Dieet Pro Glucomannan Review en Ervaringen

Is glucomannan, een 100% natuurlijke afslankpil om af te vallen?

In de afgelopen jaren is glucomannan steeds populairder geworden in Europa en de VS. De reden; glucomannan zou helpen bij het afvallen en is een geliefd voedingssupplement. Het staat als een paal boven water dat glucomannan goed is voor je gezondheid, maar helpt het je ook om af te vallen?

Wat is glucomannan van Dieet Pro en kun je je overtollige kilo’s kwijt raken met glucomannan? In dit artikel vind je het antwoord.

Je leest onder meer over:

 • Een unieke eigenschap van glucomannan.
 • Waarom glucomannan goed is voor je gezondheid
 • Wat de bijwerkingen zijn van glucomannan
 • Of glucomannan helpt bij het afvallen
 • Wat vinden andere mensen van het supplement?
 • Waar kun je betrouwbare glucomannan bestellen? (pas op voor scam)

ketox24 korting

Glucomannan Gratis Testen

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Glucomannan zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij glucomannan graag wil testen
 2. We sturen het product gratis naar je toe
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften
 4. Je vult het evaluatieformulier in

Glucomannan Ervaringen

Heb je Ervaring met Glucomannan of ben je benieuwd naar ervaringen van anderen met dit product? Lees dan de reacties onderaan deze pagina of plaats zelf een reactie

Je leest in dit artikel onder meer over:

 • De unieke eigenschappen
 • Waarom het goed is voor je gezondheid
 • Wat de bijwerkingen zijn
 • Of hethelpt bij het afvallen
 • Wat vinden andere mensen van het supplement?
 • Waar kun je glucomannan bestellen?

  glucomannan vrucht
  glucomannan vrucht

Overgewicht is een probleem waar de meeste personen mee kampen. Veel personen moeten wat pondjes verliezen, maar dat gaat niet altijd zo gemakkelijk. Blijvend afslanken lijkt soms niet haalbaar. Daarom gaat men gretig op zoek naar hulpmiddelen. Deze afslankproducten en voedingssupplementen beloven veel op het gebied van afvallen. Maar de vraag is: werken deze voedingssupplementen ook echt? Helaas is dit niet altijd het geval.

Hoewel er wel degelijk een aantal stoffen en voedingssupplementen bestaan waarvan bekend is dat ze het afslanken stimuleren, zijn er niet veel stoffen waarvan ook echt wetenschappelijk is aangetoond dat ze daadwerkelijk effect hebben. Eén van de stoffen waarvan dat wel wetenschappelijk is aangetoond is Glucomannan.

Wat is Glucomannan?

Glucomannan is een product gemaakt van de wortel van de konjak-plant. De konjakplant groeit in warme streken in Oost-Azië en is ook bekend onder tal van andere namen, waaronder konjaku, konnyaku (aardappel) of olifantyam. Van deze wortels wordt een vezel gemaakt. Deze vezels zijn laag in calorieën, maar bevatten ontzettend veel voedingsvezels.

Glucomannan
Glucomannan

Slechts 40% van de droge substantie van de konjakplant kan gebruikt worden als glucomannan. De stof wordt al eeuwenlang gebruikt in de Aziatische keuken omdat het als een verdikkingsmiddel werkt (als vervanger van bijvoorbeeld gelatine). In het Westen is glucomannan pas recent in de belangstelling komen te staan. De reden; het zou je helpen met het afvallen.

Een gemiddelde portie glucomannan is ongeveer 2 gram (vergelijkbaar met de helft van een theelepel). Deze halve theelepel bevat 2,5 gram voedingsvezel, ongeveer 10% van je dagelijkse behoefte. Daarentegen krijg je maar 5 calorieën binnen.

Hoe werkt Glucomannan?

De vezels van de konjakplant nemen ontzettend veel water op en wordt hierdoor gelachtig. De vezels zwellen hierdoor op en hierdoor krijg je een vol gevoel. Er is bewijs dat je hierdoor uiteindelijk minder gaat eten. De vezels in een kleine capsule kunnen met gemak een volledig glas water absorberen. (bron)

Het is dus nogal logisch dat je je na het eten van een capsule vol voelt. Maar helpt het ook bij het afvallen? Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die capsules met glucomannan gebruikten wat meer afvielen dan mensen die de capsules niet gebruikten. (bron)

Glucomannan is een in water oplosbare voedingsvezel. Net als andere oplosbare vezels kan het gewichtsverlies stimuleren dankzij het volgende:

 • Het bevat zeer weinig kcal.
 • Het remt je hongergevoel door uit te zetten in de maag.
 • Je eet dus minder door de dag heen.
 • Net als andere oplosbare vezels vermindert het de absorptie van eiwitten en vet.
 • Tevens voedt het de vriendelijke bacteriën in de darmen. Deze bacteriën beschermen tegen vet verhoging.

Volgens de onderzoekers zijn hier verschillende redenen voor:

 • Glucomannan is caloriearm
 • Je maag en darmen raken vol, waardoor je minder honger krijgt
 • De maag wordt langzamer leeggemaakt. Dit zorgt ervoor dat je ook na de maaltijd minder snel honger krijgt. Ook verbrand je hierdoor wat meer vet. Dit is vooral bewezen bij studies met dieren.
 • De darmflora wordt gevoed door de vezels en hierdoor wordt voedsel beter verwerkt.

(bron en bron)

Dieet pro Glucomannan

Naast de eiwitshake bestaat er ook dieet pro glucomannan. Dit is een afslankcapsule en het enige product van dieet pro dat er in mijn ogen tussenuit springt en wellicht de moeite waard is om uit te proberen.

Wat is Glucomannan?

Glucomannan is een natuurlijke, in water oplosbare voedingsvezel, uit de wortels van konjak, ook wel olifant yam genoemd. Dit is een plant die voorkomt in Oost-Azië.

Het is verkrijgbaar als supplement in dranken, shakes en wordt ook toegevoegd in voedingsmiddelen, zoals pasta en bloem. Het is ook het belangrijkste ingredient in shirataki noodles.

Glucomannan bestaat uit 40% van het droge gewicht van de olifant yam. Het wordt al eeuwen toegevoegd in kruidenmengsels en traditionele voedingsmiddelen zoals tofu, noedels en konjak gel.

Behalve dat glucomannan te koop is als voedingssupplement, wordt het ook gebruikt als voedingsadditief, een verdikkingsmiddel aangeduid met het E-nummer E425-ii.

Hoe helpt glucomannan met gewichtsverlies?

Je vraagt je waarschijnlijk af, wat maakt glucomannan nou zo bijzonder? In het kort, het innemen van glucomannan kan tot gewichtsverlies leiden. Glucomannan is anders dan andere oplosbare vezels omdat het veel kleveriger is, waardoor het bijzonder effectief is.

