Geen zorgen om dikke kont

Heb je een dikke kont? geen nood, het blijkt juist erg gezond om een forse achterkant te bezitten. Met andere woorden, een dikke kont is gezond! Vet dat zich rond de heupen of het zitvlak ophoopt, kan namelijk bescherming bieden tegen suikerziekte.

Dat komt omdat dit vet vlak onder de huid zit waardoor het gevoeliger is voor insuline, het hormoon dat het bloedsuikerniveau regelt. Zo zouden mensen met een peervormig lichaam, met vet op het achterwerk en de heupen, minder vaak te kampen krijgen met diabetes type 2.

Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de Harvard Medical School in de VS, onder leiding van dokter Ronald Kahn. Maar niet al het lichaamsvet is gezond. Kahn: “Vet rond de buik is slecht. Vet dat zich ophoopt rond de maag en buik vergroot juist de kans op diabetes en hartaandoeningen.”

bron: goednieuws.com


Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

1 reactie

Klik hier voor meer ervaringen

Sanne
Mijn naam is Sanne Sanders en ik ben trendwatcher op het gebied van dieet, voeding, gezondheid en beauty. Regelmatig schrijf ik een artikel of review voor vetvrij.com Heb je een vraag of suggestie? Dan kun je me een berichtje sturen.