FitChef van Mark van Oosterwijk – 105 Eiwitrijke Recepten om Fit te Worden en te Blijven!

Wil jij graag fitter én strakker worden, maar heb je geen idee wat nou wel en niet gezond is? Dan is het eiwitrijke receptenboek genaamd FitChef zeker wat voor jou! FitChef is een echt boek met 105 recepten met een eiwitrijke basis die enerzijds enorm gezond én smaakvol zijn, maar bovenal ook erg praktisch en snel te bereiden zijn. De eiwitrijke recepten zijn onderverdeeld in 6 secties, namelijk: ontbijt, lunch, diner, snacks, smoothies en soepen.

Hoe wordt je fitter en energieker? Waarom zijn eiwitten zo belangrijk? Hoeveel koolhydraten kun je eten? Waarom zijn vetten niet de vijand? Welke voedingsmiddelen zijn gunstig als je op je gewicht let? Wat zou je altijd in huis moeten hebben? Welke voedingsmiddelen moet je vermijden? Op deze en nog veel meer vragen geeft dit kookboek een helder antwoord.

FitChef is een Echt Boek!

Dat FitChef een echt boek is, zie ik als een groot pluspunt! Je wordt vandaag de dag overspoeld met ebooks maar wat is er prettiger dan een fysiek boek. ‘FitChef’ richt zich op mensen die gezonder willen leven en er beter uit willen zien: fitter en strakker, met fitchefmeer spieren en minder vet. De recepten zijn bedoeld voor iedereen die op zijn voeding let, maar niet urenlang in de keuken wil staan en bovendien lekker en gevarieerd wil eten. Het boek bevat 105 haalbare en smakelijke recepten voor elk moment van de dag: van eiwitshakes tot zelfgemaakte snacks, van snelle ontbijtgerechten tot lekkere lunchsalade, en van vlees-, vis- en vegetarische maaltijden tot toetjes met pure ingrediënten. Allemaal boordevol eiwit en andere voedingsstoffen om fit te worden en te blijven.

Achtergrondinformatie en recepten

Het boek bevat ruim 200 pagina’s met achtergrondinformatie, handige overzichten, boodschappenlijstjes, recepten en praktische voedingstips. Het boek kijkt niet naar gemiddelden, maar naar jou als individu. Je leert precies hoeveel jouw lichaam nodig heeft, én in welke verhouding. Hoeveel moet je eten om af te vallen zonder spiermassa te verliezen? Hoeveel moet je eten om op een verantwoorde manier aan te komen? Op deze en nog veel meer vragen geeft dit boek duidelijk antwoord. Bij elk recept is netjes de voedingswaarde vermeld zodat je precies weet wat je binnenkrijgt. Bovendien heb je bij de meeste recepten vrijheid om ze met of zonder koolhydraten te eten. Zo is het gemakkelijk om je voedingspatroon af te stemmen op je doelstelling.

Snel te bereiden en zonder geraffineerde suiker

Alle recepten bestaan zoveel mogelijk uit verse, onbewerkte ingrediënten, met veel belangrijke voedingsstoffen zoals eiwitten, goede koolhydraten, essentiële vetzuren, vitamines en mineralen. Zo houd je toegevoegde suikers, overmatig zout en additieven buiten de deur.

Alle recepten zijn gemakkelijk te bereiden en vragen niet meer dan een half uur bereidingstijd. In plaats van geraffineerde suiker wordt alleen gebruik gemaakt van natuurlijke zoetmiddelen zoals honing en (gedroogd) fruit

Wie is Mark van Oosterwijck

Mark van Oosterwijck is initiatiefnemer van dit boek. Het boek is het resultaat van zijn persoonlijke strijd tegen overgewicht. In de loop der jaren heeft hij geleerd dat gezond eten helemaal geen straf hoeft te zijn en dat jezelf uithongeren averechts werkt om er beter uit te zien. Het is niet een kwestie van minder eten, maar een kwestie van de juiste keuzes maken. Het is belangrijk dat je je lichaam alles geeft wat het nodig heeft op optimaal te functioneren, én dat is precies waar dit boek je bij gaat helpen.

