Erica Terpstra Prodimed Dieet

Erica Terpstra is 40 kilo afgevallen en heeft hier een boek over geschreven met als titel: “Help ik val af” Ze vertelt in dit 68 pagina’s tellende boek alles over haar dieet-succes met Prodimed. Het boek ligt voor 9,95€ in de boekhandel.

Ervaringen met Prodimed

Erica Terpstra is ruim 40 kilo afgevallen met behulp van het Prodimed Eiwitdieet. Door Vara Kassa is deze afslankmethode is uitgeroepen als het de beste manier om af te vallen. Ben je benieuwd naar de ervaringen met het Erica Terpstra Dieet van andere gebruikers? Er staan duizenden reacties en ervaringen met het Prodimed Eiwitdieet op deze site.

Prodimed of SLIMdiet

Prodimed heeft meer dan 350 verkooppunten in Nederland maar is niet online verkrijgbaar. Je bent aangewezen op een consulente die je naast de producten begeleiding geeft. Heb je hier geen gelegenheid voor, of heb je voldoende discipline om zelfstandig af te vallen? Dan is SLIMdiet een goed alternatief. De prijzen van SLIMdiet zijn relatief gunstig en de producten zijn vergelijkbaar met Prodimed producten. In tegenstelling tot Prodimed is SLIMdiet online verkrijgbaar.

Erica Terpstra

Als zwemster was Erica al een stevige tante maar het ging pas echt mis toen ze stopte met zwemmen. “We hadden nog nooit gehoord van aftrainen. Ik ging gewoon lekker alles doen wat mijn trainer altijd had verboden: laat naar bed, alles eten en vooral: níet meer sporten. Tja, als je dan ook nog aanleg hebt om dik te worden, gebeurt dat dus ook.’’

Tot een half jaar geleden had Erica Terpstra geen problemen met haar overgewicht. ,,Als iemand er wat van zei, dacht ik: ‘nou én, met jou is ook wel wat mis!’ Maar tijdens de Olympische zomerspelen in Peking ging het mis. “Ik zat in Peking voor een vergadering over de Olympische Spelen. Ik kon ineens niet meer lopen en dat was knap onhandig. Toen dacht ik: ‘nu is het genoeg!’ De knop ging ineens om.’’ Aldus Erica.

Samen met oud-olympisch roeister Greet Hellemans als personal trainer en een gedragspsycholoog  begon ze ruim een half jaar geleden met de strijd tegen de kilo’s.

In 6 maanden tijd is ze ruim 40 kilo lichter, maar dat ging niet vanzelf. Wat is het geheim? ,,Minder eten en veel sporten. Daar komt het op neer. Vooral dat bewegen doet het. Daarom is het ook zo ontzettend belangrijk om kinderen te laten sporten. We hebben meer dan zestigduizend te dikke kinderen in Nederland! Ik ben meer dan ooit gemotiveerd om die in beweging te krijgen.’’ Het viel niet altijd mee. ,,In het begin moest ik mezelf naar die sportschool slépen. Tjongejonge! En alles deed pijn. Nu heb ik er veel lol in. Ik doe aan fitness, zit op de hometrainer, ik train met gewichten, fiets overal naartoe én ik zwem weer.

“Ik vind het best stom dat ik was vergeten hoe fijn het is om te sporten. De eerste keer dat ik weer een hele kilometer kon lopen op de atletiekbaan – een fantastisch gevoel! Natuurlijk denk ik vaak: was ik maar eerder begonnen.”

Nu de oud zwemster haar streefgewicht heeft bereikt, is op gewicht blijven een must. Hoe doet Erica dat? ,,Ik eet drie keer per dag, en tussendoor wat fruit. Ik ben erg druk en moet vaak naar recepties. Dat is lastig. Dus zorg ik dat ik een handjevol radijsjes bij me heb. Nee, da’s niet zo gezellig. Maar het went écht.’’

Om tegemoet te komen aan alle vragen, schreef ze het boekje Help, ik val af! “Het is geen dieetboek. Ik probeer wél duidelijk te maken dat iedereen kan afslanken. Als je écht wilt, lukt het. Maak het prioriteit. Ook al ben je heel druk; wat belangrijk is, verdient ruimte in je agenda. Tijdens de Olympische Spelen was het moeilijk het regime vol te houden. Daarom heb ik gevraagd of er een hometrainer op mijn hotelkamer kon staan. Na een feestje in het Holland Heineken Huis, wil je echt niet meer naar de sportschool. Maar even op de hometrainer lukt altijd.”

Erica Terpstra en Prodimed

In de zomer van 2008 is Prodimed benaderd door Erica Terpstra (voorzitter NOC-NSF), die vanwege gezondheidsproblemen haar overgewicht moest verminderen. Erica Terpstra is vervolgens in het diepste geheim en na uitvoerig overleg met haar personal coach van zorgverzekeraar Zilveren Kruis – Achmea met het Prodimed concept gestart. In 2010 kwam Prodimed tijdens de Vara Kassa Afslankspecial als beste uit de bus. Het testpanel bestaande uit 3 personen viel in 10 weken maar liefst 26 kilo af. Prodimed is een proteine of eiwitdieet.