Glucomannan heeft ook  het bijzondere vermogen om water te absorberen. En niet zo’n beetje ook! Tot wel 50 keer zijn eigen gewicht. Daarom is de aanbevolen dosering glucomannan ook lager in vergelijking met andere vezel supplementen

Deze vochtabsorberende eigenschap van glucomannan heeft als voordeel dat je sneller het gevoel hebt vol te zitten, waardoor je minder calorieën op een dag nuttigt (bron). Studies hebben aangetoond dat mensen die glucomannan supplementen gebruiken een beetje meer gewicht verliezen dan mensen die dit niet doen (bron).

Andere voordelen van glucomannan die het afvallen bevorderen:

 • Het heeft zeer weinig calorieën
 • Het neemt veel ruimte in de maag en bevordert het gevoel van volheid (verzadiging)
 • De vezels voeden ook de goede bacteriën (probiotica) in de darmen. Onderzoek heeft aangetoond dat probiotische bacteriën de vetopslag kunnen verminderen en vetverlies bevorderen (bron).

Is glucomannan een wondermiddel?

Het klinkt natuurlijk allemaal veelbelovend, maar is het dat in de praktijk ook?

Gelukkig zijn er verschillende gerandomiseerde gecontroleerde proeven naar glucomannen gedaan. Dit wordt ook wel de gouden standaard genoemd als het gaat om wetenschappelijke experimenten bij mensen.

In de grootste studie werden 176 mensen overgewicht willekeurig toegewezen om een supplement met glucomannan of een placo te nemen, terwijl ze op een calorie beperkend dieet zaten. Drie verschillende glucomannan supplementen werden getest, met verschillende doseringen. Na 5 weken werden de deelnemers getest. De glucomannan groepen hadden gemiddeld een kilo meer verloren (bron).

Een andere studie laat een soortgelijk resultaat bij mensen overgewicht, indien glucomannan wordt ingenomen vlak voor een maaltijd (bron).

Voor afvallen wordt aanbevolen om een dosering van 1 gram, drie keer per dag in te nemen (bron).

Als wateroplosbare vezel is glucomannan ook goed te gebruiken om obstipatie te behandelen (bron).

Volgens de huidige onderzoeken kan glucomannan een werkend gewichtsverlies supplement zijn. Maar zoals met vrij welke methode om af te vallen werkt het niet als je geen voornemens hebt om andere gezonde veranderingen in je leven door te voeren

De enige werkende manier om gewicht te verliezen en op de lange termijn je streefgewicht te behouden, is door je huidige levensstijl aan te passen. Glucomannan suppletie kan afvallen gemakkelijker maken, maar het zal geen wonderen op zichzelf doen.

Samenvatting: de afslankcapsule dieet pro glucomannan kan op natuurlijke wijze ondersteunen bij bescheiden gewichtsverlies, vooral door een gevoel van volheid te creëren, waardoor je minder calorieën eet en op den duur afvalt

Nadeel #1: vitamines worden moeilijk opgenomen

Er zijn 13 essentiële vitaminen die je lichaam nodig heeft.

Deze kunnen in twee categorieën worden verdeeld: vetoplosbaar en in wateroplosbaar.

Dieet pro bevat naast mineralen en eiwitten ook veel vitamines, waaronder vitamine B2, B3, B5, B6 en B12.

Nu moet je weten dat wateroplosbare vitaminen (in tegenstelling tot vetoplosbare vitamines die in beperkte mate kunnen worden opgeslagen) niet in het lichaam worden opgeslagen.

Wateroplosbare vitamines zijn:

 • Vitamine C
 • Vitamine B1 (thiamine)
 • Vitamine B2 (riboflavine)
 • Vitamijne B3 (niacine)
 • Vitamine B5 (pantotheenzuur)
 • Vitamine B6 (pyridoxine)
 • Vitamine B11 (foliumzuur)
 • Vitamine B12 (cyanocobalamine)

Je lichaam absorbeert wat het nodig heeft aan wateroplosbare vitaminen en alles wat teveel is wordt uitgescheiden via de urine. Doordat wateroplosbare vitaminen niet kunnen worden opgeslagen, heeft het lichaam een continue toevoer van deze vitaminen nodig. Dit kan worden gedaan voeding of door vitamines te nemen uit supplementen.

Vetoplosbare vitaminen zijn oplosbaar in vetten.

Vetoplosbare vitamines zijn:

 • Vitamine A
 • Vitamine D
 • Vitamine E
 • Vitamine K

Synthetische voedingstoffen 

De vitaminen en mineralen in dieet pro zijn synthetisch gefabriceerd. Men doet vaak alsof synthetische voedingstoffen identiek zijn aan die uit voedingsmiddelen. Maar het het productieproces van synthetische voedingsstoffen is heel anders dan de manier waarop ze in planten en dieren worden aangemaakt.

Dus ondanks het feit dat een soortgelijke structuur is, kan je lichaam anders reageren op synthetische voedingsstoffen.

Daarnaast is er nog een hoop onduidelijkheid hoe goed synthetische voedingstoffen worden opgenomen in het lichaam. Onderzoek laat bijvoorbeeld zien dat natuurlijke vitamine E twee keer zo efficiënt wordt geabsorbeerd als synthetische vitamine E (bron).

Voor vetoplosbare vitamines is het zo dat ze alleen worden opgenomen in het lichaam als ze zich kunnen binden aan vet. De vetten die deze vitamines vervoeren moeten we uit onze voeding halen, want in dieet pro zelf zit amper vet. Omdat dit niet gebeurt, zullen we deze vitamines ook onvoldoende binnen krijgen.

Het wondermiddel om af te vallen?

Is glucomannan een wondermiddel dat helpt om echt af te vallen? Dat is wat iedereen natuurlijk heel graag zou willen weten. Gelukkig zijn er veel zogeheten dubbelblinde proeven gedaan, waarbij glucomannan is vergeleken met een placebo. Dergelijke testen worden gezien als de meest betrouwbare testen.

In 2005 is er een studie uitgevoerd met verschillende hoeveelheden glucomannan bij mensen met overgewicht. Dit gebeurde terwijl zij een dieet volgden. De resultaten hiervan waren als volgt. (bron)

glucomannan-capsules

Uit dit onderzoek kwam dus dat glucomannan, in combinatie met een dieet, helpt bij het verliezen gewicht. De verschillende hoeveelheden glucomannan maakten niet zoveel verschil, maar er was een duidelijk verschil met de groep die het placebo gebruikte. Ook andere onderzoeken laten zien dat het gebruik van het supplement voor een maaltijd leidt tot extra verlies van kilo’s. (bron en bron)

Glucomannan lijkt vooral te werken doordat de vezels zorgen voor een voller gevoel. Dit komt doordat de vezels uitzetten als ze in contact komen met water.

