Fat Burner Ultra

Fatburners zoals Fat Burner Ultra vallen onder de populairste soorten voedingssupplementen. De fatburners, die ook wel vetverbranders of stackers worden genoemd, zouden helpen bij het verbranden van vet. Oftewel, dit klinkt als de heilige graal. Als extraatje beloven veel fatburners dan ook nog extra energie, die je natuurlijk goed kunt gebruiken tijdens je workout.

Maar zijn fatburners wel zo effectief? Om die vraag te beantwoorden, moeten we eerst een aantal andere vragen beantwoorden. Wat zit er precies in fatburners? Hoe werken fatburners precies en wat doen de stoffen met je lichaam?

Wat zijn Fatburners Precies?

Fatburners zijn voedingssupplementen die fat burner ultrabestaan uit ingrediënten die de vetverbranding in je lichaam stimuleren. Dit is verschillend van de werking van fatblockers. Deze proberen te voorkomen dat het vet in eerste instantie door je lichaam wordt opgeslagen.  

Er zijn talloze verschillende producten op de markt, allemaal met een eigen samenstelling. De meeste fatburners hebben in ieder geval cafeïne op de ingrediëntenlijst staan. Deze cafeïne wordt vaak aangevuld met ingrediënten als groene thee extract, guarana, L-carnitine (een aminozuur dat ook van nature in je lichaam wordt aangemaakt) of taurine.

Ervaring met Fat Burner Ultra

Heb jij ervaring met het gebruik van Fat Burner Ultra? Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaring en stel het op prijs als je een reactie achterlaat. Wil je weten wat de ervaringen zijn van andere gebruikers? Lees dan de reacties onderaan deze pagina.

Fat Burner Ultra Gratis Testen

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Fat Burner Ultra zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij Fat Burner Ultra graag wil testen;
 2. We sturen het product gratis naar je toe;
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 4. Je vult het evaluatieformulier in.

Afvallen is eenvoudiger dan je denkt! Verbrand snel overtollige kilo’s en buikvet. Start ook met dit Wetenschappelijk Bewezen Afslankproduct

Hoe Werkt Fat Burner Ultra?

Fatburners zoals Fat Burner Ultrawerken op basis van de stimulering van lipolyse. Lipolyse is een proces in het lichaam waarbij vetten in je bloedsomloop worden gebracht. De vetten worden dan uiteindelijk door je lichaam gebruikt voor de energievoorziening. Het gevolg is dat je een klein beetje vet verbrandt.

Als gevolg van de lipolyse is er meer energie beschikbaar voor je lichaam. Deze effecten zijn merkbaar als je mentale taken moet doen (kantoorwerk bijvoorbeeld), maar ook als je gaat sporten. Door de extra energie kun je effectiever sporten. Dit heeft weer tot gevolg dat je sneller resultaat boekt.

Is Fat Burner Ultra Effectief?

Er is een reden waarom alle fatburners cafeïne bevatten. De reden is dat cafeïne een van de weinige stoffen is met een bewezen vet verbrandende werking. Sommige andere ingrediënten, zoals groene thee extract of guarana helpen ook om vet te verbranden, maar alle onderzoeken wijzen vooralsnog uit dat dit komt door de cafeïne die in deze planten aanwezig is.

Zoals wellicht bekend went je lichaam snel aan de effecten van cafeïne. Als je een tijd lang geen koffie gedronken hebt, voel je je na het eerste kopje koffie heel energiek en alert. Drink je een dag later weer een kopje koffie, dan merk je al minder. Na een paar dagen heeft het kopje koffie eigenlijk al geen effect meer.

Deze gewenning treedt, helaas, ook op bij de vet verbrandende werking. Dit betekent dat je steeds meer moet nemen om vet te blijven verbranden. Omdat het niet veilig is om grote hoeveelheden cafeïne te gebruiken, werken ze na een tijdje niet meer.

Zijn Fatburners Gevaarlijk?

Ze kunnen verschillende bijwerkingen hebben. De uitwerking van cafeïne op het lichaam verschilt sterk van persoon tot persoon (hierover later meer). Maar ook andere ingrediënten kunnen vervelende bijwerkingen hebben. Zo kan L-carnitine bestaande problemen aan je schildklier verergeren. Taurine kan gevolgen hebben voor de stikstofbalans in je lichaam. Dit kan op zijn beurt weer leiden tot extra belasting voor je nieren.

Vroeger was het toegestaan om fatburners te gebruiken met het middel ephedra. Dit middel is verslavend en kan leiden tot problemen aan de hart- en bloedvaten. Het middel is daarom officieel een geneesmiddel geworden (alleen verkrijgbaar op recept). Wel worden er soms op de zwarte markt nog wel eens supplementen met ephedra verkocht. Mocht je dergelijke producten aangeboden krijgen, laat ze dan links liggen.

