Genesis Dieet

‘Hij zond Zijn Woord, Hij genas hen en deed hen aan de groeve ontkomen.’ psalm l07:20

Het Genesis of bijbeldieet is gebaseerd op de Bijbel. Het bestaat grotendeels uit granen, vruchten en noten. Levensveranderend zou het moeten zijn, en je krijgt er bergen energie van. God heeft dit dieet opgesteld, de Bijbel geeft in het Oude Testament duidelijke richtlijnen gezonde voeding.

De volgende producten mag je bijbels gezien volop eten:

– granen: tarwe, rogge, maïs, zilvervliesrijst e.d
– bonen en peulvruchten: bonensoorten, linzen en ook pinda’s
– ongezouten noten en zaden, amandelen, pijnboompitten e.d
– groenten
– vruchten
– kruiden en specerijen

Verboden tijdens het Genesis Dieet zijn:

– wit zout (bewerkt tafelzout, dat ons lichaam berooft van kalium)
– witte suiker (alle zoetigheid berooft de lichaamscellen van zuurstof en overbelast de alvleesklier)
– wit meel (bevat nauwelijks voedingsstoffen)
– wit vet (alle dierlijke, verzadigde vetten zorgen voor overgewicht)

Bepaalde soorten vlees, zoals varkensvlees, zijn uit den boze. Vlees of vis is niet nodig, want peulvruchten en noten bevatten de noodzakelijke voedingsstoffen! Wil je het toch, dan mag je alleen – met mate! – vis eten die vinnen en schubben heeft (Deuteronomium. 14:9) of reine vleessoorten als rund, schaap en vogelsoorten als eend en kip.

Je mag alleen je tanden zetten in diersoorten die slechts planten eten. Andere diersoorten zijn een bron van ziektekiemen.

Voor zuivel geldt: melk is alleen bedoeld voor baby’s (1 Corinthiërs 3:2); drink hooguit bij uitzondering gestremde melk (yoghurt, karnemelk).

Ook een suikervervanger als honing mag je slechts met mate eten: je lichaam heeft het in principe niet nodig.

Voordeel van het Genesis Dieet

Dit dieet gaat terug naar de basis. Een dieet zoals God het bedoeld heeft. Dit is een mooi dieet voor mensen met een Christelijke geloofovertuiging. Het dieet kan niet anders dan gezond zijn, allemaal natuurlijk producten.

Nadeel van het Genesis Dieet

Het dieet kan wel wat saai zijn. Je eet alleen wat je lichaam nodig heeft. Een keer lekker snoepen of snacken zit er dus niet in. Nooit meer.

Voor meer informatie over het Genesis dieet verwijzen we je naar de bijbel. Of ga naar de boekhandel voor het Genesis Dieet Boek.

Informatie over Het Genesis Dieet Boek

God geeft in de Bijbel duidelijke richtlijnen over voeding. Niet alles wat eetbaar is, is ook geschikt als voeding. God wil dat we ons lichaam als tempel van de Heilige Geest goed verzorgen. Wie weet beter hoe, dan Degene die ons gemaakt heeft?

Bestel de boeken van Gordon Tessler bij bol·com

Het Genesis dieet / druk 1
Het Genesis dieet
Gordon S. Tessler

Het Genesis dieet / druk 1
Afvallen door goed te eten
Gordon S. Tessler
.

Bestaat er een perfect dieet?

Wat kunt u het beste eten? Wie van de vele voedingsdeskundigen heeft er gelijk? Maar Hij, die alles gemaakt en ontworpen heeft, heeft uiteindelijk het laatste woord.

We moeten teruggaan naar de Bijbel als we willen, dat onze gezondheid en vitaliteit hersteld worden.

‘Hij zond Zijn Woord, Hij genas hen en deed hen aan de groeve ontkomen.’ – psalm l07:20

Onze Schepper heeft een menu voor de mens! Wie weet beter wat we moeten eten om gezond te blijven dan Hij die ons gemaakt heeft? Van Genesis tot Openbaring zijn heilzame voeding en geneeskrachtige kruiden gebruikt om de mens tot zegen te zijn. Het Genesis Dieet is een Bijbels fundament voor optimale voeding en veilig vasten

Ervaringen met het Genesis Bijbeldieet

Heb je ervaring met het Genesis Dieet? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties.


Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

67 Reacties

 1. Ik heb gezien bij het genesis dieet dat je geen wit suiker mag, ik vraag me af hoe het zit met de zoetstof stevia? of je dat nou wel mag eten.

  • Volgens mij mag zoetstoffen ook niet. Je mag alleen een klein beetje honing en nog een paar soorten hele pure zoetstoffen die natuurlijk zijn, maar zoetstoffen mag echt niet volgens mij.

  • nee, dat is namelijk nog geconcentreerder dan gewone suiker.
   even terug te komen op het genesis dieet, ik ben zelf 16 jaar kok ik woog 120 kg ik ben 25 kg afgevallen en dat heeft niks te maken met genesis dieet het is een gezonde levens wandel die je met God, Jezus doet en dus ook op een verantwoord manier eten. dit houdt in alles in beperkte mate en onder dankzegging voor het lichaam. geen cola, zoetstoffen, chips, gezouten-geroosterde noten, koekjes gebak, ijs enz helpen er wel aan om een gezondere levensstijl aan te nemen. ons lichaam is tenslotte een tempel van God die we goed moeten onderhouden.

 2. ik zit al een tijd bezig met voeding enz wat goed voor ons is en wat niet, en probeer altijd heel gezond te eten en te koken voor mijn gezin. zo heb ik me ook verdiept en het genesisdieet en veganisme, oa de planteneter is een erg inspirerend persoon…nu is echter mijn vraag, stel dat je volledig volgens het genesisdieet gaat leven en dit ook voor je gezin wil, ben ik dan niet veel meer huishoudgeld kwijt, want als je kijkt wat je bv al aan fruit kwijt bent, nu dat lijkt me echt geen goedkoop geintje!
  graag zie ik hier reactie op alvast bedankt!

 3. Ik kan me helemaal aan sluiten bij Anoniem Woensdag 17 April.
  Wat een voorrecht om te mogen ontdekken en lezen zoals God het bedoeld heeft.
  Hij weet als geen ander, omdat Hij de Schepper is van de mens wat hij nodig heeft aan voeding.
  Het is zeker een uitdaging om zo bewust met voedsel om te gaan.
  Ook voel ik mij sinds aantal maanden fitter dan ooit.
  Er staat dan ook als voeding een hele reeks aan zaden, noten, granen ed in mijn keuken.
  Elke ochtend beginnen wij met een “shoot’ van al deze rijke voedingsproducten.
  Ben er dankbaar voor om dat te mogen ontdekken en door te geven.
  Een warme groet en Sjalom !

 4. De bijbel is geen Sprookjesboek het is het ware woord van God.
  Het meest gelezen boek, het meest verkochte boek, je kunt er alles in vinden wat je nodig hebt voor je lichaam en geest.
  Het genesis dieet is een ontdekking !
  God heeft de mens geschapen, zou Hij niet weten wat het beste voor je lichaam is?
  IK ben Hem dankbaar dat ik Zijn advies over spijzen mag gebruiken en het is zelfs een uitdaging en voorrecht om zo bewust met je voeding zoals God het bedoeld heeft te leven !
  Sjalom.

 5. Een goede aanvulling op “eten met verstand” is het boek van “corinne gouget”. Ik ben op geen enkele wijze verbonden met deze mevrouw Gouget. Ik prijs haar boek wel aan.

  Zij heeft alle e-nummers op een rij gezet, en nagegaan hoeveel erover bekend is. Diverse e-nummers schijnen helemaal niet goed te zijn.
  Je kunt zelf al heel eenvoudig onderzoek doen. Over elke e-nummer zijn chemische eigenschappen bekend (chemiekaarten o.a.), via google. zo lees ik over nitriet: slecht voor de ogen, mogelijk blindheid.