In alle onderzoeken werkte het supplement vooral goed als het gebruikt werd als onderdeel van een dieet dat laag is in calorieën, maar dit geldt voor veel supplementen

Aanbevolen door Dr. Oz

De Amerikaanse gezondheidsexpert Dr. Oz is 1 van de bekendste voorstanders van dit product. Na een item in een van zijn shows, waarin hij Glucomannan prees als doeltreffend afslankmiddel, is deze vezel zeer populair geworden. In Nederland is het product verkrijgbaar in capsules, maar ook in de vorm van pasta rijst en noodles.

Glucomannan; andere gezondheidsvoordelen

Behalve de lichte voordelen bij het afvallen, zijn er ook andere redenen om glucomannan te gebruiken.

 #1: Verlaagt cholesterol

In een onderzoek zijn veertien onderzoeken naar glucomannan bekeken. De cholesterolwaarden gingen 0,5 mmol/L naar beneden. Het grootste deel van het cholesterolverlies kwam voor rekening van LDL, het slechte cholesterol. De hoeveelheid tryglyceriden nam af met 0,12 mmol/l, terwijl de bloedsuikerspiegel op een nuchtere maag 0,4 mmol/l lager werd. Er werd in de onderzoeken geen invloed gedetecteerd op de bloeddruk of op de HDL-cholesterolwaarden. (bron)

De cholesterolwaarden gaan omlaag doordat er minder cholesterol in je darmen opgenomen wordt. Glucomannan zou daardoor de kans op hart- en vaatziekten verkleinen. Ook zou de kans op diabetes type 2 lager zijn.

#2: Remt de eetlust

De hormonen ghreline en leptine zijn de hormonen die verantwoordelijk zijn voor het beheren van de vetopslag in ons lichaam. Ghreline, bijgenaamd ‘hongerhormoon’ wordt aangemaakt wanneer er weinig inhoud is in je maag. Des te hoger je ghrelinewaarden, des te meer honger je ervaart.

Uit onderzoeken is gebleken dat het de ghrelinewaarden verlaagt. Mensen die een capsule innamen voor het eten ervoeren twee uur na de maaltijd minder eetlust. De oorzaak; 30% minder ghreline. De effecten van glucomannan bleven zichtbaar, ook later waren de waarden nog lager dan voorheen! (bron)

#3: Lagere triglyceridenwaarden

Triglyceriden is een moeilijk woord voor bepaalde soorten vetten die in je bloed voorkomen. Energie die je niet gelijk nodig hebt wordt opgeslagen in de vorm van triglyceriden. Zo kunnen deze snel gebruikt worden op het moment dat je extra energie nodig hebt. Teveel triglyceriden kunnen leiden tot een verhoogd risico op bijvoorbeeld hartproblemen. Glucomannan kan je hierbij helpen. In een studie is aangetoond dat capsules helpen om de waarden met triglyceriden te verlagen. (bron)

#4: Een betere stoelgang

Obstipatie, oftewel verstopping, is iets waar we allemaal wel eens last van hebben. Vaak wordt het veroorzaakt door een gebrek aan voedingsvezels of door te weinig beweging.

Glucomannan zit barstensvol met vezels en helpt dan ook om obstipatie te verhelpen. Het werkt namelijk ook als probioticum; het stimuleert dus de darmflora. In een dubbelblinde proef is bewezen dat capsules met glucomannan kunnen helpen tegen verstopping. Een dosering van 3 tot 4 gram zou het meest effectief zijn. In een andere studie, waarin lagere doseringen werden gebruikt, bleek dat de darm 30% actiever wordt bij gebruik van glucomannan. (bron)

#5: Reguleert de bloedsuikerwaarden

Inname van glucomannan kan bij mensen met diabetes type 2 helpen om de bloedsuikerwaarden te reguleren. Doordat de maag langzamer leegloopt, worden de suikers uit het voedsel geleidelijker opgenomen in de bloedbaan. Dit zorgt ervoor dat de bloedsuikerwaarden gelijkmatiger verlopen. Volgens dit onderzoek helpt glucomannan met name om hypers te voorkomen (te hoge bloedsuikerwaarden). (bron)

Glucomannan: de bijwerkingen en nadelen

De meeste mensen zullen glucomannan veilig kunnen verdragen, zeker als het als supplement wordt gebruikt in een kortere periode (tot vier maanden).

Toch kunnen er een aantal bijwerkingen zijn, die vervelend kunnen zijn. Denk hierbij aan flatulentie of een opgeblazen gevoel. In sommige gevallen kan er ook diarree ontstaan

Kinderen kunnen beter geen glucomannan gebruiken, omdat de vezels soms de keel of de darmen kunnen blokkeren. Er is niet onderzocht wat de gevolgen zijn van glucomannan en op zwangere of zogende vrouwen en hun kinderen. Zekerheidshalve kun je dus beter geen glucomannan gebruiken.

Als gevolg van de werking op de bloedsuikerspiegel, is het gebruik niet altijd aan te raden bij diabetespatiënten. Je bloedsuikerspiegel kan namelijk te veel dalen. Wil je het supplement toch gebruiken? Dan is het wellicht verstandig om in overleg te treden met je arts.

Glucomannan: de ervaringen van gebruikers

Op het internet circuleren talloze reviews over het gebruik van dit product. Waar sommige mensen heel tevreden zijn, hadden andere mensen veel last van de bijwerkingen. Een andere groep mensen was alleen benieuwd naar de effecten van glucomannan op het gewicht. Het gehoopte gewichtsverlies kwam niet altijd tot stand en deze mensen waren dan ook teleurgesteld.

Daar staat tegenover dat een grote groep mensen erg tevreden waren over het middel. Zij hadden een lagere eetlust en als gevolg daarvan verloren ze op een makkelijke manier een aantal kilo’s.

Glucomannan kopen en bestellen

Wil jij kijken of jij kunt afvallen met glucomannan? Je kunt het product eenvoudig kopen bij een aantal drogisterijketens, waaronder Kruidvat, Etos en Holland & Barrett. Je kunt het ook eenvoudig bestellen via het internet. De prijs varieert afhankelijk van het merk dat je koopt. Glucomannan is een belangrijk bestanddeel van het Amerikaanse supplement Lipozene.

Hoeveel glucomannan moet je innemen

Het is belangrijk om de voorschriften voor het gebruik in acht te nemen. Bouw langzaam het gebruik iets op om verstopping van de keel of darmen te voorkomen. Zorg er verder voor dat je genoeg water inneemt. Het beste moment om de capsules te gebruiken is een halfuur voordat je gaat eten.

Deegwaren van glucomannan

Naast capsules kun je ook verschillende soorten deegwaren op basis van glucomannan kopen. Deze bevatten weinig calorieën en zorgen voor een verzadigd gevoel.

