Het 17 Dagen Dieet. Stop het Verouderingsproces!

Afvallen in 2021

Het 17 Dagendieet. Het dieet dat écht werkt

We hoeven er niet omheen te draaien; bij de meeste diëten is het afzien. Je mag zo ongeveer niets, je lijdt honger en na een paar weken blijft de weegschaal steken en val je niet of nauwelijks nog af. Dr. Mike Moreno, bedenker van het 17 dagendieet, maakte korte metten met alle aspecten die van afvallers, afhakers maakt. En daarom werkt het 17 dagendieet, snel én blijvend.

Blijvend afvallen

Het 17 dagendieet is een groot succes in Nederland. Niet zo verwonderlijk als je je bedenkt dat je ook echt in 17 dagen tijd behoorlijk kunt afvallen: gemiddeld 5 tot 6 kilo. Daar doe je bij veel diëten een maand of twee over. En als je nog meer moet of wilt afvallen, dan gaat het met dit dieet wel iets langzamer dan in die eerste 17 dagen, maar nog altijd in een sneltreinvaart vergeleken met andere diëten. Dit is nu precies één van die aspecten die het 17 dagendieet zo gemakkelijk maakt. Omdat je gemotiveerd blijft. Iets wat Dr. Mike, zoals hij wordt genoemd, ook als uitgangspunt heeft genomen. En dat daar dan ook nog eens een geweldig ander aspect aan vast zit, namelijk dat snel afvallen ook betekent het er lang afhouden, is ongekend in dieetland.

Van fout naar fit

Heel veel vrouwen, en ook steeds meer mannen, hebben al heel wat diëten achter de rug. Vrouwen zijn caloriekenners bij uitstek. Helaas gaat het na aanvankelijk succes meestal toch weer mis. Waarom? Omdat we gewoontedieren zijn. We zijn gewend om heel koolhydraatrijk te eten. En, we worden -bijna letterlijk- doodgegooid met reclame voor chocola, snoep, chips en frisdrank. Lees de reclamefolders van de grote supermarkten maar eens: hier staat een bijna verwaarloosbaar percentage echte voeding in. De rest kun je missen. Oké, op wasmiddelen na dan. We hebben van kind af aan geleerd dat we brood moeten eten. Volgens het Voedingscentrum dagelijks gemiddeld 5 tot 6 boterhammen voor vrouwen, en 8 voor mannen. En dan ’s avonds ook nog eens aardappelen. Aardappelen zijn ‘vullers’ en kun je missen als kiespijn. Als je voldoende groenten eet hoeven daar echt geen aardappelen bij. Of witte rijst. Of drie keer in de week pasta met sausjes en vrijwel geen groenten. We hebben geleerd om zogenaamd gezond te eten, maar worden met z’n allen steeds dikker. Ook als je alle snoep en frisdrank zou laten staan, val je niet af op het officiële gezonde advies. Je hoeft maar twee dagen al die dik makende koolhydraten uit zetmeel te laten staan, en je voelt je lichter dan ooit. Wat dat zegt? Genoeg! Je kunt het ook op de fora lezen: na een paar dagen wennen, voelt iedereen de energie ervan afspatten.

17 Dagendieet Prijsvraag

Heb je het 17 Dagendieet boek nog niet? Doe dan mee aan deze prijsvraag en maak kans op een gratis exemplaar.

Wat je allemaal mag eten

Een van de basisregels voor het volgen van een dieet, is om het negatieve om te draaien in iets positiefs. Dus niet mekkeren dat je geen brood, patat en dergelijke meer mag eten, maar denken aan alles wat je juist wel mag. Want, je mag onbeperkt kip en vis, onbeperkt groenten, je mag elke dag fruit en yoghurt. En bij de 2e cyclus mag je nóg meer dingen eten. Ook groenten en kruiden die niet in het boek staan, omdat die niet of nauwelijks worden gegeten in Amerika, maar waarvan je weet (of opzoekt op internet), dat ze koolhydraatarm zijn, mag je in de eerste cyclus al gewoon aan je dieet toevoegen. Bijvoorbeeld bietjes. Die mogen zeker. Dat geldt ook voor zuivelproducten die we hier eten of drinken en daar niet. En kruiden. Die bevatten een verwaarloosbare hoeveelheid koolhydraten. En om nu iedere scepticus de mond te snoeren: het 17 dagendieet is géén koolhydraatarm dieet! Het is een dieet dat uitsluitend koolhydraten van de goede soort bevat. Want, groenten bevatten koolhydraten. En fruit ook. Daarom is de beoordeling van de Consumentenbond van het 17 dagendieet volgens ons ook niet terecht. Die schrijft gerust dat het dieet veel cholesterol en weinig vezels bevat. Pardon? Sinds wanneer bevatten groenten geen of nauwelijks vezels? Dat is nieuw! En dat het dieet in de eerste cyclus minder dan 1000 koolhydraten bevat, terwijl de dagelijkse aanbeveling voor vrouwen op 2000 ligt, dan mag je dat gerust een open deur noemen, want, van 2000 koolhydraten per dag worden, of blijven heel veel vrouwen juist te dik! Bovendien mag je in de eerste cyclus onbeperkt vis en vlees, dus kom je heus wel boven die zogenaamde 1000 calorieën uit. Ook dat het dieet te hoog in cholesterol zou zijn, komt door de ouderwetse opvatting dat meer dan drie eieren per week slecht voor je zou zijn. Dat is achterhaald ‘nieuws’, en alleen mensen met een te hoge cholesterolspiegel moeten daar rekening mee houden, en anders niet.

Het 17 dagendieet in de praktijk

Er zijn in korte tijd al meer dan 16.000 exemplaren van het 17 dagendieet verkocht in Nederland en België. Dit dieet houdt veel mensen bezig. Het is heel menselijk om een dieetboek te kopen, het deel open te slaan waar de weekplanners staan en de receptenpagina’s. Dat dit gebeurt, zien we ook op dit forum. Dan wordt er een dagmenu opgenomen, met bijvoorbeeld grapefruit als fruit. En dat geeft nu juist de valkuil weer van het snel willen afvallen maar jezelf niet goed verdiepen in het hoe en waarom van het dieet. Want, in het boek staat luid en duidelijk dat er een hele reeks medische aandoeningen en medicijnen bestaat, waarbij je beslist géén grapefruit of grapefruitsap mag gebruiken. Bovendien werkt het heel motiverend als je ook begrijpt waarom een dieet nu precies werkt, en waarom Dr. Mike in dit geval, dit dieet zo heeft ontwikkeld. Je wee