Glucomannan Capsules Review en Ervaringen

Is Glucomannan, een 100% natuurlijke afslankpil om af te vallen? Je leest het in deze review + Ervaringen van Gebruikers.

In de afgelopen jaren is glucomannan steeds populairder geworden in Europa en de VS. De reden; glucomannan zou helpen bij het afvallen en is een geliefd voedingssupplement. Het staat als een paal boven water dat glucomannan goed is voor je gezondheid, maar helpt het je ook om af te vallen?

Wat is Glucomannan en kun je je overtollige kilo’s kwijt raken met Glucomannan? In dit artikel vind je het antwoord.

Je leest in deze Glucomannan review alles over de volgende punten:

 • Is Glucomannan gevaarlijk?
 • Wat zit er in Glucomannan capsules?
 • Wat is Glucomannan Pasta?
 •  Een unieke eigenschap van Glucomannan
 • Is Glucomannan goed is voor je gezondheid?
 • Is Glucomannan Gevaarlijk?
 • Pas op voor de bijwerkingen zijn van Glucomannan
 • Helpt Glucomannan bij het Afvallen?
 • Wat zijn de ervaringen met Glucomanan?
 • Glucomannen van Dieet Pro Kortingscode
 • Dit moet je weten over Glucomannan van Holland and Barrett
 • Hoe goed is Glucomannan van Vitakruid
 • Waar kun je betrouwbare glucomannan bestellen? (pas op voor scam)

Glucomannan Gratis Testen

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Glucomannan zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij Glucomannan graag wil testen
 2. We sturen het product gratis naar je toe
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften
 4. Je vult het evaluatieformulier in

Er zijn nog 14 plaatsen beschikbaar

Glucomannan Ervaringen

Heb je Ervaring met Glucomannan of ben je benieuwd naar ervaringen van anderen met dit product? Lees dan de reacties onderaan deze pagina of plaats zelf een reactie

Je leest in dit artikel onder meer over:

 • De unieke eigenschappen
 • Waarom het goed is voor je gezondheid
 • Wat de bijwerkingen zijn
 • Of hethelpt bij het afvallen
 • Wat vinden andere mensen van het supplement?
 • Waar kun je glucomannan bestellen?

  glucomannan vrucht
  glucomannan vrucht

Overgewicht is een probleem waar de meeste personen mee kampen. Veel personen moeten wat pondjes verliezen, maar dat gaat niet altijd zo gemakkelijk. Blijvend afslanken lijkt soms niet haalbaar. Daarom gaat men gretig op zoek naar hulpmiddelen. Deze afslankproducten en voedingssupplementen beloven veel op het gebied van afvallen. Maar de vraag is: werken deze voedingssupplementen ook echt? Helaas is dit niet altijd het geval.

Hoewel er wel degelijk een aantal stoffen en voedingssupplementen bestaan waarvan bekend is dat ze het afslanken stimuleren, zijn er niet veel stoffen waarvan ook echt wetenschappelijk is aangetoond dat ze daadwerkelijk effect hebben. Eén van de stoffen waarvan dat wel wetenschappelijk is aangetoond is Glucomannan.

Wat is Glucomannan?

Glucomannan is een product gemaakt van de wortel van de konjak-plant. De konjakplant groeit in warme streken in Oost-Azië en is ook bekend onder tal van andere namen, waaronder konjaku, konnyaku (aardappel) of olifantyam. Van deze wortels wordt een vezel gemaakt. Deze vezels zijn laag in calorieën, maar bevatten ontzettend veel voedingsvezels.

Glucomannan
Glucomannan

Slechts 40% van de droge substantie van de konjakplant kan gebruikt worden als glucomannan. De stof wordt al eeuwenlang gebruikt in de Aziatische keuken omdat het als een verdikkingsmiddel werkt (als vervanger van bijvoorbeeld gelatine). In het Westen is glucomannan pas recent in de belangstelling komen te staan. De reden; het zou je helpen met het afvallen.

Een gemiddelde portie glucomannan is ongeveer 2 gram (vergelijkbaar met de helft van een theelepel). Deze halve theelepel bevat 2,5 gram voedingsvezel, ongeveer 10% van je dagelijkse behoefte. Daarentegen krijg je maar 5 calorieën binnen.

Hoe werkt Glucomannan?

De vezels van de konjakplant nemen ontzettend veel water op en wordt hierdoor gelachtig. De vezels zwellen hierdoor op en hierdoor krijg je een vol gevoel. Er is bewijs dat je hierdoor uiteindelijk minder gaat eten. De vezels in een kleine capsule kunnen met gemak een volledig glas water absorberen. (bron)

Het is dus nogal logisch dat je je na het eten van een capsule vol voelt. Maar helpt het ook bij het afvallen? Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die capsules met glucomannan gebruikten wat meer afvielen dan mensen die de capsules niet gebruikten. (bron)

Glucomannan is een in water oplosbare voedingsvezel. Net als andere oplosbare vezels kan het gewichtsverlies stimuleren dankzij het volgende:

 • Het bevat zeer weinig kcal.
 • Het remt je hongergevoel door uit te zetten in de maag.
 • Je eet dus minder door de dag heen.
 • Net als andere oplosbare vezels vermindert het de absorptie van eiwitten en vet.
 • Tevens voedt het de vriendelijke bacteriën in de darmen. Deze bacteriën beschermen tegen vet verhoging.