Fatburners en Koffie

Zoals gezegd bevatten veel fatburners cafeïne. Veel mensen drinken routinematig koffie. Het af en toe gebruiken leiden tot problemen als je je koffiegebruik niet matigt. Mensen die teveel cafeïne binnen krijgen kunnen last krijgen van slapeloosheid, hartkloppingen en hoofdpijn. Sommige mensen ervaren ook angst of een gejaagd gevoel. In het slechtste geval kun je zelfs in shock raken of moet je maag leeggepompt worden.

Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat de consumptie van cafeïne leidt tot verhoogde cortisolwaarden. Dit effect is in het begin (als je begint met fatburners sterk), maar vlakt na een tijdje af. Desalniettemin heeft een verhoogde cortisolwaarde invloed op de ontwikkeling van je spieren; cortisol breekt deze namelijk af.

Je zou op twee manieren naar de combinatie tussen koffie en fatburners kunnen kijken. Houd je van je kopje koffie, dan is het raadzaam om in ieder geval tijdens het gebruik te switchen naar een cafeïnevrije variant. Je kunt ook de andere kant op redeneren. Omdat alleen cafeïne een bewezen effectieve werking heeft, zou je ervoor kunnen kiezen om koffie als fatburner te gebruiken. In dat geval moet je wel de discipline op kunnen brengen ook af en toe een paar weken geen of minder (of alleen cafeïnevrije) koffie te drinken.

Is het de ideale oplossing?

Fatburners helpen inderdaad om vet te verbranden, maar de effecten zijn klein. Je lichaam went bovendien snel aan de effecten. Dit betekent dat deze supplementen alleen maar tijdelijk effectief zijn. Het is daarom verstandig om regelmatig een paar weken te stoppen met het gebruik van fatburners zoals Fat Burner Ultra. Als je een sport doet waarin gewicht belangrijk is (zoals judo of boksen), dan zou je het gebruik bijvoorbeeld af kunnen stemmen op je competitieschema.

Langdurig gebruik is dus niet zinvol. Om dezelfde effecten te behouden als in de eerste dagen zou je steeds je dosering moeten verhogen. Op een gegeven moment wordt dit gevaarlijk. Zoals zo vaak ligt de oplossing van niet in het gebruik, maar ligt de oplossing in gezonde voeding en in het verbeteren van de vetverbranding in ruste. Dit laatste kan bereikt worden door krachttraining.  

Als je fatburners met mate gebruikt zijn deze niet gevaarlijk. Het is wel altijd raadzaam om te kijken of er bijwerkingen zijn van de losse ingrediënten van jouw product. Wees daarnaast voorzichtig met het drinken van koffie als je fatburners gebruikt, omdat een teveel aan cafeïne tot gezondheidsproblemen kan leiden.

Ervaring met Fatburners

Heb jij ervaring met het gebruik van Fatburners? Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaring en stel het op prijs als je een reactie achterlaat. Wil je weten wat de ervaringen zijn van andere gebruikers? Lees dan de reacties onderaan deze pagina.

Groeten,


24 Reacties

 1. Ik heb hetzelfde probleem, gekeken op de site en een paar dagen later lag er een envelop op de mat met daarin een rekening van 60 euro. Terwijl ik niks besteld heb. Ik zat in mijn examen periode dus heb het aan de kant geschoven omdat ik dacht dat het spam was, paar dagen later werd de rekening hoger en binnen no time was de rekening boven de 100 euro. Ik dud bellen en na een paar minuten kreeg in iemand aan de telefoon, ze zei dat ze er niet naar kijken dat je in een examen periode zitten en dat je gewoon moet betalen. Ik moest bevestigen dat ik 17 euro per maand moest betalen en dat terwijl ik onder de 18 ben. Ze hebben me gewoon 100 euro afgepakt voor niks. Het liefst zou ik zeggen GEEF MIJN GELD TERUG maar ach daar kijken ze niet naar he als je maar betaald voor een product wat je nooit in je handen hebt gehad….. stakkers

 2. Ik heb al zoveel geprobeert en niets helpt.Ik hoop dat dit kan helpen.En door zo zwaar te zijn heb ik ook geen energie voor mijn kinderen