Ze zijn daarom een uitstekende vervanger van traditionele deegwaren op basis van tarwe of rijst. 100 gram glucomannan pasta of noedels bevat tussen de 6 en 12 calorieën per honderd gram

Sinds kort zijn er daarom in Nederland en Belgie glutenvrije, vetvrije en koolhydraatvrije, pasta, rijst en noodles verkrijgbaar die gemaakt zijn van deze glucomannan vezels, van het merk Slim Pasta en Zero Pasta. Vanwege het honger remmende effect heb je na het eten van een bord Slim Pasta of Zero Pasta een volledig verzadigd gevoel. En deze pasta, rijst en noodles leveren nauwelijks kilocalorieën! Ze bevatten ruim 90% minder calorieën dan gewone pasta dat van tarwemeel gemaakt is, dat juist bekend staat om het hoge gehalte koolhydraten.

Een ander voordeel van deze pasta, rijst en noodles is dat je ze niet hoeft te koken. Je spoelt ze af onder de kraan en wokt ze kort mee met vlees, vis, saus en groente. Slim Pasta is te koop bij DA Drogisterijen, G&W Gezondheidswinkels, De Tuinen en online bij bodyenfitshop of bij de Dieet Pro Webshop. Zero Pasta is te koop bij vestigingen van Action.

Naast het feit dat het helpt om af te vallen is ook wetenschappelijk aangetoond dat het een gunstige werking heeft op het cholesterolgehalte. Het gunstige effect van wordt verkregen bij inname van drie maal daags één gram.

Deze deegwaren zijn verkrijgbaar bij een aantal drogisten en in sommige grotere supermarkten, bijvoorbeeld van Jumbo.

Is Glucomannan Ongezond?

Naast het bevorderen van gewichtsverlies heeft het ook andere gezondheidsvoordelen zoals:

 • Het detoxificeren van de ingewanden.
 • Het verlicht constipatie doordat het een laxerende werking
 • Het is goed voor de darmflora.
 • Het verlaagt je cholesterol niveau.
 • Helpt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel.
 • Vergroot de concentratievermogen.
 • Geeft je meer energie.
 • Gaat bacteriële infecties tegen.

(bron en bron)

Het effect op diabetes

Er zijn meer dan 20 wetenschappelijke studies geweest met betrekking tot glucomannan en diabetes. Een van de manieren waarop het diabetici kan helpen is omdat het de natuurlijke ledigingsproces van de maag vertraagd. Wat weer leidt tot meer geleidelijke absorptie van suikers en zo tot een lagere bloedsuikerspiegel na de maaltijd.

Een studie gepubliceerd in Diabetes Care vertoonde zeer positieve effecten van konjacvezel. De personen, die traditioneel werden behandeld met een dieet met een laag vetgehalte kregen nu ook een koekje verrijkt met konjacvezel toegediend.

Aan het einde van de onderzoeksperiode concludeerden de onderzoekers dat het toevoegen van konjacvezel aan de patiënten had geleid tot betere controle van de bloedsuikerspiegel. Het bloedlipidenprofiel en de systolische bloeddruk bij risicovolle diabetische patiënten werd verbeterd. (bron)

Een andere studie gaf 72 diabeten konjac verrijkte voedingsmiddelen voor een periode van 65 dagen. De algemene conclusie van deze studie was dat dit voedsel heel goed was voor het voorkomen en behandelen van hyperglycemie. Hyperglycemie of hoge bloedsuiker komt vaak voor bij diabetici. Het is een aandoening waarin een te grote hoeveelheid glucose (suiker) in het bloed circuleert.

Is Glucomannan Gevaarlijk?

glucommanan capsules
glucommanan capsules

Het is niet gevaarlijk, je moet echter wel met een aantal dingen rekening houden. Er is veel geschreven. Naast de voordelen voor je gewicht heeft het ook vele voordelen voor de algehele gezondheid. Allemaal interessant, maar wat we echt willen weten is dat deze dingen leiden tot gewichtsverlies.

Ook hiernaar zijn er verschillende onderzoeken geweest op zowel mensen als dieren. In de grootste werden 176 gezonde overgewicht mensen willekeurig toegewezen om een ​​

supplement met glucomannan of placebo (een dummy pil) in te nemen. Tevens werd deze groep personen op een caloriebeperkend dieet geplaatst.

Drie verschillende supplementen werden getest met verschillende doseringen. Sommigen hadden ook andere vezels toegevoegd gekregen.

Het resultaat: Het gebruik van glucomannan leidde tot gewichtsverlies. Er was een duidelijk verschil te merken bij personen die dit supplement toegediend hadden kregen en zij met de placebo. Er zijn verschillende andere studies die hiermee akkoord gaan. Wat ook uit deze studies blijkt is dat het vooral effectief is in combinatie met een kcal-beperkt dieet. Hetzelfde geldt voor de gewichtsverlies methoden; ze werken het best in combinatie met een goed dieet.

Active Glucomannan

De redactie van deze website krijgt veel vragen over het product Active Glucomannan welke wij niet leveren. Deze capsules worden online aangeboden middels een ‘gratis’ sample. Stuur je het product echter na de zichttermijn van 14 kalenderdagen niet retour dan is de koop definitief en wordt er een abonnement geactiveerd. De kosten van het product worden dan automatisch geïncasseerd van je bankrekening of creditcard. Tevens ontvang je maandelijks tot wederopzegging het product Active Glucomannan voor een bedrag van €49,95 per zending incl. verzendkosten. Heb je ervaring met het bestellen of gebruik van Active Glucomannan? Dan kun je ervaringen uitwisselen via het reactieformulier. Je kunt ook het facebook reactieformulier onder dit bericht gebruiken om je ervaring te delen. Lees meer over Active Glucomannan Abonnement opzeggen.

Glucomannan Bestellen

Glucomannan is onder andere te koop bij Het Kruidvat en De Tuinen. Wil je eenmalig capsules proberen zonder abonnement en ongewenste vervolgverzendingen, dan kunnen we je Dieet Pro Glucomannan aanbevelen. Deze capsules zijn exact hetzelfde als Active Glucomannan, maar dan zonder een duur abonnement.

Door de capsules met water in te nemen wordt er in de maag een substantie gevormd die het honger gevoel onderdrukt. Een heel effectieve en makkelijk hulp om af te vallen dus. Er wordt geadviseerd om voor iedere maaltijd (ontbijt, lunch en avondeten) 2 capsules in te nemen met water.

Bijwerkingen van Glucomannan

Wanneerhet procut in contact komt met water breidt het zich uit. Het kan tot 50 keer zijn gewicht absorberen. Daarom is de aanbevolen dosering lager in vergelijking met andere voedingssupplementen.

