Glutenvrij Pizza Recept

Start met KetoX

Deze maand is Pizzamaand bij vetvrij.com. De komende weken publiceren we iedere vrijdag een heerlijk pizza recept van Elisabeth van der Ark en Marian Teunissen. Maar dat is nog niet alles, bezoekers van vetvrij.com kunnen gedurende deze periode gratis een exclusieve pizza-special downloaden van Elisabeth’s Magazine.

pizzaspecial

Gratis Pizza Special

Speciaal voor vetvrij.com hebben Elisabeth van der Ark en Marian Teunissen een Pizza Special van Elisabeth’s Magazine gemaakt. Deze special is rijk geïllustreerd en staat boordevol heerlijke pizza recepten. Je de special tijdelijk helemaal gratis downloaden. Aanvragen kan via deze link.

Gezonde Lunch of Diner

Deze pizza is gezonder dan een pizza uit de supermarkt en zeker gezonder dan de pizza die je kunt bestellen en dan worden bezorgd. Kijk maar naar Italianen. Die eten pizza als lunch of als vier uur hapje. Dat kunnen ze hebben omdat ze laat op de avond pas eten. Dus ze verbruiken het aantal kcal De originele pizza heeft niet meer ingrediënten dan tomaat, kaas en basilicum en een hele dunne bodem. De rasechte Italiaan zal gruwelen van de pizza’s die je hier kunt kopen. Ik ook eigenlijk.

Samen met Kinderen

Heb je kinderen is het helemaal leuk om het deeg samen te maken. Het blijft toch een wonder dat deeg zomaar gaat rijzen en in volume toeneemt. Laat ze ruiken aan het deeg. Geef ze een klein beetje van het deeg en laat ze hun eigen minipizza maken met hun favoriete ingrediënten. Zelf maken bevordert de zin in eten.

Houdt het Licht

Beleg een pizza niet meer dan nodig. Zwaar belegde pizza’s zijn niet lekker en baggervet. Dit geldt natuurlijk niet voor pizza’s waar veel groente op ligt. Maar wees voorzichtig met vette worst en kazen. Het gaat om de smaak en niet om de hoeveelheid. Eet vooraf een kop groentesoep of een heerlijke salade en je hebt een volwaardige maaltijd. Zorg dus voor deeg op voorraad, want ik weet zeker zodra je één keer je pizza zelf hebt gemaakt, wil je nooit meer een kartonnen hap uit de diepvries.

Glutenvrije Beatrix Pizza

De eerste pizza uit de serie is ook geschikt voor iedereen met een glutenallergie. De Pizza Beatrix heeft een oranje randje. Veel plezier, en eet smakelijk!

Lieve boergoendische groeten, Elisabeth van der Ark en Marian Teunissen

ingrediënten

  • 300 gram meel (meel van Schär) *
  • 300 milliliter warm water
  • scheut olijfolie
  • zakje gist (dr. Oetker)
  • zout

* Schär meel kan je kopen bij de natuurvoedingswinkel, wat ermee wordt gebakken wordt lekker en rijst mooi.

Deeg maken

Maak het deeg door het meel te mengen met een zakje gist, 300 milliter warm water, een snuf zout en een scheut olijfolie. Kneed het deeg met de hand, een mixer met deeghaken of laat de broodmachine het werk voor je doen.  Laat zeker 30 minuten rijzen op een warme plaats.

Glute