De recepten in het FitChef boek zijn samengesteld met culinaire ondersteuning van Clara ten Houte de Lang (o.a. auteur van het Lekker lang Jong boek.). Eindredactie en coördinatie is verzorgt door Karin Lassche.

De eiwitrijke recepten bevatten enkel de benodigde basis ingrediënten, zijn snel te bereiden en geven je een verzadigd gevoel. Dit betekent dat je met deze eiwitrijke recepten in verhouding weinig calorieën binnenkrijgt. Dit is volgens de auteur de sleutel tot succes naar een slank en fit lichaam. Zo verklein je de kans dat je grijpt naar zoete snacks die ‘onnodig’ extra calorieën leveren.

De Vijf Pijlers van deze Eiwitrijke Recepten

De auteur is een ervaringsdeskundige, hij begrijpt dat een gezonde leefstijl niet iets is dat je even doet, maar (zoals de naam al zegt) een leefstijl moet worden. Het is belangrijk dat je kunt genieten van het proces en niet elke dag geobsedeerd in de keuken staat. Met dit receptenboek gaat hij dan ook terug naar de basis en probeert hij een gezonde levensstijl zo aangemaakt mogelijk te maken.

Bij deze eiwitrijke recepten staan vijf pijlers centraal:

1. Balans

Ons lichaam heeft een grote diversiteit nodig aan voedingsstoffen om optimaal te functioneren. De zogeheten macronutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten) spelen ieder op zich weer een rol in diverse lichaamsfuncties.

De recepten bevatten voldoende eiwitten, maar bevatten ook de juiste koolhydraten en goede vetten. Zo krijgt je lichaam allen essentiële voedingsstoffen binnen die bijdragen aan het transformeren van je lichaam! Het receptenboek bevat ook koolhydraatarme recepten. Volgens de auteur is het verstandig om op sportdagen wat meer koolhydraten te eten en op rustdagen wat minder. Dat kan dankzij FitChef

2. Eenvoud

Er zijn helaas geen ‘shortcuts’ naar een fit en atletisch lichaam. Het transformeren van je lichaam kost simpelweg tijd. Om deze reden is het essentieel dat je de leefstijl voor geruime tijd kunt volhouden zonder dat je hiermee elke dag uren in de keuken kwijt bent. De eiwitrijke recepten uit FitChef zijn allemaal zeer snel te bereiden, zo kan je gezond leven én houd je tijd over voor je favoriete bezigheden.

3. Smakelijk

Nog een belangrijke factor voor het volhouden van je lifestyle is dat de recepten niet alleen gezond, maar smakelijk moeten zijn. Vaak wordt gedacht dat gezond leven betekent dat je niks anders dan kip, broccoli en zilvervliesrijst mag eten. Niks is echter minder waar, je kunt zéér lekker eten en nog steeds vet verliezen. In FitChef leer jij hoe!

4. Verzadigd gevoel

Een andere belangrijke pijler bij deze eiwitrijke recepten is dat ze je een verzadigd gevoel geven. Dit betekent dat je wel alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt, maar dat ze relatief weinig calorieën bevatten. De eiwitrijke recepten bestaan uit zogeheten hoogwaardige voedingsstoffen, dit zijn voedingsstoffen die veel positieve effecten hebben op het optimaal functioneren van je lichaam.

5. Betaalbaar

Peperdure exotische superfoods zijn de laatste tijd enorm populair, maar volgens de auteur heb je deze dure producten helemaal niet nodig bij het opbouwen van je gewenste lichaam. De ingrediënten zijn stuk voor stuk betaalbaar, zo betaal je niet onnodig extra geld. Dit is voor de meeste mensen op de lange termijn simpelweg niet betaalbaar.

