Fit20 Review Review en Ervaringen

Afvallen in 2021

Fit20 is een nieuw intensief fitnessconcept waarbij je iedere week 20 minuten onder begeleiding van een personal trainer een speciaal op trainingsschema volgt. Fit20 is afkomstig uit Amerika en is onder andere in New York enorm populair.

Wat is Fit20?

Fit 20 het woord zegt het al: fit in 20 minuten per week en dat zou voldoende zijn?. Het lijkt onmogelijk maar deze manier van sporten is 3 jaar geleden over komen waaien uit Amerika, New York. Het concept is wat aangepast naar Nederlandse begrippen. Ik ben benieuwd en besloot om er een gratis kennismakingsles aan te wagen en hierdoor er een goed beeld van te krijgen. Er zijn inmiddels 300 Fit 20 sportscholen in Nederland.

fit20

Zin of Onzin

De trainingsmethode is gebaseerd op veel onderzoek en praktijkervaring. Dat onderzoek heeft uitgewezen dat fitness training kort, intensief en niet vaker dan 1 keer per week hoeft plaats te vinden. Langer trainen gaat ten koste van de energie die het lichaam hard nodig heeft. In korte tijd wordt de fitheid en gezondheid sterk verbeterd. De training gebeurd onder leiding van een personal coach.

Testpersonen Gezocht

Nog 32 plaatsen beschikbaar

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Op dit moment zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

  • Geef middels een reactie aan waarom jij dit product graag wil testen;
  • We sturen het proefpakket gratis naar je toe;
  • Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
  • Je vult het evaluatieformulier in.

Kosten

De prijs voor 1 persoon per maand is: vanaf €80,- voor een looptijd van 12 maanden. Besluit je samen met een vriend of vriendin te gaan sporten dan betaal je vanaf € 60,- per persoon met een looptijd van 12 maanden.

Kennismakingsles

Ik wist niet wat ik ervan kon verwachten. Bij binnenkomst kreeg ik onder het genot van een kopje koffie een duidelijk uitleg van het concept. Het leek me niet zo moeilijk en zwaar te worden in 20 minuten. De training was echter wel intensief. Je spieren worden op de proef gesteld doordat je er constante druk op houdt gedurende 2 minuten.

Stofwisseling

Je moet echt tot het einde van je kunnen gaan. De apparaten zijn vrijwel hetzelfde als in de fitness studio. Aan het einde heb je wel een voldaan gevoel. De training werkt de hele week door. Tijdens deze rustperiode worden de spieren sterker, stofwisseling beter en de energie wordt aangevuld. Je kunt het goed gebruiken naast andere sporten indien mogelijk. Het is ideaal voor mensen met weinig tijd om te sporten.

Franchise

Iedereen kan een Fit 20 sportschool starten met een eigen inbreng van €20.000 euro. Maar het is belangrijk en dat heb ik ook ervaren dat de begeleiding goed is. Er wordt je ook gevraagd naar blessures en eventuele medicatie. Hoge bloeddruk, diabetes etc.

130 FIT20 Vestigingen

FIT20 opent 130e vestiging van Nederland in Boxmeer Gezond en fit in 20 minuten per week!

Het lijkt te mooi om waar te zijn. Fit en gezond worden in slechts 20 minuten per week. Toch is het vanaf 1 juli ook mogelijk in Boxmeer. Daarmee krijgt het Noord-Brabantse dorp een eigen vestiging van de succesvolle Nederlandse formule. Ondanks de Corona crisis blijft fit20 doorgroeien en is al jaren bezig met een nationale- en internationale opmars. Inmiddels telt de formule 150 fit20-vestigingen verspreid over negen landen.

fit20 heeft een aantal bijzondere kenmerken. Beoefenaars trainen slechts 20 minuten per week, op afspraak, onder begeleiding van een speciaal opgeleide trainer en met waarborging van de privacy. De krachtige vorm van trainen geeft een dusdanige prikkel dat het lichaam zich aanpast en zo sterker, fitter en energieker wordt. De training is volkomen verantwoord dankzij de slow motion uitvoering van de oefeningen en deskundige begeleiding. Dankzij de uitgekiende temperatuur in de studio in combinatie met de korte uitvoering per oefening, kunnen beoefenaars trainen in dagelijkse kleding zonder te transpireren.

Veilig trainen

Er zijn per training nooit meer dan 2 beoefenaars in de studio aanwezig, en nooit langer dan 20 minuten. Douchen en omkleden is niet nodig, en er wordt beheerst geademd. Beoefenaars hoeven daarom niet te vrezen voor een mogelijke corona besmetting. Natuurlijk is daarnaast aan alle overheidsmaatregelen voldaan. Trainen bij fit20 was altijd al buitengewoon veilig, en is dat nu helemaal.

Boxmeer gezond

Voor founder Walter Vendel, die fit20 ruim tien jaar geleden startte in Nederland, is het openen van de Boxmeerse studio een nieuw hoogtepunt. “Omdat elke nieuwe studio ons in staat stelt meer mensen de uniciteit van deze formule aan den lijve te laten ondervinden”, zegt Vendel. “Zo zijn we ooit de eerste fit20-studio begonnen en nog steeds staat die missie centraal bij alles wat we doen. Ik ben ontzettend blij voor de mensen in Boxmeer en omgeving dat fit20 nu ook bij hen in de buurt komt. Omdat ik iedereen deze training, die gezondheid en kracht toevoegt aan je leven, van harte gun. We hebben de levens van duizenden mensen positief beïnvloed, en staan te trappelen om dat aantal uit te breiden. Elke nieuwe studio draagt bij aan die doelstelling.”

Ondernemerschap

fit20 Boxmeer staat onder leiding van studio-eigenaar Walter Bulkens (38), die uitkijkt naar de start van zijn ondernemersavontuur: “Ik heb er onwijs veel zin in om iedereen die woont en/of werkt in de gemeente Boxmeer wekelijks op een veilige manier te begeleiden naar een optimale gezondheidsprikkel! De positieve effecten van onze korte maar intensieve training op de fitheid en gezondheid, zoals ik die al jaren zie bij mijn klanten in mijn studio in Venray, hebben mij doen besluiten om ook Boxmeer te voorzien van een prachtige fit20 studio.”

Voordelen

Voordeel is natuurlijk de weinig tijd die het je kost. Ook is het fijn om persoonlijk begeleid te worden en hierdoor gecorrigeerd wordt en de oefeningen goed uitvoert. Ook helpt het coachen je natuurlijk om het uiterste uit jezelf te halen.

Nadelen

Een nadeel kan zijn dat je traint met een personal trainer. Hierdoor kun je niet je eigen tempo en rustmomenten bepalen en verder de kosten. Ook heb je niet de “gezelligheid”van de sportschool omdat je echt alleen traint.

Conclusie

Op een snelle manier met je gezondheid en conditie bezig zijn. Een nieuw concept in Nederland. Mijns inziens echt bedoeld voor mensen met weinig tijd en voldoende inkomsten of het er echt voor over hebben.

Vragen en Ervaringen

Heb jij ervaring met Fit20? Laat dan een reactie achter. Heb je vragen over Fit20? Stel ze dan op het forum en lees de ervaringen van andere bezoekers.

Gezonde Groet,