Promined is overigens een van de vele aanbieders van Protëine Dieet producten en is gebaseerd op het Eiwit Dieet. Ook zonder (dure) dieet-producten kun je zelf een Protëine Dieet volgen. Bekijk hier alle Eiwit en Protëine Diëten.

Erica op Reis voor omroep MAX

In 2010 komt een doom uit voor Erica Terpstra. Voor Omroep MAX mag ze een programma maken overspirituele reizen. De titel van dit programma heeft de toepasselijke titel: ‘Erica op Reis

Jouw mening telt!

Wat is jouw ervaring met het dieet van Erica Terpstra? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties.

Diëtiste Netty Lalieu

Erica Terpstra heeft de knop volledig kunnen omzetten. In enkele maanden tijd wist zij onder strenge begeleiding van diëtiste Netty Lalieu en mede door haar Olympische doorzettingsvermogen zo’n 45 kilo in gewicht te verminderen. Geen eenvoudige opgave met haar vele verplichtingen tijdens de Olympische Spelen en de Paralympics tussendoor. Ook wist zij de verleidingen tijdens reizen met handelsdelegaties te weerstaan. Ze is daardoor zo gelukkig dat ze het de hele wereld wel wil toeschreeuwen en daarom heeft Erica een boekje geschreven onder de titel: “Help, ik val af”.

Erica Terpstra levert voor Prodimed het zoveelste bewijs van succes. Voor ons was het geen nieuws, want wij zien voortdurend fantastische resultaten bij mensen die de Prodimed methode volgen. Zij vallen goed af en blijven daarna ook prima op hun streefgewicht. Het zoveelste bewijs dat afslanken heel gemakkelijk kan, maar wel onder deskundige begeleiding en dat is waar Prodimed voor staat. Het boekje van Erica Terpstra, waarin het Prodimed concept uitvoerig aan bod komt, is vanaf 12 december 2008 verkrijgbaar bij de boekhandel.

Boekomschrijving

Meer dan 40 jaar vond Erica Terpstra het niet erg om dik te zijn. Ja, ze probeerde wel eens een dieet, maar binnen de kortste keren viel ze weer terug op het bekende Bourgondische ‘graasgedrag’. En ze genoot ervan! Totdat ze begin mei 2008 besloot: ‘Tot hier en niet verder!’ Ze maakte van haar afvalrace een nieuw Olympisch project en raakte sindsdien al meer dan 40 kilo kwijt. Hoe? Dat kun je op veler verzoek lezen in dit boekje ‘Help, ik val af!’ ‘Geluk is een keuze’, zei de filosoof Descartes ooit. Laat je door de ervaring van Erica Terpstra inspireren om óók een nieuwe keuze te maken. Om af te vallen, om (weer) te gaan sporten en bewegen of bijvoorbeeld om een nieuwe baan aan te nemen. Levenslef, keuze maken en daar de consequenties van aanvaarden. Dáár gaat het om! Lees dit boekje en je wilt meteen aan de slag! Iedereen kan het!

Bestel het boek over het dieet-succes van Erica Terpstra bij bol.com

Help, ik val af!
Help, ik val af!
Erica Terpstra

Extra Boekentip

Wil je meer weten over Eiwit / Protëine Diëten weten? Dan zijn de onderstaande boek een must!

Afvallen met het eiwitdieet
Afvallen met het eiwitdieet
Jose van Amstel-Reurekas

Slank met dokter Frank
Slank met dokter Frank
Berkum, F. van

Erica Terpstra schreef ook ‘Hoe Bolle Bart de Beer een Bolletje werd’.

Na haar eerste boek over dieet en gezondheid had Erica de smaak te pakken. In maart 2009 verscheen haar tweede boek. Dit keer een luisterboek voor kinderen en volwassenen met de titel ‘Hoe Bolle Bart de Beer bijna een Bolletje werd’. Lees hier alles over dit leuke luisterboek.

