Fruitdieet

Afvallen in 2021

In de zomer wil iedereen er graag slank en fit uitzien. Tevens is het in de zomer prettig om te kunnen dieeten, afslanken met een dieet dat makkelijk vol te houden is. Het fruitdieet is zo’n dieet. Lekker experimenteren met fruit

Fruit en groenten zijn zeer belangrijke voedingsmiddelen. Iedereen kent de slogan: “2 ons groente en 2 stuks fruit” Wanneer fruit op de juiste manier in een dieet wordt verwerkt, is het een perfect afslankmiddel.

De zomer is dus het goede moment om te gaan afslanken met het fruitdieet. In de zomermaanden i fruit aanzienlijk goedkoper want in deze tijd ook wel prettig is. In onderstaand overzicht staan de fruitsoorten met daarachter de hoeveelheid kilocalorieën per 100 gram.

Afbeelding

* Zorg voor voldoende beweging, dat zorgt voor meer energie en voorkomt verlies van vetvrije massa.
* Verdeel de voedselopname in zoveel mogelijk kleine maaltijden.
* Eet voldoende eiwitten binnen moet krijgen.
* Per dag 1 à 2 multivitaminetabletten innemen.

In het fruitdieet wissel je twee dagen af met een dag waarop normale voeding eet. Op de normale dagen kun je voorzien in je minimale behoefte aan essentiële vetzuren. Vetzuren heb je nodig. Daarom neem je op de normale dagen 1 a 2 eetlepels olie. Op deze dagen moet je normaal eten, bak je eten zonder olie

De porties fruit mag je naar eigen keuze indelen. Maar denk erom dat je geen druiven, bananen of avocado’s eet !!! Koffie en thee zonder melk en suiker en mineraalwater kun je zowel op fruit- als op normale dagen drinken naar behoefte.

Wat is jouw ervaring met dit dieet? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

14 Reacties

 1. hey
  ik heb een zuiveringskuur van fruit en groenten gedaan, het werkt super!
  Ik ging van 90kg naar 62kg op 3maanden.
  Het is niet moeilijk mag je zoveel fruit en groenten eten als je maar wil, ik ga ook elke dag een uurtje wandelen of fietsen.
  Ik voel mij als herboren!!!!!

  • Mag ik vragen wat je zoal op een dag aan fruit en groenten at .

   Kun je misschien een richtlijn hier neer zetten .
   b.v.d Tirza.