Review en Ervaringen met Fit Channel

Fitchannel speelt in op de groeiende markt voor de thuis workout. Waar je vroeger naar de sportschool moest, kan je nu via internet thuis begeleid worden. Door de technische ontwikkelingen en de steeds drukker wordende schema’s is dit een ware uitkomst. Je kunt middels je smartphone, tablet en dergelijke rechtstreeks in contact komen met een ervaren fitness professional.

Gratis Online Lifestyle Coach

We geven 50 gratis pakketen weg. Wil je kans maken op een gratis abonnement? Vertel dan hier waarom jij graag wil starten. Winnaars krijgen automatisch bericht en inlog gegevens.

Fitchannel biedt videocursussen via smart tv, je smartphone en tablet. Het enige wat je nodig hebt is een goede internetverbinding. Het is een fitnesskanaal waar je terecht kunt voor trainingsschema’s, advies over voeding en motivatie. Je begint met 5 cursussen die zijn gericht op gewichtsbeheersing, spieropbouw, fysieke conditie en mindfulness. Daarnaast vind je ook kook-tutorials en tips van topsporters, personal trainers en voedingsdeskundigen.

 

Mark Tuitert is de man achter Fitchannel. Hij is voormalig langebaanschaatser en werd op 20 februari 2010 olympisch kampioen op de 1500 meter in Vancouver. Nu traint Mark samen met je om binnen 8 weken de overtollige kilo’s eraf te krijgen.

Mark heeft een online trainingsmethode ontwikkeld waarmee je 3 keer per week samen traint met een Olympisch schaatskampioen.

Voor wie is Fitchannel geschikt?

Het programma van Fitchannel is geschikt voor iedereen boven de 17 jaar. Ook ouderen fitchannelkunnen dit programma volgen wanneer de fysieke staat nog goed is.

Het enigste vereiste is dat je genoeg ruimte hebt om de oefeningen te kunnen doen. Je moet kunnen bewegen en op de grond kunnen liggen. Mark adviseert een ruimte van ongeveer 2m x 2m. Daarnaast heeft een fitnessmatje heeft de voorkeur.

Heb je blessures dan kun je dit programma nog volgen mits je toestemming hebt van de huisarts. Hou in dat geval rekening met de blessure en doe de oefeningen heel voorzichtig.

Is Fitchannel effectief?

Het programma van Fitchannel is samengesteld op de unieke gegevens van de gebruiker, hierdoor komt de gebruiker in een bepaald trainingsniveau terecht. Dit wordt dus volledig afgestemd op je conditie. De programma’s worden volledig op maat samengesteld, waardoor je als gebruiker een effectief trainings- en voedingsschema krijgt.

Natuurlijk heb je ook invloed op het uiteindelijk resultaat. Je zult je moeten inzetten om de gewenste resultaten te behalen. En met een online coach kan het wat lastiger zijn om je aan je schema te houden. Zulke programma’s vergen daarom extra motivatie en discipline.

Wat kost Fitchannel?

Fitchannel heeft 2 pakketten op de website staan, namelijk:

 • Het programma van 8 weken voor € 39,50 per maand
 • Het programma van 12 maanden voor € 12,95 per maand

We geven 50 gratis pakketen weg. Wil je kans maken op een gratis abonnement? Vertel dan hier waarom jij graag wil starten. Winnaars krijgen automatisch bericht en inlog gegevens.

Voordelen

Het grootste voordeel van Fitchannel is dat je lekker thuis kunt sporten. En dan nog onder begeleiding van een Olympisch kampioen. Naast het sporten krijg je ook gezonde recepten en handige kookvideo’s en tips. Je leert gezond eten en bewegen om van je overtollige kilo’s af te komen. Wat ook leuk is is dat alles volledig op maat wordt opgesteld. Er wordt dus rekening gehouden met je huidige fitnessniveau.

Nadelen

In de sportschool kun je waarschijnlijk beter en effectiever trainen dan thuis. In de sportschool ben je omringt door anderen die aan soortgelijke doelen werken. Dit werkt motiverend. Daarnaast is het sociaal aspect niet te onderschatten. Thuis trainen vergt wat extra motivatie en discipline. Uitstelgedrag is wellicht wel je grootste persoonlijke vijand.