  Maar ook hier geldt weer: trek het niet te ver door in je eetgewoonten. Wij hebben als mens een eigenschap gekregen om ons lichaam te herstellen.
  Je moet dus niet te bang zijn, in Job 3:25 staat: “waarvoor ik vreesde, is mij overkomen”, dwz dat waarvoor je bang bent, dat je dat zal krijgen. In Spreuken staan ook dergelijke lessen. God zegt vaak in Nieuwe Testament: vrees niet. En: wees niet bezorgd

  PS: dit is natuurlijk geen reden om je lichaam vol te stoppen met rommel

 6. als bijbellezende christen wordt ik een beetje allergisch van dat genesis dieet.

  Volgens dat dieet, dat door een “doctor” is opgesteld, zou dit het beste dieet zijn.
  MELK EN KAAS?
  Zo wordt (koeien)melk afgeraden.
  Maar ik lees bijvoorbeeld in 1 Samuel dat David kazen brengt naar zijn broers, en 2 Samuel 17:29 nog duidelijker dat David en zijn manschappen “koeien en geitenkazen” (STatenvertaling) en “boter” krijgen van loyale joden. Allemaal melkproducten.
  De tekst die wordt gebruikt om melk af te raden, wordt uit zijn verband gehaald: er staat dat we naar het Woord (bijbel) moeten verlangen als zuivere melk. Melk wordt door Paulus alleen als een parabel gebruikt. Paulus zegt niet in deze tekst: drink geen melk!
  Ook wordt Israel, en hun voorvaders een land van “melk en honing” beloofd.

  WIJN
  Wijn wordt vaak in de bijbel genoemd. Onder anderen in 2 Samuel 17:29 In andere plaatsen in Statenvertaling, staat vaak het woord wijn, soms staat er in een vers : most. Dit is weinig gegist druivesap.
  Wijn met laag alcoholpercentage mag dus zeker wel. In Nieuwe testament wordt ook gezegd: drink een weinig wijn. (dus erg matig) Maar dit als middel om kwaaltjes tegen te gaan.
  In Spreuken staat dat wijn het hart blij maakt. En brood het hart versterkt.

  Kortom: de “theorie” van genesisdieet niet al te serieus nemen. Je mag gewoon melk en boter eten, en honing. En wijn drinken met mate.

 7. Hoi allemaal,
  Het boek ‘Cooking for Life’ van Gordon S. Tessler is niet in Nederland verkrijgbaar. In dit boek staan recepten volgens het Genesis Dieet. Omdat ik het boek zelf graag wil hebben, ben ik van plan het vanuit Amerika naar Nederland te laten komen. Nu is het natuurlijk zo dat het verzenden van de boeken goedkoper wordt, naar gelang het aantal exemplaren meer wordt. Vandaar hierbij een oproepje. Zijn er meer mensen die het receptenboek willen hebben? Afhankelijk van het aantal mensen dat meedoet, zal het boek (incl verzendkosten) rond de 20-45 euro gaan kosten. Mocht je interesse hebben, graag reactie.

  Groetjes,
  Lien

  PS. Mocht je nog andere mensen weten, deel dit bericht dan gerust.

  • Hoi Lien
   Heb je nog dat boek bestelt uit Amerika
   want ik was ook opzoek naar dat boek maar ook vandaag
   nog niet in NL te vinden ?
   Misschien kan je een paar ontbijt recepten naar me mailen ?
   gezegende dag verder
   Juan

 8. Er staat juist in Spreuken 25vers27 Veel honing eten is niet goed.
  Het geeft snel energie dat kun je ook lezen in de Bijbel 1Samuel 14 vers 25,29,43
  Het is dus een product dat met mate gegeten dient te worden!!!
  Het is dus niet erg en in kleine hoeveel heden een gezonde vervanger van witte suiker.

 9. “Ook een suikervervanger als honing mag je slechts met mate eten: je lichaam heeft het in principe niet nodig.”
  Dit klopt NIET. Honing is iets wat het lichaam JUIST nodig heeft. Het staat voor vruchtbaarheid (land) en genezing (van mens en dier). Men moet de bijbel beter en volledig lezen.

  Jammer dat zulke simpele fouten aanwezig zijn in het Genesis-dieet. Nog erger is dat niemand hier wat van zegt of weet van heeft.

