Start met KetoX

Het bereiden van je eten met olie is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens erg gezond. Een beetje gezonde vetten bij alle gerechten verhoogt de opname van de vitaminen A, D, E, K en nog andere belangrijke voedingsstoffen. Kokosolie, olijfolie, rode palmolie zijn stuk voor stuk gezonde oliën om mee te bakken. Ze hebben ook allemaal een andere smaak. Variatie is ook hierbij het sleutelwoord. Je kunt in m’n vorige columns alles lezen over de gezondheidsvoordelen van kokosolie, olijfolie en rode palmolie.

verzadigde vetten en onverzadigde vetten

Het is belangrijk om het gebruik van verzadigde vetten en onverzadigde vetten goed af te wisselen. Beide zijn onmisbaar voor een goed functionerend lichaam. Het is best wel lastig om daar steeds bij stil te staan; we zijn snel geneigd alles met 1 soort te doen. Bovendien vragen al die verschillende soorten nogal wat kastruimte. Daar heeft Aman Prana wat op bedacht. Ze hebben een mix gemaakt van deze 3 oliën bij elkaar. “Cocos+Olive+Red Palm”. Deze bevat 50% extra vierge kokosolie, 40% olijfolie en 10% rode palmolie.

Fair Trade Kokosolie Biologische-gezonde-rode-palm-olie-Amanprana

Zoals alle producten van Aman Prana is deze ook biologisch en Fair Trade. De olie is ongeraffineerd, 0% ontgeurd en bevat geen transvetten. “Cocos+Olive+Red Palm” bevat zeer weinig MOV’s (meervoudig onverzadigde vetzuren), waardoor deze olie zeer stabiel is om te verhitten. Je kunt ermee bakken, wokken en frituren. Omdat er olijfolie inzit, kun je het maar eenmalig verhitten en is het dus niet geschikt om er meerdere malen mee te frituren. Hoewel “Cocos+Olive+Red Palm” hoge temperaturen aankan, is het beter voor het behoud van vitamines en mineralen om je voedsel niet hoger dan 170 graden te verhitten.

Voordelen van Cocos+Olive+Red Palm

Enkele gezondheidsvoordelen van “Cocos+Olive+Red Palm” zijn:

 • verhogen van de weerstand (anti-viraal, anti-bacterieel, anti-schimmel en anti-protozoïsch)
 • het tegengaan van veroudering
 • het verlagen van oxidatieve stress
 • het verbeteren van de calcium opname
 • het beschermen van de maag & darmen
 •  het verbeteren van de darmflora
 • het geven van meer smaak aan de gerechten
 •  het bestrijdt hongergevoel
 • het wordt niet opgeslagen als vet maar meteen gebruikt voor energie
 • het helpt diabetes patiënten om een constant bloedsuiker niveau te behouden.
 • het geeft langdurig energie
 • het is goed voor de spierkracht en uithoudingsvermogen

“Cocos+Olive+Red Palm” heeft geen overheersende smaak. De smaak is zacht, fris en verrassend. Je zou het zelfs zo op brood kunnen eten. Ik heb 2 lekkere recepten bedacht, waarbij deze olie erg lekker is (zie onderaan de pagina)*.

Je kunt “Cocos+Olive+Red Palm”” het beste in de koelkast bewaren. Omdat er olijfolie aan toegevoegd is, wordt het niet knal hard, zoals bij vb kokosolie wel het geval is. Houd je ‘m buiten de koelkast, dan blijft hij vloeibaar. Even opletten dus als je de olie net gekocht hebt en ‘m dan ongekoeld openmaakt.

Behalve voor inwendig gebruik kun “Cocos+Olive+Red Palm” ook op je lichaam smeren. Heerlijk om als massageolie te gebruiken in combinatie met wat etherische olie, of in plaats van bodylotion. Hij is erg lekker voor als je een droge huid hebt.

Behalve voor gezond en lekker staat Aman Prana ook voor duurzaamheid.

1. Ze steunt biodiver