Het 5 tot 2 Dagen Horizon Dieet

Afvallen in 2021

Het ‘5 staat tot 2 dagen dieet’, 05:02 Dieet of Horizon dieet is een eenvoudige maar effectieve manier van afvallen. De bedoeling is om twee dagen van de week calorieën te tellen. De overige 5 dagen mag je ‘normaal’ eten. Er zijn geen moeilijke schema’s die je moet volgen of dieetrecepten die je moet bereiden. Het 2 dagendieet is erg populair in Amerika en Canada, en ook in Nederland en België wint deze manier van afvallen terrein.

Vragen en Ervaringen

Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaring met het 2 dagen dieet. Laat een reactie achter, stel een vraag, of lees de ervaringen van andere bezoekers.

Het 2 Dagendieet Boek

De Nederlandse vertaling van het boek van Michelle Harvie telt 400 pagina’s en is in juli 2013 uitgegeven door Kosmos uitgevers. Door het mentale aspect dat je na twee dagen diëten, alweer gewoon mag eten maakt de kans dat je je opeens toch weer te buiten gaat aan slecht voedsel minimaal.

2Day Diet

Het 05:02 diet mag overigens niet verward worden met het uit China afkomstige 2Day Diet dat bestaat uit capsules die je voor de maaltijd moet innemen. Meer over het 2Day Diet kun je hier vinden.

Balansdagen2dagendieet

Je kunt de twee dagen van het 2 dagen dieet beschouwen als extreme balansdagen. Tijdens deze twee dagen moet je jezelf aan een strikt voorgeschreven dieet houden dat bestaat uit slechts 500 kilocalorieën voor vrouwen en 600 kilocalorieën voor mannen.

Vrije Keuze

Je bent vrij om te kiezen welke twee dagen van de week je de 500 of 600 kilocalorieën dieetdagen inzet, de enige voorwaarde is, dat je de twee dagen niet achter elkaar inzet. Tijdens deze dagen mag je zelf kiezen of je alle kilocalorieën in een maaltijd neemt, of het verspreid over de dag.

Michael Mosley

Je zou zeggen dat het 05:02 dieet gebaseerd is op onzin en extreem ongezond is. Toch zit er wel degelijk een goed doordachte filosofie achter. Er is zelfs een verslaggever die deze manier van afvallen heeft onderzocht en ondersteund. Michael Mosley heeft voor de BBC een documentaire gemaakt over 05:02 en er later zelfs een boek met de titel ‘The Fast Diet’ over geschreven.

Horizon Dagen

Tijdens de test heeft Mosley zijn vaste ‘horizondagen’ vastgesteld op dinsdag en donderdag. Hij ontdekte dat het vrij eenvoudig was om een dagje minder te eten, omdat je weet dat je de volgende dag weer ‘normaal’ mag eten. Omgekeerd werkt het ook volgens Michael. Op de dagen dat je ‘normaal’ mag eten ga je jezelf niet te buiten omdat je ‘vast zit’ in de gewoonte van het dieet. Dit kennen we van meerdere diëten zoals onder andere het 5 dagen vetvrij dieet. Eigenlijk is dit de omgekeerde variant van het 05:02 dieet.

Twee Delen

Mosley heeft ervoor gekozen om zijn 600 kilocalorieën door twee te delen. De eerste 300 kilocalorieën neemt hij tijdens zijn ontbijt. Bijvoorbeeld roereieren met ham. Door de dag heen drinkt hij veel water, thee en koffie. Als avondmaaltijd gegrilde witvis, kipfilet en veel groenten.

Glucose en Cholesterol

Precies 6 weken nadat Mosley was gestart met het 05:02 dieet heeft hij een medische keuring ondergaan. Hij was bijna 7 kilo afgevallen en zijn glucosewaarden bleken aanzienlijk gezakt. Ook zijn cholesterol was enorm gezakt waardoor medicatie, die hij voorheen nodig had, overbodig was geworden.

Smoothies

Tijdens zijn test dronk Michael regelmatig smoothies. ‘Ze zijn eenvoudig te bereiden, werken verzadigend en bevatten weinig calorieën’ Aldus Mosley. Kijk naar de vloeistoffen die je drinkt op uw “feest”dagen. Vruchtensap, smoothies, lattes en drank zijn allemaal calorie rijk en niet verzadigend.

Jouw Ervaring

Spreekt het 2 dagen dieet jouw aan, en denk je dat je het vol kunt houden? Deel jouw ervaring of lees de ervaringen van andere bezoekers.