  • Waar leest u in de Bijbel van honing die staat voor vruchtbaarheid en genezing? Ik lees in het boek wel de tekst met land van melk en honing, maar dat zou symbolisch zijn. Wat is er gezond aan honing?

  • Precies,staat voor: betekend figuurlijk gesproken.

   Net als de kleur wit staat voor puur en rein en een roos staat voor romantiek etc.

   Het klopt dus wel.

   Het woordje slechts geeft onnodig een negatief beeld.
   Met mate betekend enkel niet te veel/vaak,met mate( dus af en toe) is niet erg.

  • Mijn reactie is overigens een reactie op het stukje van Mimi over honing,mocht dit niet duidelijk zijn door de plaatsingvolgorde.

 10. Ik heb met interesse alle reacties gelezen. Sinds kort heb ik het boek “Genesis dieet” ook. Ik heb het doorgelezen en het bevestigd wat ik zelf al dacht. Mbt recpeten, er is ook een vrouw en ze heet Amber Alberda en zij heeft min of meer dezelfde ideeen als beschreven in het Genesis dieet. Zij heeft recepten boekjes. Ik ken ze zelf nog niet maar wellicht een idee om eens te bekijken?
  Vriendelijke groeten,
  Maria

  • Hallo maria,
   misschien dat u dit bericht leest, een paar jaar na uw post. Heeft u al ervaring met de recepten van Amber Alberda? (in combinatie met het genisis dieet?)

   mvg. Lianne

 11. Voor iedereen die zoekt naar een Genesis recepten: je kunt ook gewoon een veganistisch receptenboek gebruiken en dan toegevoegd zout en suiker weglaten.
  Ik ben erg te spreken over ‘500 vega gerechten‘ van Deborah Gray, gekocht bij de bruna voor 9,95.
  ISBN 978 90 483 0440 0

  Eet smakelijk!

 12. Ben me aan het inlezen voor het Genesis dieet.
  Mag je wel / geen koffie of thee ?
  Wat drink je wel ?

  Wat doe je op brood ?

  Jammer dat er geen recepten zijn te vinden !

 13. Het Genesis dieet boek, is erg goed wat betreft sugestie,s maar er staan geen recepten in, dat vind ik wel jammer, en dat cooking for live boek, is er nog steeds niet!
  kan geen engels lezen, en is niet verkrijgbaar.

 14. Ook ik begin deze week met het Genesisdieet. Het boekje over afvallen van dezelfde schrijver heb ik besteld.
  Niet te duur kopen in de natuurwinkel moet je leren. Ik koop zoveel mogelijk groenten en fruit van het seizoen en uit de streek of Nederland. Dat scheelt bakken geld. Bovendien blijkt dat je van dit eten minder grote porties nodig hebt. Het is veel voedzamer. Ik doe het van een minimumuitkering.

 15. Deze week ben ik begonnen met het Genesis dieet. Enerzijds omdat ik flink wil afvallen maar niet zomaar. Ik wil het gewicht vinden dat werkelijk bij me hoort; zoals God dat heeft bedoeld. Dus: eten tot ik genoeg heb en soms even wachten omdat mijn hersenen het signaal GENOEG pas na twintig minuten krijgen.
  Ik voel me goed, echt goed al moet ik eraan wennen om bijvoorbeeld geen vla te eten, ook niet een klein beetje. Gisteren heb ik Rogge gegeten, voor het eerst en dat is echt heerlijk! Ook mung bonen kende ik niet. Ik was wel erg veel geld kwijt in de biologische winkel: bijna zestig euro tegen normaal gesproken maximaal 25. Maar dit is ook om een voorraad aan te leggen. Vanavond eten we boekweit, dat ken ik al en is absoluut favoriet. Sinds half december was ik al begonnen met Weight Watchers, maar nu combineer ik het en eet op Gods manier maar schrijf wel op wat er binnen komt zodat ik rekening kan houden met de punten van Weight Watchers:)
  Als je gezond wilt leven zoals ik, kan ik je dit dieet van harte aanbevelen.

 16. wat ook heel belangrijk is voldoende vit c.
  dus fruit.
  een goed artikel in medisch dossier vit c en ongeneeslijke ziekten van mei 2011 en een artikel in med dos maart 2011 krachtvoer:voeding zo goed als een geneesmiddel.even googelen.