Volgens de onderzoekers zijn hier verschillende redenen voor:

 • Glucomannan is caloriearm
 • Je maag en darmen raken vol, waardoor je minder honger krijgt
 • De maag wordt langzamer leeggemaakt. Dit zorgt ervoor dat je ook na de maaltijd minder snel honger krijgt. Ook verbrand je hierdoor wat meer vet. Dit is vooral bewezen bij studies met dieren.
 • De darmflora wordt gevoed door de vezels en hierdoor wordt voedsel beter verwerkt.

(bron en bron)

Dieet pro Glucomannan

Naast de eiwitshake bestaat er ook dieet pro glucomannan. Dit is een afslankcapsule en het enige product van dieet pro dat er in mijn ogen tussenuit springt en wellicht de moeite waard is om uit te proberen.

Wat is Glucomannan?

Glucomannan is een natuurlijke, in water oplosbare voedingsvezel, uit de wortels van konjak, ook wel olifant yam genoemd. Dit is een plant die voorkomt in Oost-Azië.

Het is verkrijgbaar als supplement in dranken, shakes en wordt ook toegevoegd in voedingsmiddelen, zoals pasta en bloem. Het is ook het belangrijkste ingredient in shirataki noodles.

Glucomannan bestaat uit 40% van het droge gewicht van de olifant yam. Het wordt al eeuwen toegevoegd in kruidenmengsels en traditionele voedingsmiddelen zoals tofu, noedels en konjak gel.

Behalve dat glucomannan te koop is als voedingssupplement, wordt het ook gebruikt als voedingsadditief, een verdikkingsmiddel aangeduid met het E-nummer E425-ii.

Hoe helpt glucomannan met gewichtsverlies?

Je vraagt je waarschijnlijk af, wat maakt glucomannan nou zo bijzonder? In het kort, het innemen van glucomannan kan tot gewichtsverlies leiden. Glucomannan is anders dan andere oplosbare vezels omdat het veel kleveriger is, waardoor het bijzonder effectief is.

Glucomannan heeft ook  het bijzondere vermogen om water te absorberen. En niet zo’n beetje ook! Tot wel 50 keer zijn eigen gewicht. Daarom is de aanbevolen dosering glucomannan ook lager in vergelijking met andere vezel supplementen

Deze vochtabsorberende eigenschap van glucomannan heeft als voordeel dat je sneller het gevoel hebt vol te zitten, waardoor je minder calorieën op een dag nuttigt (bron). Studies hebben aangetoond dat mensen die glucomannan supplementen gebruiken een beetje meer gewicht verliezen dan mensen die dit niet doen (bron).

Andere voordelen van glucomannan die het afvallen bevorderen:

 • Het heeft zeer weinig calorieën
 • Het neemt veel ruimte in de maag en bevordert het gevoel van volheid (verzadiging)
 • De vezels voeden ook de goede bacteriën (probiotica) in de darmen. Onderzoek heeft aangetoond dat probiotische bacteriën de vetopslag kunnen verminderen en vetverlies bevorderen (bron).

Is glucomannan een wondermiddel?

Het klinkt natuurlijk allemaal veelbelovend, maar is het dat in de praktijk ook?

Gelukkig zijn er verschillende gerandomiseerde gecontroleerde proeven naar glucomannen gedaan. Dit wordt ook wel de gouden standaard genoemd als het gaat om wetenschappelijke experimenten bij mensen.

In de grootste studie werden 176 mensen overgewicht willekeurig toegewezen om een supplement met glucomannan of een placo te nemen, terwijl ze op een calorie beperkend dieet zaten. Drie verschillende glucomannan supplementen werden getest, met verschillende doseringen. Na 5 weken werden de deelnemers getest. De glucomannan groepen hadden gemiddeld een kilo meer verloren (bron).

Een andere studie laat een soortgelijk resultaat bij mensen overgewicht, indien glucomannan wordt ingenomen vlak voor een maaltijd (bron).

Voor afvallen wordt aanbevolen om een dosering van 1 gram, drie keer per dag in te nemen (bron).

Als wateroplosbare vezel is glucomannan ook goed te gebruiken om obstipatie te behandelen (bron).

Volgens de huidige onderzoeken kan glucomannan een werkend gewichtsverlies supplement zijn. Maar zoals met vrij welke methode om af te vallen werkt het niet als je geen voornemens hebt om andere gezonde veranderingen in je leven door te voeren

De enige werkende manier om gewicht te verliezen en op de lange termijn je streefgewicht te behouden, is door je huidige levensstijl aan te passen. Glucomannan suppletie kan afvallen gemakkelijker maken, maar het zal geen wonderen op zichzelf doen.

