige diensten draai.
  Welke shakes kun je evt het beste gebruiken.

 106. Heb het boek aangeschaft , het valt me op dat de menus bijna niet te volgen zijn als je werkt, ik kan smiddags bv geen lunch klaarmaken op mijn werkHoe kan ik dit oplossen.

 107. Ik heb last van overgewicht, daar komt bij dat ik een spierziekte heb (ziekte van Sheinert) waardoor ik ook last heb van mijn benen en armen.
  Ik moet den ook afvallen, op dit moment weeg ik 118 kilo en ben 1.85 ,dus te zwaa.
  Ik hoop dat uw dieet mij kan helpen .
  met vriendelijke groet Niels Krikke

 108. Hoi ,
  Nog even een reactie,in het boek staan geen alternatieven voor als je bijvoorbeeld geen champignons lust of gesmolten kaas of bijvoorbeeld zalm of venkel en ga zo maar door .
  Wat ik bedoel is dat je vanzelf afvalt als je de dingen die je lust eet en de rest niet die in het recept voorkomen, plus dat het ook nog iets meer kost als een normale maaltijd, Dus Marco je hebt dit boek niet nodig .

 109. Hallo,
  Mijn man doet aan dit dieet ,maar zegt dat hij na het Diner nog honger heeft ,en nog wel wat zou lusten,
  Hoe los ik dit op ? Als je na het diner al aan de snaks moet . kom je er ook niet uit , ik zelf krijg mijn eten niet op met dit dieet ,
  En mijn man komt tekort , je krijgt dan het verhaal van ,ja maar ik ben een man jij een vrouw , waar hij ook wel weer gelijk in heeft ,
  Moet je dan een beetje smokkelen ,met dit dieet

 110. Bovenstaand lees ik 42 reacties,
  Is er ook iemand die of ooit een antwoord op zijn vraag gekregen heeft??
  Wat heeft het dan voor nut om in dit forum vragen te stellen?
  Gaat het dan toch alleen maar om de verkoopcijfers van het boek?

 111. Vanaf dag 1 dat ik ben begonnen met dit dieet, heb ik ’s nachts veel last van spierkrampen in beide benen. Krijg bijna geen slaap meer.
  Is dit een bekend bijverschijnsel?
  Is er een oplossing voor?
  Ben nu bijna een week bezig, maar als deze klachten aanbljven denk ik er over om te stoppen met dit dieet.
  m.vr.gr.
  Magda

  • het zou kaliumtekort kunnen zijn. Je kunt hiervoor capsules kopen bij de drogist: de Tuinen of zo.

 112. Als je hele dagen werkt, vind ik de lunches onhandig. Is er een alternatief?
  Mijn man zoekt verantwoorde tussendoortjes, met de snacks uit het boek, komen we er niet uit.

  BVD

  M.vr.gr.

  Trees

 113. Deze dr Frank neemt het niet zo nauw. Tegen te tijdsintensieve patiënten zegt hij: ‘Tien diabetes kosten minder tijd (lees: leveren mij meer op)’ en probeert deze patiënten te lozen. Dossiers houdt hij nauwelijks bij en geeft voedingsadviezen die niet kloppen. Zijn boek bevat niets nieuws en heeft geen enkel meerwaarde. Maar iedere euro telt, dus alle aandacht is voor hem meegenomen.

 114. Inderdaad Rick, dat vroeg ik mij ook al af, zoals je hierboven ziet.
  Ik hoor verder nog geen reactie van mensen die dit dieet hebben gevolgd. Hoe doen jullie dat dan?? Hebben jullie alle tijd voor het ontbijt en de lunch? Ik hoor graag de ervaringen.

 115. Heb zojuist alle menu’s (week en snel menu’s) doorgekeken en (bijna) alle lunches die hierin beschreven staan, zijn warme maaltijden. Is niet handig als je 40 uur per week werkt en op je werk geen mogenlijkheid hebt om deze lunches te bereiden. Er zullen best mensen zijn die profijt hebben van dit dieet, maar dan vraag ik me af wat voor werk zij doen als ze hier de tijd en mogenlijkheid voor hebben.

 116. Ik heb de indruk dat mijn adem sinds het gebruik van het dieet
  onaangenaamis gaan ruiken. Is dat mogelijk en wat kan ik er tegen doen? Ik volg het boek van Dr Frank; ik ben op de 21e dag. Het verloopt verder naar wens.

 117. @Meindert,

  Zoals ieder dieet heeft ook het Dr. Frank Dieet een aantal nadelen:

  – Het voedingspatroon zonder koolhydraten is eenzijdig en zal op lange termijn moeilijk niet vol te houden zijn.

