De Fit Methode Review en Ervaringen

Afvallen in 2021

Wat is de Fit Methode?

De Fit Methode is de ebook en fitnessplan van Jeroen van der Mark. Hij is de oprichter van de fitness-website fit.nl. Dit is nu een van de grootste fitness websites van Nederland. Je vindt er heel wat informatie over fitness en voeding. Zo vind je er gezonde recepten, dieet tips en voedingsschema’s.

Tijd voor een review!

Dit leer je in deze review

  1. Wat is de Fit methode
  2. Hoe werke het?
  3. Wat leer ik tijdens een workshop?
  4. En nog veel meer…

Samen met zijn team ontwikkelde hij de Fit Methode voor personen die graag een fitter lichaam willen. In zijn team zitten er personal trainers, fysiotherapeuten, sportdiëtisten, wetenschappers en andere professionals.

De Fit Methode leert je hoe je aan een gespierd lichaam kunt komen. Het stelt je in staat om gewicht te verliezen op een uiterst gezonde manier. Het is geen dik boek met saaie tekstblokken, de leuke plaatjes maken het ideaal voor personen die visueel zijn ingesteld.

De bedenker van deze methode, Jeroen, is medisch socioloog en personal trainer. Samen met zijn team helpt hij personen hun droomlichaam bereiken. Dit boek werd dus ook geschreven vanuit zijn jarenlange praktijkervaring

De doelgroep van de Fit Methode is personen die graag een fit lichaam willen hebben. Je krijgt praktijkgerichte tips en adviezen waarmee je op een gezonde manier kunt afslanken. De bedenkers hiervan hebben de methode bewust laagdrempelig gehouden. Zo kunnen zij een zo groot mogelijke groep helpen. Het begint ook echt aan het begin. Personen die nooit eerder aan fitness hebben gedaan kunnen dus heel makkelijk mee aan de slag.

De Fit Methode is opgedeeld in 3 fases. De eerste fase is op het niveau van een beginner. Daarna kun je het langzaam opvoeren naarmate je lichaam aan het sporten gewend raakt.

Ook zijn er aparte trainingsschema’s opgenomen voor vrouwen en mannen.

Voeding en Trainingsschema’s

De Fit Methode bevat allemaal duidelijke schema’s die je makkelijk kunt volgen. Er zijn verschillende oefeningen waarvan je kunt kiezen. Daarnaast kent deze methode een wetenschappelijke onderbouwing.

Naast het praktijkgedeelte wordt er ook voldoende aandacht besteed aan de achterliggende theorie. Daarin leer je het belang van rustpauzes, hoe vaak je moet trainen, de juiste uitvoering van de verschillende oefeningen en nog veel meer

Wat de Fit Methode effectief maakt is dat het ook het belang van goede voeding onderkent. In de eerste delen van de ebook legt men de nadruk op sport en fitness. Alhoewel lichaamsbeweging belangrijk is voor gewichtsverlies, is de invloed van voeding niet te onderschatten. Daarom wijdt men ook wat tijd aan het maken van goede voedingskeuzes. De Fit Methode leert je welke verhouding aan macronutriënten je moet eten, en hoeveel calorieën je mag innemen.

De FIT Methode is vernieuwd

In 2017 is het FIT boek compleet vernieuwd, uitgebreid én als hardcover uitgebracht. Een echt papieren boek dus, met meer dan 300 pagina’s. Dat is al één duidelijke vooruitgang, aangezien het een behoorlijk dik naslagwerk is geworden. Verder is te merken dat er veel tijd en energie in is gestoken om de eerste versie te verbeteren. Wat er allemaal nieuw, anders en beter is aan deze papieren versie lees je in deze review.fit-pakket-image

De FIT Methode is “hét plan voor een fit lichaam”, zo is te lezen op de voorkant van het boek. Dat plan kan bestaan uit afvallen, spieren kweken of gewoon fitter worden; dit zijn de drie doelen die worden behandeld in het boek. Je krijgt een trainingsschema passend bij jouw doel, en je stelt zelf je voedingsschema op. Naast dat het de lezer een stappenplan geeft om te werken aan elk van die doelen, geeft het heel veel achtergrondinformatie. Dit vanuit de gedachte dat je niet alleen moet weten hoe je iets doet, maar ook waarom.

De FIT Methode is niet alleen maar een boek, maar er zit ook begeleiding per e-mail bij. Zodra je je gegevens invult via het intakeformulier, houden ze per mail een vinger aan de pols of je nog goed bezig bent. Met vragen kun je ook bij ze terecht, op het forum bijvoorbeeld.

De FIT-app

Als je de FIT Methode wilt aanschaffen heb je twee opties. De eerste is enkel het boek. Optie 2 is het uitgebreidere pakket, waarvan het grootste voordeel de FIT-app is. Dit is een handig extra hulpmiddel bij het boek. Hierin kun je bijvoorbeeld je voeding bijhouden, maar staan ook je persoonlijke trainingsschema’s. Prettig om bij de hand te hebben in de sportschool! Bij het uitgebreidere pakket horen ook extra recepten en voedingsschema’s; een uitkomst voor wie geen zin heeft zelf een schema op te stellen of recepten te bedenken.

Waarom de FIT Methode?

Iedereen die vet wil verliezen heeft wel eens 1 of meerdere hippe diëten gevolgd. Dieettrends en afslankexperts beloven vaak supersnel succes. Vaak zijn ze toch niet zo effectief als gehoopt. Soms wel, maar dan is dat bijna altijd tijdelijk: de kilo’s vliegen er daarna net zo hard weer aan. De FIT Methode is gelukkig absoluut niet zo’n dieetflop, maar focust op afslanken (of aankomen) en fitter worden door langdurige gedragsverandering. Ook willen ze dieet- en fitnessfabeltjes de wereld uit helpen, door zelf met de juiste informatie te komen. Hun adviezen in het boek zijn onderbouwd door meer dan 200 wetenschappelijke bronnen, waardoor je zeker weet dat ze niet klakkeloos iets roepen.

Wat is fit.nl?

fit methode fase1
fit methode fase1

Fit.nl is “het grootste sport- en gezondheidspplatform van Nederland en België”, aldus hun website. Op de site vind je heel veel informatie over fitness, voeding en gezondheid in het algemeen. Ook hebben ze fitte recepten en een oefeningenbibliotheek waarin ze in video en tekst uitleggen hoe je een oefening uitvoert. Sinds een tijdje doen ze ook aan online personal coaching en ze geven bootcamp in Groningen, waar hun kantoor zit. Naast de FIT Methode hebben ze nog een aantal andere e-books uitgebracht, zoals een receptenboek. Ze doen dus van alles om mensen te helpen fitter te worden.

De redactie van fit.nl

Bij fit.nl, oftewel FIT, werken vooral mensen met een wetenschappelijke of sportachtergrond. De hoofdredacteur Jeroen van der Mark is bijvoorbeeld medisch socioloog en personal coach. Verder werken ze onder andere met diëtisten, fysiotherapeuten en personal trainers.

Voor wie is de FIT Methode?

Het boek is vooral geschikt voor mensen die beginnen met sporten of afvallen. Maar zeker ook voor wie al een tijdje bezig is maar behoefte heeft aan een helder stappenplan om dichter bij zijn of haar doel te komen. Daarnaast is het een ontzettend handig naslagwerk dat een overzicht geeft van alles dat je eigenlijk moet weten als je wilt afvallen, meer spieren en kracht wilt ontwikkelen en gewoon fitter wil worden.

De opbouw van het boek<