Fat X Review en Ervaringen

Afvallen in 2021

Bij een fatburner denk je wellicht aan een product met cafeïne, guarana, groene thee en andere ingrediënten die de vetstofwisseling stimuleren. Fat X heet wel zo, maar behoort niet tot deze categorie. Fat X helpt je wel om af te vallen, maar op een compleet andere manier; de capsules bevatten vezels die uitzetten in je maag waardoor je minder eet. Of ze goed werken, dat lees je in deze review.

Wat is Fat X?

Als gezegd is Fat X geen fatburner in de traditionele zin van het woord, maar een supplement met glucomannan vezels. Op het moment dat je deze vezels in aanraking komen met vocht, zuigen ze zichzelf vol. Dit gebeurt meestal op het moment dat de capsules opengaan in je maag. De vezels kunnen tot vijftig keer hun eigen gewicht opzuigen.

Fat X Gratis Testen

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Fat X zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

  1. Geef middels een reactie aan waarom jij Fat X graag wil testen
  2. We sturen het product gratis naar je toe
  3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften
  4. Je vult het evaluatieformulier in

Glucomannan zou op twee manieren moeten helpen bij afvallen. Doordat de vezels zichzelf volzuigen met water, heb je eerder een vol gevoel bij het eten. Als tweede wordt het voedsel dat wel in de maag komt wat langzamer afgegeven, waardoor je je minder snel weer honger hebt.

Glucomannan is een product van de konjac-plant. Deze plant komt van nature voor in Oost- en Zuidoost-Azië. Daar wordt de plant gebruikt om een soort gelei te maken. Deze gelei wordt soms gebruikt als grondstof voor snoep, noodles en andere producten.

Voor wie is glucomannan geschikt?

Glucomannan is alleen geschikt voor mensen met een gezonde fysieke conditie. Mensen die problemen hebben met slikken, moeten glucomannan vermijden. In de landen waar glucomannan (konjac) geconsumeerd wordt, sterven regelmatig mensen door verstikking. Kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, mogen het product ook niet gebruiken. Als je medicatie gebruikt, dien je eerst te overleggen met je arts.

Is Fat X effectief?

Er is veel onderzoek gedaan naar de effectiviteit van glucomannan supplementen bij het afvallen. In een van deze studies, uitgevoerd door de Europees Autoriteit voor Voedselveiligheid, is een duidelijke oorzaak-gevolg relatie vastgesteld tussen het gebruik van glucomannan en gewichtsverlies (bron).

Volgens de fabrikant van Fat X, is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid tussen de 1-2 capsules voor iedere maaltijd. Aangezien iedere twee capsules ongeveer 1.4 gram glucomannan bevat, krijg je een dosering binnen die hoger is dan de effectieve dosering volgens de studie van de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid. In deze studie krijgen de deelnemers 3 gram per dag, terwijl je bij Fat X 4.2 gram per dag binnen krijgt.

In een andere studie naar de effecten van glucomannan werden juist geen positieve effecten gevonden (bron). Verschil tussen beide studies is dat in deze studie geen aanpassingen aan het voedingspatroon werden doorgevoerd. Het lijkt er dus op dat glucomannan een ondersteunende rol kan spelen bij een dieet.

Wat kost Fat X?

Ook met goed zoeken hebben wij geen prijs kunnen vinden voor Fat X. Houd er wel rekening mee dat je niet zoveel invloed hebt op hoe vaak je de capsules nu precies krijgt. Alleen als de hoeveelheid capsules precies aansluit op je behoefte, is het zinvol om een abonnement af te sluiten. Anders zijn er goede alternatieven voorhanden via het internet of via de lokale drogist.

Voordelen

Het gebruik van glucomannan is een bewezen effectieve manier om de hoeveelheid voedsel die je inneemt te verminderen. Wel is het zo dat je geen glucomannan nodig hebt als je al weet dat je geen grote porties gaat eten.

Nadelen

Er zijn drie grote nadelen aan het gebruik van glucomannan. Als eerste is het een soort van shortcut om af te vallen. Je hebt er uiteindelijk meer aan als je je voedingspatroon gewoon aanpast, omdat je dan ook meer voedingsstoffen binnen krijgt.

Een tweede nadeel aan glucomannan is dat het in sommige gevallen gevaarlijk kan zijn. De vezels kunnen vast komen te zitten in je slokdarm. In sommige gevallen leidt dit tot ziekenhuisopname (bron). Het is dan ook erg belangrijk dat je de capsules inneemt met ruim voldoende water.