De Gezonde Eter Afslankprogramma Irene Lelieveld

Afvallen in 2021

De Gezonde Eter is een programma van Irene Lelieveld i.s.m. vetvrij.com
Het gratis afslankprogramma van Irene bestaat uit “De 17 redenen van overgewicht“.
Bezoek het forum van De Gezonde Eter voor meer informatie, vragen en ervaringen.
Doe mee en neem een gratis abonnement op De Gezonde Eter
of bestel mijn E-Book.

Inleiding: ‘Gezonde Eter Afslankprogramma’gezonde eter

Wanneer je overgewicht hebt moet je niet zomaar gaan lijnen. Uit onderzoek is allang gebleken dat dit geen zin heeft. Een tijdje eet je anders waardoor je kilo’ s afvalt en vervolgens verval je terug in het oude vertrouwde eetpatroon en de kilo’s komen er weer bij. Vaak eindig je dan dikker dan daarvoor en je stofwisseling is vertraagd (vooral bij caloriebeperkte diëten). Het lichaam denkt namelijk dat er hongersnood is en gaat over op een tragere verbranding of vele stappen over op een eiwitrijk dieet. Door deze grote hoeveelheden vaak dierlijke eiwitten zal het lichaam verzuren waardoor de lever en darmen het te zwaar krijgen en na het dieet kom je weer kilo’s aan (en nog een paar extra) met vaak nog daarbij veel lichamelijke klachten, te denken valt aan haaruitval, vermoeidheid, hoge bloeddruk, gewrichtsklachten, darmklachten enzovoort. Opvallend is dat als mensen daarna weer dit dieet toepassen ze niet meer afvallen. Dit komt omdat vooral de lever en je hormonen totaal uit balans zijn geraakt. Het E-book: “Reset je lichaam voor een gezonde nieuwe start” is in de meeste gevallen de enige uitweg nog, of zoek begeleiding van een professional die in de natuurvoeding werkt.

De 17 redenen van Overgewicht

Er zijn 17 redenen van overgewicht maar welke is die van jou? Ik ben Irene Lelieveld Voedingstherapeut, kinesioloog en auteur van acht boeken en heb de gezonde eter afslankmethode ontwikkeld.

De meeste diëten zijn echt ongezond, je valt er misschien snel van af maar de gevolgen liegen er niet om. Ook pillen zijn in mijn ogen echt onzin. Dus ga verantwoord te werk via de ‘gezonde eter afslankmethode”. Eerst afslanken en vervolgens overstappen op een echt gezond eetpatroon waarbij je rekening houdt met jouw reden van je overgewicht.

[quote_box_right]In het e-book dat ik geschreven heb ‘reset je lichaam voor een gezonde reset-2014-small nieuwe start’ kun je lezen hoe je het lichaam ontgift, je ontspanning kunt verhogen en je lichamelijke activiteiten kunt verbeteren. Maar ook hoe en met welke voeding je de symptomen van de overgang kunt verminderen.[/quote_box_right]

Het Geheim van slank blijven

Het geheim van afvallen en slank blijven is levenslang gezond te eten, waarbij je op een gegeven moment als je op gewicht bent de 80/ 20 regel mag gaan toepassen. Je eet 80% gezond (niet gezond zoals de schijf van vijf dat adviseert maar nog gezonder zoals ik werk en natuurvoedingsspecialisten dat adviseren). En 20% van wat je eet mogen wat minder gezonde dingen zijn en dan natuurlijk niet elke dag vla, taart en friet.

Een Gezonde Eter voelt zich Beter

In mijn boeken: “Een gezonde eter voelt zich beter” en “Een gezonde eter in de eerlijke keuken”, koken met Irene” kun je alles lezen hoe je ECHT gezond kan eten wat o.a inhoudt geen suiker, witte bloem en zwaar verzurende voeding.

Soms is het zo dat mensen niet voldoende afvallen als ze gezond gaan eten. Dit komt omdat de balans weg is en het lichaam niet meer op een natuurlijke manier werkt. Wanneer je obesitas hebt is het nog moeilijker om af te vallen omdat het vet in je lichaam extra hormonen aanmaakt die je nog dikker maken. Ook zijn je cellen lui geworden en reageren niet meer. Flink bewegen bij de gezonde voeding is dan noodzakelijk. Zowel bij overgewicht als obesitas is beweging enorm belangrijk en als je niet van sporten houdt dan ga je maar elke dag lekker een uur flink lopen.

Het kan gebeuren dat gezond eten en bewegen niet voldoende werkt en dan is het belangrijk dat je de hoofdoorzaak gaat zoeken. Hoor jij bij die groep waarbij het moeilijk lukt om af te vallen en helpt De gezonde eter afslankmethode niet voldoende, dan is het verstandig om de 12-weekse detoxkuur te gaan doen. Het is een E-book (PDF bestand) en je kunt het bestellen via vetvrij.com.