Foliumzuur goed tegen depressie bij mannen

Start met KetoX

Dat foliumzuur belangrijk is als je zwanger wilt raken en zwanger bent, is al enige tijd bekend. Dan is het om de kans op een kind met een open-ruggetje te verkleinen. Nu is echter gebleken dat foliumzuur ook belangrijk is voor mannen. Maar dan in verband met depressies.

Uit onderzoek onder 517 Japanners is gebleken dat mannen die meer foliumzuur binnen kregen 50% minder kans hebben op een depressie in vergelijking met mannen die weinig foliumzuur binnenkregen.

Bij de vrouwen is geen verband gevonden tussen de foliumzuurinname en depressieve symptomen. Er werd ook gekeken of er een verband was met depressieve klachten en de inname van omega 3 vetzuren en  andere B-vitamines (B2, B6 en B12). Maar ook daar werd geen verband gevonden.

Bron: Nieuws voor dietisten

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.