 17. kan er een site gestart worden met mensen die het genesis dieet gelezen hebben en lekkere recepten daarop zetten zodat we elkaar kunnen helpen?
  wat nu ook volop in het nieuws is zie villa achterwerk makkelijke moestuin van Jelle zodat je overal je eigen favoriete fruit en groente kan kweken heel goed gezond en lekker.
  hierbij wil ik ook door geven gezonde chocola kun je toch lekker gezond verantwoord snoepen deze chocola is puur zie real choc voor meer informatie .

 18. nu ik ben mijn weg aan het zoeken met het eten en kom steeds meer op fruit ,groente ,en zo min mogelijk vlees .
  alle bewerkte producten zijn fout of te wel niet goed=gezond voor de mens.
  als ik me daar aan houd en de stress buiten mijn lijf houd functioneer ik het beste wij hebben een gezondheids praktijk en zijn er dus veel mee bezig omdat dat de basis is .
  ik zie het ook bij onze dieren terug goed eten is goed functioneren.

 19. ik ben hopeloos op zoek naar het boek cooking for life van gordon tessler, uiteraard heb ik het boek van het genesis dieet al, nu hoop ik dat het boek van cooking for life ook in het nederlands te verkrijgen is ? ik heb al gezocht via internet maar het lukt me voor geen meter, wie o wie kan mij helpen want ik moet dat boek hebben !!

  • Hey Hans,

   Half jaar verder: al gevonden? Ik ben nog maar net op zoek, maar kan ’t ook niet vinden. Zelfs de Engelse versie is een probleem, Amazon.com wil niet naar Nederland sturen.
   Als je een adres gevonden hebt, hoor ik het graag!
   Wat ik voorlopig ga doen: googlen op bijv. de granen. Ik heb quinoa, gierst, enz, maar hoe ik het ook klaar maak, de kids vinden het maar niks…

 20. Heb dit boek net besteld (het genesisdieet). Ben benieuwd wat ik eruit kan halen. Ben nu nog lekker van mijn chips aan het genieten. Ben wel van plan het dieet te proberen.

 21. ik moet 30 kg kwijt, wil graag gezond worden en leven maar zie er zo tegenop om aan het genesis dieet te beginnen. Heb ooit het boek gekregen en gelezen maar ben een beetje allergisch voor dit soort meningen.
  Wie heeft er tips om het vol te gaan houden, makkelijke recepten om te bereiden etc???

 22. gelukkig, via al dit googlelen heb ik het boek cooking for life kunnen stellen . Daar ben ik al zo lang naar op zoek. heb nu een boek over raw fod-ook heel goed maar we mogen ook dingen koken!
  super, dank je wel Jackelien! groet Olga

  • ik ben christen en kan je aanraden om het boekje te lezen .God heeft ons geschapen en weet inderdaad wat het beste voor ons is .Ik volg het dieet nu 8 dagen en voel me goed.combineer het met een leven lang fit om aan recepten te komen.ik denk dat God wil dat we goed voor ons lichaam zorgen en er verantwoord mee omgaan.Dat kan door te eten wat God ons gegeven heeft nl groenten en fruit noten en zaden en dan het liefst onbehandeld als je meer vragen hebt wil ik ze graag beantwoorden gr Rianne

 23. ik heb het boekje meerdere malen gelezen en ben ook opzoek geweest naar het kookboek kon het ook niet vinden.ben uiteindelijk op het kookboek vaneen leven lang fit van marilyn diamond uitgekomen het groot leven lang fit kookboek van uitgeverij de kern isbn 90-325-0379-0 daar kun je veel recepten uithalen die overeenkomen met het genesis dieet maar vergeet vooral niet om rauwe noten te eten die heb je nodig voor je calcium vooral amandelen zijn erg gezond ik hoop dat je wat hebt aan deze informatie gr rianne

  • Beste Clementien,

   Wellicht heb je het boek Cooking for Life van G. Tessler inmiddels zelf al ergens gevonden. Voor het geval je er nog steeds naar op zoek bent, het boek is te bestellen via een-boek.nl of leesenluister.nl. ‘k Heb het vandaag zelf ook besteld. Succes!

