Afvallen in 2021

In mijn vorige artikel heb ik de Superfoods: Kokosolie, Quinoa en Gojibessen onder de loep genomen. Vandaag wil ik iets over de Superfoods: Spirulina en MSM vertellen. Spirulina heb ik al jaren geleden in de schappen zien staan, maar er nooit over nagedacht het te gaan gebruiken. Maar nu het zo “in the picture” staat als Superfood, heeft het ook mijn aandacht getrokken. Ik besloot het nader te gaan onderzoeken. Ik ben erachter gekomen, dat de voedingswaarde enorm is. De superfoods die ik getest hebt komen uit het superfood plan pakket.

Spirulina is een blauw-groene zoutwater alg en is een van de meest complete superfoods op aarde. Het wordt al eeuwen lang gebruikt door de indianen in de Amerika’s, de inheemse volkeren in Afrika en het midden Oosten. Ook zij gebruikten het als een superfood, omdat het een belangrijke bron van proteïne is. Zij aten dit onder andere om hun uithoudingsvermogen te vergroten.

[thrive_leads id=’44923′]

Ingrediënten Spirulina

Eén eetlepel Spirulina bevat 9.8 gram eiwit, 1.5 gram vet en 3.8 gram complexe koolhydraten. Verder bevat Spirulina essentiële mineralen zoals kalk, magnesium, kalium, fosfor, ijzer, zink, vitamine B complex en anti-oxidanten.

Spirulina bevat meer beta-caroteen dan welke andere voeding, wel 25 keer meer dan wortelen. 11 vitamines, 10 mineralen en 18 aminozuren. Het is voor meer dan 60% samengesteld uit eiwit. Vergelijk dit maar eens met vlees (27%) of soja (34%). 12 keer meer biologisch-beschikbaar eiwit dan biefstuk? Eiwitten uit Spirulina worden dus veel beter opgenomen dan eiwitten uit biefstuk een rijke bron van anti-oxidanten. Belangrijk voor een goede gezondheid en een lang leven.

Fycocyanine is een zeldzaam blauw pigment en maakt Spirulina uniek. Fycocyanine stimuleert het immuunsysteem en is een krachtige anti-oxidant. 96 sporenelementen in een natuurlijke, synergetische vorm.

Spirulina helpt tegen  bloedarmoede

Omdat ik vaak last heb van bloedarmoede, wilde ik het erg graag uitproberen. Van begin af aan, heb ik gemerkt dat het werkte. Hoe? Tijdens het opbouwen kun je last krijgen van ontgiftigings- verschijnselen en dat gebeurde bij mij dus ook. Ik kreeg hoofdpijnen en voelde me grieperig. Dat verdween naarmate ik het langer slikte. Je moet het dus langzaam opbouwen. Ook moet je af en toe een stop periode inbouwen, zodat het optimaal blijft werken. Ik heb dit een tijdje geleden gedaan gedurende een periode van 6 weken. Nou, ik merkte het meteen. Mijn bloedarmoede nam heftig toe en ik had last van loodzware benen. Ik kon dus niet wachten om weer te kunnen beginnen.

Aan de smaak van Spirulina moet je wel even wennen. Het is niet iets dat je als verwennerij eet, maar daar is het dan ook niet voor bedoeld. Inmiddels ben ik er aan gewend en vind ik het prima. Je kunt door je smoothie doen, of het op laten lossen in een glas water en het zo opdrinken.

Mocht je nog twijfelen? Ik zou het uitproberen, zeker als je net als ik vegetariër bent en last hebt van bloedarmoede. Let wel: erg langzaam opbouwen!

Gratis Superfood Receptenboek

In samenwerking met Het Superfood Plan mogen we 100 Superfood Receptenboeken weggeven. Dit receptenboek staat boordevol lekkere Superfood recepten. Wil je ook gratis kennismaken met Superfoods? Bestel vandaag nog jouw gratis superfood receptenboek.

Hieronder heb ik een lekker recept voor een smoothie die je kunt maken met Spirulina poeder.

Beta Carotine Blast

Je hebt nodig:

 • 3 kleine ijsblokjes
 • 2 abrikozen (gesneden en ontpit)
 • 1/2 papaya (in stukje en bevroren)
 • 1/2 mango (in stukjes en bevroren)
 • 2 lepels Spirulina poeder (Superfood)
 • 1/2 kopje wortelsap
 • 1 eetlepel honing

Bereiden:

De Ingrediënten (behalve de honing) in de blender doen in de aangegeven volgorde, dan mengen op hoge snelheid gedurende 30 seconden. Honing toevoegen en nog een paar seconden extra mixen.
Het beste is om het meteen op te drinken.

Eet smakelijk!!!!

Superfood MSM

Een ander Superfood dat steeds meer bekendheid geniet is: MSM. Dit is een zwavel, dat ook in onze voeding voor komt, maar door verhitting blijft er weinig meer van over en kunnen er dus tekorten ontstaan. Ik gebruik het product al een tijdje en ben blij dat het nu wat meer onder de aandacht komt, want het zal bij veel problemen kunnen helpen.

Voordelen van MSM

Ik zal hieronder een aantal positieve eigenschappen van MSM voor je op een rijtje zetten:

 • Het stimuleert met name de aanmaak van collageen en zorgt voor mooi haar, sterke nagels en een stralende huid
 • Het zorgt voor een betere opname van voedingsstoffen
 • Het zorgt voor het afvoeren van afval stoffen
 • Het neemt ontstekingen in het spierweefsel weg
 • Het heeft ook een zuivere werking op urinewegen en blaas
 • Het remt de spierkramp
 • Het zorgt voor een betere bloedcirculatie
 • Het verhoogt de weerstand, flexibiliteit en uithoudingsvermogen
 • Het normaliseert de pH-waarde van het bloed
 • Het versnelt wondheling en vermindert vorming van littekenweefsel
 • Het verhoogt onze energie, alertheid, kalmte en mogelijkheid tot concentreren
 • Het zorgt voo