Gezonde Apps voor je Iphone en Ipod Touch

Afvallen in 2021

Steeds meer mensen maken dagelijks gebruik van een Iphone of Ipod Touch. Niet helemaal onterecht want met de functionaliteiten van dit handige kleine apparaatje liegen er niet om. Met een touchscreen van 3.2 inch beschik je over net zoveel, of zelfs meer functionaliteiten als een laptop. Vooral de Apps die je in veel gevallen gratis kunt downloaden in de iTunes App Store maken je Iphone of Ipod Touch tot een onmisbaar multimedia gadget. In de App Store duiken steeds meer apps op die raakvlakken hebben met gezondheid. Zo is onlangs de viswijzer van WNF beschikbaar gekomen.

Tijd voor een overzichtje. We hebben een aantal apps voor je opgezocht die te maken hebben met voeding, dieet en gezondheid. Mis je nog een App op dit gebied in onze lijst? Laat het dan hier weten. We hebben uitsluitend de gratis apps verwerkt in ons overzicht.

Viswijzer App

De VISwijzer beoordeelt vissen, schaal- en schelpdieren die in Nederland te koop zijn op duurzaamheid. Zij zijn ingedeeld in een groene, oranje of rode categorie. Vis met een groene beoordeling is verantwoord gekweekt of gevangen en kun je dus met een goed gevoel eten. Vis uit de rode categorie kun je beter een tijdje laten liggen. Deze soorten worden overbevist of de manier van kweken of vangen is schadelijk voor de natuur. Ook heeft de VISwijzer een aparte categorie voor vissoorten met het MSC-ecolabel. Dit is het meest strenge, onafhankelijke duurzaamheidskeurmerk voor wildgevangen vis. Met de VISwijzer kun je gemakkelijk opzoeken welke vis verantwoord is en welke niet. Wel zo handig als je vis koopt in de supermarkt of een lekker gerecht uitzoekt in een restaurant!

Easy Dieet App

Met de ‘Easy Dieet App’ zul je zeker kilo’s afvallen. Deze app bevat een gratis 3 dagen dieetplan. Door dit plan exact te volgen kun je tot 3 kilo afvallen in slechts 3 dagen! Afvallen was nog nooit zo eenvoudig, eet gewoon precies wat de app je voorschrijft.

Easy Diet App NL Test

Deze app is vertaald uit het Engels naar het Nederlands. Je krijgt gratis de beschikking over een 3 dagen dieet plan. Voor deze 3 dagen krijg je een ontbijt / lunch en diner. Daarnaast beschik je over een boodschappenlijstje.

Door het 3 dagen dieet kun je 2 kilo per week afvallen. Volg hiervoor het dieet precies volgens de voorgeschreven menu’s. De rest van de week mag je normaal eten. Het 3 dagen dieet kan oneindig worden herhaald.

Naast het 3 dagen dieet van Easy Diet App zijn tegen betaling de volgende varianten te downloaden:

Het 4 dagen dieet – 3 kilo afvallen in 4 dagen
Kosten: eenmalig 2.39 euro

Het 5 dagen dieet – 3 tot 5 kilo afvallen in 5 dagen
Tijdens het weekend mag je ‘normaal’ eten
Kosten: eenmalig 2.39 euro

Het 10 dagen dieet – 5 tot 7