Samenvatting: de afslankcapsule dieet pro glucomannan kan op natuurlijke wijze ondersteunen bij bescheiden gewichtsverlies, vooral door een gevoel van volheid te creëren, waardoor je minder calorieën eet en op den duur afvalt

Nadeel #1: vitamines worden moeilijk opgenomen

Er zijn 13 essentiële vitaminen die je lichaam nodig heeft.

Deze kunnen in twee categorieën worden verdeeld: vetoplosbaar en in wateroplosbaar.

Dieet pro bevat naast mineralen en eiwitten ook veel vitamines, waaronder vitamine B2, B3, B5, B6 en B12.

Nu moet je weten dat wateroplosbare vitaminen (in tegenstelling tot vetoplosbare vitamines die in beperkte mate kunnen worden opgeslagen) niet in het lichaam worden opgeslagen.

Wateroplosbare vitamines zijn:

 • Vitamine C
 • Vitamine B1 (thiamine)
 • Vitamine B2 (riboflavine)
 • Vitamijne B3 (niacine)
 • Vitamine B5 (pantotheenzuur)
 • Vitamine B6 (pyridoxine)
 • Vitamine B11 (foliumzuur)
 • Vitamine B12 (cyanocobalamine)

Je lichaam absorbeert wat het nodig heeft aan wateroplosbare vitaminen en alles wat teveel is wordt uitgescheiden via de urine. Doordat wateroplosbare vitaminen niet kunnen worden opgeslagen, heeft het lichaam een continue toevoer van deze vitaminen nodig. Dit kan worden gedaan voeding of door vitamines te nemen uit supplementen.

Vetoplosbare vitaminen zijn oplosbaar in vetten.

Vetoplosbare vitamines zijn:

 • Vitamine A
 • Vitamine D
 • Vitamine E
 • Vitamine K

Synthetische voedingstoffen 

De vitaminen en mineralen in dieet pro zijn synthetisch gefabriceerd. Men doet vaak alsof synthetische voedingstoffen identiek zijn aan die uit voedingsmiddelen. Maar het het productieproces van synthetische voedingsstoffen is heel anders dan de manier waarop ze in planten en dieren worden aangemaakt.

Dus ondanks het feit dat een soortgelijke structuur is, kan je lichaam anders reageren op synthetische voedingsstoffen.

Daarnaast is er nog een hoop onduidelijkheid hoe goed synthetische voedingstoffen worden opgenomen in het lichaam. Onderzoek laat bijvoorbeeld zien dat natuurlijke vitamine E twee keer zo efficiënt wordt geabsorbeerd als synthetische vitamine E (bron).

Voor vetoplosbare vitamines is het zo dat ze alleen worden opgenomen in het lichaam als ze zich kunnen binden aan vet. De vetten die deze vitamines vervoeren moeten we uit onze voeding halen, want in dieet pro zelf zit amper vet. Omdat dit niet gebeurt, zullen we deze vitamines ook onvoldoende binnen krijgen.

Het wondermiddel om af te vallen?

Is glucomannan een wondermiddel dat helpt om echt af te vallen? Dat is wat iedereen natuurlijk heel graag zou willen weten. Gelukkig zijn er veel zogeheten dubbelblinde proeven gedaan, waarbij glucomannan is vergeleken met een placebo. Dergelijke testen worden gezien als de meest betrouwbare testen.

In 2005 is er een studie uitgevoerd met verschillende hoeveelheden glucomannan bij mensen met overgewicht. Dit gebeurde terwijl zij een dieet volgden. De resultaten hiervan waren als volgt. (bron)

glucomannan-capsules

Uit dit onderzoek kwam dus dat glucomannan, in combinatie met een dieet, helpt bij het verliezen gewicht. De verschillende hoeveelheden glucomannan maakten niet zoveel verschil, maar er was een duidelijk verschil met de groep die het placebo gebruikte. Ook andere onderzoeken laten zien dat het gebruik van het supplement voor een maaltijd leidt tot extra verlies van kilo’s. (bron en bron)

Glucomannan lijkt vooral te werken doordat de vezels zorgen voor een voller gevoel. Dit komt doordat de vezels uitzetten als ze in contact komen met water.

In alle onderzoeken werkte het supplement vooral goed als het gebruikt werd als onderdeel van een dieet dat laag is in calorieën, maar dit geldt voor veel supplementen

Aanbevolen door Dr. Oz

De Amerikaanse gezondheidsexpert Dr. Oz is 1 van de bekendste voorstanders van dit product. Na een item in een van zijn shows, waarin hij Glucomannan prees als doeltreffend afslankmiddel, is deze vezel zeer populair geworden. In Nederland is het product verkrijgbaar in capsules, maar ook in de vorm van pasta rijst en noodles.