Gezonde Groeten,

sanne


Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

64 Reacties

 1. helaas,ze heeft zo hardt haar best gedaan,en ik kan het weten,zit in hetzelfde schuitje.
  ben veel jonger maar krijg er geen gram af,moet nog meer sporten denk ik,het is
  zo frusterend,was 1 kilo kwijt had een ijsje gegeten en als dank 2 kilo eraan.
  wordt er gek van

 2. Prodimed is vanaf nu ook online te bestellen. De producten worden verkocht onder de naam SLIMdiet en zijn identiek aan Prodimed producten. De prijzen van SLIMdiet producten zijn gunstiger en exclusief voor bezoekers van vetvrij.com is er een kortingscode beschikbaar. Deze kortingscode is goed voor 10% korting op je complete bestelling.

  slimdiet

  Om te profiteren van deze korting gebruik je tijdens het bestelproces de volgende kortingscode in: VETVRIJ

 3. Ze zag er zo super gezond weer uit nadat ze zo was afgevallen
  Helaas was dat effect niet van lange duur helaas..errug JAMMER!!
  Het was een stuk beter voor haar gezondheid zowel lichamelijk als mentaal.
  Je moet het als een levenstijl maken anders heeft het weinig effect want dat blijkt nu wel weer

 4. Ik ben van 130 kilo naar 75 kilo gegaan in circa een jaar.
  Heb meer dan 10 jaar gevochten met overgewicht en bijna ieder dieet gedaan wat ik kon vinden.
  Uiteindelijk is het gelukt door simpelweg de calorieën te tellen.
  Bereken je basisverbranding en ga daar flink onderzitten met een gratis tool zoals bijvoorbeeld caloriecalculator en de calorieteller van het voedingscentrum, of zelfs een heel handig gratis iphone app waarmee je de verpakking direct kunt scannen.

  Zelfs al eet je enkel fast food en snoep en taart, als je maar minder calorieën binnenkrijgt, zul je gegarandeerd afvallen.
  En ook al eet je gezond, als je teveel aan gezonde calorieën binnenkrijgt dan je verbruikt zul je onherroepelijk aankomen en vet worden.

  Ik ben een grote voorstander van “Gezond” eten, maar niet perse meer om af te vallen.
  De wetenschap is er heel duidelijk over het verschil in calorieën maakt of je afvalt of aankomt. Het is gratis en effectief, in tegenstelling tot al die mode dieeten gepromoot door mensen die er met shakejes, boekjes en fitness apparaten een flinke stuiver willen verdienen.

  Wil je een slank…. en een gezond, fit en mooi lichaam?
  – Beperk je calorieën
  – Eet gezonder
  – Ga sporten (niet als een idioot maar 2 a 3 keer per week)

  Dit kan echt … echt … echt … echt allemaal gratis! Er bestaat geen toverformule en aan het einde van de rit is dit echt de makkelijkste manier.

  Het is mij ook gelukt en ik ben en blijf op hetzelfde gewicht, terwijl ik tegelijkertijd ben gestopt met roken. En ik ben echt geen super man!

  STOP die dieetterroristen die alleen je bankrekening en je zelfvertrouwen laten “afslanken”.

 5. wat ik vind van mevr Erica Terpstra
  ze valt af ok schrijft een boek.steekt wat euros in haar tas
  en dan komt ze weer aan.
  afvallen is niet moeilijk met wat wilskracht slank blijven wel
  afvallen doe je door veel bewegen werken en vooral normaal eten maar geen chips enz
  gewoon eten en drinken net als een ander
  en als je zo zeker bent van je afval race en je valt weer terug in je oude dik zijn geef dan toe dat je boek een grote leugen is.

 6. 7 november 2012
  Het gaat er niet uitsluitend om hoeveel kilo´s je definitief kwijt raakt, maar hoeveel je lichaamsgewicht is, aan het eind van je afvalperiode. Het was een fantastische prestatie dat mevrouw Terpstra veertig kilo afviel. Hoeveel ze daarná woog, wilde zij aan niemand vertellen, terwijl dat toch mede bepalend is voor je succes. Om een voorbeeld te noemen: Wanneer iemand 120 kilo weegt en valt met veel moeite veertig kilo af, dan is je lichaamsgewicht van tachtig kilo (nog altijd) te veel voor een gemiddelde vrouw van 170 centimeter.

 7. Op de 1e plaats vind ik Erica een tof wijf . Toch heb ik wat kritiek. Ze maakte zo’n heisa toen ze 40kg was afgevallen maar ze is nu nog voller dan voor die tijd. Iedereen weet dat afvallen en zo blijven hartstikke moeilijk is maar ik hoor haar nog zeggen…nee, het komt er niet meer aan. Had ze niet moeten doen. Ik vind dat ze nu en beetje voor gek staat.
  [email protected]

 8. Naast het harde werk van diëten en lijnen en alle discipline die daar bij komt,te komen ervaren hoe je met Journeytherapie bij je diepste saboteurs komt, die het jou zo moeilijk maken werkelijk blijven op gewicht te blijven. Ik ben Journeytherapeut, opgeleid door Brandon Bays. De Helende Reis methode werkt met emoties en herinneringen, helpt je oude overtuigingen en patronen los te laten. Kevin Billet, de man van Brandon Bays, werkt internationaal met Stop the FoodFight, ik noem het stop het dieetdrama! 15 -18 maart komt hij, speciaal voor de Nederlandse beroepsvereniging in Nederland voor een speciaal Seminar StFF.