   Groetjes, Jackelien

 24. @Clementien, ik ben voor je op zoek gegaan naar het boek maar ik vrees dat het niet meer leverbaar is. Zowel de online boekwinkels in Nederland en daar buiten als de reguliere boekwinkels (Bruna, Ako, Primera) kunnen hem niet meer leveren. Wellicht dat je ergens een 2e hands exemplaar kunt vinden. Of bij een boekwinkel als ‘ de slechte’

  ik heb wel de volgende gegevens voor je:

  ISBN 10: 1881924173
  ISBN 13: 9781881924173
  Auteurs: Gordon en Laura Tessler
  Uitgever:City Christian Pub

  dit is de kaft van het boek:

  Cooking for Life

  Veel succes!

  Sanne

 25. Hoi,

  Ik heb een maand geleden het boek Genesis Dieet gelezen. Ik ben al jaren aan het strubbelen met mijn gezondheid en voeding en ben ervan overtuigd dat de voedingsleer die hierin beschreven staat bijdraagt aan een gezond lichaam en geest. Echter, waar kom ik aan recepten? Er staat wel wat je wel en niet mag eten, maar hoe breng ik dat in de praktijk. Ik heb geen flauw idee wat ik zoal als maaltijden en dranken kan nuttigen op een dag.
  Ik heb getracht het boek Cooking for Life te bemachtigen (ook geschreven door G Tessler), maar deze is helaas overal uitverkocht!
  Kan iemand mij op weg helpen?

  groetjes, Clementien

 26. de israelieten waren een erg ongehoorzaam volk, maar wel Gods volk, God heeft alleen het beste met hen voor (let maar op de komende jaren, het ziet er niet al te best voor hun uit, maar God zal Zijn volk helpen). ook als ze van God afdwalen.

 27. Waar werden de Israelieten met hun verantwoorde dieet ook al weer heengebracht? Een land overvloeiende van melk en honing toch? Waarom zouden ze daar eigenlijk naar toe zijn gegaan?

 28. Het is denk ik de bedoeling dat je als Christen naar evenwicht zoekt, ook bij het onderzoeken van de Bijbel. De Bijbel is geen dieetboek; het is Gods Woord. Zijn boodschap aan ons. Toch is het natuurlijk wel verbazend dat nu blijkt, dat juist de ‘onreine’ dieren in de Bijbel niet zo goed zijn voor onze gezondheid.
  Tegelijkertijd blijkt, dat er inmiddels een heleboel ander voedsel is dat ook niet al te best is voor je gezondheid. Dat komt vooral door de voedselindustrie, die het vooral om geld verdienen te doen is.

 29. @pba

  Wel heel toevallig ja, en de Bijbel is zelfs al meer dan 2000 jaar oud, maja toeval bestaat niet. God kent zijn schepping en weet ook wat goed is voor Zijn schepping, en ja als je als wetenschapper dan melk gaat onderzoeken en je komt erachter dat het voor volwassenen kankerverwekkende stoffen bevat, dan loop je dus eigenlijk 6000 jaar achter (schepping). Want adam wist dat al, dat heeft God hem persoonlijk verteld, en later laten opschrijven. Maja dan na 1500 jaar word de mens ongehoorzaam en wil niet meer naar God luisteren. En hem zelfs niet meer kennen. Dus roeit God de mens uit (behalve Noach (die wist dat melk niet goed voor hem was) en zn family), om Zijn schepping te redden. En dit herhaalt zich nu gewoon weer (lees het boek Openbaringen maar eens). De mens is weer ongehoorzaam (kijk maar naar jezelf pba), maar God zal het niet ongestraft door laten gaan.

