Europa tegen overgewicht

Start met KetoX

Europees Commissaris van Gezondheid Markos Kyprianou wil eind mei een witboek met voorstellen voor de bestrijding van overgewicht en vetzucht presenteren. De Griek wilt met de officiële publicatie tot een gemeenschappelijk beleid komen binnen de Europese Unie.

De Eurocommissaris heeft in een interview met de krant Neuen Osnabrücker Zeitung gezegd dat de Europese Commissie het probleem “dat voor de gezondheid van de EU-burgers de hoogste prioriteit heeft” wil aanpakken. Dat zal gemeenschappelijk met EU-voorzitter Duitsland en de andere lidstaten worden aangepakt. Overgewicht vormt een steeds groter probleem voor de Europese volksgezondheid. Vooral onder kinderen neemt obesitas steeds meer toe.

Volgens het Voedingscentrum is overgewicht in Nederland aan het uitgroeien tot een ware epidemie. Uit onderzoeken van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) blijkt dat in Nederland ruim 55 procent van de mannen en 50 procent van de vrouwen te zwaar is. Obesitas wordt gezien bij circa tien procent van de volwassen bevolking.

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.