Fit for Life of Fit 4 Life Dieet

Afvallen in 2021

Wat is Fit For Life?

Het Fit For Life Dieet of Fit 4 Life Dieet is een natuurlijke methode om blijvend overgewicht te verliezen. Het gaat er bij dit dieet niet per definitie om wat je eet maar met name wanneer je eet. Het Fit 4 Life dieet is meer dan alleen een dieet. Het is een manier van leven. Een leven lang fit is meer dan een dieet, het is een manier van leven! Dit staat ook beschreven in het boek Een leven lang fit van Harvey en Marilyn Diamond.

Bestel dit boek bij bol·com

Een leven lang fit / 2 Leef gezond
Een leven lang fit / 2 Leef gezond
Harvey Diamond

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis

Het Fit 4 Life Dieet gaat uit van Natuurlijke Hygiëne wat zoveel betekent als het streven van het lichaam naar gezondheid. Het lichaam heeft een zelfreinigend en zelf genezend vermogen, het houdt zichzelf in stand.

Gezondheid wordt bereikt door het continu reinigen van het lichaam van schadelijk afval.
Wanneer dit reinigingsproces niet goed verloopt ontstaat onder andere overgewicht. Om het lichaam te helpen zich continu te reinigen moeten we het helpen de overtollige afvalstoffen en vetten uit te scheiden. Hiertoe dient het dieet van “Een leven lang fit”. je zult zien dat je vanzelf gaat afvallen.

Basisregels van het Fit 4 Life Dieet:

Gebruik voeding met een hoog vochtgehalte.
Wij bestaan voor 70% uit water! We moeten er dus voor zorgen dat we hier voldoende van binnen krijgen. Dit kan door voeding te gebruiken met een hoog vochtgehalte zoals groenten en fruit. Door de voeding voor minstens 70% uit groenten en fruit te laten bestaan en de overige 30% uit geconcentreerde voedingsmiddelen als eiwitten en koolhydraten bereikt u een juiste combinatie.

Draag zorg voor een juiste combinatie van voedingsmiddelen.
Het dieet “Een leven lang fit” gaat ervan uit dat ons lichaam niet is gemaakt om meerdere voedingsmiddelen tegelijk te verteren. Doen we dit wel dan gaat dat tegen onze natuur in en dit kost energie en het verteert niet goed. De juiste combinatie is altijd waterige voedingsstoffen (groenten) samen met geconcentreerde voedingsstoffen (vlees, zetmeel). Dus groenten met vlees (waterig en geconcentreerd) mag wel, maar vlees met aardappelen (twee maal geconcentreerd) niet. Groenten met aardappelen mag dus weer wel.

Zorg ervoor dat fruit op de juiste tijdstippen wordt gegeten.
Voor twaalf uur ’s middags mag u alleen fruit en fruitsappen gebruiken. Dit heeft te maken met de 3 spijsverteringscycli die het lichaam over een etmaal doorloopt. Om fit en gezond te blijven moeten deze cycli worden onderkent en gerespecteerd. Dat betekent dat we het lichaam op bepaalde tijden alleen dat moeten aanbieden wat het ook werkelijk kan verwerken. Fruit en fruitsap in de ochtend bevordert de zogenaamde eliminatiecyclus. Verder is het van belang geen fruit te eten tegelijk met, direct voor of na het eten van andere voedingsstoffen.

Houdt u zich aan deze regels dan is gewichtsafname zeker.
Het eten van vlees wordt niet aangeraden in dit dieet maar ook niet verboden. Het is echter zo dat het verteren van eiwitten veel meer energie vraagt van het lichaam dan andere voedingsstoffen.

