Ga regelmatig op de weegschaal staan

Start met KetoX

Enkele keren per week op de weegschaal staan, zou beter werken in de strijd tegen overtollige kilo’s. Dat blijkt uit recent onderzoek. Volgens de onderzoekers is is het verstandiger om concrete doelen op korte termijn te stellen. Zo blijf je beter scherp.

Onderzoek
Diëtisten en voedingsdeskundigen adviseren om niet vaker dan eenmaal per week op de weegschaal te staan. Het onderzoek weerlegt deze theorie.

Duizenden deelnemers, actief in januari en februari, raakten gemiddeld 2,4 kg kwijt als ze eens per week hun gewicht invoerden. Deelnemers die meerdere keren per week de weegschaal gebruikten, raakten 3,1 kilo kwijt.

Fout advies
Volgens dieetgoeroe Emiel Bruijntjes lijkt het alsof veel diëtisten hun best doen om mensen dik te houden. “Zij geven adviezen als ‘eet niet te weinig, want anders raakt je lichaam in de spaarstand en val je niet af’ en ‘ga niet te vaak op de weegschaal staan, want dan raak je gedemotiveerd’. Dit zijn domme adviezen en wellicht is het zelfs oplichterij. Je hoeft maar een klein beetje om je heen te kijken om te zien dat zulke adviezen niet kloppen,” aldus de dieetgoeroe.

“Afslanken is een bloedserieuze aangelegenheid en om jezelf scherp te houden is het verstandig om je vaak te wegen.”

bron: sinfos.nl