  Dus waarom onderzoeken, er staat gewoon letterlijk in ‘dat sprookjesboek’ wat goed voor een mens is, of hadden ze 6000 jaar geleden ook al microscopen en computers om melk te kunnen onderzoeken? Klinkt een beetje onlogisch vind ik. En bij die oude culturen is dat bekend, omdat zij dat doorverteld kregen van de generaties voor hen. En als je dan die generaties terugteld kom je natuurlijk weer bij de eerste mens uit…Adam!!
  Die vertelde het aan Eva, en die vertelde het weer aan Kain en Abel enz…

  Gr Willem

 30. @Schepsel-van-god…

  Soms is de Van Dale een beter boek en ook gelovigen moet opletten in de biologie- en chemieles. Een omnivoor is geen planteneter, maar een ALLES eter.
  Fruit-zuren breken net als ALLE andere zuren (snel of langzaam) het glazuur van de tanden af. Geen vetcellen in het lichaam zelf. Natuurlijk zou je die zuren, net als bij het schoonmaken in de keuken, direct op de vetcellen kunnen leggen… alleen mag je daarna direct naar het ziekenhuis.

  Het moge duidelijk zijn dat religie ook hier, bij dieeten, totaal niks te zoeken heeft. Het grote sprookjesboek (de bijbel) kan hooguit wat gedramatiseerde ervaringen en verhalen vertellen. Meer niet.

  ***

  Het verhaal achter dat volwassen mensen geen melk mogen hebben, heeft een vooral een wetenschappelijke achtergrond die zowel voor dieren als mensen geldt. In melk zitten bepaalde stoffen die de groei (celdeling) ondersteunen. De theorie is dat deze stoffen bij volwassenen juist niet zo gewenst zijn en eventueel kanker (ongeremde celdeling) zouden kunnen veroorzaken.
  Die theorie schijnt wel in sommige oude culturen ook bekend te zijn.

 31. hee maria thx voor je info…, ik zal zeker contact op nemen met de uitgeverij
  en ik ben ook echt wel van mening dat het dieet zeer goed werkt,het ging mij er om dat er iets instaat wat gewoon echt niet waar is..

  maar je inelk geval bedankt voor je info…

  groetjes ash

 32. beste mensen het beste voor beeld van wat wij niet hoeven te eten ( vlees dus ) is ons gebit wij hebben namelijk het gebit van een omnivoor een planteneter

  katten en roofdieren die vlees als hoofdvoedsel hebben scheuren het vlees met speciaale tanden en die hebben wij niet waarom denk je dat wij zolang moeten kauwen op biefstuk omdat we dat eigenlijk niet moeten eten dat kunnen onze tanden niet vermalen ze zijn duidelijk ontworpen voor planten en zaden dus vezels vitaminen eiwitten en mineralen

  klein voorbeeldje:

  laatst had ik geen zin om te koken

  dus ik d8 hoe kan ik snel eten en toch gezond

  antw: broodje zuurkool en wat noten wat yoghurt als toetje en wat fruit
  et voila

  trouwens als dingen eet die je moet kauwen krijg je ook geen gaatjes
  appels komkommer wortels sla banaan

  de natuur bied ons weldegelijk genoeg dus weg met al die snoep en en rotzooi wat aanje tanden blijft plakken

  mensen denk toch na zo dom zijn jullie toch niet???????

  weet dat de fruitzuren bijdragen aan afbraak van overtollige lichaamsvetten

  ze worden namelijk al jaren voor de schoonmaak gebruikt als ontvetter
  mensen word wakker en geloof in de bijbelons tevertellen heeft

  want waarlijk ik geloof

 33. Het maakt me niet uit of het wel of niet in de bijbel staat, het dieet werkt bij mij. Als je van mening bent dat er een fout in het boek staat kun je het beste contact opnemen met de schrjver. Ik heb het voor je opgezocht en het boek is geschreven door Gordon Tessler en uitgegeven door uitgeverij “Bread of life” uit Vlissingen

  Succes met je kruistocht en hou ons op de hoogte!