Conclusie

Met Fitchannel kun je prima afslanken mits je het volhoudt. Thuis fitnessen heeft veel voordelen en helaas ook wat nadelen. Bij een gebrek aan discipline en motivatie zal zo een programma niet effectief zijn. De externe motivatie die je in de sportschool krijgt mis je hier.

Indien je hier geen moeite mee hebt dan is Fitchannel een goede optie. Afhankelijk van je karakter is dit wellicht iets voor je.

Gezonde Groet,

natascha

afbeeldingen fitchannel pers

 

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
Natascha
Mijn naam is Natascha en ik vind het leuk om je te informeren over het laatste nieuws op het gebied van dieet, voeding en gezondheid. Regelmatig schrijf ik artikelen en columns voor vetvrij.com

Reageer op dit artikel

OF REAGEER ZONDER FACEBOOK

Please enter your comment!
Please enter your name here

142 REACTIES

 1. Ben 64 jaar en heb Diabetes wat ik met voeding probeer te handelen. Gaat redelijk goed, maar meer beweging zou het resultaat verbeteren. Ik kom om 19 uur thuis van mijn werk en na het koken en eten wordt het sporten gewoon te laat voor mij. Liever beweeg/ sport ik meteen uit bed voor naar mijn werk te gaan. De vorm zoals hier wordt aangeboden lijkt voor mij een goede oplossing. Graag kom ik dan ook in aanmerking voor een gratis pakket!

 2. Toen mijn sportschool failliet ging, meldde ik me gelijk aan bij een andere. Helaas is daar geen enkele sfeer, laat staan persoonlijke aandacht. Als moeder van 3 kinderen onder de 4 is het al lastig om tijd te vinden om weg te gaan om te sporten. Thuis sporten zou ideaal zijn, thuis is er altijd sfeer en zo kan ik gelijk mijn kinderen het goede voorbeeld geven! Sporten is belangrijk, ook voor hen.

 3. Ik heb nog steeds babyvet van mijn jongste. Alleen is hij al 10 jaar! Het wordt tijd om 20 kilo af te vallen. Alleen lukt het niet, ik heb een programma nodig. Ik heb zin in een fitter en slanker leven!

 4. Net In December 50 geworden en al het hele jaar in mijn hoofd om op mijn 50e fit te zijn, Hevig teleurgesteld in mezelf. Ik mankeer niks en kan mezelf toch niet naar de sportschool slepen. Ook weet ik dat een fit lichaam ook een mentaal fit brein stimuleert wat ik wel kan gebuiken. Sterker in mijn hoofd en lichaam is een droom voor me en als dat nu thuis kan ……dat maakt het een stuk aantrekkelijker. En die 8 weken, dat lijkt zo kort dus ik ben ook echt benieuwd! Kijken of ik uit die vicieuze cirkel van bank hangen en er niet vanaf komen, en je daardoor weer rotter voel. Ik ben niet eens te zwaar maar ook niet fit. Hulp bij de maaltijden is ook geen overbodige luxe want in de keuken sta ik ook geregeld met mijn handen in mijn haar. Nou al met al reden genoeg lijkt mij.!! gr en succes allemaal

 5. Wij kijken in de spiegel en schrikken ons kapot. Hoe is het mogelijk dat we allebei in 5 jaar zoveel zijn aangekomen en ons niet meer fitvoelen? We zijn bijna zestig jaar en willen nog zoveel van het leven genieten. Dus gaan we aan de slag en hopen tijdens de zomer van dit jaar weer toonbaar op het strand te kunnen lopen. We willen ons fit voelen om wandelingen te maken en lekker te slenteren over de Zuid-Franse boulevards of door de Italiaanse dorpjes.