De algemene richtlijnen van dit dieet zijn:

– Eet niet teveel en ook niet te weinig
– Fruit mag zoveel als gewenst gegeten worden
– Eet bij voorkeur verse producten
– Vermijd zoveel mogelijk toevoegingen zoals conserveringsmiddelen etc.
– Gebruik niet teveel knoflook en uien
– Gebruik geen azijn, vervang dit door citroensap
– Wilt u een maaltijd vervangen door fruit dan mag dat
– Voor twaalf uur ’s middags alleen verse vruchten en vruchtensap
– Matig gebruik van vlees en melkproducten is aangeraden
– Denk eraan fruit niet te combineren met andere voedingsmiddelen
– Matig gebruik van koffie
– Kruidenthee en water mogen onbeperkt worden gedronken

Veel Succes!

Heb je ervaring met het fit for life dieet? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

31 Reacties

 1. In de jaren negentig heb ik dit dieet gevolgd. Ik ging in 3 maanden van 69 kilo naar 58. Daarna heel langzaam nog 2 kilo eraf. Daarna heb ik zeker 20 jaar dat gewicht behouden. Het fruit in de ochtend bleef ik altijd doen, en het niet meer eten na 8 uur savonds ook. In de winter vond ik het moeilijker omdat ik wat meer behoefte aan warm eten had. Met de jaren werd ik wat slordiger en at ik weer regelmatig foute combinaties. Nu in corona tijd wel aangekomen naar 64 kilo en vandaag ga ik weer met goede moed aan het programma beginnen. Streefgewicht is nu 60 kilo, en ik hoop daar met een week of 6 te zijn. Voor mij is dit het enige systeem dat werkt om af te vallen. Aanrader!

 2. In de jaren 90 heb ik me fantastisch gevoeld bij fit for life/een leven lang fit en ik werd prachtig slank. Vanwege allerlei omstandigheden verviel ik weer in oude eetpatronen en van lieverlee in standaard teveel eten. Sinds een paar weken heb ik eindelijk weer de omslag kunnen maken naar deze manier van eten en mijn man doet mee. We waren het aangroeien van de Coronakilo’s meer dan zat. Aan snoepen en snaaien heb ik bijna geen behoefte meer en ik begin nu alweer te stralen en veel meer energie te krijgen. Wat koffie betreft: ik neem één heerlijke grote mok in de ochtend en daar geniet ik intens van. Verder laat ik koffie voor wat het is gedurende de dag. Volgens mij moet je er gewoon niet zo’n probleem van maken en er je weg in vinden. Als je yoghurt wilt nemen af en toe – bij de lunch – is dat ook helemaal niet zo’n probleem denk ik, maar ik zou er dan geen fruit in doen, maar bijvoorbeeld een beetje ahornsiroop of honing.

 3. Ik ben met deze etenswijze begonnen na mijn bezoek aan de accupunturist
  Ik heb exceem aan mijn handen en voeten . En overgewicht . Ik ben er nu een week mee bezig het bevalt me goed heb minder trek aan tussendoortje grt Ans

 4. Ik heb vreselijk veel last gehad van migraine. Iedere avond nam ik, op advies van mijn huisarts, preventief een pilletje tegen migraine. Het pilletje werkte prima. De onrust in mijn hoofd wat overging in migraine was veel minder. Helaas had het medicijn de bijwerking om dik te worden. FitForLive sprak mij erg aan omdat ik sowieso van groente en fruit houdt. Na 2 maanden heerlijk gegeten te hebben met het FitForLive programma bedacht ik mij ineens dat ik mijn pilletjes al een week niet had geslikt. Ik was het stomweg vergeten omdat het ineens ‘ rustig’ in mijn hoofd was. Geweldig! Het afvallen ging hierdoor dubbel zo hard omdat ik de medicijnen ook niet meer nam. Gevoelig voor migraine zal ik altijd blijven, maar af en toe een slechte dag is op te vangen.

 5. Als je alleen fruit eet ’s ochtends heb je dan genoeg energie tot 12.30 pauze? Vooral met een zwaar fysiek beroep…En hoe zit het met diabetici?
  Deze mogen normaliter twee stuks fruit per dag?

