Biografie en Advies van Gerlinde

Profiel Gerlinde 
Naam: Gerlinde 
Afgestudeerd aan de opleiding Voeding & Diëtetiek, Diëtiste

Voorstellen

Mijn naam is Gerlinde. In 2013 ben ik afgestudeerd aan de HBO opleiding Voeding & Diëtetiek aan De Haagse Hogeschool. Ik mag mijzelf officieel diëtiste noemen. Tijdens mijn opleiding heb ik verschillende ervaringen opgedaan, van een meeloop dag in een eetstoorniskliniek tot het geven van voorlichting over gezonde voeding op een middelbare school. Tijdens mijn afstudeerstage heb ik 5 maanden onderzoek gedaan in het ziekenhuis.

Na mijn studie was het erg lastig om werk te vinden. Ik heb daarom besloten voor mijzelf te beginnen. Nee, niet een normale diëtistenpraktijk, een online diëtistenpraktijk! Hier is wel wat voorbereiding aan vooraf gegaan (gelukkig heb ik een hele lieve man die mij volop heeft geholpen met onder andere het bouwen van een website), maar ik ben trots op het resultaat. Ik heb ervoor gekozen online te werken, omdat de wereld steeds ‘digitaler’ wordt. Wie kan er nog zonder internet? Bovendien ben ik op deze manier niet regio-gebonden en kan dus heel Nederland bij mij komen voor advies en begeleiding.

Interesses

Ik heb verschillende interesses. Uiteraard ben ik graag bezig met voeding en gezondheid. Ik houd van koken, ook al ben ik geen 5-sterren chef. Hiernaast kan ik genieten van een zonnige vakantie, lees ik graag een goed boek en kijk ik met plezier een film of serie! Ik sport ongeveer 3 keer per week, dit vind ik heerlijk. Mijn man en ik squashen regelmatig en ik fitness graag.

Mijn kijk op voeding en diëten

Als diëtist ben ik een voorstander van een gezonde en gevarieerde voeding, in tegenstelling tot allerlei trends en crashdiëten waarbij de voeding vaak eenzijdig is. Natuurlijk val je af en soms nog snel ook. Super toch? Nee! Hoe vaak hoor je niet dat men na het dieet weer aankomt in gewicht en in een jojo-situatie terecht komt. Al die moeite is dan voor niks geweest.

Afvallen kan ook op een gezonde, ontspannen en lekkere manier. Natuurlijk mag je af en toe iets lekkers eten dat minder gezond is, dit helpt je bij het volhouden van het eetpatroon. Kortom, gezond en gevarieerd eten vind ik belangrijk, maar van een koekje bij de koffie en een glas wijn mag je ook wel eens genieten.

Vragen en Advies

Heb je vragen of wil je een goed dieetadvies? gebruik dan het reactieformulier. Je kunt ook de facebook commentbox onderaan deze pagina gebruiken om een vraag te stellen of om advies te vragen.

Begeleiding

Wil je ook wel eens van die overtollige kilo’s af of heb je een ander doel met betrekking tot voeding? Ik help je graag online! Neem eens een kijkje op de website van mijn praktijk: www.dieetenzo.nl.

Groetjes,

Gerlinde

55 Reacties

 1. LS,

  Wij verblijven vrij veel in Thailand waar je heerlijk kunt eten en ook redelijk gezond denk ik.
  Echter zit met een vraag, mijn vrouw heeft verhoogde cholesterol en de voeding in Thailand wordt veelal in de wok bereidt. Nu hebben wij een favoriet eettentje, echter de kok gebruikt varkensvet (kooien) ipv olie.
  Is dit een probleem bij verhoogde cholesterol of maakt dat niet zo veel uit
  Alvast bedankt voor uw reactie

 2. Ik zit soms ’s avonds op de bank en dan heb ik nog twee of drie punten over. Bestaat er een lijst met producten waar op staat in volgorde waar 1, 2, 3 ect… punten in zitten? Ik zou dat heel erg handig vinden.

 3. Beste Gerlinde,

  Ik wil in mijn restaurant graag maaltijden aan gaan bieden voor mensen met PDS, maar ik zie op jullie site tegenstrijdige berichten over wat ik dan wel en niet kan gebruiken. De FODMAP lijst geeft andere dingen aan dan het maag darmdieet van Natacha. Wat moet ik nu volgen?
  Vriendelijke groet,
  Wytze

 4. Hallo Gerlinde, ik heb een vraag. We zijn op een basisschool op zoek naar een traktatie die geschikt is voor alle leerlingen. We hebben echter geïnventariseerd en er blijven 42 van de 800 leerlingen een voedsel allergie te hebben: noten, koemelk, mango, suiker, appel, banaan, kiwi, gluten, soja, pinda, rode druiven, ei, tarwe, citrus, eiwit, gelatine, nectarines. Zijn er producten die geschikt zijn? Kan bijvoorbeeld een rijstewafel?

 5. Beste Gerlinde,

  Op deze site staat een stukje over Ghee. Bij het bereiden hiervan gaan de suikers karamelliseren. Wat gebeurd er tijdens het proces van karamelliseren en is dit eigenlijk niet ongezond?
  Bij voorbaat hartelijk dank voor je antwoord.

  Met vriendelijke groet,
  Christel

 6. Ik heb via deze site gelezen van Slank door de overgang. Kunnen jullie dit dieet adviseren voor elke vrouw in de overgang?

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

Gerlinde
Mijn naam is Gerlinde. In 2013 ben ik afgestudeerd aan de HBO opleiding Voeding & Diëtetiek aan De Haagse Hogeschool. Ik mag mijzelf officieel diëtiste noemen. Als diëtist ben ik een voorstander van een gezonde en gevarieerde voeding, in tegenstelling tot allerlei trends en crashdiëten waarbij de voeding vaak eenzijdig is.