 6. Gewoon omdat het me heerlijk lijkt om een lekker thuis te kunnen sporten zonder de deur uit te hoeven naar de sportschool. Bovendien hoop ik ook dat ik met deze oefeningen ook mijn lijf sterk kan houden na mijn rugoperatie. En dan als klap op de vuurpijl nog eens heerlijke gerechten op tafel kan zetten zonder het zelf te hoeven bedenken elke dag ;-)

 7. Ben 59 jaar en wil me wat fitter voelen. Ben 8 kilo te zwaar en weet dat dit ook een reden is waarom ik mij moe en opgeblazen voel. Ik word ook strammer. Ik hoop dmv steun en motivatie, ik mijn doel kan bereiken.

 8. [email protected]

  Eind van dit jaar ga ik 60 worden, in juli verwachten we ons 4e kleinkind en wil veel fitter worden dan dat ik me nu voel.het is tijd om de overtollige kilo’s kwijt te gaan raken!

 9. Ik wil graag weten of Mark mij wel kan motiveren om het dagelijks vol te houden…. Want mijn motivatie om naar de sportschool te gaan lukt me eigenlijk nooit die 3 x per week en misschien lukt t vanuit huis wel!

 10. Ik ben al ruim een half jaar op zoek naar dé motivatie om weer te gaan sporten en daardoor ook weer af te vallen. Op dit moment kom ik alleen maar langzaam aan en doe ik weinig aan sporten. Ik ben benieuwd of dit mij zou motiveren. Ik wil die uitdaging wel aangaan.

 11. Na mijn zwangerschap kreeg ik verschillende problemen met mijn benen, mijn knieeen gingen bij het sporten ineens pijn doen en inmiddels ben ik vaste klant bij de fysiotherapeut. Ik heb daarom een paar jaar niet veel aan sport kunnen doen maar moet vanwege de klachten eigenlijk wel afvallen! Fijn cirkeltje waar ik in ben beland dus. Het bewegen gaat inmiddels wat beter en mijn voornemen wat ik mij dit jaar heb opgelegd is minimaal 10 kilo eraf om mij beter te voelen met minder pijn. Het zou zo super leuk zijn als ik door de training met Mark kan bewegen en afvallen en weer hinkelend met mijn kleuter over straat kan! 😊😊😊

 12. Graag zou ik dit winnen, dit zou mij heel erg helpen. Ik heb op mijn 17e de diagnose MS gekregen. Ik was een emotie-eter en kqam kilo’s aan. Hoe moet je met zo’n diagnose leren omgaan? Ik wil graag bij mezelf de knoo omzetten om thuis te gaan sporten, dit zou stap 1 zijn. Om naar de sportschool te gaan kost mij zoveel energie, omdat ik daar al eerst heen moet. Om deze energie te besparen kan ik dat thuis. Ik ga de uitdaging graag aan, hopelijk kunnen jullie helpen.

 13. Omdat ik van alles geprobeerd heb en mijn zwangerschapskilo’s iets te graag bij mij blijven. Ik merk dat ik het heel graag wil maar de voeding ook lastig zelf aan kan passen. Het Is een droom om eindelijk weer eens onder die 80 te komen

 14. Sporten én naar Mark Tuitert kijken, het lijkt me de ideale combinatie. Bovendien wil ik heel graag de overtollige zwangerschapskilootjes eraf, maar sporten met twee kleine hummels vergt nogal wat organisatie. Hoe fijn zou het zijn om de oefeningen ’s avonds in mijn eigen huiskamer te doen?! Juist! Kom maar door met dat gratis proefpakket dus! ;-)

