Helpt vocht bij dieet?

Start met KetoX

Volgens Japans onderzoek helpt water drinken niet bij een dieet, vrouwen die vochtrijke voeding eten blijken echter een smallere taille te hebben.

Aan het onderzoek werkten duizend jonge vrouwen mee. Regelmatig werd hun gewicht en hun tailleomtrek gemeten. Die resultaten werden vergeleken met de hoeveelheid vocht die ze namen. Zowel uit drinken als uit voedsel.

Er bleek geen verband tussen lichaamsvorm en water als drank. Ook niet voor thee, koffie, frisdranken of sappen. Wel was er een verband met de inname van vochtrijke voeding. Hoe meer de vrouwen daarvan aten, hoe smaller de taille. Die groep had ook een lager BMI.

Een verklaring voor de uitkomst van het onderzoek hebben de Japanners niet. Een reden zou kunnen zijn dat de vezels die in vochtrijk voedsel zitten, zorgen voor een verzadigd gevoel en dat voorkomt dat mensen te veel eten.

Overigens is het nog steeds verstandig 1,5 liter water te drinken. Niet om af te vallen, maar voor de andere positieve effecten dat water op het lichaam heeft.

bron: gezondheidsnet.nl

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.