Erica Terpstra – In de schaduw van het nieuws

Afvallen in 2021

In de schaduw van het nieuws met Erica Terpstra, Han Peekel en Catherine Keyl gemist? Dan kun je hem hier alsnog bekijken! In een speciale kerstaflevering van KRO’s In de Schaduw van het Nieuws praten drie bekende Nederlanders openhartig over hun worsteling met hun gewicht. Het dilemma Overgewicht, afvallen of accepteren? staat deze week centraal.

Wilfred Kemp gaat hierover in gesprek met:

Catherine Keyl
Jo-joot al; haar hele leven. Heeft elk dieet gevolgd wat er te volgen viel: “Maar ik hield het telkens maar twee weken vol”. Inmiddels eet ze bewust (maar wel lekker!) en heeft ze haar ‘maatje meer’ geaccepteerd. Aan een maagverkleining zoals Hanneke Groenteman moet ze niet denken en ook het dieet van Erica Terpstra spreekt haar niet aan. “Houdt Erica het vol?”, vraagt ze zich af.

Bestel het boek over het dieet-succes van Erica Terpstra bij bol.com

Help, ik val af!
Help, ik val af!
Erica Terpstra

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Han Peekel
Vroeger was hij een graatmager jongetje. Maar al jarenlang weegt hij veel te veel. Van alles heeft hij geprobeerd om af te slanken. Maar niets lukte. Het is een lange weg geweest vol bloed, zweet en tranen, maar inmiddels heeft hij zijn gewicht geaccepteerd. Han Peekel vertelt over dit proces en over de oorzaken van zijn overgewicht. Die liggen in zijn jeugd, maar, geeft hij toe: het komt ook door zijn gebrek aan discipline.

Erica Terpstraterpstra_voor_na_dieet1
Toen zij dik was, was zij nooit met eten bezig. Nu zij 40 kilo af is gevallen is het bijna een obsessie. “Je moet elke dag weer, steeds opnieuw, alert zijn’, zegt ze. Ze schreef het boekje “Help ik val af”.  Haar overgewicht was voor haar nooit een issue. Ze zat er totaal niet mee. Maar nu moet ze er toch niet aan denken dat ze over een half jaar moet zeggen: “Help, het zit er weer aan!”.

bekijk hier onder de aflevring van “in de schaduw van het nieuws”

bron: indeschaduwvanhetnieuws.kro.nl