Glucomannan; andere gezondheidsvoordelen

Behalve de lichte voordelen bij het afvallen, zijn er ook andere redenen om glucomannan te gebruiken.

 #1: Verlaagt cholesterol

In een onderzoek zijn veertien onderzoeken naar glucomannan bekeken. De cholesterolwaarden gingen 0,5 mmol/L naar beneden. Het grootste deel van het cholesterolverlies kwam voor rekening van LDL, het slechte cholesterol. De hoeveelheid tryglyceriden nam af met 0,12 mmol/l, terwijl de bloedsuikerspiegel op een nuchtere maag 0,4 mmol/l lager werd. Er werd in de onderzoeken geen invloed gedetecteerd op de bloeddruk of op de HDL-cholesterolwaarden. (bron)

De cholesterolwaarden gaan omlaag doordat er minder cholesterol in je darmen opgenomen wordt. Glucomannan zou daardoor de kans op hart- en vaatziekten verkleinen. Ook zou de kans op diabetes type 2 lager zijn.

#2: Remt de eetlust

De hormonen ghreline en leptine zijn de hormonen die verantwoordelijk zijn voor het beheren van de vetopslag in ons lichaam. Ghreline, bijgenaamd ‘hongerhormoon’ wordt aangemaakt wanneer er weinig inhoud is in je maag. Des te hoger je ghrelinewaarden, des te meer honger je ervaart.

Uit onderzoeken is gebleken dat het de ghrelinewaarden verlaagt. Mensen die een capsule innamen voor het eten ervoeren twee uur na de maaltijd minder eetlust. De oorzaak; 30% minder ghreline. De effecten van glucomannan bleven zichtbaar, ook later waren de waarden nog lager dan voorheen! (bron)

#3: Lagere triglyceridenwaarden

Triglyceriden is een moeilijk woord voor bepaalde soorten vetten die in je bloed voorkomen. Energie die je niet gelijk nodig hebt wordt opgeslagen in de vorm van triglyceriden. Zo kunnen deze snel gebruikt worden op het moment dat je extra energie nodig hebt. Teveel triglyceriden kunnen leiden tot een verhoogd risico op bijvoorbeeld hartproblemen. Glucomannan kan je hierbij helpen. In een studie is aangetoond dat capsules helpen om de waarden met triglyceriden te verlagen. (bron)

#4: Een betere stoelgang

Obstipatie, oftewel verstopping, is iets waar we allemaal wel eens last van hebben. Vaak wordt het veroorzaakt door een gebrek aan voedingsvezels of door te weinig beweging.

Glucomannan zit barstensvol met vezels en helpt dan ook om obstipatie te verhelpen. Het werkt namelijk ook als probioticum; het stimuleert dus de darmflora. In een dubbelblinde proef is bewezen dat capsules met glucomannan kunnen helpen tegen verstopping. Een dosering van 3 tot 4 gram zou het meest effectief zijn. In een andere studie, waarin lagere doseringen werden gebruikt, bleek dat de darm 30% actiever wordt bij gebruik van glucomannan. (bron)

#5: Reguleert de bloedsuikerwaarden

Inname van glucomannan kan bij mensen met diabetes type 2 helpen om de bloedsuikerwaarden te reguleren. Doordat de maag langzamer leegloopt, worden de suikers uit het voedsel geleidelijker opgenomen in de bloedbaan. Dit zorgt ervoor dat de bloedsuikerwaarden gelijkmatiger verlopen. Volgens dit onderzoek helpt glucomannan met name om hypers te voorkomen (te hoge bloedsuikerwaarden). (bron)

Glucomannan: de bijwerkingen en nadelen

De meeste mensen zullen glucomannan veilig kunnen verdragen, zeker als het als supplement wordt gebruikt in een kortere periode (tot vier maanden).

Toch kunnen er een aantal bijwerkingen zijn, die vervelend kunnen zijn. Denk hierbij aan flatulentie of een opgeblazen gevoel. In sommige gevallen kan er ook diarree ontstaan

Kinderen kunnen beter geen glucomannan gebruiken, omdat de vezels soms de keel of de darmen kunnen blokkeren. Er is niet onderzocht wat de gevolgen zijn van glucomannan en op zwangere of zogende vrouwen en hun kinderen. Zekerheidshalve kun je dus beter geen glucomannan gebruiken.

Als gevolg van de werking op de bloedsuikerspiegel, is het gebruik niet altijd aan te raden bij diabetespatiënten. Je bloedsuikerspiegel kan namelijk te veel dalen. Wil je het supplement toch gebruiken? Dan is het wellicht verstandig om in overleg te treden met je arts.

Glucomannan: de ervaringen van gebruikers

Op het internet circuleren talloze reviews over het gebruik van dit product. Waar sommige mensen heel tevreden zijn, hadden andere mensen veel last van de bijwerkingen. Een andere groep mensen was alleen benieuwd naar de effecten van glucomannan op het gewicht. Het gehoopte gewichtsverlies kwam niet altijd tot stand en deze mensen waren dan ook teleurgesteld.

