Afvallen kan ontzettend moeilijk zijn. Om deze reden zijn dieetsupplementen zo populair, men grijpt deze hulpmiddelen om het afslanken makkelijker te maken. Green Coffee Code is zo een supplement. Het is momenteel een van ’s werelds meest populaire supplementen voor gewichtsverlies.

Zoals de naam impliceert, is dit supplement gewonnen uit groene koffiebonen. Het bevat een stof genaamd chlorogeenzuur, die geweldige gewichtsverlies eigenschappen zou bevatten.

Green Coffee Code werd in 2012 door Dr. Oz gepromoot. Hij is een Amerikaanse tv-arts en waarschijnlijk de meest bekende gezondheidsgoeroe ter wereld.

Ervaring met Green Coffee Code

Heb je ervaring met Green Coffee codeof ben je benieuwd naar de ervaringen van anderen? Maak dan gebruik van het reactieformulier onderaan deze pagina. Alle reacties worden gepubliceerd, zowel positief als kritisch (negatief).We zijn benieuwd naar zowel jouw ervaring met het product, als je ervaring met de levering en aftersales. Commerciële reacties zijn ongewenst en worden verwijderd.

Ik ben een grote fan van supplementen in het algemeen, maar ik ben extra sceptisch als het gaat om supplementen die gewichtsverlies beloven, omdat ze bijna nooit zoals geadverteerd werken. Dit artikel geeft een gedetailleerde kijk op Green Coffee Code; wat het is, hoe het werkt en wat de wetenschap te zeggen heeft.

Wat zijn groene koffiebonen?

Groene koffiebonen zijn eigenlijk gewoon ongebrande koffiebonen. Koffiebonen zijn van nature groen gekleurd, maar ze zijn meestal geroosterd alvorens te worden verkocht aan de consument. Dit is het proces dat ze bruin maakt. Koffiebonen zijn rijk aan antioxidanten en stoffen als cafeïne en chlorogeenzuur.

Chlorogeenzuur wordt beschouwd als de belangrijkste actieve ingrediënt in groene koffiebonen. Dit zorgt voor gewichtsverlies. Helaas wordt chlorogeenzuur verwijderd wanneer koffie wordt geroosterd. Om deze reden zullen geroosterde koffiebonen niet hetzelfde effect hebben als groene koffiebonen.

Voor wie is Green Coffee Code geschikt?

Groene koffiebonen kunnen een gunstig effect hebben op hoe het lichaam koolhydraten absorbeert en gebruikt. Chlorogeenzuur lijkt de opname van glucose te verminderen. Dit effect op de glucosemetabolisme kan een positieve rol spelen bij diabetes en gewichtsverlies.

Green Coffee Code kan ook een positieve invloed hebben op de bloedvaten, en dat heeft belangrijke gevolgen voor de gezondheid van het hart.

Uit testen is gebleken dat doseringen tussen 140-720 mg per dag de bloeddruk bij ratten en mensen verlaagt. Chlorogeenzuur functioneert ook als een antioxidant.

Groene koffie is niet veilig voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Ook mag het niet worden gebruikt door kinderen.

Is Green Coffee Code effectief?

Green Coffee Code bevat wel veel cafeïne. Verschillende studies hebben aangetoond dat cafeïne de metabolisme kan verhogen met 3-11%. Toch blijkt het belangrijkste werkzame stof vermoedelijk de chlorogeenzuur te zijn.

Gesponsorde BerichtenSommige menselijke studies suggereren dat het de opname van koolhydraten kan verminderen in het spijsverteringskanaal. Als dit waar is, dan is het innemen van Green Coffee Code als het eten van een koolhydraatarm dieet.

Andere studies (bij muizen en ratten) hebben aangetoond dat chlorogeenzuur je lichaamsgewicht kan verlagen. Het lichaam absorbeert minder vet uit de voeding, tevens wordt de functie van het hormoon adiponectine verbeterd. Dit hormoon zorgt voor de verbranding van vetten.

Het is aangetoond dat chlorogeenzuur cholesterol en triglyceride niveaus drastisch verbeterd in ratten. Dit zijn belangrijke risicofactoren voor hart-en vaatziekten.

Wat kost Green Coffee Code?

Je kunt Green Coffee Code online bestellen, let er wel op dat je de officiele website bezoekt.

Voordelen

  • Het sneller verbranden van vetten.
  • Het lichaam neemt minder vetten op uit de voeding.
  • Verbetert de stofwisseling
  • Vermindert hongergevoel
  • Zorgt voor een geluksgevoel
  • Geeft je een energieboost

Nadelen

Green Coffee Code lijkt geen lastige bijwerkingen te hebben. Echter kunnen sommigen last krijgen van hoofdpijn en een infectie in de urinewegen. Groene koffie cafeïne heeft wel talloze bijwerkingen wanneer het in grote hoeveelheden wordt gebruikt. Enkele bijwerkingen zijn angst, nervositeit en snelle hartslag.

Als je gevoelig bent voor cafeïne, dan moet je voorzichtig zijn met Green Coffee Code. Het chlorogeenzuur kan ook een laxerende werking hebben en diarree veroorzaken.

Sommige mensen zijn allergisch voor groene koffiebonen. Als je allergisch bent voor koffie dan kun je dit supplement niet gebruiken.

Conclusie

Green Coffee Code lijkt goed te werken als een dieetsupplement. Het kan ook een aantal voordelen hebben voor je bloeddruk en algehele gezondheid.

Aan het eind van de dag is het enige dat is bewezen te leiden tot lange-termijn resultaten het veranderen van je dieet.

Dus minder koolhydraten eten en meer eiwitten. Dit is het meest effectieve manier om af te slanken. Toch lijkt Green Coffee Code het proberen waard als je op zoek bent naar een goed dieetsupplement.

Wees wel realistisch met je verwachtingen. Afvallen is uiteindelijk een marathon en snelle oplossingen werken niet op  lang termijn.

Gezonde Groeten,

natascha

Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
Mijn naam is Natascha en ik vind het leuk om je te informeren over het laatste nieuws op het gebied van dieet, voeding en gezondheid. Regelmatig schrijf ik artikelen en columns voor vetvrij.com