 15. Hoi. Om maar meteen met de deur in huis te vallen IK HEB MEZELF VERWAARLOOSD! Van een slanke vrouw van rond de 55 kilo, naar een alles behalve slanke vrouw. Ik weet niet wat ik weeg want durf al ruim twee jaar niet meer op die weegschaal te staan. Het zal rond de 80 kilo zijn ben ik bang. En natuurlijk zijn er allerlei excuses geweest. Eerst kom je wat aan na twee zwangerschappen. Maar ow Erika, dat staat je goed. Je woog ook eigenlijk te weinig. En dan is daar nog een angststoornis met depressies. Die houden me weg van het buitenshuis sporten en ook de medicijnen deden het goed. Voor zowel de klachten als het aankomen in gewicht. Tel daar een scheiding bovenop, een kind met PDD NOS en hopla. En heel vat vol excuses waarom ik aangekomen ben en het er niet af krijg. De werkelijkheid is dat ik ook teveel eet. Vooral ‘ avonds, lekker stukje kaas, wijntje erbij. En veel te weinig beweeg. Ik heb geen auto en doe alles op de fiets (goed hè). Maar die afstanden zijn muizenstukjes in een muizentempo. Dus ook dit jaar weer vol goede moed gedacht (ja, alleen gedacht) aan afvallen. Tot ik jullie reclame zag op televisie. Dat MOET te doen zijn…zelfs voor een nietzosportieve dame, die ook nog eens alles behalve een keukenprinses is. Dus vraag ik jullie, daag me uit, geef dit pakket cadeau, en ik zal jullie en mezelf laten verbazen. Want een gegeven paard he……. dus ik zal er voor gaan. Voor de volle 110%. Groetjes Erika

 16. Wij als collega’s zijn super enthousiast over dit programma. We praten al weken over dat we meer moeten gaan bewegen maar kunnen ons vanwege de sneeuw en het vreselijke koude weer er niet toe zetten. Een van mijn collega’s had via via over dit programma gehoord en nu lijkt het ons een super leuk om dit eens uit te proberen. Dan kunnen we tijdens onze pauze lekker actief samen bezig gaan. En het is zal dan natuurlijk ook bijdragen aan onze teambuilding!!

 17. Ik zou eindelijk eens wat beter in mijn vel willen zitten, het vet op mijn buik kwijt willen raken, betere conditie hebben, een paar kilo af willen vallen en ook meer zelf vertrouwen willen krijgen. Ik heb al eens gesport bij een sportschool met wat begeleiding maar ik voelde mij nooit op mijn gemak als ik daar aan het sporten was. Ik deed het wel en kreeg ook resultaten maar op een gegeven moment begon ik steeds minder zin te hebben om weer te gaan sporten. Daarbij voelde ik mij ook bekeken en dat is geen fijn gevoel en sport ook niet lekker. Op een gegeven moment ben ik gestopt omdat ik een ongeluk kreeg. En omdat ik niet wist hoe lang het ging duren voordat ik weer kon sporten heb ik de sportschool opgezegd want dat vond ik zonde van het geld. Maar nu het al weer een stuk beter gaat wil ik weer langzaam aan gaan beginnen maar ik zie het nu niet meer zo zitten om naar een sportschool te gaan. Daarom is het wel fijn dat dit programma er is wat je gewoon thuis kan doen met goede uitleg die je op je eigen tempo kan volgen en op jouw niveau, voedingstips geeft en het is ook niet duur. Hopelijk heb ik een keer geluk en win ik een gratis pakket.

 18. Na meerdere mislukte pogingen en zulke hoge bedragen voor Personal Training had ik de moed bijna opgegeven. Tot ik hoorde van dit fitnessprogramma! Het lijkt me geweldig om me eindelijk weer goed te voelen over mijn lichaam en mijn levensstijl eens echt aan te pakken.

 19. 4 kleine kinderen ene een hbo studie. De tijd is er soms niet om te gaan staren . Dit kan mooi vanuit de huiskamer. Echt een aanrader voor mij. Eindelijk wat doen aan mijn conditie en al die zwangerschapskilo’ die nog aanwezig zijn

 20. Al meerdere keren begonnen op een sportschool, maar met al die spiegels,
  gespierde kerels en reeds slanke dames om me heen is het erg moeilijk om
  me daar thuis te voelen en dus toch weer afhaken.
  Het lijkt me dan ook ideaal om thuis te kunnen trainen met een schema
  dat voor mijn eigen niveau gemaakt is en waardoor ik eindelijk iets kan doen
  aan mijn hoge vet %.
  Wie weet durf ik over een half jaar wel echt naar de sportschool en hoef ik met niet
  meer te schamen voormezelf