Het heeft geen effect op gewichtsverlies, tenzij het voor een maaltijd wordt ingenomen. Wanneer kun je het het beste innemen? Ongeveer 15 minuten tot 1 uur voor een maaltijd.

chemische uiteenzetting glucomannan repeating unit
chemische uiteenzetting glucomannan repeating unit

Glucomannan wordt over het algemeen als veilig beschouwd. Als het zich echter uitbreidt alvorens de maag te bereiken, kan het verstikking of verstopping van de keel en slokdarm veroorzaken (de buis die voedsel uit je mond naar je maag verplaatst). Om dit te voorkomen, moet het met 1-2 glazen water of andere vloeistof ingenomen worden.

Sommige mensen kunnen milde bijwerkingen ervaren, zoals winderigheid, zachte ontlasting of diarree maar dit komt zelden voor

Het kan ook de absorptie van medicijnen zoals sulfonylureum, een diabetes geneesmiddel, verminderen. Dit kan vermeden worden door de medicatie minstens 4 uur na of een uur voor het innemen van glucomannan te nemen.

Conclusie

De voornaamste reden waarom mensen geïnteresseerd zijn in glucomannan is voor het effect op het gewicht. Zij willen het gebruiken om die extra pondjes kwijt te raken. De wetenschap laat zien dat het kan helpen met gewichtsverlies, maar zoals altijd is er echt geen magische afslankpil. Het is geen wondermiddel, je zult een gezonde levensstijl op na moeten houden. Gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging blijven belangrijk. Zie dit supplement slechts als hulpmiddel. Het is een veilige en passende manier om de inspanningen te helpen.

Ook al heb je geen belangstelling om gewicht te verliezen kun je genieten van de vele voordelen van die voedingsmiddel. Het is uitstekend als ontslakkingsmiddel, goed voor de energieniveau, houdt je cholesterolniveau op peil en is gewoon goed voor de gezondheid.

Het staat, net als Garcinia Cambogia, in de belangstelling omdat het magische middelen zouden zijn in de strijd tegen overtollige kilo’s. Wellicht verlies je een beetje gewicht door het gebruik van deze supplementen, maar er bestaat helaas geen

wondermiddel. Het blijft aankomen op de twee grondbeginselen van afvallen. Gezond en gevarieerd eten en voldoende lichaamsbeweging. Deze twee supplementen kunnen je wel ondersteunen bij een dieet op basis van deze grondbeginselen.

Er zijn wel andere redenen om glucomannan te gebruiken. Denk aan het verminderen van verstoppingen en het gunstige effect op de bloedsuiker- en cholesterolwaarden. Je valt dan misschien geen kilo’s af, maar glucomannan gebruiken is in ieder geval niet slecht voor je.

Heb je advies nodig op het gebied van afvallen, sport of voedingssupplementen? Vraag mij gerust om advies. Je kunt hiervoor het reactieformulier of de facebook comment box onder dit bericht gebruiken.

Gezonde Groeten,

kirsten


Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

69 Reacties

 1. Buiten de reden dat het afvallen nu met de overgang moeilijk is, ben ik wel nieuwsgierig geraakt of het inderdaad beter helpt bij de obstipatie waar ik meer last van krijg. Als dat helpt sta ik als eerste in de rij!

 2. Ik zou glucomannan graag willen testen. Ik zit bij de weightwatchers en heb al voor 4 maanden betaald maar ik val bijna niks af (overgang?) en heb continu honger nu zou ik glucomannan willen proberen kijken of ik dan wel afval.

 3. Ik zou hem graag willen proberen, omdat ik al zoveel dieeten heb gevolgd en door mijn medicatiegebruik enorme honger blijf houden en niet veel verder kom. Vooral de avonden zijn schrijnend. Ik ben dus op zoek naar een middel dat mij van het snaaien afhoudt.

 4. Na mijn overgang altijd honger ook als ik net van tafel kom en goed gegeten heb, tot nu toe helpt niets. Kan glucomannsn hierbij helpen?

 5. Ik zou graag glucomannen willen testen omdat ik net iets over mijn max gewicht ben. Ik heb altijd een hongergevoel waardoor ik overeet. Ook de voordelen voor de darmflora spreken mij erg aan

 6. het zal vast voor jullie een middel zijn waar je rijk mee kunt worden, want de afhandeling van een ‘aanbieding’ is ronduit asociaal te noemen.
  Om je dood voor te schamen.

 7. Met ingang van direct wil ik stoppen met de glucomannan.
  Bij deze wil ik geen maandverpakkingen meer ontvangen. Met vriendelijke groet

 8. Ik heb bij jullie capsules besteld en aan gegeven dat ik zelf een na bestelling doe. Nu zie ik een afschrift maar heb niks besteld.
  En ook heb ik vandaag pillen binnen gehad maar het het een maand gebruikt maar het werkt niet.
  Ik wil ze retour sturen

  Mvg

 9. Hallo allemaal,

  Ik ben hier dus ook ingetrapt. Het werkt niet en heb het binnen de 14 dagen stop gezet. Op de post gedaan retour. Nu blijven ze maar zeggen dat ik het niet binnen een week terug gestuurd hebt. Dit is wel gebeurt.
  Gelukkig gaf mijn bank me tijdig aan dat ze geld willen afboeken.
  Nou hier kunnen jullie na fluiten glucomannan. Deze is per direct stop gezet.
  Verder wens ik geen mails meer te ontvangen want deze gaan direct door na de advocaat.

 10. Ik heb een probeerpakket van deze pillen maar ik wil geen vervolgzending, want ik krijg er maagpijn van. Bij wie kan ik dat melden?

  • Bij deze wil ik mee delen dat ik verder geen gebruik meer wil maken van Acitve Glucomannan!

   Ik kan het niet combineren met mijn reuma medicatie!

   Mvg Ans Spaansen

 11. Ik heb een proef pakje van actieve glucomannan gehad, dit deed niets bij mij en heb dan ook een mail naar jullie gedaan dat ik niet door wil gaan met dit product. nu zie ik tot mijn verbazing dat jullie toch geld van mijn rekening afgehaald hebben.
  hoe kan dit?

  ik krijg wel een aanmaning.
  Ik wil weten waarom ik €49.95 moet betalen voor een gratis proef pakket.

 12. Ik kan geen retourformulier vinden zoals jullie schrijven. Ik heb deze glucomannan gebruikt en werkt niet krijg hartoverslag ervan. Na enkele dagen weer geprobeert en weer hartkloppingen. Dus moest ik stoppen. Wil alles retour sturen maar kan niets vinden hoe

  • Ik wil per direct product opzeggen voor glucomannan ik heb proefzending gekregen en het helpt gewoon niet.Nu hebben ze toch zending verstuurd die is binnen.En nu hebben ze 5 sept incasso gedaan waar ik geen opdracht voor heb gegeven nu heb ik wel het product maar nu willen ze 14sept weer een incasso doen van€ 49,59 en dat is niet de bedoeling dus hierbij wil ik de incasso en de verzendingen per direct beeindigen en geen gebruik meer maken van uw product dus ik zeg hierbij mijn abonement mee op.

