Wat is de Fit Methode?

De Fit Methode is de ebook en fitnessplan van Jeroen van der Mark. Hij is de oprichter van de fitness-website fit.nl. Fit.nl is nu een van de grootste fitness websites van Nederland. Je vindt er heel wat informatie over fitness en voeding. Zo vind je er gezonde recepten, dieet tips en voedingsschema’s.

Tijd voor een review!

Dit leer je in deze review

  1. Wat is de Fit methode
  2. Hoe werke het?
  3. Wat leer ik tijdens een workshop?
  4. En nog veel meer…

Samen met zijn team ontwikkelde hij de Fit Methode voor personen die graag een fitter lichaam willen. In zijn team zitten er personal trainers, fysiotherapeuten, sportdiëtisten, wetenschappers en andere professionals.

De Fit Methode leert je hoe je aan een gespierd lichaam kunt komen. Het stelt je in staat om gewicht te verliezen op een uiterst gezonde manier. Het is geen dik boek met saaie tekstblokken, de leuke plaatjes maken het ideaal voor personen die visueel zijn ingesteld.

De bedenker van deze methode, Jeroen, is medisch socioloog en personal trainer. Samen met zijn team helpt hij personen hun droomlichaam bereiken. Dit boek werd dus ook geschreven vanuit zijn jarenlange praktijkervaring.

Voor wie is de Fit Methode geschikt?

De doelgroep van de Fit Methode is personen die graag een fit lichaam willen hebben. Je krijgt praktijkgerichte tips en adviezen waarmee je op een gezonde manier kunt afslanken. De bedenkers hiervan hebben de methode bewust laagdrempelig gehouden. Zo kunnen zij een zo groot mogelijke groep helpen. Het begint ook echt aan het begin. Personen die nooit eerder aan fitness hebben gedaan kunnen dus heel makkelijk mee aan de slag.

De Fit Methode is opgedeeld in 3 fases. De eerste fase is op het niveau van een beginner. Daarna kun je het langzaam opvoeren naarmate je lichaam aan het sporten gewend raakt.

Ook zijn er aparte trainingsschema’s opgenomen voor vrouwen en mannen.

Is de Fit Methode effectief?

De Fit Methode bevat allemaal duidelijke schema’s die je makkelijk kunt volgen. Er zijn verschillende oefeningen waarvan je kunt kiezen. Daarnaast kent deze methode een wetenschappelijke onderbouwing.

Naast het praktijkgedeelte wordt er ook voldoende aandacht besteed aan de achterliggende theorie. Daarin leer je het belang van rustpauzes, hoe vaak je moet trainen, de juiste uitvoering van de verschillende oefeningen en nog veel meer.

Wat de Fit Methode effectief maakt is dat het ook het belang van goede voeding onderkent. In de eerste delen van de ebook legt men de nadruk op sport en fitness. Alhoewel lichaamsbeweging belangrijk is voor gewichtsverlies, is de invloed van voeding niet te onderschatten. Daarom wijdt men ook wat tijd aan het maken van goede voedingskeuzes. De Fit Methode leert je welke verhouding aan macronutriënten je moet eten, en hoeveel calorieën je mag innemen.

Wat kost de Fit Methode?

De Fit Methode is uitsluitend verkrijgbaar via Fit.nl. De ebook kun je kopen voor €19. Naast de ebook kun je ook het volgende kopen:de fit methode

  • Maak je eigen voedingsschema voor €19
  • Fitness schema’s voor elke fase voor €49
  • Alles over trainingsleer voor €19

Het volledig pakket heeft een waarde van €106.

Meer informatie en bestellen kan op de de website van FIT

Voordelen

De Fit Methode is een goed ingerichte stappenplan waarmee je je gewicht kunt aanpakken. Het houdt rekening met verschillende fitness niveaus en heeft zelfs aparte schema’s voor mannen en vrouwen.

De theorie leest lekker en men houdt rekening met alle aspecten die gewichtsverlies bevorderen. Daarnaast heeft deze methode ook een wetenschappelijke onderbouwing. En dat lees je ook terug in dit boek. Het is een leuk programma dat een ieder makkelijk kan volgen.

Nadelen

De Fit Methode is vooral een fitnessprogramma. Je leest het ook meteen in de gekozen benaming. Er wordt ook wat uitleg gegeven over voeding en calorieën, maar toch merk je dat de nadruk echt op fitness wordt gelegd. Dit is echt een gemiste kans. Je kunt immers een slecht dieet niet wegtrainen. Dieet en voeding moeten samen gaan als je goede resultaten wilt behalen.

Conclusie

In dit boek vind je de belangrijkste elementen voor wat betreft gezond gewichtsverlies. Die worden op een overzichtelijke manier aan de man gebracht. Alles wordt duidelijk toegelicht en bovendien wetenschappelijk onderbouwd. Je kunt zo makkelijk zelf aan de slag.

Aan de vormgeving merk je meteen dat er veel tijd en aandacht is geschonken aan het maken van een kwalitatief product. De methode zelf heeft een goede opbouw. Zowel beginners en gevorderde sporters kunnen dit boek goed gebruiken.

Gezonde Groet,

natascha

Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
Natascha
Mijn naam is Natascha en ik vind het leuk om je te informeren over het laatste nieuws op het gebied van dieet, voeding en gezondheid. Regelmatig schrijf ik artikelen en columns voor vetvrij.com