Gezond bewegen beschermt tegen beroerte

Afvallen in 2021

Het is belangrijk om 5 dagen per week een half uur matig intensief te bewegen. Het is niet alleen goed voor de conditie en het gewicht maar het verlaagd ook de kans om een beroerte te krijgen!

Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek gepresenteerd tijdens de American Stroke Association International Stroke Conference 2008. Voor het onderzoek zijn circa 61.000 volwassen mannen en vrouwen gemiddeld 18 jaar gevolgd. Bij de start van het onderzoek deden de deelnemers een loopbandtest. De meest fitte mannen en vrouwen hadden circa 40% minder kans op een beroerte in vergelijking met de minst fitte mannen en vrouwen. Ook bij een gemiddelde lichaamsbeweging trad al een verlaging van het risico op een beroerte.

bron: nieuws voor dietisten.

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.