  • Ik heb een proef pakje van actieve glucomannan gehad, dit deed niets bij mij en heb dan ook een mail naar jullie gedaan dat ik niet door wil gaan met dit product. nu zie ik tot mijn verbazing dat jullie toch geld van mijn rekening afgehaald hebben.
   hoe kan dit?

  • Hoi Welmoed,

   Krijgt je nog bestellingen binnen na dit bericht gestuurd te hebben?

   Ik weet ook niet hoe ik dit moet stopzetten.
   Ik hoor het graag van u.
   Alvast bedankt.
   Groetjes
   Maglyn

 13. ik bestelde het artikel als proef moest hiervoor een prijs betalen, aangezien ik na 14 dagen niet het gevoel dat ik gewicht verloor hweb ik die zending behouden , binnen een week was het bedrag van 49,95 van de bankrekening afgeschreven echter zonder aftrek van de reeds betaalde kosten. de tweede zending heb ik ook laten komen omdat ik nog geen ons was afgevallen. voor de tweede zending moest ik 49.95 betalen correct dus de tweede zending was uiteindelijk goedkoper dan de eerste zending , ik zou het netjes vinden als ik voor de eerste zending ook 49.95 kan betalen , dus het teveel betaalde zou ik graag retour ontvangen. Het resultaat van gewichtsverlies was ook na 2 maanden nihil. helaas zonde van het geld . of is het vestandig kassa dit eens uit te laten zoeken ik ben zeker niet de enige dit dit ervaren heeft.

 14. Ik heb de active glucomannan pillen allang teruggestuurd, ik zie dat jullie binnenkort 49,95 euro af gaan schrijven. Hier ben ik niet mee eens want ik heb het terug gestuurd en krijg dit nu terwijl dat het niet de afspraak is . Ik ontvang een bevestiging van jullie want ik verwacht ook geen vervolgbetalingen. Ik ben daar niet mee akkoord . Daarnaast boek ik die euro 49,95 terug.

 15. Kijk uit en trap er niet in, 1 grote oplichters bende die je een waardeloos pakket aansmeren wil van 50 euro per pakket rommel.
  Tips van Consuwijzer van de overheid:
  Moet u betalen voor ongevraagde vervolgzendingen?
  U hoeft alleen iets te betalen als u ook akkoord bent gegaan met vervolgzendingen. De vraag is dus: waarmee bent u precies akkoord gegaan?

  1. Hebt u alleen toestemming gegeven voor een gratis proefpakket? En niet voor vervolgzendingen? Dan hoeft u de vervolgzendingen niet te betalen. De vervolgzendingen zijn in dat geval geen onderdeel van de overeenkomst die u met de ondernemer hebt. U hebt alleen een overeenkomst voor het proefpakket.

  2. Zegt de ondernemer dat er wel een overeenkomst is voor de vervolgzendingen? En twijfelt u of u wel of niet akkoord bent gegaan met vervolgzendingen? Dan ligt de bewijslast bij de ondernemer. Dit betekent dat de ondernemer moet bewijzen dat u hebt ingestemd met de vervolgzendingen.

  3. Mag een ondernemer alleen in zijn algemene voorwaarden aangeven dat u vervolgzendingen krijgt?
  De ondernemer mag niet alleen in zijn algemene voorwaarden aangeven dat u na het proefpakket vervolgzendingen krijgt. Dat is niet voldoende. Ook niet als u een vinkje hebt gezet op een website dat u de algemene voorwaarden hebt gelezen. Of als u hebt aangevinkt dat u akkoord ging met die voorwaarden.

  4. Vervolgzendingen mogen niet verstopt staan in de algemene voorwaarden. De wet zegt dat dit duidelijk bij het aanbod moet worden vermeld. Zodat u daar bewust voor kunt kiezen. Heeft de ondernemer bij het aanbod niet duidelijk aangegeven dat u vervolgzendingen krijgt? Dan zit niet aan de vervolgzendingen vast. En hoeft u daar ook niet voor te betalen.

  5. Mag een ondernemer alleen in een brief bij het proefpakket aangeven dat u vervolgzendingen krijgt?
  Soms ontvangt u bij het proefpakket een brief. In deze brief staat bijvoorbeeld dat u na het proefpakket vervolgzendingen krijgt. En dat u contact moet opnemen als u geen vervolgzendingen wilt. Dit mag niet. De ondernemer mag alleen om betaling van vervolgzendingen vragen als u daarmee nadrukkelijk hebt ingestemd.

  6. Moet u ongevraagde vervolgzendingen terugsturen naar de ondernemer?
  U bent niet verplicht om ongevraagde vervolgzendingen terug te sturen. Maar het is wel verstandig om de ondernemer toch te laten weten dat u het niet eens bent met de vervolgzendingen. En dat u daarom niet betaalt.

  Dit zijn 5 punten waar zij niet aan voldoen.

 16. Waardeloos bedrijf wat mensen op een hele nare manier probeert aan zich te binden!!
  Zij sturen je een proefverpakking, waarmee zij adverteren. Je betaald kosten voor de zg proefverpakking en wanneer je niet binnen 14 dagen reageert en de aangebroken verpakking toestuurt, incasseren zij 49,95 euro van je rekening!! Schandalig om op deze manier mensen er in te laten tuinen. Natuurlijk wordt het allemaal verteld, maar het staat niet met grote letters erbij wanneer je de zg proefverpakking koopt, van let op wanneer je niet binnen 2 weken reageert, zit je er aan vast. Misselijk makende verkooptechniek!!

 17. Ik hebde kuur van 2 weken ontvangen daar zit een boekje bij dat jev1 capsule een half uur voor het avond eten moet in nemen op de site les ik dat je voor iedere maaltijd 2 capcules moet innemen wat is nou waar dit schept al verwarring.

 18. Wat een oplichters. Zit meteen aan een abonnement vast en dat is niet eens op te zeggen. Ben ondertussen € 130 euro verder en dat heb ik dan alleen voor het proefpakket moeten betalen want de vervolgzending is nooit ontvangen. Er zou ook een mail verstuurd zijn dat je dit binnen 2 weken op moest zeggen heb ik ook nooit gehad. Echt een oplichters, Kreeg meteen dreigementen met deurwaarders! Dus het enige wat ik erover kan zeggen is dat het ZWARE oplichters zijn!! TRAP ER NIET IN!