 3. Inderdaad. Ik heb hetzelfde ervaren. Je kijkt op internet en klikt door omdat je informatie over het product wil; dit gaat dan wel onder het kopje “bestellen”. Dan krijg je ineens te lezen: “Klik nu door anders ben je je korting kwijt” Ik klikte niet door, maar op het kruisje, omdat ik het product toch nog te prijzig vond met korting (rond 30 of 50 euro, geloof ik). Je gaat er dan vanuit dat je niet besteld hebt inderdaad. En wat schetst mijn verbazing: ik krijg een mail met bevestiging van mijn bestelling. Ik mail terug dat ik niet besteld heb en vraag ook om een bevestiging. Dan blijkt het pakketje toch onderweg, en ja hoor, binnen een dag of twee staat de besteller al op de stoep met het pakket. Ik dacht bij mezelf “Ach, laat ik het maar proberen” en teken dus toch voor acceptatie. Maar wat schetst weer mijn verbazing: ik krijg een rekening voor veel meer dan het bedrag in de aanbieding (was trouwens gedaan via FB). Dus ik klim weer in de telefoon en mail om hiertegen te ageren. Ze reageren gewoon schofterig, beweren dat ik dit zelf allemaal in gang heb gezet en gooien zelfs op een bepaald moment de telefoon erop. Ik stuur zelfs een mail met verzoek om dan het bedrag te verlagen naar de korting die ze op een andere site geven (had ik ff gecheckt), maar krijg gewoon te horen dat ze me niet kunnen helpen en dat ik dien te betalen. En dit alles speelt zich af in een paar dagen tijd. Ook een dwingende aanmaning krijg ik al binnen twee weken, waarover ik direct weer aan de telefoon hang (dit gaat namelijk via een incasso- en deurwaardersbedrijf). Krijg twee weken uitstel om nog wat te regelen, maar het bedrijf is bijzonder klantonvriendelijk en incorrect. Ze sturen al snel een dreigende tweede aanmaning met daarbij zelfs sommeringskosten. Al met al is het bedrag nu al drie keer zo hoog als de aanbieding via Facebook. Ik heb uiteindelijk maar betaald om van het gezeur af te zijn, maar kreeg wel de neiging dit inderdaad via KASSA te melden, ja. En misschien ga ik dat nog wel doen!! Absurd dit! Clandestien bedrijfje dat ervan uitgaat dat de klanten toch wel overstag gaan……en dat klopt dus uiteindelijk in mijn geval ook; je bent op een gegeven moment dit gezeur moe. Ach, karma is a bitch!!

 4. Hallo Fatburner Ultra medewerkers, ik heb genieg gezien op meerdere pagina,s over deze praktijken!!!
  zijn jullie nou helemaal betoeterd!!!
  alsof ik met pillen ga afvallen.
  Ben al genoeg afgevallen dit jaar door een vreselijk ongeluk !!!
  Daar heb ik geen fatburners voor nodig.
  En dan een rekening sturen van ineens 104,95
  bekijk het even!!! Kom ze maar halen de poen…aanmelden bij de balie bij het politie kantoor te Eindhoven.

 5. Niets besteld door mij en ook niets ontvangen.
  Echter….wel een betalingsherinnering en enkele weken later een aanmaning.
  Ik ga uiteraard niets betalen.
  Het moet niet gekker worden met al die oplichters die deze ( vaak gevaarlijke) producten aanbieden.

 6. Ik heb deze pillen niet eens besteld, alleen gekeken en wel mijn naam en adresgegevens doorgegeven. Helaas kreeg ik een zakje met pillen voor 79,95 euro binnen. Ik heb aan mijn huisarts gevraagd of ik de wel mag innemen met mijn huidige medicatie, dit mag dus niet. Ik heb keurig aangetekend het pakje weer retour gedaan met als gevolg dat ik nu een aanmaning heb gekregen via de mail.
  Weet iemand hoe je deze kwakzalvers kan bereiken via de mail? Want per telefoon werkt het niet. Ben zeer teleurgesteld in deze zaak.

 7. ik heb het zelfde product besteld zonder dat je het ziet en weet en retour binnen 14 dagen nemen ze niet aan.terwijl ik het aangetekend gedaan heb en heb zelfs een filmpje gemaakt dat ik het pakket ongeopend heb met teletekst achtergrond en nog luisteren ze niet. heb nu de rechtsbijstand achter gezet.
  maar hoe pak je dit aan en hoe is de afloop van jullie bij mijn hebben ze het met 40 euro verhoogd.
  mevr keur

 8. Heb de rechtsbijstand ingelicht die gaan er een zaak van maken. Ik pakketje binnen gekregen zonder dat ik iets had besteld . Heb niks ondertekend dus ze hebben geen bewijs van ontvangst. Inmiddels mail gehad dat ik te laat was met betalen. Wat denken jullie zelf 60 pilletjes voor 79 euro grapjassen. Die ga ik zeker niet betalen en nu een mail gekregen dat het bedrag met 40 euro verhoogt word, bijna 50% omhoog. Dat kan bij geen enkel bedrijf. Lachte me dood toen ik dat mailtje kreeg. Dat zegt al genoeg zwaare oplichting.

