Gratis Dieetvoeding

Afvallen in 2021

Het College voor zorgverzekeringen (CVZ) heeft aan minister Klink van Volksgezondheid het advies uitgebracht om dieetvoeding in het basispakket van de zorgverzekering op te nemen.

Bij dieetvoeding moet u denken aan voeding voor mensen met slikstoornissen, zoals drinkvoeding of sondevoeding. Of voeding voor mensen met een allergie of stofwisselingsstoornis.

Helaas geldt dit dus niet voor voeding bij een dieet om af te vallen zoals bijvoorbeeld ‘gezonde tussendoortjes’ zoals eierkoeken, liga’s en fruit.

Er zal waarschijnlijk wel een eigen bijdrage blijven bestaan om de kosten van de maatregel beperkt te houden. Het CVZ vindt het rechtvaardig wanneer verzekerden ook zelf bijdragen aan de kosten.

bron: dieet.blog.nl

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.