Gezond Afvallen zonder Dieet

Afvallen in 2021

Jesse van der Velde is in Nederland waarschijnlijk de nummer 1 expert op het gebied van blijvend je ideale gewicht bereiken. Zijn methode is totaal anders dan de meeste diëten en andere methoden die we tot nu toe hebben gezien. Hij focust op:

  • Je mindset aka ‘mentale houding’. Als je ‘tussen je oren’ beperkende overtuigingen hebt, niet de juiste motivatie, leidt aan emotioneel eten, telkens terug valt in oude patronen, dan ga je nooit slagen
  • Je moet eerst van binnen een balans in je hormoonhuishouding creëren, om overtollig vet of gewicht ‘aan de buitenkant’, te verliezen. De oorzaak van iedere gram overtollig vet, op welke plaats het ook zit, is het disbalans van een bepaald hormoon in je lichaam. Alleen als je jouw hormoonhuishouding in balans brengt, kan je dat vet blijvend verliezen.

Jesse schreef onlangs dit stukje op z’n blog en we willen het hierbij graag met je delen, omdat het je ongetwijfeld vooruit zal helpen.

“Dit is dus precies waar mijn haren recht van omhoog gaan staan!”

Dagelijks krijg ik tot honderden mails binnen van mijn klanten, die ik of iemand van mijn team beantwoord. Regelmatig krijgen we na het geven van een uitgebreid antwoord, een reactie terug zoals deze:
“Ok, Jesse, bedankt. Ik zal het gaan proberen.”

Of:

“Ok, ik hoop dat het gaat werken. Als het al gaat werken…”.

Op die momenten moet ik echt even tot tien tellen. Ik begrijp heus wat er achter deze reactie schuilt. Nadat je al zoveel diëten, afslankmethoden, goeroe’s en andere programma’s hebt gevolgd ben je misschien bang geworden om optimistisch te zijn. Om teleurgesteld te worden, bang dat het weer niet lukt. En misschien ook voor wat anderen er van zullen zeggen dat je wéér gaat beginnen.

Deze reactie, de manier van denken waaruit deze reactie ontstaat, kent echter een structureel groot probleem, namelijk:

Onbewust heb je al besloten dat het toch niet gaat lukken.

Je ‘dekt jezelf in’…. ‘voor het geval dat…’.

Wat je je moet beseffen, is dat wat er tussen je oren omgaat, de realiteit bepaald. Dingen ontstaan altijd eerst in je hoofd, en daarna pas in de wereld.

Het is waar je je focus legt, wat zal groeien. Wat zal ontstaan. Of je dit nou bewust doet, of onbewust.

Er bestaat geen proberen. Er bestaat alleen doen. Of niet doen. Geen proberen. In Star Wars zegt Yoda:

Try not. Do. Or do not. There is no try.

Probeer het niet. Doe. Of doe het niet. Er is niet zoiets als proberen.

Het is aan jou. Ga je er voor? Of stel je het nog even uit totdat je nog meer baalt van je lichaam? Totdat je er echt niet langer tegen kan? Op dat moment laat je je weer leiden door emotie. Als deze emotie je aanzet tot de juiste acties (bijvoorbeeld alle slechte voeding, lees: troep, in de prullenbak gooien en een super gezond