Start met KetoX

Tips om gezond de feestdagen door te komen

Je kent het vast wel, het hele jaar ben je goed bezig en hou je je netjes aan je gezonde levensstijl totdat de feestmaand er weer aan komt. Ineens paniek , allerlei sinterklaas lekkernijen op de loer , de kerstdagen die eraan komen. Met de gedachte wat je allemaal weer “moet “eten heb je gedachten al 5 kilo erbij. Het is een traditie dat er met de feestdagen veel gegeten en gedronken wordt. Van de pepernoten en taai taai door naar de kerststol en tenslotte de oliebollen en appelbeignets. Als je niet oppast kom je (onnodig) veel extra kilos bij. In deze column geef ik je tips om relaxt en gezond de feestdagen door te komen en uiteraard ook te genieten.

Stop met lijnen en start met afvallen. Download het unieke ebook van Voedingscoach Nicole en maak kans op gratis online begeleiding. Gebruik de kortingscode KERST en profiteer van extra korting

wil je meer weten? klik dan hier meer informatie over deze actie

19 TIPS voor Gezonde Feestdagen

 • Hou de dagen tussen de feestdagen je gezonde voedingspatroon aan.
 • Ga je ergens op bezoek waar je ook gaat eten ,start dan je dag met je gezonde voedingspatroon en neem voordat je gaat nog iets gezonds. Met een lege maag laat je je sneller verleiden.
 • Neem geen restjes mee naar huis hoe lekker het ook was.
 • Ga je fun cooking doen ( gourmetten etc. ) kies dan voor verse salades, groenten en magere vleessoorten en vis. Beperk het brood.
 • Kies voor heldere soepen als je gaat uiteten en vraag als het kan de sauzen apart. Ook hier beperk je de voorafjes zoals het brood.
 • Drink alcohol met mate ,alcohol zorgt er ook voor dat je meer gaat eten en de calorieën die alcohol levert, worden bijna rechtstreeks omgezet in vetweefsel. Een likeurtje of een roomdrankje kan wel tot 350 calorieën bevatten.
 • Leg na elke hap je bestek neer zo eet je niet te snel en hebben je hersenen tijd genoeg om de juiste signalen aan je lichaam af te geven zodat je niet gaat over eten.
 • Drink altijd minstens 1,5 liter water per dag. Voldoende vocht zorgt ervoor dat ons lichaam afvalstoffen sneller kan afvoeren.
 • Kies voor gezonde hapjes, zoals olijven of rauwkost. Mijd gefrituurde snacks, nootjes en zoute koekjes. Niet alleen vanwege het vet, maar je krijgt er ook meer dorst van waardoor je meer zult gaan drinken

Bewegen tijdens de Feestdagen

Belangrijk is dat je lekker blijft bewegen en elke dag een frisse neus haalt ook al is het koud

Het meeste wat je met de feestdagen doet is zitten en hangen. Vaak komt dan de gedachte ”och in januari begin ik weer”.  Zo komt je stofwisseling goed op gang en worden afvalstoffen in je lichaam sneller afgevoerd. Daarnaast ben je even verwijderd van al het verleidelijk lekkere eten.

 • Ga vroeg hardlopen of doe een workout thuis dan heb je je beweging al gehad.
 • Maak een wandeling. Stel aan vrienden of familie voor om gezamenlijk een heerlijke wandeling te maken. Misschien ligt er sneeuw , das ideaal om je eens lekker samen uit te leven.
 • Probeer anders eens een van de vele ‘challenges’ die er online te vinden zijn. Thuis oefeningen doen geeft misschien nog wel meer voldoening dan naar de sportschool gaan, omdat het veel zelfdiscipline vergt. En het kan op ieder moment van de dag.

Keep calm, no stress

December betekent voor heel veel mensen stress ondanks de gezelligheid wat deze maand met zich mee brengt. Sinterklaas inkopen ,druk op je werk , kerstinkopen , koken ,opruimen ,poetsen,kerstboom opzetten en al die andere dingen. Blijf kalm met deze tips.

 • Plan je inkopen ruim van te voren. In september weet je vast wel wat iedereen leuk vindt en het scheelt vaak nog in de kosten.
 • Je hoeft echt niet naar alle sinterklaasvieringen,school én werk én de sportvereniging. En datzelfde geldt voor Kerstmis. Beperk het aantal vieringen.
 • Maak een boodschappenlijstje en kijk welke spullen je ruim van te voren kunt inslaan zodat je alleen maar de bederfelijke spullen nog moet halen. Ga ook vroeg op pad voor de laatste boodschappen.
 • Geef je een etentje en wil je iets nieuws proberen, maak dit gerecht dan een keer van te voren klaar dan weet je zeker dat het lukt en smaakt.
 • Durf om hulp vragen. Als je alles alleen moet doen zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Kinderen kunnen al gauw kleine klusjes doen zoa