Gezonde, Pure, Natuurlijke en Biologische Voeding

Start met KetoX

Mijn naam is Monique en al jaren actief als voedingsdeskundige, gewichtsconsulente en voedingscoach.

Al vele jaren hou ik mij bezig met gezonde, pure, natuurlijke en biologische voeding. Daarnaast schrijf ik veel: ik verzorg columns, schrijf artikelen, schrijf voor andere auteurs en maakte in 2012 een leuk “uitstapje” met een roman. Ik schrijf ook veel receptenboekjes vol. Hier deed ik tot voor kort niet louter veel mee. Toch bleef het sudderen om er iets mee te gaan doen,omdat ik merkte dat mijn recepten zeer goed werden ontvangen door anderen en dat mensen zo enthousiast waren dat ze om meerdere vroegen.

En nu is er dan,om een lang verhaal kort te houden ,plots een waanzinnig leuk basiskookboek in de maak, waarbij ik met meer dan 215 recepten populair kunstmatig voedsel vervang met puur, natuurlijk, vers en biologisch. Daarnaast werk ik niet met gluten en met koemelk, niet met vlees en niet met E-nummers. Al het kunstmatige eruit,al het natuurlijke erin!

Ik ben hier bij vetvrij.com eigenlijk gewoon zomaar aan begonnen. Geen voorbedacht plan, geen tijdsduur, geen planning, niets. Het WAS er gewoon, de behoefte om een mooi bijbeltje te maken voor iedereen die erg graag gezonder wil eten en leven. De inspiratie haalde ik uit mijn omgeving en de mensen. Hun verhalen, over hoe het dagelijks leven zo moeilijk kan zijn als je een kind hebt met een hardnekkige allergie of intolerantie. En in wat voor jungle je dan terecht komt,een jungle waarin je maar moeilijk de echte mooie vruchten kunt vinden tussen alle kunstmatigheid van afgelopen jaren.

Naast dat er zeer weinig tot geen aanbod is in bijvoorbeeld glutenvrij voedsel, smaakt het ook nog eens nergens naar en kost het bovendien soms drie keer zoveel meer als het reguliere broertje of zusje vol gluten.

Koemelk

Mijn besluit om ook koemelk volledig te schrappen uit mijn recepten kwam door mijn Turkse buurvrouw, zij kampt nu al bijna twee jaar met extreme klachten waarbij ze van kastje naar muurtje werd gestuurd. Uiteindelijk werd er bij haar koemelk-allergie geconstateerd en werd ze met een folder in haar hand gedrukt naar huis gestuurd. Ze kwam bij mij vragen of ik haar wilde helpen met haar voeding. Ik heb haar de eerste weken begeleid en ontdekte nu pas van dichtbij hoe zwaar zoiets is,zeker in de beginfase. Ik ben zelf flink gaan experimenteren met diverse melksoorten zelf te maken,dit pakte erg goed uit. Ik ben gelukkig zelf gezegend met een goede tolerantie voor koemelk,maar omdat ik het A: veel lekkerder vind en B: het ook gezonder vind, ben ik toen ook samen met mijn buurvrouw overgestapt op rijstemelk.

Gluten, Coeliakie

Gluten ( Coeliakie) intolerantie is een lastig verhaal. Zeker door de explosieve toename van het gebruik van ( tarwe) gluten door fabrikanten in hun producten,zijn we allergischer geworden dan ooit tevoren. Hoe overleef je,als je geen gluten verdraagt,in een gluten-wereld? Waar zelfs je tube tandpasta vol zit met gluten? Het leven wordt er niet feestelijker op. Zeker voor kinderen is het erg lastig,omdat zij continu worden blootgesteld aan verleidingen,en het voor kleine hummels nog maar moeilijk te begrijpen is waarom zij nu geen lekkere knalroze cupcake mogen eten,terwijl het broertje, zusje, vriendje, vriendinnetje dit wel mag.

Dit gegeven gaf mij een enorme drive en motivatie om een prachtig basis kookboek te maken,waarin ook voor hen tal van heerlijke recepten staan om de meest zalige lekkernijtjes te maken. Dit is aardig gelukt,al zeg ik het zelf. Ik ben zelfs zo enthousiast geraakt dat ik inmiddels bezig ben met een vervolgdeel op “dat maken we natuurlijk lekker zelf!” die de naam “KIDS!” meekrijgt. Daarin heerlijke recepten speciaal voor kinderen om met kinderen te maken, voor uren bak en kookplezier. Uiteraard alles ook weer zonder troep en ander kunstmatige ellende.

Facebook

Maar bovenal: wat vond ik het hele proces HEERLIJK om te doen! Wat een avontuur om steeds jezelf tot het puntje te laten gaan om de recepten voor elkaar te krijgen,wat was het puzzelen soms moeilijk,maar zo leuk. En het tomeloze enthousiasme, wat ik kree