  – Fruit is verboden tijdens het dieet. Hierdoor krijg je weinig vitamines en mineralen.

  – Je kunt last van hoofdpijn krijgen.

  – Je kunt last krijgen van een slechte adem.

  Een slechte adem is een bijwerking van de eiwitten. Van deze bijwerking heb je ook last bij een willekeurig ander eiwitdieet en er is helaas weinig aan te doen.

 118. Soms vraag ik mij wel eens af waarom Dr. Frank zo wordt gepromoot door de Telegraaf. Het lijkt wel of de Telegraaf er geld voor ontvangt. Daarnaast moeten er produkten worden gekocht bij een speciale website. Die ook van Dr. Frank blijkt te zijn. Wordt ik niet een beetje in de maling genomen.

 119. Afgelopen zondag aan dit dieet begonnen. Al 2,5 kg afgevallen. Ik vind het een fantastisch boek. Met enige aanpassingen kan ik de recepten ook in de kosjere keuken gebruiken.

  Chedwa

 120. Hoe is het dr Frank dieet te combineren met een full time baan.
  Voor de lunch gerechten kan ik niet staan koken op mijn werk.
  Veel lunch gerechten zijn niet echt reeel. En ’s morgens bij het ontbijt uitgebreid een tomaat in de oven stoppen is ook niet echt reeel.

  Graag reactie.

 121. Graag zou ik verder willen afvallen ( Na Atkins Montignac en TLC lijkt dit dieet de ultime dieetversie hiervan) maar ik heb type 2 diabetes. Ben gestopt met insuline slik Metformine. Maar mijn man kampt met overgewicht door vreselijke hypo’s. Een week lijnen en 1 – 2 hypo’s verder en je bent dikker dan ervoor. Hij draagt een insulinepomp. Is daar ook een oplossing voor? Met de dietist en diabetesverpleegkundige en internist komen we niks verder! HELP!

  • Graag ,zou ik willen weten hoe het met je afgelopen is met dit dieet
   en of je suikerspiegel ook echt gezakt is .

 122. Beste dr. Frank,

  Ik ben vegetarier, heb een intolerantie voor zuivel en eiwitten. Ook bonen ( ik denk de eiwitten) kan ik niet hebben. Hoe zou ik uw dieet in mijn dagelijkse voedingspatroon kunnen integreren? Ik heb niet alleen een intolerantie voor koemelk, maar ook voor soya, amandelmelk.
  Hoop op een reactie uwerzijds.

 123. Sinds het begin van het jaar volg ik het Dr. Frank Dieet via de menu’s die ik per mail ontvang. Ik moet zeggen dat het een flinke aanpassing is qua planning en boodschappen doen. Toch ben ik in de afgelopen twee maanden ruim 6 kilo afgevallen. Dat is welliswaar geen kilo per week, zoals Dr. Drank beloofd maar ik ben toch tevreden met het resultaat. Kortom, een goed dieet.

 124. Na heel veel keren een poging gewaagd te hebben ben ik op 4 januari gestart met het dieet van dr Frank en ik moet zeggen ik vind het geweldig!!!! Ik ben inmiddels 6,2 kg afgevallen en zit nu dus nog op schema. Ook ik werk fulltime en vind het prima te combineren met mijn werk. ’s ochtends neem ik vaak magere kwark (ik zit al om 7 uur in mijn auto) en voor tussen de middag maak ik de avond van te voren een salade klaar. Alles in aparte bakjes dan wordt het niet zo’n kleffe troep. Het week end volg ik zijn recepten. Zelfs met de etentjes die we regelmatig hebben is dit dieet goed te doen.

  Ik hoop dit jaar eindelijk eens een keer een slanke zomer te hebben………

 125. Mijn man en ik hebben het dieet nu 2 weken gevolgd en zijn beide 4kg afgevallen.
  Ik wil nu graag stoppen, want ik ben nu op mijn streefgewicht. Gaat dat zo maar of kom ik dan gelijk weer aan.
  Als ik het dieet 8 weken moet volgen wordt ik veel te mager.
  Ik ben 67 jaar, mijn man is 70. Hij moet nog wel 10 kg afvallen.
  Ik heb inderdaad veel minder gasvorming

