Het Bierboek

Start met KetoX

Voor diegene die het Bierdieet volgen bij vetvrij.com is dit een absolute must!

Hét Bierboek beschrijft op een vlotte en humoristische wijze de bierwereld in Nederland anno 2007, en wil de lezer prikkelen om eens wat anders te drinken dan pilsener, namelijk speciaalbier.

De lezer van het boek krijgt inzicht in de belangrijkste biersoorten van de wereld, en er wordt een beeld geschetst van de biergeschiedenis en de brouwerijen in Nederland. Ook wordt er aandacht gegeven aan koken met bier, biercocktails, bierhumor, en bierverenigingen. De meest essentiële zaken over bier worden aangestipt. Waar nodig, worden verwijzingen gegeven naar meer informatie over een bepaald onderwerp.

Over de Auteur:

Ton van Opstal groeide op in het Bourgondische Brabant in een omgeving waar het meeste bier dat gedronken werd van het type pilsener was. En dan vaak ook nog het Cehave Pilsener, dat te koop was bij de Boerenbond winkels. Dit pilsenermerk werd door sommigen gekscherend benoemd als ‘weipalenbier’, om aan te geven dat het een bier was dat bij de boeren hoorde; het was immers alleen verkrijgbaar bij de Boerenbond. Niets duidde er dus op dat hij later een kenner van de Nederlandse biercultuur zou worden.

Al sinds zijn eerste contact met bier poogt Ton van Opstal alle facetten van de Nederlandse Biercultuur te beschrijven. Veel informatie uit ‘Het Bierboek’ werd dan ook gepubliceerd op het internet, hetgeen resulteerde in een uitgebreide biersite onder de naam ‘Cambrinus – Dutch Beer Portal’. Inmiddels is deze site één van de toonaangevende biersites in Nederland en bevat een schat aan informatie.

Klik op de onderstaande knop om het boek gratis te downloaden.

Auteur: Ton van Opstal
ISBN: 978-87-7061-095-9
Uitgave: 1
Bestandsgrootte:3,16 MB

bron : cambrinus.nl / onlibri.nl

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.