Foodspring Shapeshake 2.0

Afvallen in 2021

Shapeshake 2.0 is een maaltijdvervanger met een heel simpel dieet. Vervang twee maaltijden per dag een shapeshake om af te vallen. Wil je op gewicht blijven, vervang dan één maaltijd. Is het allemaal echt zo simpel? Dat lees je in deze review.

foodspring supershake 2.0 duur
foodspring supershake 2.0 duur

Wat is Foodspring Shapeshake 2.0?

Foodspring Shapeshake 2.0 is een maaltijdvervanger die verkrijgbaar is in vijf verschillende smaken. Je lengt de shake eenvoudig aan met water en je schudt het geheel goed.

In de Shapeshake zitten niet alleen eiwitten, maar ook een paar toevoegingen, waaronder vitaminen en mineralen. In het product zitten geen voedingsvezels.

De Foodspring Shapeshake 2.0 is de opvolger van een eerdere versie van de Shapeshake. Het belangrijkste verschil is een wijziging in de samenstelling. De 2.0 variant is een echte maaltijdvervanger, terwijl de eerste versie bedoeld is als tussendoortje of snack.

Shapeshake 2.0 is een product van een Duits bedrijf genaamd Foodspring. Er is een telefoonnummer in Nederland waar je je vragen kunt stellen.

foodspring supershake 2.0 ervaring
foodspring supershake 2.0 ervaring

Testpersonen Gezocht

Nog 32 plaatsen beschikbaar

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Op dit moment zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

  • Geef middels een reactie aan waarom jij dit product graag wil testen;
  • We sturen het proefpakket gratis naar je toe;
  • Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
  • Je vult het evaluatieformulier in.

Voor wie is Shapeshake 2.0 geschikt?

De maaltijdvervanger bevat melk en mogelijk sporen van soja en eiwit. Daarnaast is het in sommige gevallen niet verstandig om het product te gebruiken zonder overleg met een arts. Denk aan als je zwanger bent, borstvoeding geeft of als je een ziekte hebt aan de stofwisseling.

foodspring supershake 2.0 review
foodspring supershake 2.0 review

Is het effectief?

Een eiwitdieet is een van de meest effectieve diëten voor een langdurig gewichtsverlies (bron). Mits je het goed uitvoert, past de Shapeshake 2.0 uitstekend in een eiwitrijk dieet. Eiwitrijke diëten zijn effectief omdat eiwitten verzadigend zijn.

Voedingsvezels zorgen ook voor een verzadigd gevoel. Door het ontbreken van vezels is de kans aanwezig dat je na snel weer trek krijgt, helemaal als je twee maaltijden op een dag vervangt (bron). De maaltijdvervanger bevat ook probiotica, maar het effect hiervan is lastig te bepalen (bron).

Het grootste probleem bij Foodspring Shapeshake is het gebrek aan begeleiding. Als je zonder plan de maaltijdshakes gaat gebruiken, loop je het risico dat het resultaat uitblijft. Omgekeerd kan het ook zijn dat je juist te weinig eet. Dit is ook kwalijk, want dit gaat ten koste van je energie.

Het is bovendien erg belangrijk dat je gevarieerd eet buiten de shakes om, want het risico op tekorten ligt op de loer (bron). Het is jammer dat er geen maaltijdschema of andere oplossing wordt gegeven voor de avondmaaltijd (en de lunch als je maar één maaltijd vervangt).

Wat kost de Foodspring Shapeshake 2.0?

Een verpakking met 900 gram kost €29.99. Dit betekent dat je ongeveer €2 per shake betaalt. Er zijn goedkopere shakes op de markt, maar het product is zeker niet duur. Je kunt er voor kiezen om een abonnement af te sluiten en in dat geval krijg je een korting van 10%.

Voordelen

De maaltijdvervangers smaken goed. Er is bijvoorbeeld echte vanille aan de shake toegevoegd en geen chemisch alternatief.

Nadelen

De shake komt in een vrij grote