Geertje van der meer in de lift

Afvallen in 2021

Net als Sonja Bakker volgde Geertje van der Meer uit Winsum een schriftelijke LOI cursus gewichtsconsulente om daarna als als diëtiste aan de slag te gaan. Ze maakt zich in toenemende mate zorgen om de gezondheid, het overgewicht en de manier van afvallen van de Nederlander. De Nederlander wordt namelijk steeds zwaarder, en neemt in toenemende mate zijn of haar toevlucht tot crashdiëten. De Winsumer gewichtsconsulente schreef het boek `Balans’ en wordt nu bij herhaling neergezet als de nieuwe Sonja Bakker.

Geertje werkt alweer vele jaren als gewichtsconsulente in haar praktijk. En gedurende deze tijd kwamen er steeds mensen over de vloer die met het zelfde probleem kampten nl. overgewicht door te veel eten of overgewicht door te weinig eten waardoor men ook aankomt. Ze besloot om de kennis die ze had vergaard en die ze in haar praktijk toepast samen te bundelen in een boek om op deze manier een breder publiek te kunnen helpen.
`Want zoals het nu gaat kan het echt niet langer’ zegt Van der Meer. `Als ik zie met hoe weinig eten mensen tegenwoordig moeten afvallen dan vraag ik mij af hoe lang dit nog goed zal blijven gaan. De juiste hoeveelheid voeding, voldoende voedingsstoffen volgens de richtlijnen voor gezonde voeding, waarborgen de gezondheid van een mens. Met het bakkerdieet kom je daar echt niet mee uit’. De afgelopen maanden heeft het niet gedruppeld met spijtoptanten van het Bakkerdieet maar geregend. Steevast vertellen ze hetzelfde verhaal: Honger, vermoeidheid, verkleumd, hoofdpijn, obstipatie, eetbuien, concentratieverlies, een matte vermoeide huid etc. Het ergste vinden de spijtoptanten dat ze weer snel aankomen en het gewicht niet meer daar krijgen waar ze het tot voor kort hadden gekregen.

tip: lees het artikel ‘Als je weet wat je moet eten kun je elk dieet vergeten‘van Geertje.

Een illusie armer nemen deze mensen dan toch hun toevlucht tot een normaal voedingspatroon en ontdekken dat ze zich niet alleen beter gaan voelen maar ook nog eens net zo gemakkelijk afvallen als met het Bakkerdieet. Het hongeren en afzien is dus al die jaren niet nodig geweest. Bovendien is het niet moeilijk het gewicht op peil te houden.

bron en meer informatie via de website van Geertje

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.