Google Adwords en Positie Targeting

Start met KetoX

Ga als volgt te werk om een nieuwe campagne met positie targeting te maken voor deze website:

1. Meld u aan bij uw AdWords-account op https://adwords.google.nl.
2. Klik op de pagina Overzicht van de campagnes op Positie targeting in het gedeelte Nieuwe campagne maken boven aan de pagina. Met deze link gaat u naar de aanmeldingswizard voor campagnes met positie targeting.

tip: Adverteren met Adwords en Positie Targeting op vetvrij.com

I. Een campagne en een advertentiegroep maken

1. Geef een naam op voor de nieuwe campagne.
2. Geef een naam op voor de eerste advertentiegroep.
3. Selecteer uw doeltaal of doeltalen. (De talen die door uw klanten worden gesproken.)
4. Selecteer de geografische gebieden waar u wilt adverteren.
5. Klik op Doorgaan.

Volg de aanwijzingen op de volgende pagina om de gebieden te selecteren waar uw advertentie wordt weergegeven en klik op Doorgaan.

II. Een advertentie maken

Ga als volgt te werk om een beeldadvertentie te maken:
1. Klik op de link Beeldadvertentie boven aan de pagina.
2. Gebruik Bladeren om de beeldadvertentie op de computer te zoeken en te uploaden.
3. Geef de afbeelding een naam.
4. Geef de URL op die bij de advertentie wordt weergegeven.
5. Geef de bestemmings-URL op. Dit is de pagina die wordt weergegeven wanneer gebruikers op uw advertentie klikken.
6. Vink het selectievakje aan waarmee u Google toestemming geeft het formaat van uw advertentie, indien nodig, aan te passen.
7. Klik op Doorgaan.

Ga als volgt te werk om een tekstadvertentie te maken:
1. Geef een kop op.
2. Geef de tekst voor de twee beschrijvingsregels van uw advertentie op.
3. Geef de URL op die bij de advertentie wordt weergegeven.
4. Geef de bestemmings-URL op. Dit is de pagina die wordt weergegeven wanneer gebruikers op uw advertentie klikken.
5. Klik op Doorgaan.

U kunt later extra advertenties maken zodra u de campagne heeft gemaakt.

III. Posities identificeren en selecteren

Advertenties met positie targeting worden alleen weergegeven op inhoudssites die u heeft geselecteerd in het Google Netwerk. Op de volgende pagina wordt beschreven hoe u de sites en posities binnen deze sites waarop uw advertenties worden weergegeven, kunt identificeren en selecteren. U kunt het Hulpprogramma voor posities op vier manieren gebruiken om sites te identificeren: URL’s weergeven, Onderwerpen beschrijven, Door onderwerpen bladeren en Demografische categorieën selecteren. Hieronder vindt u instructies voor elk van deze manieren:

– URL’s weergeven. Voer de URL’s in van sites waarop u wilt adverteren of die het type sites vertegenwoordigen waarop u wilt adverteren. U kunt domeinen, zoals voorbeeld.nl, of afzonderlijke pagina’s, zoals voorbeeld.nl/onderdeel, invoeren. Klik vervolgens op Beschikbare sites ophalen. Als de opgegeven sites deel uitmaken van het inhoudsnetwerk van Google, kunt u deze selecteren voor uw advertenties. Zo niet, dan wordt er een bericht weergegeven dat deze sites niet beschikbaar zijn. In het AdWords-systeem wordt op basis van de sites en zoekwoorden die u opgeeft, een lijst gegenereerd met andere inhoudssites in het Google Netwerk die mogelijk relevant zijn voor uw advertenties.

– Onderwerpen beschrijven. Voer onderwerpen in die verband houden met de inhoud van uw advertenties. Voorbeeld: voetbalschoenen, chocolade of auto-onderdelen. Klik vervolgens op Beschikbare sites ophalen en maak een keuze uit de lijst met sites die verband houden met deze onderwerpen.

– Bladeren in onderwerpen. Doorzoek onderwerpen zoals Amusement en subonderwerpen zoals Films of Muziek. Klik op het enkele onderwerp of het subonderwerp dat het beste bij uw advertentie past en selecteer vervolgens in de lijst de sites die het beste bij dat onderwerp aansluiten. Voor de beste resultaten kiest u het beschikbare subonderwerp die het beste overeenkomt met uw advertentie.

– Demografische categorieën selecteren. Kies het publiek waarop u zich wilt richten door maximaal drie van de weergegeven demografische categorieën te selecteren. Beschikbare demografische categorieën zijn onder meer geslacht, leeftijd en gezinsinkomen. Kies de gewenste demografische categorieën en klik vervolgens op Beschikbare sites ophalen om een keuze te maken uit een lijst met sites die verband houden met deze demogra