Fitness en Dieet helpen NIET bij Afvallen

Afvallen in 2021

Waarom fitness en het volgen van een klassiek dieet je niet kunnen helpen afslanken.

Je leest het goed…

Wanneer je succesvol en blijvend wil afslanken moet je juist stoppen met je uit te sloven in een fitnesscenter. Dat had je misschien niet verwacht maar toch is het zo.

 

Ik sta er echter nog 100% achter en zal je dus even uitleggen waarom dit ook zo is.

Dit artikel zou veel te lang worden om het hele rapport met je door te nemen of je de hele wetenschappelijke uitleg erachter te doen, dus zal ik het je op een bondige manier uitleggen.

4

Trouwens , indien fitnessen DE oplossing zou zijn, waarom zijn er dan nog zoveel dikke mensen en waarom stopt meer dan 85% van de mensen met fitnessen binnen de drie eerste maanden? En waarom zijn er dan ook een aantal fitnessers die, zelfs na maanden of jaren nog altijd te dik zijn?

Laat me beginnen met het je uit te leggen aan de hand van een mailtje dat ik ontvangen heb;

Vraag van Martine

Dit was een vraag van Martine. Zij was 1 van mijn testpersonen voor de lancering van Het Mentale Dieet Plan :

Vraag van Martine :

Beste Katja,

Met verbazing lees ik in Het Mentale Dieet Plan dat je me adviseert om te stoppen met fitnessen. Op zich vind ik dit zeer eigenaardig want je hoort en leest meestal dat dit juist de enige manier is om af te slanken.

Nu, ik weet uit eigen ervaring dat dit inderdaad niet zo is want ik fitness nu al meer dan anderhalf jaar en toch val ik geen gram af. Ook heb ik al minstens 4 verschillende diëten geprobeerd en ik denk ook niet dat ik ongezond eet, buiten nu en dan eens zondigen of zo, en toch blijven die kilo’s maar terugkomen en geraak ik niet op een gewicht waarbij ik me goed in m’n vel zou voelen.

Ik hoop dus echt dat jouw Mentale Dieet Plan me nu zal leren waarom het telkens verkeerd gaat en hoe ik dit kan vermijden.

Mijn vraag is nu, of ik dan gewoon met fitnessen moet stoppen of toch nu en dan mag blijven fitnessen?

Dank je.

Martine V.

Groot-Bijgaarden “

Inderdaad een wijd verspreidde gedachten die mensen nog steeds hebben. Let op, je hoort me niet zeggen dat fitness ongezond voor je zou zijn hé, ik zeg enkel dat het niet de manier is om succesvol en blijvend af te slanken.
Ik denk dat je het met me eens bent dat dit voor vele mensen een daadwerkelijk probleem is.

Wanneer ik naar mezelf kijk, merk ik identiek hetzelfde : ik heb ongeveer ieder dieetboek in huis gehaald, video’s, fitness abonnementen waar ik het meestal snel voor bekeken hield, ja, zelfs de fitness coach van de Wii heb ik in huis gehaald!

Resultaat?

Noppens! ( wel leuk trouwens, die Wii coach ;-)

Enfin, het is te zeggen. Nu en dan viel ik in het begin wel eens enkele kilo’s af, maar die kwamen er daarna weer eens zo snel bij,herkenbaar?

Nu wil ik niet beweren dat sporten an sich ongezond is.

Versta me niet verkeerd. ( Wanneer je dagelijks anderhalf uurtje op een rustige manier aan sport kan doen, kan dit uiteraard goed zijn voor zowel je gezondheid als je conditie.

Ik zeg alleen dat kort en hevig fitnessen of sporten geen goed middel zijn om af te slanken.

Ik heb ‘aan den lijve’ ondervonden dat je perfect kan afvallen zonder ook maar 1 keer te fitnessen! Bovendien hebben de meeste mensen geen anderhalf uur per dag om met sport en fitness bezig te zijn, dus geven ze het mentaal na enkele dagen of weken op.

Herkenbaar?! Hoe komt dit dan? Het antwoord is werkelijk heel eenvoudig…

Het enige wat hevig fitnessen en sporten doet in je lichaam is……SUIKER verbranden.

En dus geen vet.

Persoonlijke Begeleiding

Wil je met spieroefeningen aan de slag, dan heb je persoonlijke begeleiding nodig van mensen die werkelijk weten waarover ze spreken en die je kunnen vertellen welke spiergroepen je best kan versterken.

Bovendien krijg je hierdoor achteraf zo’n honger opstoot dat je de meeste verbrandde suiker weer onmiddellijk opslaat waardoor je weer even ver staat.

Meer dien je hier niet achter te zoeken.

Bovendien is het belangrijk dat bij alles wat je doet, je dit mentaal eerst inziet, begrijpt en aanvaardt