Hanneke Groenteman Afgevallen

Afvallen in 2021

Als Hanneke Groenteman bij DWDD ziet, valt meteen op dat ze is afgevallen? In haar boeken verteld ze alles over haar afslanksucces. 

Hanneke Groenteman heeft jaren geworsteld met overgewicht besloot voor een maagverkleining te gaan. In 2006 ging ze voor deze ingreep en sindsdien heeft Hanneke de slanke lijn waar zij over droomde. Geïnspireerd door dit verbluffend resultaat besloot Hanneke een boek te schrijven over haar leven na de maagverkleining. Vol enthousiasme deelde ze haar verhaal in De Wereld Draait Door op 6 september.

Bestel het boek van Hanneke Groenteman bij bol·com

Door dik en dun
Door dik en dun
Hanneke Groenteman

In het jaar 2006 gebeurde het. Hanneke was de overtollige pondjes zat en wilde voorgoed een gezonder en slanker lijf. In de zomer van dat jaar onderging zij een maagverkleining. Met deze ingreep maakte Hanneke Groenteman de definitieve keus voor een slanker bestaan en dus minder en dan ook suikervrij eten. Het was geen eenvoudige keus, en binnen haar vriendenkring waren er wat personen die zich zorgen maakten.

Het grootste zorgpunt was de onduidelijkheid over de psychische en lichamelijke gevolgen van een maagverkleining

 Zou Hanneke later spijt hebben van deze keus? Zou ze het wel aankunnen? Desondanks besloot Hanneke toch de ingreep te ondergaan en de resultaten zijn verbluffend!

Sindsdien is Hanneke Groenteman op haar doelgewicht en van een terugval naar haar oude figuur is er geen sprake. In haar boek ‘Door dik en dun’ heeft Hanneke de voor en nadelen van deze ingreep breedvoerig besproken. In het boek schrijft ze niet alleen over eten, of het gewichtsverlies en de complimenten die er daarna volgden. Ook de ervaringen van personen die aan overgewicht lijden en zich achtergelaten voelen zijn beschreven. Zij hebben minder positief gereageerd op Hanneke haar nieuwe slanke lijn. Hebben zij gelijk? Heeft Hanneke ze in de steek gelaten? Volgens hen is Hanneke beetgenomen door de antifeministische slankheidsterreur.

Slanke Vrienden

Haar slanke vrienden, daarentegen, hebben over het algemeen heel positief gereageerd. Die gaan graag met haar winkelen en hielpen haar graag kleding aanschaffen van kleinere maten. Daar werd ze met open armen verwelkomd. Het enige wat deze vrienden een beetje ongerust maakt is Hanneke haar nieuwe ‘zelfingenomenheid’.

Naar Hanneke haar eigen mening is ze qua karakter niet veranderd. Vol of slank ze blijft hetzelfde. Haar eigenaardige stijl en geestigheid, gemengd met een flinke dosis oprechtheid zijn helemaal niet veranderd. Zo bewijst Hanneke Groenteman dat een persoon door dik en dun onveranderlijk is voor wat betreft de geaardheid.

Wat wel verandert in een persoon die eindelijk verlost wordt van de overtollige pondjes is de mate van bevrijding die zij ervaren. Ze zijn nu bevrijd van al die ballast. En daarmee bedoelt Hanneke niet alleen de kilo’s die men verliest, maar ook het emotionele ballast en de stigma. Je wordt tenslotte ook bewust of onbewust anders behandeld als je lijdt aan overgewicht. Dit heeft Hanneke persoonlijk mogen ervaren. Dit wilt zij met anderen delen.

Het boek van Hanneke Groenteman is tenslotte geen dieetboek, maar een levensverhaal van een vrouw die met 1 ingreep haar hele leven veranderde.

Heb jij het boek van Hanneke Groenteman al gelezen? Laat ons weten. Dacht jij eraan een maagverkleining te ondergaan? Of heb jij recentelijk, als Hanneke, de ingreep laten doen? Deel dan ook je ervaring hieronder.

Gezonde Groeten,

sanne