Heeft jouw hond obesitas?

Start met KetoX

Obesitas is de grootste vijand voor de gezondheid van honden en verkort het leven van de dieren gemiddeld met 2 jaar. Steeds meer honden zijn te zwaar en de eigenaren zijn de grote schuldige, vinden experts.

In Zweden heeft één op de vier honden problemen met zijn gewicht. En de eigenaren zijn de schuldigen, vinden experts. Dit meldt de Zweedse nieuwssite TheLocal. Voorheen werden de honden behandeld met extra beweging en een ander dieet. Nu is er een nieuw dieet dat in 60 procent van de gevallen effectief zou moeten zijn. Het speciale dieet zou de opname van vet uit hondenvoedsel moeten tegengaan.

Dierenartsen en andere experts in het land zijn kritisch. Professor Åke Hedhammar van de Zweedse Agrarische Universiteit benadrukt dat de verantwoordelijkheid volledig in de handen van hondeneigenaren ligt. “Het is jammer dat dit nodig is”, zei HedHammar over het dieet.

“Het zit tegen de grenzen aan van wat ethisch acceptabel is”, zei dierenarts Elisabeth Hernblad.

Meer weten over Obesitas? Bestel dit boek bij bol·com

Behandelmethoden van obesitas / druk 1
Behandelmethoden van obesitas / druk 1

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.