Biografie en Advies van Gerlinde

Afvallen in 2021

Profiel Gerlinde 
Naam: Gerlinde 
Afgestudeerd aan de opleiding Voeding & Diëtetiek, Diëtiste

Voorstellen

Mijn naam is Gerlinde. In 2013 ben ik afgestudeerd aan de HBO opleiding Voeding & Diëtetiek aan De Haagse Hogeschool. Ik mag mijzelf officieel diëtiste noemen. Tijdens mijn opleiding heb ik verschillende ervaringen opgedaan, van een meeloop dag in een eetstoorniskliniek tot het geven van voorlichting over gezonde voeding op een middelbare school. Tijdens mijn afstudeerstage heb ik 5 maanden onderzoek gedaan in het ziekenhuis.

Na mijn studie was het erg lastig om werk te vinden. Ik heb daarom besloten voor mijzelf te beginnen. Nee, niet een normale diëtistenpraktijk, een online diëtistenpraktijk! Hier is wel wat voorbereiding aan vooraf gegaan (gelukkig heb ik een hele lieve man die mij volop heeft geholpen met onder andere het bouwen van een website), maar ik ben trots op het resultaat. Ik heb ervoor gekozen online te werken, omdat de wereld steeds ‘digitaler’ wordt. Wie kan er nog zonder internet? Bovendien ben ik op deze manier niet regio-gebonden en kan dus heel Nederland bij mij komen voor advies en begeleiding.

Interesses

Ik heb verschillende interesses. Uiteraard ben ik graag bezig met voeding en gezondheid. Ik houd van koken, ook al ben ik geen 5-sterren chef. Hiernaast kan ik genieten van een zonnige vakantie, lees ik graag een goed boek en kijk ik met plezier een film of serie! Ik sport ongeveer 3 keer per week, dit vind ik heerlijk. Mijn man en ik squashen regelmatig en ik fitness graag.

Mijn kijk op voeding en diëten

Als diëtist ben ik een voorstander van een gezonde en gevarieerde voeding, in tegenstelling tot allerlei trends en crashdiëten waarbij de voeding vaak eenzijdig is. Natuurlijk val je af en soms nog snel ook. Super toch? Nee! Hoe vaak hoor je niet dat men na het dieet weer aankomt in gewicht en in een jojo-situatie terecht komt. Al die moeite is dan voor niks geweest.

Afvallen kan ook op een gezonde, ontspannen en lekkere manier. Natuurlijk mag je af en toe iets lekkers eten dat minder gezond is, dit helpt je bij het volhouden van het eetpatroon. Kortom, gezond en gevarieerd eten vind ik belangrijk, maar van een koekje bij de koffie en een glas wijn mag je ook wel eens genieten.

Vragen en Advies

Heb je vragen of wil je een goed dieetadvies? gebruik dan het reactieformulier. Je kunt ook de facebook commentbox onderaan deze pagina gebruiken om een vraag te stellen of om advies te vragen.