 19. Ik heb een proefpakket via Facebook besteld.
  Daar stond niet veel info bij.
  Ook niet dat als je na 14 dagen het niet terug stuurt een rekening hebt van 49,95.
  Dat halen ze ook zo van de rekening af ongevraagd.
  Gelukkig zag ik het op tijd en heb het gelijk laten terug boeken en de rekening voor hun laten blokkeren.
  Nog een paar weken lag er weer een nieuwe bestelling terwijl ik niks had besteld.
  uit eindelijk heb ik veel over en weer gemaild met hun en ook aan de telefoon gezeten.
  Dat ik dit geen stijl vindt dat ze het eerst aanbieden als proefverpakking en vervolgens ergen aan vast zit waar je niet om vraagt.
  Of het nou echt help vraag ik mijn echt af.
  Als je op het snoepen let en niet veel suikers neemt help je veel meer.
  En op je voeding let dan vallen al heel veel mensen vanzelf af.
  Dus denk goed na voor dat je met dit product in zee gaat.
  Wens jullie succes met het terug sturen.

  • helemaal waar! Ben hier ook in getrapt. Maar dit bedrijf Active Glucomannan is niet goed bezig. Wanneer je op Consu wijzer van de overheid kijkt, zie je ook dat je dit soort verkopen niet wettelijk zijn en moet je de vervolg zendingen niet betalen.

 20. Ik heb het proefpakket Active Glucomannan ontvangen.

  Ik wens geen verdere producten te ontvangen en beëindig met dit schrijven het afslankplan.

  Daar jullie telefonisch niet bereikbaar zijn doe ik het op deze wijze en ga er van uit dat het hiermee afgehandeld is.

  Mochten er toch producten gestuurd worden zal ik dit kosteloos retourneren en toestemming voor automatische incasso wordt hiermee ingetrokken.
  Vertrouwend erop dat het op deze manier afgehandeld is verblijf ik,

  Met vriendelijke groet,

  Sylvia

  • Met ingang van direct wil ik stoppen met de glucomannan.
   Bij deze wil ik geen maandverpakkingen meer ontvangen.

   MVG

 21. Mensen let op voordat je hier aan begint! Het zijn misleidende lokkende reclames van active glucomannan roosendaal! Als je niet oppast zit je gelijk aan iets vast en moet je 50 euro betalen zonder dat je het gebruikt hebt. En van service niet te spreken! Let aub op en lees de kleine lettertjes!

 22. Er is een verschil tussen active glucomannan en glucomannan van van dieet pro. De eerste is een (ongewenst) abonnement, de tweede is online of in de winkel eenmalig te koop.

  Ik gebruik dieet pro glucomannan nu een paar weken, i.c.m. miscellaire caseine shakes. In de ochtend (9 uur) neem ik er twee in bij m’n shake, en dat remt m’n honger zo dusdanig dat ik pas om 3 uur weer een nieuwe shake pak, tussendoor neem ik dan een appeltje en een kopje bouillon. Met een shake om 3 uur kan ik dan weer goed overbruggen tot het avondeten. Al met al eet ik er niet minder om, maar ik heb veel minder honger, en dat is voor iedereen een stuk leuker.

  Ik heb deze pillen ook wel ingenomen bij de lunch, maar dan merk ik er veel minder effect van dan in de ochtend. Bij het avondeten heb ik ze nooit gebruikt, ik eet dan gewoon een gezonde maaltijd en kan daarna de rest van de avond uitzingen. een goeie ondersteuning bij het afvallen, omdat ze me helpen de tijd tussen maaltijden goed te overbruggen, maar ze zijn niet de heilige graal. Zonder aangepaste voeding zou ik er waarschijnlijk niet van afvallen. Het remt wel je honger, maar je gaat er niet zó vol van zitten dat je niet meer wilt eten.

  • Glucomannaan kan inderdaad helpen bij het afvallen maar had bij mij ook een aantal bijwerkingen zoals een opgeblazen gevoel, buikpijn, en winderingheid. Ik gebruik nu Garcina Cambogia. De capsules zien er ongeveer hetzelfde uit, het effect is beter en ik heb hiermee geen klachten.

  • Ik heb een klacht over active glucomannan. Via mijn email adres heb ik eeb “bevestiging” ontvangen dat ik een bestelling geplaatst zou hebben.
   IK HEB ABSOLUUT GEEN EEN BESTELLING GEPLAATST!!!!
   Ik zal de artikelen dan ook niet in ontvangst nemen.
   Daarbij wil ik u wijzen op de courtage wetgeving. Tevens zal ik over deze eenzijdige aktie van het bedrijf bedrijf een klacht neerleggen bij de consumentenbond.
   Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd verbijf ik met hoogachting.

 23. ik wil het ontvangen van de glucomannan stopzetten dit in verband met de ziekte van Crohn. hoe regel ik dit

 24. hallo ik heb een vraag over active glucomannan hoe kan ik die het beste in nemen zie op de site zo veel hoe je ze in moet nemen maar ik twijfel want ik zie ook andere afslank pillen twee keer per dag twee capsules of een per dag ik weet het niet meer zou u met dat wilen uit legen hoe ik ze in moet nemen want ik eet veel wat vet is overdag

 25. ik hewb de toezending gestopr en gevraagd om een schriftelijke bevestiging deze heb ik nog steeds niet gekregen,
  Verder vraag ik mij af waarom het geld van de proefzending niet wordt teruggestort immers voor deze zending betaal ik nu meer dan voor de vervolgzending.
  gaarne uw reacties;
  met briendelijke groet \
  Ed Kruijer, 1521454

  • Bij mij soortgelijk! En maar verwijzen naar de kleine letters! Zijn allemaal lokkertjes…

  • Duhh denk maar niet dat je het geld terug krijgt.
   Eerst proberen…da’s 1 verpakking voor de helft!!
   Dan mag je de andere helft nota bene terugsturen, slim bedacht.
   Doe je dit niet binnen het 14 dgn termijn, betaal je 49,95!!!!! plus verzendkoste
   Ga er maar van uit: je krijgt je geld niet terug…

 26. Beste,

  Ik ben 38 jaar oud en slik medicijnen voor mij hart en bloeddruk. Daarbij heb ik puffers voor mij longen. Nu vraag ik mijn af of ik deze “wonder pillen” ook mag slikken. Ik weet dat ik geen grapefruit mag. Voor de rest is niet gewaarschuwd. De hart medicijnen heb ik om mijn hartslag te doen verminderen na mijn openhart operatie.

  Wat doen de pillen precies? Versnellen ze ook je hartslag?

  Mag, Denise van Leeuwen

 27. Ik heb vorig jaar nog gevraagd……. waarom ik een potje bestel en dan een zakje krijg , en daar staat op dat je 1 capsule 1 u en een half voor dinner mag innemen , meer niet
  Maar toen ik bestelde stond er wat anders , zoals hier tekst

  Volgens onderzoeken wordt het afslankeffect gerealiseerd bij inname van 3 maal daags 1 gram (2 capsules). Zelfs Dr. Oz (bekend van de Oprah Winfrey show)

  waarom krijg je ze in een zakje , niet in een potje ,

 28. ik heb een vraag ik heb de pillen besteld via activeglucomonnan. in roosendaal.
  hun zeggen dat 1 pil half uur voor het avond eten genoeg is.
  en de prijs is 49,95 voor 30 tabletten. mijn vraag is wat is het verschil met alle andere pillen en waar dan meer van moet ingenomen worden en ook nog goedkoper zijn.