 34. misschien een beetje ongeduldig, maar nog steed geen echt antwoord op mn vraag en die luidt : waar staat er in de bijbel dat je geen melk mag drinken !!.
  en o ja Maria kunnen alle ongelovige mensen niet RELATIVEREN of kan alleen jij dat niet !!! vandaar al die oorlog in de wereld !!!!!!
  want je hebt niet echt gereageerd op mn vraag zoals ik hem heb gesteld maar mocht je nou binnen kort leren te relativeren reageer dsan op mn vraag met deze keer een antwoord dat gerelativeerd is aan mn vraag
  dankje … ash

  • Dag,

   Ik weet niet of je nu nog deze mail ontvangt? Kijk eens op internet of beter; ga de Bijbel lezen, ashvin… Er staan niet expliciet dat we geen melk mogen drinken, maar er staat bijvoorbeeld in Deut. 32:14 ‘Boter van koeien, en melk van klein vee,…’ Gestremde melkproducten (boter, kaas, yoghurt, karnemelk) mogen wel van de koe. Komt omdat door het ‘stremmen’ de te grote hoeveelheden aan groeistoffen verminderd is. Een koe produceert nl. veel meer groeistoffen dan een geit of een schaap. Maar blijft staan dan in Gen1:29 staat (voor de zondeval) dat ze aan groenten, zaden en noten genoeg hadden. We hebben geen melk nodig.

 35. Je bent erg ongeduldig Ashvin, zijn alle gelovigen zo? Vandaar al die oorlogen om het geloof! Vorig jaar heb ik het boekje van het Genesis dieet kado gekregen voor sinterklaas. Het dieet werkt bij mij als een speer, en daar gaat het toch om?

 36. Ashvin,

  Je stuurde je tweede post op 4 november, op 5 november ben je al verbaast dat er geen nieuwe reactie is. Het kan zijn dat niet iedereen hieronder kijkt. Kijk maar eens hoelang er tijd tussen de eerste 2 reacties zitten. Geduld is ook een gave van de HG.

  1kor 3:1 en dan nog even verder lezen, tot en met vers 4.
  Ik maak er uit op dat we hier op aarde nog verbonden zijn aan de wereld, wij zijn nog kinderen, we zijn nog steeds gebonden aan de wereld. Tot Jezus komst.

  Groet,

 37. nou ik vind het wel heel erg jammer dat ik nog geen reactie hier op heb gehad.

  want het is namelijk zo dat mensen die niet zo scherp zijn ,en zelf niet volwassen zijn in het geloof… die nemen alles maar klakkeloos aan en dan krijg je dus dat ze een LEUGEN!!!! krijgen voor geschotelt.

  ik zou echt heel erg graag een reactie willen op de 2 mails hier boven
  bijvoorbaat dank ashvin

 38. de basis van het geloof !!( sorry voor de onderbreking)en hij legt ook heel erg goed uit waarom dat was , ik vind wel het woordje melk in die tekst maar dat melk eigenlijk niet mag en dat alleen babies dit mogen drinken kan ik en vele met mij totaal niet uit deze tekst halen !
  deze tekst heeft een hele andere bedoeling en ik denk dat deze tekst zijn doel heeft gemist bij wie dan ook dit zo suggereert over melk en deze desbetreffende tekst ( je doel missen : betekend letterlijk zonde)

  nou ik hoop dat ik hier een serieuze reactie op terug kan ontvangen het komt uit een goed hart nou w8 met smart af ash.

  • Hey ashvin,

   Hier word geestelijk voedsel bedoeld baby’s beginnen met melk om later over te gaan tot vast voedsel en zo gaat het geestelijk gezien dus ook dat word hier bedoeld.

 39. er staat hier boven een stukje over melk dat melk uit den boze is dat zou blijken uit 1Corinthiers 3:1-2 maar die vers is helemaal geen gebod of verbod paulus heeft het over dat hij hen melk moest geven (hen = volwassen mannen uit de gemeente van Corinthe) omdat zij terug moesten naar

 40. Beste Martijn,

  Er is inderdaad een boek over het Bijbel / Genesisdieet. Hieronder volgt het ISBN nummer:

  ISBN: 90-75226-21-7

  Succes en hou ons op de hoogte!

Klik hier voor meer ervaringen

Sanne
Mijn naam is Sanne Sanders en ik ben trendwatcher op het gebied van dieet, voeding, gezondheid en beauty. Regelmatig schrijf ik een artikel of review voor vetvrij.com Heb je een vraag of suggestie? Dan kun je me een berichtje sturen.