De Gezonde Eter Afslankprogramma Irene Lelieveld

Afvallen in 2021

De Gezonde Eter is een programma van Irene Lelieveld i.s.m. vetvrij.com
Het gratis afslankprogramma van Irene bestaat uit “De 17 redenen van overgewicht“.
Bezoek het forum van De Gezonde Eter voor meer informatie, vragen en ervaringen.
Doe mee en neem een gratis abonnement op De Gezonde Eter
of bestel mijn E-Book.

Inleiding: ‘Gezonde Eter Afslankprogramma’gezonde eter

Wanneer je overgewicht hebt moet je niet zomaar gaan lijnen. Uit onderzoek is allang gebleken dat dit geen zin heeft. Een tijdje eet je anders waardoor je kilo’ s afvalt en vervolgens verval je terug in het oude vertrouwde eetpatroon en de kilo’s komen er weer bij. Vaak eindig je dan dikker dan daarvoor en je stofwisseling is vertraagd (vooral bij caloriebeperkte diëten). Het lichaam denkt namelijk dat er hongersnood is en gaat over op een tragere verbranding of vele stappen over op een eiwitrijk dieet. Door deze grote hoeveelheden vaak dierlijke eiwitten zal het lichaam verzuren waardoor de lever en darmen het te zwaar krijgen en na het dieet kom je weer kilo’s aan (en nog een paar extra) met vaak nog daarbij veel lichamelijke klachten, te denken valt aan haaruitval, vermoeidheid, hoge bloeddruk, gewrichtsklachten, darmklachten enzovoort. Opvallend is dat als mensen daarna weer dit dieet toepassen ze niet meer afvallen. Dit komt omdat vooral de lever en je hormonen totaal uit balans zijn geraakt. Het E-book: “Reset je lichaam voor een gezonde nieuwe start” is in de meeste gevallen de enige uitweg nog, of zoek begeleiding van een professional die in de natuurvoeding werkt.

De 17 redenen van Overgewicht

Er zijn 17 redenen van overgewicht maar welke is die van jou? Ik ben Irene Lelieveld Voedingstherapeut, kinesioloog en auteur van acht boeken en heb de gezonde eter afslankmethode ontwikkeld.

De meeste diëten zijn echt ongezond, je valt er misschien snel van af maar de gevolgen liegen er niet om. Ook pillen zijn in mijn ogen echt onzin. Dus ga verantwoord te werk via de ‘gezonde eter afslankmethode”. Eerst afslanken en vervolgens overstappen op een echt gezond eetpatroon waarbij je rekening houdt met jouw reden van je overgewicht.

[quote_box_right]In het e-book dat ik geschreven heb ‘reset je lichaam voor een gezonde reset-2014-small nieuwe start’ kun je lezen hoe je het lichaam ontgift, je ontspanning kunt verhogen en je lichamelijke activiteiten kunt verbeteren. Maar ook hoe en met welke voeding je de symptomen van de overgang kunt verminderen.[/quote_box_right]

Het Geheim van slank blijven

Het geheim van afvallen en slank blijven is levenslang gezond te eten, waarbij je op een gegeven moment als je op gewicht bent de 80/ 20 regel mag gaan toepassen. Je eet 80% gezond (niet gezond zoals de schijf van vijf dat adviseert maar nog gezonder zoals ik werk en natuurvoedingsspecialisten dat adviseren). En 20% van wat je eet mogen wat minder gezonde dingen zijn en dan natuurlijk niet elke dag vla, taart en friet.

Een Gezonde Eter voelt zich Beter

In mijn boeken: “Een gezonde eter voelt zich beter” en “Een gezonde eter in de eerlijke keuken”, koken met Irene” kun je alles lezen hoe je ECHT gezond kan eten wat o.a inhoudt geen suiker, witte bloem en zwaar verzurende voeding.

Soms is het zo dat mensen niet voldoende afvallen als ze gezond gaan eten. Dit komt omdat de balans weg is en het lichaam niet meer op een natuurlijke manier werkt. Wanneer je obesitas hebt is het nog moeilijker om af te vallen omdat het vet in je lichaam extra hormonen aanmaakt die je nog dikker maken. Ook zijn je cellen lui geworden en reageren niet meer. Flink bewegen bij de gezonde voeding is dan noodzakelijk. Zowel bij overgewicht als obesitas is beweging enorm belangrijk en als je niet van sporten houdt dan ga je maar elke dag lekker een uur flink lopen.

