Afvallen in 2021

Fitchef Turbo van Mark van Oosterwijk – Afvallen en fitter worden met 105 Eiwitrijke Recepten!

Wil jij graag fitter én strakker worden, maar heb je geen idee wat nou wel en niet gezond is? Dan is het kookboek Fitchef Turbo, met 105 eiwitrijke recepten, zeker de moeite fitchef4-300x197

waard. Fitchef Turbo is een boek met 105 recepten met een eiwitrijke basis. De gerechten zijnerg gezond én smaakvol, maar bovenal ook erg makkelijk en snel te bereiden. De eiwitrijke recepten zijn onderverdeeld in 6 secties, namelijk: ontbijt, lunch, diner, snacks, smoothies en soepen. Zo kun je op elk moment van de dag lekker en gezond eten. Fitchef Turbo is alleen verkrijgbaar als ‘echt’, papieren, boek.

Fitchef Turbo geeft een helder antwoord op al je belangrijke vragen over voeding en gezondheid. Hoe wordt je fitter en energieker? Waarom zijn eiwitten zo belangrijk? Hoeveel koolhydraten kun je eten? Waarom zijn vetten niet de vijand? Welke voedingsmiddelen zijn gunstig als je op je gewicht let? Wat zou je altijd in huis moeten hebben? En welke voedingsmiddelen kun je beter vermijden?

gratis fitchef turbo receptenboek

De inhoud van Fitchef Turbo

fitchef-gratis-download
fitchef-gratis-download

Het Fitchef Turbo kookboek bevat als eerste meer dan 100 eiwitrijke recepten uit zes verschillende categorieën. Daarnaast vind je in het boek ook allerlei nuttige achtergrondinformatie. Hierbij kun je denken aan handige overzichten, boodschappenlijsten, maar ook praktische voedingstips.

Deze praktische voedingstips zijn eenvoudig toe te passen op jou als individu. Je hoeft dus niet uit te gaan van allerlei gemiddelden die misschien niet op jou van toepassing zijn. Je komt er dus achter hoeveel voedingstoffen jouw lichaam precies nodig heeft en in welke verhoudingen. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijk uitrekenen hoeveel jij moet eten om af te vallen zonder spiermassa te verliezen? Hoeveel moet je eten om op een verantwoorde manier aan te komen? Op deze en nog veel meer vragen geeft dit boek duidelijk antwoord. Bij elk recept is netjes de voedingswaarde vermeld zodat je precies weet wat je binnenkrijgt. Bovendien heb je bij de meeste recepten vrijheid om ze met of zonder koolhydraten te eten. Zo is het gemakkelijk om je voedingspatroon af te stemmen op je doelstelling. (bron)

Over de Auteur

mark oosterwijck
mark oosterwijck

Het boek Fitchef Turbo is een initiatief van Mark van Oosterwijck. Het boek is het resultaat van zijn persoonlijke strijd tegen overgewicht. In de loop der jaren heeft hij geleerd dat gezond eten helemaal geen straf hoeft te zijn en dat jezelf uithongeren averechts werkt als je er beter uit wilt zijn. Het is niet een kwestie van minder eten, maar een kwestie van de juiste keuzes maken. Het is belangrijk dat je je lichaam alles geeft wat het nodig heeft op optimaal te functioneren.

De recepten in het Fitchef Turbo boek zijn samengesteld met culinaire ondersteuning van Clara ten Houte de Lange (o.a. auteur van het Lekker Lang Jong boek.). Eindredactie en coördinatie is verzorgt door Karin Lassche.

De eiwitrijke recepten bevatten enkel de benodigde basis ingrediënten, zijn snel te bereiden en geven je een verzadigd gevoel. Desondanks krijg je met deze eiwitrijke recepten in verhouding weinig calorieën binnen. Dit is volgens de auteur de sleutel tot succes naar een slank en fit lichaam. Zo verklein je de kans dat je grijpt naar zoete snacks die ‘onnodig’ extra calorieën leveren.

Gezonde ingrediënten

Alle recepten bestaan zoveel mogelijk uit verse, onbewerkte ingrediënten, met veel belangrijke voedingsstoffen zoals eiwitten, goede koolhydraten, essentiële vetzuren, vitamines en mineralen. Op deze manier kun je eenvoudig minder gezonde ingrediënten, zoals overmatig zout, suikers en additieven buiten de deur houden.

De Vijf Pijlers van deze Eiwitrijke Recepten

fitchef turbo
fitchef turbo

De auteur is een ervaringsdeskundige en daarom hij begrijpt dat een gezonde leefstijl niet iets is dat je even doet, maar dat dit best wat inspanning vereist. Het is belangrijk dat je kunt genieten van het proces en je er niet elke dag uren aan kwijt bent. Met dit receptenboek gaat hij dan ook terug naar de basis en probeert hij een gezonde levensstijl zo aangenaam mogelijk te maken. In deze eiwitrijke recepten staan vijf pijlers centraal. (bron)

Balans

Ons lichaam heeft een grote diversiteit nodig aan voedingsstoffen om optimaal te functioneren. De zogeheten macronutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten) spelen ieder op zich weer een rol in diverse lichaamsfuncties.

De recepten bevatten voldoende eiwitten, maar bevatten ook de juiste koolhydraten en goede vetten. Zo krijgt je lichaam allen essentiële voedingsstoffen binnen die bijdragen aan het transformeren van je lichaam! Het receptenboek bevat ook koolhydraatarme recepten. Volgens de auteur is het verstandig om op sportdagen wat meer koolhydraten te eten en op rustdagen wat minder. De recepten bieden hiervoor voldoende variatiemogelijkheden. (