Gezond Uit Eten Tips

Afvallen in 2021

In mijn vorige artikel heb ik je verteld over het belang van een gezonde avondmaaltijd. Je bent niet altijd in de gelegenheid om thuis te koken en te eten, en natuurlijk wil (of moet) je af en toe ook buiten de deur eten. Helaas liggen hier ook verleidingen op de loer. Zo gaan velen graag naar de frituur, chinees, pizzeria of een gewoon restaurant. Ook hier heb ik een aantal tips voor je.

frietvet

Inhoud van dit artikel

Frituur

Neem 1 snack en liefst ketchup als er dan al een sausje bij moet. Vele cafetaria’s hebben ook gemengde salades op de kaart staan die je dan bij je frites kunt opeten. Als drank water of spa rood.

Chinees

Bij voorkeur de nasi/witte rijst met Foe yong hai (eigerecht) en tjaptjoy (groenten). Schep je maar 1 keer op. Eventueel nog een salade erbij want chinees heeft de eigenschap dat je na een uur weer honger hebt, dit komt helaas door de smaakversterkers.

Pizzaria

Pizza met groenten of vis. Mijd de salami en andere vette worsten. Voor de pasta gerechten geldt bij lasagne kleine portie nemen en voor de rest de soorten uit de oven zijn het vetste dus het is aan jezelf de keuze of je daarvoor kiest of toch voor de andere varianten. Ik raad ze af want je weet nooit hoeveel ze er op doen en zo krijg je ongemerkt toch veel vet binnen.

[quote_box_right]In mijn werkboek “stop met lijnen en begin met gezond leven”. leer je nicole2 gedurende 15 weken hoe je gezond kunt eten zonder te lijnen. Het is een uitgebreid werkboek waarin je ook actief bezig bent met opdrachten en zo inzicht gaat krijgen in je eigen eetgedrag. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod: ontbijt, lunch, diner, weekmenu, etiketten lezen, mindsetting, toevoegingen, recepten en een unieke special over hardlopen[/quote_box_right]

Restaurant

Normaal heb je hier verantwoorde keuzes genoeg. Vooraf staat er altijd heerlijk brood met boter. Kies bewust of je dat brood wilt eten of toch de bijlage bij je hoofdgerecht, beide eten raad ik af. Als je een voorgerecht kiest neem dan een heldere soep. Als hoofdgerecht kun je vaak kiezen tussen gebakken aardappels, frites of gewone aardappels, kies dan de gewone of eet van de anderen een kleine portie. Van de saladebar kun je nooit genoeg eten liefst zo weinig mogelijk dressing. Heb je na het eten nog een plekje en echt zin in een toetje kies dan voor vruchtenijs of gewoon vers fruit. Maar in plaats van het toetje kun je ook heerlijk een wijntje drinken.

Volgende keer de tussendoortjes

nicole

Nicole Vrehen
Hallo allemaal! Ik ben Nicole Vrehen, voedingsconsulente. Ik heb een klein bedrijfje genaamd Food, Beauty & More. Ik doe dit samen met mijn moeder. Ik begeleid mensen met afvallen en gezonde voeding om zo op een leuke manier op gewicht te komen en ook te behouden. Investeer in jezelf en niet in al die dure producten en diëten. Mijn moeder is schoonheidsspecialiste en die zorgt dat we van buiten ook mooi zijn. Investeer in gezonde en verantwoorde voeding en zorg goed voor jezelf dat is mijn motto.