 9. Sinds 5 okt. 2011 ben ik ook bezig met het Prodimed dieet. In de eerste week was er 5 kilo af en in de tweede week 2,5 kg. De eerste 2 dagen enorme hoofdpijn gehad vanwege de omschakeling. Nu 5 maanden later ben ik ruim 30 kilo kwijt. Kan niet zeggen, dat dit zonder slag of stoot gegaan is. Er zijn soms mindere periodes. Wie kent dat niet? Maar omdat ik daarnaast ook 2 x per week doe slenderen kom mijn lichaam weer ook in vorm. Heb al ontzettend veel mooie en positieve reacties mogen ontvangen van familie, collega’s en vrienden. Door het eiwit wordt niet je spierweefsel aangetast, maar puur het vetweefsel. De huid is mooier en strakker hierdoor geworden. Ik zit nog altijd in de strenge fase 1. Nog 10 kilo eraf en ik mag naar fase 2. Ik word bijgestaan door hele lieve mensen van het instituut, die je er echt doorheen slepen. Oke, het kost veel geld, maar ik vind het zeker waard. Ik ben al 15 jaar aan het lijnen en afvallen en nu heb ik met het Prodimed dieet eindelijk resultaat. Op naar de streefdatum van 18 Juli a.s. !

  • en dan zit alles er weer aan been there done that!al het werk voor niks en honderden euros armer,jammerrr

 10. ja ach ik zag het ook..en het is ook echt zo..afhalen is makkelijker als er af houden!!!na het afvallen begint je echte strijd..hoe behoud ik dit gewicht..daarom ook al die shake troep en eiwit dieten..waardeloos..
  zoek een systeem wat niet te ver van je af ligt..met een paar aanpassingen kun je dan afvallen en hou je dit langer vol..jezelf maandenlang van alles ontzeggen…ja en dan giert je lichaam er vanzelf weer om..doe normaal,eet gewoon ook af en toe iets lekkers zul je zien dat je minder ssnel in de verleidingen komt.

  • Het helpt wel, ze is destijds 40 kilo afgevallen. het is alleen belangrijk om zodra je je streefgewicht hebt bereikt gezond, regelmatig en verantwoord te eten. dat laatste is inderdaad niet zo goed gelukt, maar staat los van prodimed.

   heb je zelf ook overgewicht hans?

 11. Wat uiteraard ook meespeeld is het direct stoppen van een topsport. het lichaam is gewend dagelijks veel energie te gebruiken en te verbranden. Als dit in één keer stopt is het logish dat je veel aankomt. Op een gezonde manier afbouwen hiervan kan een goede invloed hebben.

 12. Het is inderdaad zo dat Erica weer flink is aangekomen. Je kunt het duidelijk zien. Net als Annemarie Jorritsma is ze veel te snel afgevallen en dus weer aangekomen. Volgens mij kun je beter langzaam afvallen, twee kilo per maan bijvoorbeeld. Want je bent ook niet zo snel zwaarde geworden, nietwaar? Het geheim is: eet veel meer voedingsvezels (40 gram of meer) en veel minder vet (niet meer dan 20 gram per dag). Verwacht geen snel resultaat, maar een gestage afname van je lichaamsgewicht.

 13. Ligt het aan mijn TV of klopt het dat Erica Terpstra weer is aangekomen? Ik zag haar gisteren bij Pauw en Witteman en het viel me op. Meer mensen dit gezien?

  Heidi

 14. Ik ben maandag begonnen met het eiwitdieet en ik vben nu al 6.5 kilo kwijt is dat wel normaal ik voel mij super fit .Ik moey wel zeggen ik drink best veel water en heb behoorlijk wast overgewicht ben zo’n 60 kilo te zwaar mischien komt het daar door .Ik maak mij een beetej zorgen over het te snel afvallen

 15. Ik vind het wel knap van ercia terstra dat is zoveel is afgevallen. Maar ik snap niet dat mensen aan dieeten doen. Het best voor je lichaam is gezond eten, veel sporten. Je kunt nog naar een dietist gaan die je daar bij helpt. Ik sport nu bij zlim in best. Daar moet je alles opschrijven wat je eet. Ik heb ook een hekel aan sporten, maar de meeste mensen die daar sporten die zijn stevig. Je krijgt daar ook een aangepast programma, dat speciaal voor jouw lichaam is. Ik sport daar 2 keer in de week. Een half uurtje in de cabine. En dan nog een kwartiertje in een soort sauna. Je wordt daar elke week gewogen en om de 5 keer gemeten. ik ben nu 9 weken bezig en ik ben nu 3,5 kilo afgevallen. Dat is niet zo veel maar als je in 1 keer heel veel afvalt dan moet je lichaam daar heel erg aan wennen. En je kunt wel echt gaan dieeten en flink afvallen maar, hou het er dan nog maar eens af. Ik doe er dan wel een 1 jaar over om 20 kilo eraf te sporten maar ik hou ze er dan ook af.

