BodyWatch Glutenvrij Dieet Recepten

Afvallen in 2021

Glutenvrij Dieet Plan Recepten voor Coeliakie Patienten

Tijdens een Glutenvrij Dieet zijn een aantal producten strikt verboden. verschillende producten zoals bepaalde eiwitten, zetmeel, en granen zoals tarwe, gerst, rogge, spelt, rijst, teff, haver en mais zijn niet toegestaan. Vooral mensen met coeliakie zijn veroordeeld tot een Glutenvrij Dieet Plan maar sinds de opkomst van de boeken ‘Broodbuik‘ van William Davis en ‘De Voedselzandloper‘ van Kris Verburgh zijn steeds meer mensen overtuigd van het positieve effect van een Glutenvrij Dieet.

gluten-brood-graan-tarwe

Vragen en Ervaringen

Heb je specifieke vragen over het Glutenvrij Plan of wil je ervaringen uitwisselen? Gerbruik dan het reactieformulier of lees de reacties van andere bezoekers. Je kunt ook de facebook comment box gebruiken om te reageren.

BodyWatch Glutenvrij Plan

Het BodyWatch Glutenvrij Plan is het derde deel uit de BodyWatch serie. Na Het Zelfslank Plan en Het Ontstekingsvrij Plan is ook Het Glutenvrij Plan ontwikkeld door Alex Greve van BodyWatch. Gluten is afgeleid van de Latijnse naam voor lijm en worden grofweg onderverdeeld in twee groepen, de glutenines en gliadines. Gluten zorgen voor elasticiteit van een de producten dat van het meel gemaakt wordt. Als er meer gluten worden gebruikt, dan wordt het product steviger. Denk hierbij bijvoorbeeld aan brood. Ook in vleesvervangers wordt veelvuldig gebruik gemaakt van gluten en zorgen ervoor dat de stevigheid gewaarborgd wordt.

Gluten en Coeliakie

Zoals je eerder kon lezen worden glutenvrije diëten veel gevolgd door mensen met coeliakie. Hierbij moeten vooral de gluten die coeliakie veroorzaken worden gemeden. Dit betreft de gluten tarwe, rogge, gerst en haver. Deze gluten moeten vermeden worden omdat bij coeliakie patiënten via een auto-immuunreactie beschadiging van de darmvlokken van de dunne darm wordt veroorzaakt. Dit verslechterd de opname van de bouwstoffen uit voedsel.

Glutenvrij Dieet Plan Recepten

Voor recepten die specifiek geschikt zijn voor een Glutenvrij Dieet raadpleeg je de het receptenoverzicht. Voor meer recepten bezoek je de pagina van BodyWatch.

Gluten- en Lactose-intolerantie

Gelukkig zijn Gluten- en Lactose-intolerantie geen levensbedreigende ziekten. Desondanks kunnen ze je leven wel behoorlijk negatief beinvloeden door veelvuldig toiletbezoek, buikpijn, winderigheid en beperkt zijn in je eetpatroon. Het is niet eenvoudig om te weten wat je precies wel en niet mag eten en daarbij is het voor iedereen veer verschillend. Het Glutenvrij Dieet Plan helpt je om het juiste eetpatroon te ontwikkelen. Door de laatste wetenschappelijke inzichten, praktisch voedingsadvies, tips en mentale support kun je een eetpatroon ontwikkelen waardoor je zo min mogelijk last hebt van klachten en daardoor meer kunt genieten van het leven. Het Glutenvrij Plan is geschikt voor:

  • Symptoom #1: Maag- en darmklachten
  • Symptoom #2: (Chronische) Vermoeidheid
  • Symptoom #3: Lage waarden van ijzer, vitamine D, B12 en foliumzuur in het bloed
  • Symptoom #4: Lactose-intolerantie, fructose malabsorptie en andere allergieën
  • Symptoom #5: Huiduitslag / Eczeem
  • Symptoom #6: Autisme

Meer informatie over de verschillende symptomen, een zelftest en uitgebreide informatie over het voedingsplan kun je vinden op de BodyWatch website.

Levenslang Glutenvrij glutenvrij_box_small <