Daar staat tegenover dat een grote groep mensen erg tevreden waren over het middel. Zij hadden een lagere eetlust en als gevolg daarvan verloren ze op een makkelijke manier een aantal kilo’s.

Glucomannan kopen en bestellen

Wil jij kijken of jij kunt afvallen met glucomannan? Je kunt het product eenvoudig kopen bij een aantal drogisterijketens, waaronder Kruidvat, Etos en Holland & Barrett. Je kunt het ook eenvoudig bestellen via het internet. De prijs varieert afhankelijk van het merk dat je koopt. Glucomannan is een belangrijk bestanddeel van het Amerikaanse supplement Lipozene.

Hoeveel glucomannan moet je innemen

Het is belangrijk om de voorschriften voor het gebruik in acht te nemen. Bouw langzaam het gebruik iets op om verstopping van de keel of darmen te voorkomen. Zorg er verder voor dat je genoeg water inneemt. Het beste moment om de capsules te gebruiken is een halfuur voordat je gaat eten.

Deegwaren van glucomannan

Naast capsules kun je ook verschillende soorten deegwaren op basis van glucomannan kopen. Deze bevatten weinig calorieën en zorgen voor een verzadigd gevoel.

Ze zijn daarom een uitstekende vervanger van traditionele deegwaren op basis van tarwe of rijst. 100 gram glucomannan pasta of noedels bevat tussen de 6 en 12 calorieën per honderd gram

Sinds kort zijn er daarom in Nederland en Belgie glutenvrije, vetvrije en koolhydraatvrije, pasta, rijst en noodles verkrijgbaar die gemaakt zijn van deze glucomannan vezels, van het merk Slim Pasta en Zero Pasta. Vanwege het honger remmende effect heb je na het eten van een bord Slim Pasta of Zero Pasta een volledig verzadigd gevoel. En deze pasta, rijst en noodles leveren nauwelijks kilocalorieën! Ze bevatten ruim 90% minder calorieën dan gewone pasta dat van tarwemeel gemaakt is, dat juist bekend staat om het hoge gehalte koolhydraten.

Een ander voordeel van deze pasta, rijst en noodles is dat je ze niet hoeft te koken. Je spoelt ze af onder de kraan en wokt ze kort mee met vlees, vis, saus en groente. Slim Pasta is te koop bij DA Drogisterijen, G&W Gezondheidswinkels, De Tuinen en online bij bodyenfitshop of bij de Dieet Pro Webshop. Zero Pasta is te koop bij vestigingen van Action.

Naast het feit dat het helpt om af te vallen is ook wetenschappelijk aangetoond dat het een gunstige werking heeft op het cholesterolgehalte. Het gunstige effect van wordt verkregen bij inname van drie maal daags één gram.

Deze deegwaren zijn verkrijgbaar bij een aantal drogisten en in sommige grotere supermarkten, bijvoorbeeld van Jumbo.

Is Glucomannan Ongezond?

Naast het bevorderen van gewichtsverlies heeft het ook andere gezondheidsvoordelen zoals:

 • Het detoxificeren van de ingewanden.
 • Het verlicht constipatie doordat het een laxerende werking
 • Het is goed voor de darmflora.
 • Het verlaagt je cholesterol niveau.
 • Helpt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel.
 • Vergroot de concentratievermogen.
 • Geeft je meer energie.
 • Gaat bacteriële infecties tegen.

(bron en bron)

Het effect op diabetes

Er zijn meer dan 20 wetenschappelijke studies geweest met betrekking tot glucomannan en diabetes. Een van de manieren waarop het diabetici kan helpen is omdat het de natuurlijke ledigingsproces van de maag vertraagd. Wat weer leidt tot meer geleidelijke absorptie van suikers en zo tot een lagere bloedsuikerspiegel na de maaltijd.

Een studie gepubliceerd in Diabetes Care vertoonde zeer positieve effecten van konjacvezel. De personen, die traditioneel werden behandeld met een dieet met een laag vetgehalte kregen nu ook een koekje verrijkt met konjacvezel toegediend.

Aan het einde van de onderzoeksperiode concludeerden de onderzoekers dat het toevoegen van konjacvezel aan de patiënten had geleid tot betere controle van de bloedsuikerspiegel. Het bloedlipidenprofiel en de systolische bloeddruk bij risicovolle diabetische patiënten werd verbeterd. (bron)

Een andere studie gaf 72 diabeten konjac verrijkte voedingsmiddelen voor een periode van 65 dagen. De algemene conclusie van deze studie was dat dit voedsel heel goed was voor het voorkomen en behandelen van hyperglycemie. Hyperglycemie of hoge bloedsuiker komt vaak voor bij diabetici. Het is een aandoening waarin een te grote hoeveelheid glucose (suiker) in het bloed circuleert.