 126. Ben nu 3 weken bezig met het Dr. Frank dieet en was in de eerste twee weken zo’n 3,5 kg. afgevallen…..maar nu in de derde week is er niets meer afgegaan….hoe zou dat komen ? Heb ook erge last van mijn buik ? eet toch extra vezels door fibrex op te lossen in water en te drinken ? Voor de werkende mensen onder ons is het een vrij lastig dieet vind ik…niet iedereen heeft de gelegenheid om een ei of wat dan ook te gaan bakken of koken op zijn werk ? zijn daar ook alternatieven door ? Ook vind ik dat er weinig alternatieven worden vermeld voor als je iets echt niet lust of niet kan verdragen ? Ook mijn Sojabrood die ik moest maken is mislukt (en dat terwijl ik er alles voor heb moeten kopen tot bakblik toe !) de werkbeschrijving vind ik eigenlijk niet duidelijk genoeg ? voor de rest is het dieet aardig te doen….lekkere dingen…die ik normaal eigenlijk niet eens zou eten…..eigenlijk at ik te weinig als ik dit zo allemaal zie wat je moet eten….ik ga nog even stug door want ik wil zeker 10 kilo afvallen en zit nu dus pas op de 2,5 a 3 kg in bijna 3 weken.

 127. Beste mevrouw, Vindt u programma,s geweldig en ik heb uw hulp nodig aub?
  Ik ben een alleenstaand moeder van een autistische jongen en beperkt sociaal netwerk en door de stress en gezinssituatie ontbreekt het mij om gezond te eten en tijd te maken voor mijn eten,zodanig ik op 12jaren tijd 25kg ben bijgekomen.
  Graag wil ik er iets aandoen,ik hoop dat u mij wilt helpen?
  Dank u
  groeten Daisy

 128. ik heb een traag werkende schildklier momenteel 6.7 ik gebruik 3 tabl. thyrax en medic. voor cholesterol en 4 x daags atrovent inhal. ik ben meer dan 10 kilo aangekomen afgelopen jaar mag ik u dieet volgen???

 129. GOEDE MIDDAG.
  TOCH GA IK HET PROBEREN,IK HEB AL HEEL VEEL DIEETEN GEVOLGD
  MAAR IK BEN EEN JOJO WEEG NU DENK IK 120 KILO WORD ER GEK VAN.
  MIJN MAN ZEGT ALTIJD TEGEN MIJ ER IS BIJ JOU EEN DING AFGEVALLEN EN DAT IS JE PORTEMONNEE.BEN BIJNA 64 JAAR MAAR IK WIL HEEL GRAAG UW DIEET GAAN VOLGEN,ME LAATSTE STROHALM MAAR IK BEN GEMOTIVEERD,DUS GA KIJKEN OF HET MIJ NOG EEN KEER LUKT.ZAL EVEN ME LIJSJE GEVEN WAT IK ALLEMAAL GEDAAN HEB,
  VIA INTERNIST IN HET ZIEKENHUIS-ALLE DIEETEN VAN VET TOT MAGER-
  MOND DICHT LATEN MAKEN BIJ ME TANDARTS-PILLEN UIT BELGIE-ALLE CLUBJES SLIERTEN VAN LINDJES-SONJA BAKKER-DIETISTEN,EN NIETS LUKT.IK HEB ER ZIN IN OM TOCH NOG EEN KEER U DIEET TE VOLGEN.
  U BOEK BIJ BOL IS UITVERKOCHT,DUS GA HET IN DE BOEKWINKEL HALEN.HARTELIJKE GROET MEVR. DE LEEUW VAN ROON.

 130. Goed programma, Dr. Frank! Ik volg zijn dagmenu’s nu bijna 2 maanden en ben 8 kilo afgevallen zonder problemen. Nog 2 te gaan!

  • Beste Daphne,

   Ik zit nu dit forum door te lezen en zie dat jij vorig jaar in 2 maanden 8 kilo ben afgevallen. Dat is eigenlijk wat ik ook wil doen. Mijn vraag is of je nu nog steeds 8 kilo kwijt bent? Ben heel erg benieuwd!

   dank je wel groetjes Jiska

 131. Ben in principe tevreden over het dieet ,maar… ik heb erg veel last van het geen dat ik erg sterk uit mijn mond ga ruiken/stinken

  Wat kun je hier tegen doen ??

  Graag een reactie

  Dolf

 132. Hallo lezers en dr. Frank,
  Ik vind het heel lastig om het dieet te volgen tijdens mijn werk. Ik werk dagelijks van 8-17.30u en heb geen mogelijkheid om op mijn werk iets te koken of iets warm te maken. Ik gebruik dan wel de shakes van Dr. Atkins (zijn die trouwens toegestaan??) af en toe, maar die zijn vrij duur. Hoe doen jullie dat? Graag tips/adviezen/reacties.
  Succes en groet van Ans

 133. het is niet verplicht om eiwit-shakes te gebruiken tijdens het Dr. Frank-dieet zoals bijvoorbeeld: Be in Shape, Modifast, Ollyxa, Sanaslank of Slimfast.