 16. Ik vind het geld klopperij en je kan zeggen het is geen 400,00 mijn nichtje zit eraan en lekekr verstandig met een drieling en nog een kind van zes.
  en die draait af en toe aldoor die gaat in oktober naar een al in hotel en dan vliegt het er weer aan zonde van je geld ik vind dat zon bedrijf die mensen oplicht verboden moet worden geld klopperij GELD KLOPPERIJ EN ERICA IS OOK ALWEER 15 KILO AANGEKOMEN WAT EEN GOED DIEET WE WETEN ALLEMAAL WAAR we dik van worden gewwon opletten wat je een drie keer per dag en bewegen

 17. Wat een onzin! Al die mensen die zeggen dat dit zo knap van Erica is… ze heeft een psycholoog, een personal trainer, een coach, een dieetist etc. tot haar beschikking: zo kan ik het ook.

  Bovendien geeft Prodimed slecht 400-500 kcal per dag en is dat roofbouw plegen op je lichaam, je menstruatie stopt, je voelt je slap en futloos en zodra je stopt (ook met afbouwen) vliegen de kilo’s er weer aan, omdat je stofwisseling stil gelegd is.

  Bah, pure propaganda dit!

 18. Ha Jolanda, Jammer dat je zo reageert. Ook ik volg het dieet en afvallen gaat heel goed.Als je klaar bent met het dieet, is het niet de bedoeling dat je je vol gaat eten, maar 400 kalorien per dag is natuurlijk onzin. Het dieet kost zeker geen 400 euro per maand. Goedkoop is het niet, maar ik kan met de helft mijn dieet volgen. Er zijn diverse manieren om af te vallen. Ieder heeft de keuze om zelf te bepalen welk dieet je volgt en hoelang. Om dit dieet direct oplichting te vinden, vind ik niet terecht. Succes met je dieet en ik hoop dat je de afgevallen kilo’s er niet meer aankomt

 19. Hallo ik heb de reactie en het verhaal van erica gelezen ik vind het knap maar nou is mijn mening je krijgt nooit te lezen hoe het moet als je weer normaal gaat eten want dit kan je nooit je leven volhouden ik ken iemand die dit dieet doet en die mag maar 400 calorie per dag nou een vouw moet minstens 1000 tot 2000 calorie per dag binnen krijgen en zeg nou niet dat als je weer een beetje gaat opbouwen dat het er dan niet aan komt want dat is flauwe kul ik vind erica is in haar boek niet eerlijk want tuurlijk val je af maar het is slecht voor je lichaam en dat vind je in haar hele verhaal niet en dat is oneerlijk wees dan zo stoere meid en wees eerlijk want je komt daarna met dubbele kilos aan en dat is weg gegooid geld het kost 400 euro permaand nou ik heb er ook 26 kilo vanaf maar op een gezonde manier ik vind dit oplichterij

 20. Een geweldig, dat lied voor Erica. Heb je de ‘ode aan Erica Terpstra’ door Dorine Wiersma bij De Wereld Draait Door gemist? hier kun je het nogmaals bekijken

 21. Ook ik heb de knoop doorgehakt en ben het dieet gaan volgen. Voor mij is dit het eerste dieet waarbij ik geen honger heb en zelfs water vult. Na een week was ik 6.6 kilo afgevallen. Dit geeft moed om door te gaan. Ook vertel ik mensen in mijn omgeving dat ik nu echt wil afvallen, dit deed ik bij andere dieeten ook, maar nu zien de mensen in mijn omgeving dat het ook werkt. Niemand heeft zoiets van “neem gewoon toch iets lekkers, dit werkt ook niet”. Men ziet dat dit helpt en dus voor mij ook goed om door te blijven gaan. Ook ik ben gek op drop en andere lekkere dingen. Toch zijn de 5 maaltijden (shakes) die ik per dag mag nemen voldoende om geen behoefte te hebben aan andere dingen. Het is dan ook goed vol te houden. Door de groentes kan je lekkere salades maken. Mocht je nog twijfelen of dit ook voor jou het goede dieet is, is mijn advies om het aan te gaan!!!! Ik heb ook bijna alle dieeten geprobeerd en nooit het gewenste resultaat beheaald, maar ik ben overtuigd dat het nu wel gaat lukken. Eindelijk heb ik ook weer energie, terwijl ik bij de meeste dieeten alleen maar meer ging slapen omdat ik futloos was en door het slapen de honger niet voelde. Dus kom op en begin!