Het kan gebeuren dat gezond eten en bewegen niet voldoende werkt en dan is het belangrijk dat je de hoofdoorzaak gaat zoeken. Hoor jij bij die groep waarbij het moeilijk lukt om af te vallen en helpt De gezonde eter afslankmethode niet voldoende, dan is het verstandig om de 12-weekse detoxkuur te gaan doen. Het is een E-book (PDF bestand) en je kunt het bestellen via vetvrij.com.

Reset je Lichaamtahin Resized

In dit E-book genaamd “Reset je lichaam voor een gezonde nieuwe start” pak je namelijk veel van de 17 redenen van overgewicht aan. Bij deze methode ga je het lichaam recetten op een gezonde manier waarbij je wel gewoon blijft eten, maar alleen producten die het zelf- genezingsmechanisme ondersteunen. Daarna als je klaar bent hiermee stap je over op De Gezonde eter afslankmethode waar ik in mijn praktijk mee werk en waar mijn boeken over gaan.

Als je eenmaal overgewicht hebt gehad, heb je levenslang. Het lichaam zal vet snel opslaan en dus kun je maar beter leren meteen gezond te gaan eten en te genieten of leren genieten van de nieuwe smaken die bij deze methode horen. Veel mensen vinden dat jammer dat ze niet meer gewoon alles naar binnen kunnen werken maar eigenlijk is het een zegen. Als je snel overgewicht hebt en je gaat levenslang gezond eten, zal niet alleen je gewicht maar ook je huid en je gezondheid een enorme Boest krijgen. De kans op welvaartziektes als diabetes, hart- en vaatziekten, kanker, reumatische klachten enzovoort verlaag je enorm. Je ziektekosten worden lager en zo bespaar je geld om dit weer te investeren in gezond en lekker voedsel. De kwaliteit van het leven verhoog je enorm als je een gezonde eter wordt.

Positief

Bekijk alles positief en maak er een hobby/sport van om alles te weten te komen over dit onderwerp. Al dat ongezonde spul wat in de supermarkt staat, joh wat mis je eraan het maakt alleen maar ziek. Bedenk dat 1 op de 3 kanker krijgt, 1 op de 3 hart- en vaatziekten. 200 diabetes patiënten per dag komen erbij, en voeding heeft hierin een hele grote rol. Dus bij De gezonde eter afslankmethode staat niet alleen je gewicht maar ook je gezondheid centraal. En onthoud als je eenmaal op je gewicht bent en je bent stabiel kun je de 80/ 20 regel gaan toepassen waarbij je dus toch dagelijks wat dingen kunt kiezen die minder gezond zijn zoals een kopje koffie, een koekje of een klein bakje chips.

Lees de onderstaande 17 redenen eens goed door, en bekijk wat jouw reden is van je overgewicht welke tips staan erbij en wat kun je zelf allemaal gaan doen. Het is belangrijk dat je meer inzicht krijgt in jezelf.

Het complete programma inclusief een persoonlijk afslankplan staat beschreven in het e-book dat ‘reset je lichaam voor een gezonde reset-2014-small nieuwe start’.

De 17 redenen van overgewicht

Bezoek het forum van De Gezonde Eter voor meer informatie, vragen en ervaringen.

27 Reacties

 1. je zegt dat je melkprodukten moet vermijden, zelf neem ik s,ochtends altijd yoghurt met granen en fruit. Ik neem geen brood, wat kan dan een alternatief zijn?

  • Hoi Carla, ik neem aan dat je mijn e-book in huis hebt? Daar staan natuurlijk al heel veel alternatieve in maar wil je graag op het ontbijt houden zou je die periode sojayoghurt kunnen nemen maar wel biologisch en niet teveel. Ook kun je meusli eten met rijstemelk, havermelk, amandelmelk. kokosmelk. Of zelf kokosyoghurt maken (zie recept mijn boek Een mooie en vitale huid)

 2. Beste Irene,
  Ik zou graag een afspraak maken om samen met mijn dochter eens langs te komen.
  Mijn dochter kampt namelijk met prikkelbare darmen en is vaak heel moe.
  En ik heb bijna constant een opgeblazen gevoel en kamp ook met constipatie
  Ik denk dat we heel veel kunnen verhelpen met gezonde voeding
  Graag reactie maar meer privé ‘dankje

  • Hallo Sabrina
   Zou je me een mailtje kunnen sturen dan kunnen we het daar bespreken.