  Je kunt ze bijvoorbeeld een paar weken lang gebruiken, gedurende het gehele dieet, of helemaal niet.

  Eiwit-shakes hebben wel een voordeel: je verliest namelijk vaak sneller gewicht, in kortere tijd. Bovendien helpen eiwit-shakes je om het hongergevoel te vermijden.

  Vandaar dat veel mensen die door mij worden begeleid, gedurende korte of langere tijd eiwit-shakes nemen.

  Succes met het Dr. Frank Dieet

 134. Hallo,Doordat wij een virus in de computer hadden is als mn mail van dokter frank weg. Opnieuw aanmelden bij dr frank lukt niet want mn mail adres is al bekend. Hopelijk kunnen jullie me verder helpen.Ik wil dus wel op nieuw beginnen van af dag 1 want ik ben nu gemotiveerd. Met vriendelijke groet Ingrid

  • Ik zou een nieuw email adres aanmaken, bijv. via Hotmail of Gmail. Dat is gewoon gratis!
   En je daarop registreren, zodat je al je mail daar krijgt.

 135. ik ben sinds een week bezig met het dieet van dr,frank. Bevalt goed ,het enige waar ik me over verbaas is dat ik teveel vetten gebruik als ik de voedingsmiddelen invul op de eetmeter van het voedingscentrum.
  Ik ben in een week 1,3 kilo afgevallen.

 136. Het dieet van dr frank spreekt me erg aan. kan ik het ook combineren met eiwit shakes van bijvoorbeeld prodimed of modifast of heeft dr frank zijn eigen eiwit producten?

 137. Mijn man en ik willen graag meedoen aan de landelijke actie eenkiloperweek afvallen.
  Na meerdere keren geprobeerd te hebben ons op te geven, is dit tot dusver niet gelukt helaas.
  Wij vermoeden dat de site eruit ligt of overbelast is.
  Is de mogelijkheid er wel dat wij ons nog kunnen aanmelden?
  Wij zullen nog een paar keer proberen ons op te geven.

  Bij voorbaat dank.

  Wybe en Cora

 138. Ik wil heel graag meedoen aan uw dieet.
  vele vrienden van mij hebben reeds heel wat ballast verloren !!!
  Is vandaag nog onder oude voorwaarden ??
  Dank u wel

  Henriette

 139. Wilde me ook net registreren, lukte niet……

  Ik ben sinds paar dagen al grote fan.

  Deze man komt voor mij op het juiste moment met het juiste produkt.

  Na al diverse keren goeie ervaringen met koolhydraatvrij- of arm dieet, zat ik weer op een verkeerd spoor van teveel koolhydraten.
  Prodimed een aantal maanden bij een goede dietiste deden me 15 kilo afvallen. Maar het is belachelijk duur om het langer te gebruiken.
  Ik vond het wel even best toen…..
  Je wilt zgnd ook weer meer gewoon kunnen eten…
  Maar voor mij is het duidelijk. Koolhydraten maken me moe, ik val niet af, het vraagt naar meer….. Ik slaap slechter en heb dan weer last van gasvorming.

  Sinds ik het las en hem op t.v. zag dacht ik : yes, dit is het. Nu. Perfect.
  Het klopt. De filosofie klopt voor mij na alle dieetervaringen .
  Het verhaal klopte, alles.
  Niet duur, no nonsens, redelijk, helder, logisch.
  En helemaal dat er gezegd wordt, eerst 10 weken geen koolhydraten om af te vallen en dan weer langzaam kijken wat je kunt hebben van de koolhydraten.

  Het boek is ook o.k. Inderdaad goeie recepten, tips etc. En voor de mooie uitgave niet duur.
  Ik vind hem juist niet commercieel als je het vergelijkt met bijv. een Prodimed, Sonja Bakker (Nooit aan meegedaan, sprak totaal niet aan, niet overtuigend, zij niet en het dieet niet!!!)

  O.k. binnen 2 dagen al 3 pond er af, en ik slaap direct beter (vraag me niet waardoor), heb geen honger meer, geen snoeplust. En helemaal opvallend: ik heb weer energi!!!!! Heerlijk overzichtelijk zo.

  THANKS!

