Goede Voornemens

Afvallen in 2021

De kerstdagen staan weer voor de deur dus het wordt weer tijd om aan goede voornemens te denken. In het lijstje van goede voornemens voor 2009 zien we weer een paar oude bekenden voorbij komen:

Goede voornemens top 5

4

1. Stoppen met roken

Door het rookverbod in de horeca en de steeds harder optredende overheid is het als roker geen pretje meer. Stopte rokers vroeger nog voor hun gezondheid of om kosten te besparen, tegenwoordig worden rokers bijne gedwongen om te stoppen. Misschien wordt het makkelijker om te stoppen met roken door een nieuw vaccin uit Maastricht.

2. Afvallen

Vorig jaar nog op nummer één maar door de sigaret van de troon gestoten: Afvallen! Overgewicht is en blijft een hot item in ons kikkerlandje. Zeker na de zware decembermaand voelen we ons schuldig en maken ons zorgen hoe we de overtollige kilo’s kwijt kunnen raken voor we weer in onze zomerkleding over straat moeten.

3. Gezonder leven

Gezond en bewust leven wordt erg gestimuleerd. Veel fabrikanten van levensmiddelen spelen handig in en in de supermarkt schermen veel producten termen als 0% vet, geen suiker en kleurstoffen toegevoegd. Daarnaast zie je door de vele gezondheidslogo’s het bos niet meer. Ook de fitness verenigingen zullen goede zaken doen in januari. Volhouden is ons advies!

4. Sparen / Hypotheek Aflossen

Door de kredietcrisis is beleggen niet meer van deze tijd. Sparen daarentegen is helemaal hot! Mocht je de Nederlandse banken ook niet vertrouwen kun je altijd nog je spaarcentjes in een oude sok stoppen.

5. Duurzamer leven

Gescheiden afval, spaarlampen, verwarming een tikkie lager, duurzaam is een toverwoord in 2008. Al Gore heeft eerder al zijn licht laten schijnen over het lot dat ons te wachten staat als we op dezelfde voet doorgaan met leven. Veel Nederlanders hebben het voornemen om in 2009 duurzamer te leven.

Wat zijn jouw goede voornemens?