Is Glucomannan Gevaarlijk?

glucommanan capsules
glucommanan capsules

Het is niet gevaarlijk, je moet echter wel met een aantal dingen rekening houden. Er is veel geschreven. Naast de voordelen voor je gewicht heeft het ook vele voordelen voor de algehele gezondheid. Allemaal interessant, maar wat we echt willen weten is dat deze dingen leiden tot gewichtsverlies.

Ook hiernaar zijn er verschillende onderzoeken geweest op zowel mensen als dieren. In de grootste werden 176 gezonde overgewicht mensen willekeurig toegewezen om een ​​

supplement met glucomannan of placebo (een dummy pil) in te nemen. Tevens werd deze groep personen op een caloriebeperkend dieet geplaatst.

Drie verschillende supplementen werden getest met verschillende doseringen. Sommigen hadden ook andere vezels toegevoegd gekregen.

Het resultaat: Het gebruik van glucomannan leidde tot gewichtsverlies. Er was een duidelijk verschil te merken bij personen die dit supplement toegediend hadden kregen en zij met de placebo. Er zijn verschillende andere studies die hiermee akkoord gaan. Wat ook uit deze studies blijkt is dat het vooral effectief is in combinatie met een kcal-beperkt dieet. Hetzelfde geldt voor de gewichtsverlies methoden; ze werken het best in combinatie met een goed dieet.

Active Glucomannan

De redactie van deze website krijgt veel vragen over het product Active Glucomannan welke wij niet leveren. Deze capsules worden online aangeboden middels een ‘gratis’ sample. Stuur je het product echter na de zichttermijn van 14 kalenderdagen niet retour dan is de koop definitief en wordt er een abonnement geactiveerd. De kosten van het product worden dan automatisch geïncasseerd van je bankrekening of creditcard. Tevens ontvang je maandelijks tot wederopzegging het product Active Glucomannan voor een bedrag van €49,95 per zending incl. verzendkosten. Heb je ervaring met het bestellen of gebruik van Active Glucomannan? Dan kun je ervaringen uitwisselen via het reactieformulier. Je kunt ook het facebook reactieformulier onder dit bericht gebruiken om je ervaring te delen. Lees meer over Active Glucomannan Abonnement opzeggen.

Glucomannan Bestellen

Glucomannan is onder andere te koop bij Het Kruidvat en De Tuinen. Wil je eenmalig capsules proberen zonder abonnement en ongewenste vervolgverzendingen, dan kunnen we je Dieet Pro Glucomannan aanbevelen. Deze capsules zijn exact hetzelfde als Active Glucomannan, maar dan zonder een duur abonnement.

Door de capsules met water in te nemen wordt er in de maag een substantie gevormd die het honger gevoel onderdrukt. Een heel effectieve en makkelijk hulp om af te vallen dus. Er wordt geadviseerd om voor iedere maaltijd (ontbijt, lunch en avondeten) 2 capsules in te nemen met water.

Bijwerkingen van Glucomannan

Wanneerhet procut in contact komt met water breidt het zich uit. Het kan tot 50 keer zijn gewicht absorberen. Daarom is de aanbevolen dosering lager in vergelijking met andere voedingssupplementen.

Het heeft geen effect op gewichtsverlies, tenzij het voor een maaltijd wordt ingenomen. Wanneer kun je het het beste innemen? Ongeveer 15 minuten tot 1 uur voor een maaltijd.

chemische uiteenzetting glucomannan repeating unit
chemische uiteenzetting glucomannan repeating unit

Glucomannan wordt over het algemeen als veilig beschouwd. Als het zich echter uitbreidt alvorens de maag te bereiken, kan het verstikking of verstopping van de keel en slokdarm veroorzaken (de buis die voedsel uit je mond naar je maag verplaatst). Om dit te voorkomen, moet het met 1-2 glazen water of andere vloeistof ingenomen worden.

Sommige mensen kunnen milde bijwerkingen ervaren, zoals winderigheid, zachte ontlasting of diarree maar dit komt zelden voor

Het kan ook de absorptie van medicijnen zoals sulfonylureum, een diabetes geneesmiddel, verminderen. Dit kan vermeden worden door de medicatie minstens 4 uur na of een uur voor het innemen van glucomannan te nemen.

Conclusie

De voornaamste reden waarom mensen geïnteresseerd zijn in glucomannan is voor het effect op het gewicht. Zij willen het gebruiken om die extra pondjes kwijt te raken. De wetenschap laat zien dat het kan helpen met gewichtsverlies, maar zoals altijd is er echt geen magische afslankpil. Het is geen wondermiddel, je zult een gezonde levensstijl op na moeten houden. Gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging blijven belangrijk. Zie dit supplement slechts als hulpmiddel. Het is een veilige en passende manier om de inspanningen te helpen.

Ook al heb je geen belangstelling om gewicht te verliezen kun je genieten van de vele voordelen van die voedingsmiddel. Het is uitstekend als ontslakkingsmiddel, goed voor de energieniveau, houdt je cholesterolniveau op peil en is gewoon goed voor de gezondheid.

