Geen eigen bijdrage voor Dieetadvies maar goedkope medicijnen voor reumapatiënten

Afvallen in 2021

Goed nieuws voor iedereen die regelmatig een diëtist bezoekt of van plan is om dit te gaan doen. Maar minder goed nieuws voor mensen die medicijnen gebruiken voor reuma en parkinson. Onlangs kon je op deze site nog lezen dat demissionair minister Klink nog het voornemen had om onder andere een eigen bijdrage van 10 euro per bezoek te gaan invoeren voor dieetadvies. Vandaag heeft de kamer besloten dat patiënten toch geen  eigen bijdrage hoeven te betalen voor logopedie, ergotherapie en dieetadviezen. Daarnaast is ook besloten dat er geen eigen bijdrage komt  voor de geestelijke gezondheidszorg. Demissionair minister Klink wilde een

Er moet nog steeds  flink bezuinigd worden maar de Kamer gaat het geld nu ergens anders zoeken. Zo moeten patiënten nu bijvoorbeeld de portemonnee trekken als ze niet voor de goedkoopste medicijnen kiezen. Volgens het ministerie leidt dat wel tot extra kosten voor reumapatiënten en voor mensen met Parkinson of epilepsie.

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.