 22. ik doe het diet wat erica ook heeft gedaan en ik ben nu een week bezig en ik ben nu al ruim 4 kilo afgevallen. En het diet WERKT ECHT als je je eraan houdt. Ik was een snoeper en ik heb niet eens meer naar snoep gekeken, het is de eerste 3 dagen het moeilijkst en dan ga je het een soort van leuk vinden door middel van lekker je groenten opbakken enz.. het WERKT ECHT

 23. nou toevallig zijn mn man en ik ook afgelopen week begonnen en ja ik schrok ook best wel van de prijs .
  maar t consult word (denk gedeeltelij) vergoed en tja je moet toch eten elke dag en ja dit is idd dan duurder maar je kiest er zelf voor want je WILT nu afvallen

 24. wat ik jammer vind is dat er op de site word gesuggereerd dat het dieet word vergoed,en dar ik dus NIET zo.
  als je dan na euim een uur boorlichting (en nee geen polsdiagnose zo als op de site staat ) gehoord hebt dat een eerst een proefpakket krijgt(bij mijn idee is proef gratis) en je bent er met 2 pers en je krijgt dat een rek van 400 euro onder je neus geschoven,nadat je die bleek van de schrik hebt betaald word er luchrig verteld vergoed??? o nee nu nog niet erica wil wel dat dat ooit gaat gebeuren.
  400€ is dus consult en zakjes voor 1 week

 25. In het dieet, (wat op zich altijd een verkeerd woord is bij afvallen – je moet je manier van leven aanpassen) – ga ik me nog helemaal verdiepen. Ik zie daar nu wel al goede dingen in.
  Wat ik echt belangrijk vind is het boek voor kinderen. Daar ligt de basis. En als de ouders van dat kind ook met een oor meeluisteren, heeft het dubbel effect.
  Super van Erica Terpstra dat ze dit heeft bereikt. Ik hoop dat ze voor veel mensen inspirator is, de strijd ook aan te gaan. We hebben het wel over onze gezondheid en (bijna) niets is belangrijker en meer waard!
  Goed voorbeeld doet volgen. Veel succes!

 26. Hallo, ik ben sinds 2 weken bezig met de zakjes van het proteine dieet. het smaakt allemaal prima, vooral de pukkinkjes en sapjes.

  Helaas lukt het mij niet om in de ketosefase terecht te komen. Dit komt omdat ik toch nog last heb van snoepbuien. Vanavond nog: de hele niks aan de hand…keurig mijn dieet gevolgd. ’s vonds voor mijn gezin een snitzeltje gebakken. Er was er nog 1 over. Die heb ik net (het is nu 22 uur) opgegeten!

  Ik kon het niet laten. Daar baal ik dat zo enorm van.
  Ik eet genoeg rauwe groentes, dus honger heb ik niet.

  Het is een kwestie van wilskracht. Toch weet ik dat ik dat wel heb. 10 jaar geleden ben ik in 1x gestopt met roken na 10 jaar stevig gerookt te hebben.. Nooit meer 1 aangeraakt.

  Tja, nu de kilos nog.

  Misschien is er iemand die mij kan helpen.

  Iedereen succes met alles en Erica: Je bent een wereld wijf !!! Ik ben er trots op dat je Nederland vertegenwoordigt in mijn ogen. Als jij Minister President zou worden zag alles er heel anders uit denk ik…..

 27. Sinds 2 januari jl. volg ik dit dieet door toedoen van Erica Terpstra. Het is fantastisch. Het voordeel van dit dieet is dat je niets mag. In ruim 2 maanden ben ik al 25 kilo afgevallen. Eerlijk gezegd wordt het nu pas voor mij moeilijk, omdat ik het eigenlijk een beetje zat word.

  Voor iedereen die goed af willen vallen zal ik dit dieet adviseren. Ik voel me top. Uiteraard sport ik er ook bij. Binnenkort hoop ik 50 te worden en er gaat dan voor mij een nieuwe fase beginnen.

 28. Wat bent u toch een fantasties mens ik bewonder u.
  Je ziet er weer jong en geweldig uit dat mag wel gezegd worden.
  hou het vol, want ik ben er jaloers op .

  Groetjes Leny

 29. Wat bent en blijft u toch een fantastisch optimistisch mens.
  Houd vol!!!
  Misschien gaat die knop bij mij ook wel om dit jaar.
  Voor u toi toi toi.

  M. Noorlander

 30. Beste mevrouw Terpstra,

  Graag zou ik van u willen weten welke ingrediënten u voor uw pannenkoeken gebruikt om af te vallen. Alvast dank!

