Geen zorgen om dikke kont

Start met KetoX

Heb je een dikke kont? geen nood, het blijkt juist erg gezond om een forse achterkant te bezitten. Met andere woorden, een dikke kont is gezond! Vet dat zich rond de heupen of het zitvlak ophoopt, kan namelijk bescherming bieden tegen suikerziekte.

Dat komt omdat dit vet vlak onder de huid zit waardoor het gevoeliger is voor insuline, het hormoon dat het bloedsuikerniveau regelt. Zo zouden mensen met een peervormig lichaam, met vet op het achterwerk en de heupen, minder vaak te kampen krijgen met diabetes type 2.

Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de Harvard Medical School in de VS, onder leiding van dokter Ronald Kahn. Maar niet al het lichaamsvet is gezond. Kahn: “Vet rond de buik is slecht. Vet dat zich ophoopt rond de maag en buik vergroot juist de kans op diabetes en hartaandoeningen.”

bron: goednieuws.com

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.