 3. beste heb voedselallergie voor vis al levenslang
  Nu intollerantie voor tarwe, gerst, gierst, rijst, wortelen enz
  zou ik kunnen afvallen, heb waarschijnlijk lekkende darm waarvoor ik veel supplementen neem
  sinds enkele maanden schrap ik voeding waar ik niet tegen kan. Ga ik ooit afvallen denk je ???
  vg

  • Hallo Sonja
   Wie heeft ontdekt dat je niet tegen tarwe, gerst, gierst en rijst kan? Ik zelf test al 10 jaar mensen en de combinatie van de intolerantie vind ik nogal apart, de andere glutengranen gaan wel goed?zoals rogge spelt enz?, en rijst waar de minste mensen allergeen op zijn kun je niet verdragen, dus dat vind ik apart. Kan natuurlijk hoor, maar ben wel nieuwsgierig hoe je dit weet. Kijk als je een lekkende darm hebt is er namelijk meer aan de hand als wat jij opschrijft, om een darm te dichten mag je niks meer eten wat de darmen beschadigen en prikkelen en dat is toch meer/ anders als wat je opschrijft wat je niet kunt verdragen. Ook moeten de darmen behandeld worden naast de voeding met supplementen om hem weer gezond te krijgen. Een beschadigde darm is stress voor het lichaam en te veel stress hormonen zorgen ervoor dat je moeilijk tot niet afvalt. Dus ik zou je echt eerst moeten testen om te zien wat er allemaal aan de hand is. Ook de lever zal bij een lekkende darm onder druk staan en als dat ook het geval is zal de lever ook aangepakt moeten worden want anders is afvallen erg moeilijk. Dus ja in principe kan je afvallen maar dan moet wel eerst je gezondheid helemaal op pijl gebracht worden. Of dat zelf lukt is de vraag. Beweeg jij ook genoeg? koop een stappen teller en zorg dat je 10000 stappen per dag maakt om je stofwisseling te stimuleren en je spieren in de vetstofwisseling te krijgen. Kijk eens even op mijn website misschien kan ik wat voor je betekenen http://www.persoonlijke-voeding.nl en anders is mijn e-book Reset je lichaam misschien een optie met adviezen, maar deze is natuurlijk niet op lekkende darmen gericht dat heeft eigenlijk aparte aandacht nodig . Succes Irene

 4. Beste Irene,

  Heeft u enkele tips voor mij ?
  Ik heb ernstige gluten overgevoeligheid en mag ook geen melk.
  Wat kan ik dan nemen voor het ontbijt?
  Het brood is soms niet te eten.
  En ik gebruik soja producten en rijstmelk enz.
  Maar het blijft toch nog moeilijk?

  Bedankt alvast,

  Met vriendelijke groet,

  Annemie

  • Hoi Annemie,

   Ik heb hetzelfde probleem. Bij De Tuinen verkopen ze glutenvrije muesli van Neals yard. Die is wel lekker, maar duur. Soms maakt ik zilvervliesrijst en doe er dan gedroogde vruchten of appel door. Dit kan ook met quinoa. Of rijst met banaan en kokos. Ik zoek veel op internet en als je in het Engels zoekt, kun je vaak wel iets vinden. Ik vind het ontbijt ook nog steeds lastig. Ik eet geen glutenvrij brood omdat het vooral maïsmeel met suiker is en ik er ook niet vol van raak.
   Ik hoop dat je hier iets aan hebt.
   Diana

  • Hallo Annemie
   In mijn boek koken met Irene staan een heleboel recepten als je glutenvrij en melkvrij moet eten. Mijn dochter kan ook niet tegen gluten en melk en voor haar maak ik elke week (nu net ook weer en het huis ruikt heerlijk) het zachte cake brood. Ga naar mijn facebook en scrol naar
   17 augustus daar zie je een recept van dit brood en nog meer naar onder zie je een recept van Teff brood. http://www.facebook.com/EenGezondeEter

   Het kookboek kun je bestellen op via bol.com

 5. Ik ben van 2004 tot 2012 in totaal 16 kilo aangekomen.
  In 2004 werd een ernstige vorm van slaapapneu vastgesteld en ik slaap sinds die tijd met een CPAP. Gelijk met het gebruik hiervan werd ik zwaarder en zwaarder. Niemand had en heeft een verklaring hiervoor. Mijn eet- en beweegpatroon was niet veranderd.
  Toen ik maar steeds zwaarder werd ben ik minder gaan eten, geen re