  • marian

   Prodimed is echt duur. Ben zelf overgestapt naar sanaslank.
   Is een stuk goedkoper(9 euro p/d) en prodimed 15 euro per dag.
   En wat heel belangrijk is dat sana veeeel meer keuze mogelijkheden en veel smaakvoller is.
   Mijn vd rekent geen kosten voor intake en controles.

   succes

 140. @priscilla, aanmelden en meedoen met het dr. frank dieet is vooralsnog gratis. Tijdens je inschrijving wordt gevraagd of je reclame per mail wil ontvangen, hier kun je ‘nee’ op antwoorden. je krijgt dan alleen de tips en de menu’s. je kunt ook later aangeven dat je geen of juist wel reclame wil ontvangen. Vooralsnog heb ik geen addertjes onder het gras van dokter frank gevonden. Wel zag ik dat je door een technisch probleem op dit moment niet kunt registreren voor het dr. frank dieet. wel jammer want het kan, volgens de site alleen vandaag nog. misschien dat ze de inschrijving vanwege deze storing een dagje extra laten doorlopen. zou wel netjes zijn. Gat je het dieet ook volgen?

  • ja, je kunt je inschrijven op eenkiloperweek en dan krijg je elke dag gratis recepten toegestuurd. Ik ben in 5 maand 21 kg afgevallen, moet er nu nog 13…

 141. In feite een van de vele Low Carb dieeten. (Denk bijv. aan South Beach)
  Opzichn prima, redelijk snel resultaat, geen honger, maar…..

  waar gaat alles mis, juist jo jo

  Dr. Frank : Geen of nauwelijks Jo Jo effect.( Dat moet ik nog zien… )

  M A A R ; NIET TERUGVALLEN IN OUDE LEEFSTIJL !!!!!!!!!

  Daar gaat het natuurlijk om, elk dieet is min of meer succesvol, maar daarna……..

 142. Hallo Dr. Frank,

  Hoe zit het met de vegetariërs onder ons? Uw dieet zou ik graag willen volgen, maar welke vleesvervangers kan ik gebruiken in plaats van vlees? als ik het vlees weglaat wordt het wel heel magertjes….

  Groet van Ans

 143. Ik heb het boek besteld en verwacht erg veel van deze man. Een internist die onderzoek heeft gedaan zou toch de waarheid moeten spreken? Ik zie wel dat er een enorme marketing campagne achter schuil gaat van met name de Telegraaf. Maar ach, als ik er mijn overgewicht mee kwijt raak vind ik het wel best. Ik ga voor het Dokter Frank Dieet

 144. Geachte dokter Frank,

  Is dit dieet ook verstandig voor mensen met arteriosclerose van de vaten?

  Vriendelijke groet,
  U v Hecke

 145. Als dr. Frank al 25 jaar ervaring heeft op dieetgebied, dan snap ik niet dat hij daar als arts niet eerder wetenschappelijk over heeft gepubliceerd.Ik lees in dit bericht ”publicaties volgen”…een zwaktebod

 146. Nog maals wil ik dr Frank bedanken voor de dagelijkse recepten. Ik ben inmiddels 9 kg afgevallen. Aangezien ik binnenkort een aantal weken met vakantie ga en er dan van dieethouden toch niets komt, verzoek ik u de dieet toezending tot nader bericht te stoppen. Als ik weer terug ben hoop ik weer van uw diensten gebruik te mogen maken. Groet, O.J.M.

  • Auke,
   Klinkt Fries.
   Tige tank voor de recepten, had me dus het boek kunnen besparen.
   Maar ik heb nu wel meer keuze. Vind alleen geen tussendoortjes.
   Groet Greet

  • heel handig, dank je wel. Bestaat er ook een kant en klaar boodschappenlijst per week bijv.?
   Mvg Till

 147. Dr. Frank moet voor de Raad voor Interne Tuchtrechtspraak van artsenvereniging KNMG verschijnen, omdat volgens Cees Renckens, namens de Vereniging tegen de Kwakzalverij, Dr. Frank misbruikt maakt van zijn positie als arts, om reclame te maken voor zijn dieet. Dr. Frank is boos en vindt de beschuldigingen lariekoek, volgens hem zijn de dieeten gestoeld op wetenschappelijke onderzoeken en heeft hij zijn lidmaatschap van de KNMG allang opgezegd.

  Bron: Knevel en van den Brink 20/06

Klik hier voor meer ervaringen

Mijn naam is Natascha en ik vind het leuk om je te informeren over het laatste nieuws op het gebied van dieet, voeding en gezondheid. Regelmatig schrijf ik artikelen en columns voor vetvrij.com