Gezond Afvallen met Bart en Helma

Afvallen in 2021

Afvallen? Bloed, zweet en biefstuk

Bart van Veghel

Bart is personal trainer en leefstijlcoach en is oprichter van Gezond met Bart van Veghel en van City Bootcamp locaties in Gemert en Uden. Zijn hele leven is hij aan het sporten geweest. Na een periode van overtraining kwam hij in aanraking met de wereld van gezond trainen en eten. Na verschillende opleidingen en cursussen zoals Personal Hormonal Profiler en TOP A van Overload Worldwide is hij gestart als personal trainer. Toen de ervaring en kennis over voeding, leefstijl maar ook het mentale aspect (mind-set) bij het bereiken van je doel ontwikkelde ging hij zich meer focussen het begeleiden van met name vrouwen die graag vet willen verliezen, strakker of sterker willen worden.

Zijn ambitie is om Nederland gezonder te maken. Door middel van maandelijkse challenges via facebook en workshop die door het hele land gegeven worden probeert hij zoveel mogelijk mensen actiever en gezonder te krijgen.

De focus ligt altijd op iets wat jij als persoon kan. Haalbare doelen maar vooral dingen die bij je passen en voor jou werken. Geen strak dieet maar aanpassen van voedingsgewoontes en daarnaast effectief en gericht trainen, leven en er vol voor gaan. Dat is waar Bart voor staat.

bart-helma

Helma van der Linden

Helma van der Linden is zelf bijna 50 kilo afgevallen. In het verleden heeft zij boulimia gehad, haar haat / liefde verhouding met eten heeft zij om kunnen zetten in iets positiefs: Zij is open over de eetstoornis die zij in het verleden heeft gehad en naast haar huidige baan in de hulpverlening studeert ze inmiddels voor voedingsdeskundige. Ze heeft zo ongeveer alle diëten persoonlijk geprobeerd en kent de valkuilen van afvallen als geen ander. Ruim 2 jaar geleden moest het roer om en vanaf toen is ze personal training gaan nemen. “De knop moest en zou om”. Een half jaar geleden is ze een facebook pagina begonnen samen met haar personal trainer Bart van Veghel. Op Afvallen? Bloed, zweet en biefstuk schrijft ze bijna dagelijks over haar ervaringen met afvallen, sporten en steekt ze haar mening over diëten niet onder stoelen of banken. Tevens geeft ze inmiddels samen met Bart workshops voor “Gezond met Bart” over hoe je “de knop in je hoofd om kunt zetten” en haar persoonlijke ervaringen. Haar motto? Afvallen begint niet in de sportschool of in de keuken, afvallen begint tussen je oren!

Samenwerking

Sinds een jaar werken Bart en Helma samen; in de eerste periode was Bart alleen de personal trainer van Helma, maar naar een aantal maanden hebben zij samen besloten om de ervaringen van Helma en de kennis van Bart te delen op de facebook pagina: Afvallen? Bloed, zweet en biefstuk.
Inmiddels schrijven zij bijna dagelijks over hun ervaringen. En vanuit de vraag van de lezers zijn groepsworkshops ontstaan die zij inmiddels landelijk samen geven over voeding, doelen en het mentale deel van gewichtsverlies!

Spiegelbeeld

“Schrijven voor Vetvrij is een mooie kans om te laten zien dat er echt geen radicale middelen nodig zijn om af te vallen, zelfs met een eetstoornis verleden en veel overgewicht kun je je doelen bereiken! Daarnaast schrijven wij niet over hoe leuk en makkelijk het allemaal is, maar ook over de strijd met de weegschaal, de frustratie bij het zien van je spiegelbeeld en de oordelen van andere mensen. De combinatie van kennis en ervaring maakt dat mensen zich herkennen in onze columns en er ook nog wat van opsteken, en dat is nou precies waarvoor wij het doen! Nederland een stukje bewuster en gezonder maken, dat is ons doel”

Vragen en Advies

Heb je naar aanleiding van de columns vragen, stel ze dan dan gerust. Wij proberen je vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

Begeleiding

Mocht je begeleiding willen van Gezond met Bart, kijk dan op gezondmetbart.nl en neem contact met ons op!

Bart en Helma

30 Reacties