 31. hoi witte,

  volgens mij zijn bijna alle negatieve reacties van mensen die het niet gevolgd hebben. Tuurlijk zijn er bij elk dieet minnen en plussen. ik zou zeggen; ga op je eigen gezonde verstand af en kies een dieet dat bij je past. Moet je veel kwijt en is het je eerder niet gelukt, dan is dit een goed dieet. Het afvallen is niet moeilijk. Maar net als met elk ander dieet is het afgevallen blijven moeilijker. Ik las net van iemand dat ze na het dieet weer aankwam. Best kans dat ze erg gevoelig is voor koolhydraten, en dan heb je de vette pech dat je maar naar een koolhydraat hoeft te kijken en je komt weer aan. maar daar heeft gelukkig niet iedereen last van. En tja, als je je oude eetpatroon weer oppikt is dat ook niet handig natuurlijk, maar dat doe je zelf.
  Een eiwitten dieet moet je nooit zomaar volgen, maar je moet je laten begeleiden door iemand met kennis van zaken. Als je gezond bent kun je dit dieet volgen. Er zijn ook dingen waarmee je het niet kan volgen, maar als het goed is weet je dieëtiste daar meer van, daarvoor heb je haar tenslotte. Maar net als met artsen; er zijn goed en slechte. dat betekend nog niet dat de middelen die ze boorschrijven per definitie ook niet goed zijn. Maar ieder mens reageert anders. Ook op dit dieet.
  Groetjes Moira

 32. hoi…Ik vind het erg knap wat ze gedaan heeft, want geen enkel dieet levert wat op (af)zonder doorzetvermogen… dus petje af !!!!

  groetjes simone

 33. Het gaat er niet om wát of de mensen doen om af te vallen… Ze laat zien dat er in één keer een knop in je omgaat: shit, ik ben verkeerd bezig… Ik mág m’n lijf, m’n gezin dit niet aandoen!

  Ze heeft al met al een top prestatie neergezet en zie dat nog maar eens na te doen. Oké, ze is een prominent, en het wordt misschien gesponsord maar hoofddoel is: ze is gezond bezig: ze beweegt en valt af!

  En daar is, mijns inziens, niets op aan te merken!

  Ze is gemotiveerd en heeft discipline en dat heeft een mens nodig!

 34. Foutje in de tekst hierboven. Er wordt gesuggereerd dat mensen carnivoor zijn. Dat zijn leeuwen, wij zijn omnivoor.
  De mens eet al veel te veel dierlijk eiwit! Heel slecht voor je.

 35. Hoi Adéla, Zijn er geen dietistes die met dit dieet werken in je buurt?misschien is samenwerking dan een goed idee. het boekje kun je daar waarschijnlijk wel kopen. Anders kun je het gewoon via de boekhandel krijgen.

  Groetjes, Moira

 36. Beste mensen.
  Ik vind het geweldig dat Erika zoveel is afgevallen. Ben zelf sportlerares en weet wat sport met het lijf kan doen. Ook geweldig dat Erika de kinderen zo aanspoort om te gaan sporten, ook bij mijn groepen zijn vele veel te dikke kinderen en ik denk altijd hoe kan een kind zo dik worden, Voor mij hoort sporten gewoon bij het leven, net als eten en drinken. Ik ben wel benieuwd naar het boekje van Erika, ik kan het dieet wellicht bij mensen adviseren die komen sporten en ook veel te dik zijn.

  Met vriendelijke groet,
  Adéla Schoppers

 37. zelden heb ik een verslag gelezen van een gevecht tegen de kilootjes dat zó oppervlakkig was, zóveel promotie bevatte en dermate was geënt op de happy few die zich een coach, een diëtiste, een psycholoog etc kunnen veroorloven. erica blijft een leuk en enthousiast mens maar het is onbegrijpelijk dat zij zich heeft laten verleiden een dergelijk boekje met non-informatie te schrijven. immers, het grootste aantal dikke mensen is te vinden onder de sociaal minder bedeelde klasse en die kunnen zich deze grote schaar hulpverleners en de dure poedertjes echt niet veroorloven. leuk als je een groot netwerk hebt maar voor de doorsnee dikkerd is dit een waardeloos boekje, dat niets nieuws bevat. Dit boekje staat vol met reclame voor een bepaalde dieetmethode met maaltijdvervangers. Van deze methode is overigens bekend dat veel mensen na te zijn gestopt weer terug schieten naar hun oude gewicht. Zo snel afvallen als met deze methode wordt gepromoot is niet gezond. Kortom het is een waardeloos boekje, koop het niet!

 38. Ook ik heb het prodimed dieeet gevolgt en ben ook in korte tijd zeker 25 kg afgevallen.
  Heel fijn denk je dan, maar toen we weer gingen opbouwen met normaal eten vlogen de kg er weer bij.
  Ook lag en ligt mijn gehele stofwisseling in puin….
  En ben ook ik meer dan 1000 euro kwijt en ben nu zwaarder dan voorheen.
  Nu 2 jaar na het dieet al weer een hele tijd aan het lijnen maar er gebeurt helemaal niets.
  Het lijkt inderdaad erg mooi maar het is niet alleen maar goed nieuws!!