 9. Mensen pas op dit is een valse verkoop techniek, ik had voor dat ik er erg in had drie pakjes besteld , was me alleen aan t inlezen en niets gratis proberen alleen achteraf betalen wat schiet je daar mee op? Binnen 14 dagen retour je mag alleen dichte verpakkingen retourneren, dan kan je toch niks uit proberen? En daarvoor zelf de verzendkosten betalen en de open verpakking kost je dan 79 euro.
  Ben totaal misleid en geen gram vet verpspeeld! Gewoonweg oplichterij schandalig!

  • Totaal mee eens ben ook zeer misleid mag nu voor t open pakje €79 euro gaan betalen.
   Schandalig ja!

 10. Ik heb nu bijna een maand deze capsules geprobeerd en intussen veel water gedronken, gezonder gegeten, twee keer per week gesport geen alcoholische dranken gehad of koolzuurhoudende dranken, geen zoetigheid enz. maar echt gezond geleeft maar ben nog geen grammetje vet kwijt geraakt.
  Voor mij is dit dus een complete oplichting. het kist een hoop geld en het helpt geen barst.
  Dit wilde ik kwijt en hoop dat dit gepubliceerd wordt.

 11. Inderdaad troep dat niet werkt. Geen gram afgevallen ook geen centimeter.
  Na programma Kassa heb ik alles in de vuilnisbak gegooid.

 12. Dag iedereen,

  Graag laat ik jullie weten dat ik mijn pakketje aangetekend heb retour gestuurd inclusief foto’s en daarna heb ik netjes een terugkoppeling via de mail gekregen met canceling van factuur.

 13. ik had via feest book een aanbieding gezien en er op gereageerd nu van jullie een rekening gehad maar nog geen prudukt gezien en de prijs is veel te veel ik wil de besteling dus ook afzeggen ik voel mij besodemieterd

 14. Zijn oplichters. Overal staan klachten van hun. Ik ook facatuur gekregen terwel ik niks besteld heb. Betaal nooit wat achteraf. En pakketje niet terug kunnen sturen omdat alleen de verpakking opengemaakt is ? Iedereen maakt een pakketje open als iets binnen komt wat je niet kent. Klinkt logisch he! ga hier zeker wat mee doen.

 15. Hoi Priscilla,
  Bedankt voor je bericht. Mijn vriend heeft het pakketje al geopend. Die wou weten of er een facatuur of iets in zat omdat ik een mail kreeg wat niet de bedoeling is natuurlijk. Kan ik het netjes terug sturen heb de verpakking nog wel en netjes.
  Graag hoor ik van u,

  Mvg Kira Rood

 16. Zijn oplichters dit bedrijf, ik precies het zelfde gehad. Krijg ineens een mail met facatuur van 79,-
  Terwel ik niks besteld heb. Inderdaad ook mijn pakketje open gemaakt wat iedereen doet ? En kan niet meer terug.

 17. Ik heb een rekening en pakketje ontvangen met ultra fat burner die niet door mij besteld zijn.
  Vreemd dat de partij die de factuur stuurt zegt nergens van te weten en in opdracht van jullie werken…?
  Ik wil het retourneren sturen hoe doen we dat?

  • Hoi Koster,

   ik heb vandaag dezelfde ervaring helaas. Via reclame kreeg ik op 15 mei een pop up dat mijn nieuwsgierigheid opwekte. Ik moest daarbij mijn postcode opgeven om verder te gaan. Wellicht dom achteraf want mijn gegevens zijn bewaard en de volgende dag kreeg ik via de mail een factuur van 79,95 van Billink facturen om achteraf te betalen. Ik heb meteen gemaild ivm een misverstand en dat het niet bestelde geannuleerd kan worden. Was niet mogelijk. Vandaag heeft mijn man helaas ondertekend bij ontvangen van pakketje. Wist hij veel dat hij dit moest weigeren. Nu moet ik het aangetekend terug sturen op eigen kosten. Ik heb telefonisch contact gehad met ene Marloes van de webwinkel en het gesprek baart me zorgen omdat ze vertelde dat het eigen verantwoordelijkheid is van klant bij terug sturen en dat ze niet altijd pakketjes terug ontvangen en verder dan niks kunnen doen. Ik wacht af en heb voor de zekerheid bewijzen verzameld in geval ze moeilijk gaan doen en ik opgezadeld zal zitten met incasso.
   Succes, ook voor jou.

  • April, Koster, ik heb hetzelfde gehad ja. En bij mij is het gewoon door de brievenbus gegooid zonder dat ervoor getekend is! Is een heel vervelende partij want ik heb direct gemaild nadat ik opeens een order bevestigd kreeg omdat ik ook nieuwsgierig was. Er werd letterlijk gezegd; ‘we zullen niet meer op uw reacties antwoorden ‘ in de 2e mail terwijl ik alleen vroeg het pakketje niet te versturen…
   Zeer slecht! Nu ligt het op tafel en ik weet niet wat ik ermee aan moet…

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.