Fructose Malabsorptie Dieet

Start met KetoX

Wanneer men spreekt over Fructose intolerantie dieet (ofwel Fructose Malabsorptie), kan het lichaam niet tegen de vruchtensuikers. Het Fructose intolerantie dieet of Fructose Malabsorptie dieet is er dan ook op gericht fructose (vruchtensuikers) te mijden uit de voeding.

Ook is het belangrijk om naast deze vruchtensuikers andere suikers en zoetstoffen te mijden, omdat suikers in ons lichaam weer worden omgezet in fructose.

Twee soorten Fructose intoleratnies

Men maakt onderscheid tussen twee soorten van fructose-intolerantie: HFI (Hereditary Fructose Intolerance) en Gewone fructose-intolerantie, ook wel fructose malabsorptie genoemd. Deze twee zijn twee verschillende aandoeningen vsan de stofwisseling waarbij de inname van fructose voor de problemen zorgt.

Er bestaan veel verschillende kijken over hoe een Fructose intolerantie dieet of Fructose Malabsorptie dieet waardoor er per persoon heel verschillend kan zijn welk dieet voorgeschreven wordt.

Voor meer informatie verwijzen we je door naar een van de onderstaande gespecialiseerde websites:

food-info.net
aycronto.com

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.