Het staat, net als Garcinia Cambogia, in de belangstelling omdat het magische middelen zouden zijn in de strijd tegen overtollige kilo’s. Wellicht verlies je een beetje gewicht door het gebruik van deze supplementen, maar er bestaat helaas geen

wondermiddel. Het blijft aankomen op de twee grondbeginselen van afvallen. Gezond en gevarieerd eten en voldoende lichaamsbeweging. Deze twee supplementen kunnen je wel ondersteunen bij een dieet op basis van deze grondbeginselen.

Er zijn wel andere redenen om glucomannan te gebruiken. Denk aan het verminderen van verstoppingen en het gunstige effect op de bloedsuiker- en cholesterolwaarden. Je valt dan misschien geen kilo’s af, maar glucomannan gebruiken is in ieder geval niet slecht voor je.

Heb je advies nodig op het gebied van afvallen, sport of voedingssupplementen? Vraag mij gerust om advies. Je kunt hiervoor het reactieformulier of de facebook comment box onder dit bericht gebruiken.

Gezonde Groeten,

kirsten

165 Reacties

 1. Omdat ik bètablokkers slik tegen migraine accompagnée ben ik altijd aan het vechten tegen overgewicht. Ook het stoppen met roken heeft het afvallen niet makkelijker gemaakt. Ik wil graag op een gezond BMI komen, maar moet nog zo’n 8,5 kilo…. het lijkt alleen onmogelijk om dit op eigen kracht te doen…

 2. Hartelijk dank, ik heb vanochtend mijn testpakket ontvangen. De bijbehorende vragenlijst en instructies heb ik per mail ontvangen. Morgen start ik met de glucomannan kuur.

 3. Hallo, ik ben een vrouw van 56 jaar.
  Ik ben nu 3 maanden bezig met nog gezonder te leven en bewegen maar helaas val ik geen kilo af.
  Daarnaast heb ik regelmatig last van een hongergevoel of niet verzadigd zijn. Ik heb u product informatie gelezen en een YouTube filmpje bekeken en dacht misschien is dit wat voor mij als ondersteuning.
  Ik ben zeer benieuwd naar het product en de werking hiervan.
  Ik zou graag een in aanmerking willen komen voor een proefpakket.
  Met vriendelijke groet,
  Anneke van den Brink

 4. Beste, is de glucomannan actie nog bezig? Ik heb onlangs contact gehad met iemand die het aanbeveelde om enkele kilo s af te slanken dus ben eigenlijk wel benieuwd wat het met je doet. Zou ik ev in aanmerking kunnen komen voor een gratis testpakket? Alvast bedankt, grtjs, Annick

 5. Hallo,
  Ik wil dit product graag testen aangezien ik al een jaartje ouder ben en toch wat overgewicht meesleur.
  Ik ben vlug moe en heb hinder van mijn teveel aan kilo’s.
  Ik hoop dat dit product werkt en geen fabeltje is.

 6. Hallo, Ik zou graag de glucomannan willen testen. Ik ben bijna 50 en ben het laatste jaar zo’n 3 kilo aangekomen die ik met alle mogelijke moeite niet meer kwijt raak. Waarschijnlijk vanwege de overgang. Ik zou erg graag weer terug willen naar mijn normale gewicht maar elke poging loopt op niets uit, ondanks gezond eten en veel sporten

 7. Ik heb veel pijn in mijn knieën vanwege artrose.
  Op advies van mijn huisarts moet ik wat kilo’s afvallen.
  Glucomannan lijkt mij geweldig als steuntje in de rug en ik hoop dan ook dat ik
  dit product mag testen.

 8. Ik gebruik de Glucomannan van dieet pro als ondersteuning op afalankdruppels en ben erg tevreden. Het onderdrukt mijn hongergevoel.

 9. Ik probeer al jaren om af te vallen maar ben inmiddels steeds dikker geworden terwijl ik minder eet en altijd trek heb. Ik wil heel graag 12 kg afvallen om op mijn normale gewicht te komen.

 10. Vanaf september 2018 ben ik middels sporten, wortels knagen en dergelijke bezig een beter figuur voor mijn bikini deze zomer te krijgen. Helaas loop ik steeds blessures op en werd ik oranje. Ik eet amper overdag maar schep s avonds 3x op en kan mijzelf daar moeilijk in begrenzen. Door glucomann hoop ik deels verzadigd te raken waardoor ik dit kan doorbreken

 11. Graag zou ik dit product willen testen, omdat het voor mij dan een dubbel doel heeft.
  Vanwege diabetes type 2 moet ik kha arm eten om wat af te vallen , maar omdat ik ook (regelmatig) diverticulotis heb zouden de “vezels” uit de konjac voor mij ook baat hebben.
  2 vliegen in 1 klap dus!