 6. Overigens ben ik het afgelopen jaar door fit for life 14 kg afgevallen. Van de 85kg naar de 71. Dit is wel met intensief (5/6 keer per week minimaal een half uur) sporter erbij. (Fietsen is daarbij geen sport)

 7. Ik zeg DOEN! Ik doe dit nu ongeveer een jaar en de grote richtlijnen zijn gewoon heel goed vol te houden. Het mooie is dat gewichtsverlies een bijkomende zaak is. De levensvissie is echt gericht om je fitter te voelen en dat voel je echt! Ik heb nu nog maar 6/7 uur slaap per nacht nodig ipv de gebruikelijk 8/9. Ik bijt geen nagels meer. Ik zet mij door de overvloed aan energie gemakkelijker aan vervelende klussen (huiswerk o.a).
  In het boek wordt trouwens koffie AFGERADEN. Is ook gif wat je lijf niet nodig hebt. En iemand sprak over de rusttijden tussen de maaltijden. Deze kloppen niet. Want voor koolhydraten is deze anders dan bij eiwitten. Voor de rest heb ik gemerkt dat een ieder zijn eigen draai eraan geeft en dat is goed. Ondanks dat meneer en mevrouw diamond yoghurt verafschuwen, eet ik dit om 12:00uur wel met fruit (soms ipv boterhammen of cracker, om de koolhydraten tegen te gaan).

  Fit for life is simpel, leuk en de resultaten zijn geweldig. Nooit echte honger, want je kan altijd groente of fruit nemen.

  Succes ermee, benieuwd naar jullie ervaringen….

 8. Ik deed dit in de jaren negentig en verloor toen 12 kg , maar ben opnieuw begonnen want voelde me niet lekker meer in mn vel nadat ik was “hervallen ” en alles opnieuw mengelde . Ben vorige week gestart met een driedaagse zuivering en daarna overgestapt op de “fit for life ” die trouwens ook hetzelfde principe is als “de pond per dag methode ” In 10 dagen tijd reeds bijna 4 kg kwijt, en voel me super. kvind ook veel lekkere recepten in het boek van pascale naessens mijn pure keuken dat ook volgens deze principes werkt. ECHT doen , tis de moeite !!! en Marco , laat je eens weten wanneer je restaurantje opengaat ? succes ermee !

 9. Ik ben Marco woon in zuid Frankrijk en ben al een tijdje bezig met bio voeding en fit for live. Het werkt dus perfekt, ben al twintig kilo kwijt en bulk van de energie. Ik vind het een formidabele manier van eten en is heel gemakkelijk vol te houden. Hier beschikken wij over al het goede en verse fruit en groenten, en de mensen hier zijn zeer bewust met de voeding en natuur bezig. Ik ben van plan om een klein bio restaurant te openen waar alleen gekookt gaat worden volgens de regels van fit for live en waar alles bio zal zijn tot de wijn toe. Ik wens jullie allemaal veel succes en laat ons samen verder werken aan een goede gezondheid en een betere wereld.

 10. Ik ben ook terugevallen na een heel succesvolle Fit for life periode.
  Waarom val je dan terug???? Ik vraag het mezelf ook af. ’s Winters vind ik het moeilijker om te Fit for Liven omdat de stamppotjes en de wintersoepjes ook erg verleidelijk zijn en de salades me niet erg aantrekken wanneer het buiten koud en guur is.
  Enfin ondanks dat ga ik nu als een haas weer lekker aan het fruit en de verse groenten!!! Zodat ik aankomende zomer weer in een maatje 42 pas. Ik heb namelijk recent gehoord dat vrouwen met maat 42 het gelukkigst zijn :-)

 11. Ik vind het allemaal heel erg lekker. ,s morgens fruit, ik maak fruinola van wortel, appel, bleekselderij, rozijntjes, zonnebloempitten en wat voorhanden is aan fruit. Dat gaat in de foodp