Start met KetoX

Gal en Lever Reinigen, zo werkt het

Leverreiniging is een eenvoudige manier om pijnloos van je galstenen af te komen. De galwegen in de lever kunnen verstopt raken door allerlei chemische stoffen die de lever moet verwerken. Die verstoppingen kunnen verschillende klachten veroorzaken. Enkele van de veel voorkomende klachten zijn:

  • Huidproblemen
  • Depressiviteit
  • Haaruitval
  • Overgewicht
  • Hart- en vaatziekten
  • Chronisch vermoeidheid en
  • Slapeloosheid

Wat doet de lever?

In de woorden van Andreas Moritz is de lever de grootste chemische fabriek in het lichaam. Het ontgift je bloed door bacteriën, parasieten en chemische stoffen eruit te filteren. Tevens produceert het legio hormonen, enzymen en bio-actieve stoffen. Zo is de lever het belangrijkste orgaan dat verantwoordelijk is voor je energieniveau. Het filtert uiteindelijk 1.5 liter bloed in 1 minuut. De afvalstoffen worden dan via de galstroom afgevoerd. Dagelijks wordt er ongeveer 1.5 liter gal afgegeven aan de darmen vanuit de lever.

Waarom lever- en galblaas reiniging?

Ongezonde eetgewoontes zorgen ervoor dat er samenklonteringen van verdikt gal in de galkanalen van de lever ontstaan. Dit noemt men sludging. Deze klonters worden uiteindelijk harde stenen, en deze stenen kunnen de werking van je lever sterk beïnvloeden. Zo kan de gal-afgifte teruglopen tot maar 150 ml per dag. Je lever raakt praktisch verstopt. Daarom moet je de lever- en galblaas regelmatig reinigen. Door ze te ontstoppen zijn je lichaamscellen weer in staat:

  • Voldoende voedingsstoffen te verwerken.
  • Optimaal zuurstof op te nemen.
  • Afvalproducten op een efficiënte manier af te voeren.

Verander je eetgewoontes voor een gezonder lever

Zoals je ziet is ongezonde voeding de grote vijand van de lever. Je kunt de werking hiervan al degelijk verbeteren door op je voeding te letten. Vermijd zoveel mogelijk bespoten groenten en fruit, chemische E-nummers, alcohol, koffie, sigaretten, bewerkt voedsel en chemische verzorgingsproducten. Drink daarnaast voldoende water voor een gezond en goed werkende lever.

Combineer gezonde eetgewoontes met een reinigingskuur voor optimale resultaten. Want de kuur doen terwijl je nog chemische stoffen in je lichaam opneemt is als dweilen met de kraan open.

Voordelen van lever- en galblaas reiniging?

Een reinigingskuur voor de lever zal meteen de spijsvertering verbeteren. Vooral de verwerking van vetten en eiwitten zal veel beter geschieden zodra de galproductie in de lever verbeterd. Daarnaast zul je ook veel meer energie hebben door de dag heen. Bij iedere reiniging zal je steeds meer voordelen merken.

Wat zijn galstenen?

Galstenen bestaan uit door de lever geproduceerd cholesterol vet, opgehoopt in de gal afvoergang, soms omhuld door een kalklaagje. Sommige mensen hebben galstenen zonder daar last van te hebben. De stenen zijn vaak te klein om opgemerkt te worden. Ze zijn immers pas zichtbaar wanneer er een kalklaagje om zit.

Er zijn verschillende soorten galstenen. Meestal bestaan ze uit cholesterol en zoutkristallen en kunnen de kleuren zwart, rood, wit, groen of beige hebben. Sommige stenen zijn een samenklontering van meerdere steentjes.

In de galstenen kunnen er bacteriën, virussen en andere parasieten voorkomen. In de galstenen zijn ze veilig dus blijven ze zich daar vermenigvuldigen. Hier kan er dus een infectie ontstaan.

Hoe vaak moet je lever- en galblaas reiniging doen?

Twee keer per jaar is voldoende voor een lever- en galblaas reiniging. Het beste kan je dit met de huisarts bepalen. Hoelang duurt een reinigingskuur? Zo een kuur is van korte duur, doorgaans maar een weekje.

Na de eerste reiniging zal je je meteen lichter en vitaler voelen. Je bent dan ook een tijdje verlost van de steentjes. Let wel dat je de kuur doet wanneer je gezondheid optimaal is. Voel je je grieperig of verkouden? Wacht er dan even mee.

Wil je een lever- en galblaas reiniging doen? Laat je dan eerst goed informeren.

Gezonde Groeten,

natascha