Help, mijn dieet staat stil

Start met KetoX

Je bent op dieet en al een behoorlijk aantal kilo’s kwijt. Blij en trots ben je en je wilt nog meer afvallen. En dan gebeurt het, je staat stil! Je valt niet meer af en je vraagt je zelf af waarom? Je hebt niets veranderd in je eetpatroon de afgelopen tijd en toch val je niets meer af. Je voelt de moed in je schoenen zakken. Hier een aantal tips om het afvallen weer een zetje te geven:

  • Blijf positief en vergrijp je zelf niet aan een zak chips of chocolade.
  • Bouw spieren op, d.m.v. krachttraining. Je hoeft geen bodybuilder te worden, maar getrainde spieren verhogen de stofwisseling.
  • Verander je dieetpatroon. Je lichaam is gewend aan een bepaald patroon. Verander je dagelijkse calorie inname, maar zorg ervoor dat je uiteindelijk wel wekelijks op hetzelfde totaal aan calorieën verbruik blijft.
  • Verdeel de maaltijden, eet 5 kleinere maaltijden per dag in plaats van 3 grote. Het lichaam heeft de neiging om vet op te slaan als het langere tijd geen voedsel krijgt.
  • Niets meer afvallen kan ook veroorzaakt worden door het vast houden van vocht in het lichaam. Vermijdt teveel zout en verminder het aantal koolhydraten per dag. Belangrijk is dat je genoeg water drinkt, 8 glazen per dag. Het lichaam gaat zelf vocht vast houden als het in de gaten krijgt dat er te weinig wordt gedronken, met als resultaat dat men juist vocht gaat vast houden.
  • Maak elke dag een stevige wandeling van ongeveer een half uur, dit pept je stofwisseling op.

bron: nieuwslog.nl

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.