 12. Hoi! Ik probeer wat gewicht te verliezen terwijl ook een student te zijn. Mijn budget om speciale afslank middeltjes is niet groot dus ik durf niet snel iets te kopen zonder te weten of het werkt. Mijn oog viel op glucomannan, en ik ben nieuwsgierig of het me helpt minder te snoepen :)

 13. Ik heb wat overgewicht en zou graag een 10 kg willen afvallen .Ook omdat ik lees dat het goed is voor de darmen , en ik heb regelmatig last daarvan .Daarom zou ik glucomannan eens willen testen.

 14. 42, in de overgang, 1.64 m, 85 kilo. Veel geprobeerd. Ook diverse supplementen. Alles tot nu toe nog zonder gewenst resultaat. Zou graag min. 15 liefst 20 kilo afvallen. Zou glucomannam graag proberen

 15. Graag zou ik glucomannan willen proberen. Ik ben al een hele poos bezig met afvallen, maar het wil nog niet echt lukken. Nog een paar kilo eraf voor de zomer zou heel fijn zijn.

 16. na herniaoperatie toch weer aangekomen, was afgevallen van 77.6 naar 66.7 dmv koolhydraatbeperkt te eten. Borog jaar j7ni kreeg ik een hernia en heel langzaam kwamen de kilo’s er weer bij op. Natuurlijk omdat ik veel minder bewoog en uit verveling ook wat meer at. Nu wip weeg ik 71.5 en wil dolgraag naar de 65 kilo. Wil dus heel graag testwn

 17. Ik kom maar niet van de laatste kilo’s af die ik.over heb gehouden van mijn fertiliteitsbehandelingen. Ik zou dit dolgraag willen testen

 18. Afvallen lukt slecht. Ik heb het laatste jaar mijn suiker gebruik afgebouwd. Ben met volkoren producten begonnen. Eet meet fruit beweeg voldoende. Drink liters water en toch lukt het niet.

 19. Ik ben een paar jaar geleden gestopt met roken en ben daarna flink bijgekomen ik heb al van alles geprobeerd maar ik krijg het er niet meer vanaf ik zou dit heel erg graag willen proberen !

 20. Ik ben zeer benieuwd naar Glucomannan. Ben sinds 10 dagen gestart met Dieet Pro shakes maar heb een behoorlijk hongergevoel waardoor ik zelfs niet kan slapen. Vannacht weer tot 4 uur wakker gelegen en maar tot 7 uur geslapen. Ben benieuwd of het met gebruik van Glucomannan beter gaat….

 21. Ik ben met alle afslank middeltjes alleen afgevallen in mn portemonnee. Ik zou het graag eerst proberen voordat ik nu geld uitgeef. Ik ben zonder middeltjes 9 kg afgevallen maar dat is met hele slechte diëten en zou graag weer een beetje leven icm de glucomannan en hopelijk kan ik er iets positief over schrijven

 22. Na een 3de bevalling zou ik graag van mijn buikje afwillen en mezelf weer helemaal lekker in mijn vel willen voelen

 23. Ik ben in 4 maanden 4 kilo kwijt door minder calorie inname. Ik wil nog 10 kilo kwijt. Ik ben heel benieuwd naar Glucomannan, en zou het graag willen testen en mijn bevindingen delen.

 24. Ik heb overgewicht en zou graag iets afvallen en iets dunner zijn in de zomer dat zou ik erg fijn vinden want ik voel me op dit moment erg onzeker.

 25. Mag je dit product ook gebruiken na een gastric bypass?
  Ik ben 6 jaar geleden geopereerd en in gewicht gehalveerd (-70 kilo). Echter verleden jaar in een burn out beland en inmiddels weer 30 kilo zwaarder.
  Wil mezelf weer herpakken.

 26. ik zou glucomannan graag proberen omdat ik van oplossing naar oplossing spring en nog niet echt iets gevonden heb wat ik kan volhouden. ik zoek iets dat ondersteunt en dat haalbaar is in een onregelmatig leven.

 27. Ik moet 30 kilo kwijt, zit heel jrap in mijn tijd, maar kan wel goed een gezonde leefstijl houden. Deze pil kan me net de onderstebing bieden die ik nidig heb

 28. Ik zou Glucomannan graag willen testen omdat afvallen heel moeilijk gaat door hormonale klachten en een gunstig effect op mijn darmen is ook welkom.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Mening
Kirsten Flipse
Mijn naam is Kirsten Flipse en ik ben gespecialiseerd op het gebied van sport en bewegen en gediplomeerd Trainer Hormoonfactoor. Tevens ben ik werkzaam in de psychiatrie waar ik mensen met geestelijke klachten help om door middel van bewegen en gezonde voeding(suppletie) weer in balans te komen. Regelmatig schrijf ik informatieve columns voor vetvrij.com. Heb je vragen naar aanleiding van mijn columns? Gebruik dan het reactieformulier onderaan de pagina. Ik beantwoord je vragen graag.