Glutenvrij uit Nederland

Afvallen in 2021

Naarmate de vraag van glutenvrije producten toeneemt, neemt ook de vraag naar puur Nederlandse glutenvrije producten toe. Veel van de huidige glutenvrije producten zijn namelijk niet gericht op het eetpatroon van de Nederlandse bevolking. Dit was de reden voor PureFood QoLp, importeur van glutenvrije producten, om onder de merknaam Consenza met een eigen lijn te komen van glutenvrije producten van hoogwaardige kwaliteit.

Achter het merk Consenza staat Rob Roffel. Een ondernemer met passie voor koken en voor glutenvrij, omdat zijn kind strikt glutenvrij moet eten. Als geen ander weet hij dus hoe belangrijk het is dat mensen met een glutenvrij dieet, zoals coeliakiepatiënten, glutenvrije producten kunnen eten die qua smaakkwaliteit en gebruiksgemak niet onderdoen voor hun niet-glutenvrije varianten.

Consenza als merk, opgestart in 2005, gaat nog een stap verder. Alle producten zijn zonder toevoeging van smaakversterkers. Eindelijk zijn er dus snacks zonder glutaminaat. Daarnaast biedt Consenza haar producten aan in professionele, meertalige verpakkingen met duidelijke vermelding van eventuele allergenen. Zo weten gebruikers direct of de producten passen in hun dieet.

Inmiddels zijn er meer dan 40 Consenza producten op het gebied van droogwaren en diepvries. Van meelsoorten en afbakbroodjes tot frikadellen en kroketten, verkrijgbaar in (gespecialiseerde) supermarkten en reformwinkels. Ook in de horeca vinden Consenza producten steeds meer hun weg. Dit jaar wordt de lijn verder uitgebreid met een aantal innovatieve producten.

Meer informatie is te vinden op www.consenza.nl of www.purefood.nl

Bron: PureFood QoLp B.V.

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.