Groentedieet

Afvallen in 2021

Verse groente zijn gezond! Maar wist je ook dat er een speciaal groentedieet is? Het groentedieet is bedoeld voor de mensen die zonder moeite hun vlees kunnen laten liggen, en meer liefhebber zijn van een groentemaaltijd. Groenten bevatten over het algemeen eiwitten, koolhydraten en een hoog voedingsvezelgehalte. Verder bevatten groenten vitaminen en mineralen.

Werking groentedieet

Het groentedieet is een energiebeperkt dieet, waardoor het lichaam het voorraad aan vet gaat gebruiken voor het produceren van energie. Naast de groente in het groentedieet mag men ook gebruik maken van sojabonen en aardappelen, zolang het vlees maar achterwege blijft.

Het groentedieet raad aan om 1000 calorieën per dag te nuttigen als men snel wilt afvallen, wilt u op een normaal tempo afvallen dan raad het groentedieet aan om 1500 calorieën per dag te eten. Tijdens het groentedieet zijn tussendoortjes zoals: rauwkost, tomatensap en groentesap toegestaan.

Bestel dit boek bij bol·com

Soep uit eigen tuin
Soep uit eigen tuin
Peter Bauwens

Een heerlijk kommetje soep
Een heerlijk kommetje soep
Labrune, M.

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Voor- en nadelen van het groentedieet

Het groentedieet is geen saai dieet aangezien je met groente eindeloos kan variëren. Het eten van veel groenten is ook nog eens goed voor je spijsvertering. Een nadeel aan het groentedieet is dat men last kan krijgen van winderigheid, door de hoeveelheid voedingsvezels. Ook een tekort aan eiwitten, calcium en vitaminen A en D kunnen tijdens het groentedieet een probleem leveren.

Voor het tellen van de calorieën tijdens het groentedieet raden wij onze teltabel aan.

Heb je ervaring met het groentedieet? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

1 reactie

  1. Hallo

    Ik moet van de dokter een groente dieet gaan volgen waar geen zetmelen mag hebben. Maar dit is zo moeilijk te vinden. Zou hier graag i