De auteur van dit eiwitrijke receptenboek heeft een unieke actie ingesteld. Je kunt dit receptenboek namelijk geheel zonder risico uitproberen. Mocht je om wat voor reden dan ook niet tevreden zijn, dan kan je gebruik maken van de ‘niet goed, geld terug‘ die de auteur heeft ingesteld.

Vijf Sterren!

FitChef is alleen als fysiek boek (dus niet digitaal) te verkrijgen en is werkelijk waar prachtig vormgegeven. Het komt duidelijk naar voren dat hier enorm veel tijd en energie in is gestoken. Het boek is anders dan andere kookboeken en is wat ons betreft een must have voor iedereen die serieus aan een gezond en fit lichaam wilt werken. De recepten zien er echt heerlijk uit! FitChef krijgt van ons 5 sterren!

sterren

Klik hier om FitChef te bestellen!

 

Wanneer je vandaag besteld heb je het boek morgen al in huis!

Wij zijn in ieder geval erg te spreken over FitChef. De eiwitrijke recepten zijn erg smakelijk en bovenal praktisch. Zeker een aanrader!

Gezonde Groeten,

sanne

Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

1 reactie

 1. Nog een paar weken tot de release van het fysieke Fitchef boek! :)

  Het is inmiddels ruim een jaar geleden, het moment dat ik besloot een fysiek kookboek uit te brengen. ‘Dat doe ik wel eventjes’ dacht ik. Nou wat heb ik me daar op verkeken!

  Bronnen raadplegen, teksten schrijven, receptuur samenstellen, voedingswaarden berekenen, receptfotografie, design en illustraties, ontelbaar vaak controleren op ‘fouten’, drukwerk, opslag en verzending regelen. En zo kan ik nog wel eventjes doorgaan.

  Bloed, zweet en tranen, maar het resultaat is werkelijk waar prachtig geworden! Ik ben dan ook enorm trots op het feit dat ik dit in samenwerking met een team van deskundigen heb kunnen realiseren. ?

  De inhoud van het boek

  Het hardcover boek bevat 246 pagina’s aan achtergrondinformatie en meer dan 105 eiwitrijke recepten voor elk moment van de dag. De recepten zijn afgestemd op verschillende eetmomenten: ontbijt, lunch, diner, onderverdeeld naar voor-, hoofd- en nagerechten, en tussendoortjes (zowel zoet als hartig, inclusief eiwitshakes).

  Alle recepten bestaan uit verse, onbewerkte ingrediënten, met veel belangrijke voedingsstoffen zoals eiwitten, goede koolhydraten, essentiële vetzuren, vitamines, vezels en mineralen.

  In dit boek leer je niet alleen wat je moet eten, maar ook waarom!

  FitChef geeft antwoord op knellende vraagstukken en bevat nuttige tips om gezond eten in de praktijk te brengen.

  Hoeveel moet je eten?
  Waarom zijn eiwitten zo belangrijk?
  Hoeveel koolhydraten kun je eten?
  Waarom zijn vetten niet de vijand?
  Wat kun je het beste eten rondom het sporten?
  Hoe ga je een hongergevoel tegen?
  Welke producten moet je altijd op voorraad hebben?
  Hoe herken je suiker en eet je zo natuurlijk mogelijk?

  Op deze en nog veel meer vragen geeft dit boek een helder antwoord. In duidelijke taal en voor iedereen te begrijpen!

  Boek release: derde week van november 2016

  Het boek komt halverwege november van de drukker. Dit wordt voor mij de eerste keer dat ik een fysiek exemplaar in mijn handen krijg. Mijn allereerste ‘echte’ boek. Super tof natuurlijk, maar ook heel erg spannend! Als het een beetje mee zit is het boek vanaf de derde week van november via de website te verkrijgen. Houd de site dus goed in de gaten!

  Mark

Klik hier voor meer ervaringen

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
Mijn naam is Sanne Sanders en ik ben trendwatcher op het gebied van dieet, voeding, gezondheid en beauty. Regelmatig schrijf ik een artikel of review voor vetvrij.com Heb je een vraag of suggestie? Dan kun je me een berichtje sturen.