Fit for Life of Fit 4 Life Dieet

Afvallen in 2021

Wat is Fit For Life?

Het Fit For Life Dieet of Fit 4 Life Dieet is een natuurlijke methode om blijvend overgewicht te verliezen. Het gaat er bij dit dieet niet per definitie om wat je eet maar met name wanneer je eet. Het Fit 4 Life dieet is meer dan alleen een dieet. Het is een manier van leven. Een leven lang fit is meer dan een dieet, het is een manier van leven! Dit staat ook beschreven in het boek Een leven lang fit van Harvey en Marilyn Diamond.

Bestel dit boek bij bol·com

Een leven lang fit / 2 Leef gezond
Een leven lang fit / 2 Leef gezond
Harvey Diamond

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis

Het Fit 4 Life Dieet gaat uit van Natuurlijke Hygiëne wat zoveel betekent als het streven van het lichaam naar gezondheid. Het lichaam heeft een zelfreinigend en zelf genezend vermogen, het houdt zichzelf in stand.

Gezondheid wordt bereikt door het continu reinigen van het lichaam van schadelijk afval.
Wanneer dit reinigingsproces niet goed verloopt ontstaat onder andere overgewicht. Om het lichaam te helpen zich continu te reinigen moeten we het helpen de overtollige afvalstoffen en vetten uit te scheiden. Hiertoe dient het dieet van “Een leven lang fit”. je zult zien dat je vanzelf gaat afvallen.

Basisregels van het Fit 4 Life Dieet:

Gebruik voeding met een hoog vochtgehalte.
Wij bestaan voor 70% uit water! We moeten er dus voor zorgen dat we hier voldoende van binnen krijgen. Dit kan door voeding te gebruiken met een hoog vochtgehalte zoals groenten en fruit. Door de voeding voor minstens 70% uit groenten en fruit te laten bestaan en de overige 30% uit geconcentreerde voedingsmiddelen als eiwitten en koolhydraten bereikt u een juiste combinatie.

Draag zorg voor een juiste combinatie van voedingsmiddelen.
Het dieet “Een leven lang fit” gaat ervan uit dat ons lichaam niet is gemaakt om meerdere voedingsmiddelen tegelijk te verteren. Doen we dit wel dan gaat dat tegen onze natuur in en dit kost energie en het verteert niet goed. De juiste combinatie is altijd waterige voedingsstoffen (groenten) samen met geconcentreerde voedingsstoffen (vlees, zetmeel). Dus groenten met vlees (waterig en geconcentreerd) mag wel, maar vlees met aardappelen (twee maal geconcentreerd) niet. Groenten met aardappelen mag dus weer wel.

Zorg ervoor dat fruit op de juiste tijdstippen wordt gegeten.
Voor twaalf uur ’s middags mag u alleen fruit en fruitsappen gebruiken. Dit heeft te maken met de 3 spijsverteringscycli die het lichaam over een etmaal doorloopt. Om fit en gezond te blijven moeten deze cycli worden onderkent en gerespecteerd. Dat betekent dat we het lichaam op bepaalde tijden alleen dat moeten aanbieden wat het ook werkelijk kan verwerken. Fruit en fruitsap in de ochtend bevordert de zogenaamde eliminatiecyclus. Verder is het van belang geen fruit te eten tegelijk met, direct voor of na het eten van andere voedingsstoffen.

Houdt u zich aan deze regels dan is gewichtsafname zeker.
Het eten van vlees wordt niet aangeraden in dit dieet maar ook niet verboden. Het is echter zo dat het verteren van eiwitten veel meer energie vraagt van het lichaam dan andere voedingsstoffen.

De algemene richtlijnen van dit dieet zijn:

– Eet niet teveel en ook niet te weinig
– Fruit mag zoveel als gewenst gegeten worden
– Eet bij voorkeur verse producten
– Vermijd zoveel mogelijk toevoegingen zoals conserveringsmiddelen etc.
– Gebruik niet teveel knoflook en uien
– Gebruik geen azijn, vervang dit door citroensap
– Wilt u een maaltijd vervangen door fruit dan mag dat
– Voor twaalf uur ’s middags alleen verse vruchten en vruchtensap
– Matig gebruik van vlees en melkproducten is aangeraden
– Denk eraan fruit niet te combineren met andere voedingsmiddelen
– Matig gebruik van koffie
– Kruidenthee en water mogen onbeperkt worden gedronken

Veel Succes!

Heb je ervaring met het fit for life dieet? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!