 39. Ik vind het een waardeloos boek, alleen maar reclame voor het zilverenkruis en prodimed. Afvallen met zakjes poeder, daar leer je niets van. Je moet gewoon goed eten. Had het boek in een uur uit. en snap niet dat Erica zich heeft laten verleiden om zo,n boek uit te geven. Als je de stukjes in de krant lees, dan denk je dat er echt iets bijzonders instaat over hoe zij het gedaan heeft. Nee dus Ik vind het super dat het haar gelukt is. maar zo,n boek nee echt niks

 40. Hallo Paul,

  Ik volgde het Prodimed dieet in IJsselstein bij Pro-EnerChi. Ik denk dat je een verkeerd beeld hebt van de Prodimed.
  Je eet met dit dieet niet al die tijd repen en zakjes. Eerst stop je rigoureus met je oude eetgewoontes en eet je in de eerste periode heel veel groenten naast de Prodimed. Vanaf fase 2 ga je weer een normaal voedingspatroon opbouwen. In fase 5 gebruik je helemaal geen prodimed meer, maar heb je een gezondvoedingspatroon aangeleerd. Voordeel is dat je tussen de 1 en 3 kilo per week verliest en dat is natuurlijk supersnel, En nog eens bijna alleen vetweefsel! En natuurlijk is het na het behalen van je streefgewicht het moeilijkst eom op gewicht te blijven. Maar dooe de goede nacontrole valt dat reuze mee.
  Moira

 41. Een heel leuk inspirerend boek, enthousiast geschreven. Het is een methode die snel resultaat geeft, wat heel motiverend werkt. En gesteund door professionals is het goed vol te houden en leidt tot blijvend resultaat. Voor iedereen die al vele pogingen heeft gedaan om af te vallen en nu definitief van zijn of haar overgewicht af wil zijn.

 42. Hoe zou het gaan na dat je al die tijd je voeding uit zakjes en bijv reepjes haalt? Je moet wel weer een keer gewoon gaan eten. Ik zit bij EGA daar leer je hoe je met een gezonde manier met de normale dagelijkse voeding af valt.
  Sporten en gezond en verantwoord eten, daar kun je goed mee afvallen. Waar is waar Erica ziet er heel goed uit.

 43. hallo,,
  Wij zijn twee scholieren van het alkwin kollege we zitten in de 2e klas van vwo. Wij moeten een presentatie maken over voeding en sport. Daarbij hebben wij het ook over dieten. Wij vinden Erica Terpstra een geweldig voorbeeld en willen graag iets over haar vertellen op school. Wij hebben een aantal vragen:
  Wat is het het moeilijkste om een dieet vol te houden?
  Hoe kom je als je dieet nog aan de goede voedingsstoffen?
  Maakt het uit wanneer je eet of drinkt?

  groeten, Eva en Joy

 44. Ben zelf ook al jaren veel te dik en niets lukt voor lange tijd.
  Ben zo benieuwd naar dit boek, ik heb haar gisteren gezien bij DWDD en neem mijn petje af voor het doorzettingsvermogen van haar.

 45. voor diegene die het gesprek met Erica Terpstra bij De Wereld Draait Door gemist hebben of het nogmaals willen bekijken hebben we de uitzending op de site gezet

 46. iK VIND DIT TOP GA ZO DOOR

  IK ZIT ZELF AL 10 MAANDEN OP WEIGHT WATCHER EN IK BEN 10 KILO KWIJT EN HET LIJKT EROP DAT ALLES VASTZIT

  IK BEN ERG BENIEUWD NAAR UW BOEK GA HEM ZEKER KOPEN EN HOPEN DAT HET MIJ OOK LUKT

 47. LET OP!!! PRODIMED KAN GEVAARLIJK ZIJN!!

  Ik heb dit dieet ook gevolgd, onder begeleiding, PRECIES zoals het moest, en ik kwam in het ZIEKENHUIS terecht. Mijn hele stofwisseling lag stil!!!!

  Ik moet nog afwachten of ik geen blijvende lichamelijke schade heb, naast het feit dat ik ruim 1000 euro kwijt ben en nog steeds overgewicht heb.

  DUS alsjeblieft mensen, LET OP! en als je dan zo’n klachten hebt, dan wordt je TOTAAL NIET SERIEUS GENOMEN DOOR PRODIMED. Ze luisteren niet eens!

 48. Ik vind Erica ook een fantástich persoon! Haar karakter: altijd goed te pas!!!

  Wat een prestatie heeft ze neergezet!

  Ik ga ook zeker haar boekje kopen!

 49. Beste Erica en allen die mee gewerkt hebben om dit boekje te schrijven en te maken. Ik ben heeeeel erg benieuwd, want ik worstel ook met mijn gewicht.
  Succes met de reacties.

  Warme groet,
  Leneke

Klik hier voor meer ervaringen

Sanne
Mijn naam is Sanne Sanders en ik ben trendwatcher op het gebied van dieet, voeding, gezondheid en beauty. Regelmatig schrijf ik een artikel of review voor vetvrij.com Heb je een vraag of suggestie? Dan kun je me een berichtje sturen.