  • ja klopt ik heb dat ook gelezen en heb ze ook nu en nu staat er een per dag vindt het maar raar

 29. hallo is glucomannam veilig geen rare bijwerkingen of zo en mag je het gaan gebruiken vanaf 16 jaar ik wordt in mei 16 en wil het graag proberen mvg

 30. Glucomannan werkt niet stoppend bij mij Olga. Op de verpakking wordt ook aanbevolen om voldoende water te drinken. Pas dat merk je ook echt dat het je honger remt. Glucomannan capsules werkt goed voor mij, ik ben er bijna 7 kilo mee afgevallen zonder echt een dieet te volgen.

  • Hallo, ik vraag me af of dit echt is? Of een gefabriceerde reactie. Ben je er echt mee afgevallen? En hoelang heb je erover gedaan om die 7 kilo kwijt te raken? Blijven de kilo’s er ook af?

 31. Glucomann , ik hèb zon capsule in een glas lauw water gegooid om te kijken of het idd uit zet maar er gebeurt erg weinig na 20 minuten ,was benieuwd Naar het absorberen van de vezel maar viel me beetje tegen ,wel beetje gel vorming of meer t idee dunne behangplak of qua dikte tomaten cup à soep ,denk dat als t papje zijn werk moet doen om vol te zitten ik 2 a 3 capsules op half glas water moet nemen en dan zet t wel wat beter uit en krijg je dat volle gevoel.brinta Bambix en psiliumvezels zetten veel meer uit . Ik ga de de capsules van action ook testen want dit was de duurdere versie en betaalde 24,95 voor pot van 33 capsules

 32. Hallo ik heb misschien een domme vraag maar ik heb een potje glucomannan pillen maar ik snap nu niet zo goed wanneer ik die moet innemen alleen bij je avond eten of 3x per dag bij alles dus ook bij shake’s? Want 2 of 6 pillen per dag scheelt nog al. .?bedankt alvast !groetjes samantha

  • Beste Samantha, Glucomannan is een honger remmer die los van Dieet Pro of in combinatie met Dieet Pro gebruikt mag worden. Gebruik je geen Dieet Pro, dan gelden de richtlijnen die je op de verpakking kunt lezen (3x daags 2 capsules voor de maaltijd) gebruik je Dieet Pro, dan neem je 1x per dag 2 capsules voor de avondmaaltijd. Eventueel neem je 2 capsules op gedurende de dag als je honger hebt. De capsules zorgen er dan voor dat je minder / geen honger meer hebt.

 33. Ik heb zoveel gehoord over raspberry ketone forte.
  Maar gisteren lopen zoeken op Internet maar de reactie lopen nogal uit een.
  Is het werkelijk zo goed.
  En hoe kom ik aan de echte raspberry ketone forte ?
  Gr ron

 34. Ik vind zelf de glucomannan pillen van Benevita heel goed, die bevatten ook 500mg glucomannan maar hebben ook nog de nodige toegevoegde vitamines.
  En de pillen voor in de avond hebben magnesium en citroenmelisse, daardoor slaap ik veel beter!

 35. Hallo Lisa,

  Het beginsel achter een gezond gewicht blijft nog steeds de verhouding tussen de dagelijkse inname van energie (kcal), en het dagelijkse verbruik ervan. Iemand die veel sport of een drukke baan heeft verbruikt meer energie dan iemand die de hele dag stil zit. Je kunt het energieverbruik verhogen door bijvoorbeeld te gaan sporten of door middel van een voedingssupplement zoals groene thee extract. Je kunt ook de energie inname beperken, en daar is glucomannan een heel goed hulpmiddel voor. Wanneer je de glucomannan capsules inneemt met water ontstaat er een soort natuurlijke gel waardoor je hongergevoel wordt geremd. Probeer ook de inname van snelle suikers zoals snoep, koek, gebak, wit meel producten, frisdranken en alcohol te beperken. Deze voedingsmiddelen leiden tot schommelingen in de bloedsuikerspiegel waardoor je “vreetbuien” krijgt en uiteindelijk dus weer meer eet dan dat je verbruikt. Als je verder nog vragen hebt dan hoor ik het.

  Vriendelijke groet,

  Kirsten

 36. Hallo,

  Ik ben lisa en ik ben 21 jaar. Ik heb niet echt overgewicht (1.60m en 60 kilo) maar voor mij vind ik dit toch te veel en ik zou graag 50 kilo willen wegen en het liefst in een zo kort mogelijke tijd zodat ik weer in een bikini durf. Ik zou graag de glucomannan willen uitproberen. Wat raad u aan?

  Groet,

 37. Dieet Pro Glucomannan capsules bevatten per capsule 500 mg Glucomannan. Dit is een stof uit de wortel van de Konjac plant, die voornamelijk in Azië groeit. Glucomannan heeft een zeer absorberende werking doordat vezels zich uitzetten wanneer je er water bij drinkt.

  De vezel van de Glucomannan staat bekend om zijn bevorderende eigenschappen op de gezondheid. De Europese Autoriteit van Voedselveiligheid (EFSA) heeft wetenschappelijk aangetoond dat het helpt om af te vallen en tevens goed is voor het cholesterolgehalte.
  Volgens onderzoeken wordt het afslankeffect gerealiseerd bij inname van 3 maal daags 1 gram (2 capsules). Zelfs Dr. Oz (bekend van de Oprah Winfrey show) heeft een heel item aan dit ingrediënt gewijd en adviseert het iedereen die af wil vallen om het te gebruiken.

  Laat je een handje helpen door Glucomannan en gebruik het naast Dieet Pro! Ook is het op zichzelf te gebruiken, of bij welk dieet dan ook. Het kan naast Dieet Pro gebruikt worden door vlak voor de maaltijd 2 capsules in te nemen met een glas water.

  Het Dieet Pro Glucomannan pakket bestaat uit:

  – 2 potten Dieet Pro 500 gram, met smaken naar keuze
  – 1 pot Glucomannan 120 capsules

  Bestellen kan in de via deze actiepagina

Klik hier voor meer ervaringen

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Mening
Kirsten Flipse
Mijn naam is Kirsten Flipse en ik ben gespecialiseerd op het gebied van sport en bewegen en gediplomeerd Trainer Hormoonfactoor. Tevens ben ik werkzaam in de psychiatrie waar ik mensen met geestelijke klachten help om door middel van bewegen en gezonde voeding(suppletie) weer in balans te komen. Regelmatig schrijf ik informatieve columns voor vetvrij.com. Heb je vragen naar aanleiding van mijn columns? Gebruik dan het reactieformulier onderaan de pagina. Ik beantwoord je vragen graag.